Nejoblíbenější české rychlé večeře pro unavené rodiče

Redakce Jídlo.cz

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Po náročném dni v práci a starostech o domácnost hledá každý rodič jídlo, které je chutné, syté a přitom rychlé na přípravu. Česká kuchyně nabízí mnoho tradičních pokrmů, které splňují právě tato kritéria. V tomto článku najdete výběr nejoblíbenějších českých rychlovek, které potěší jak malé, tak velké jedlíky – a to i bez hodinového vaření.

1. Šunkofleky

Šunkofleky jsou česká klasika, která nikdy nezklame. Rychlé, syté a přitom velmi jednoduché jídlo.

Ingredience:

  • 300 g fleků (široké těstoviny)
  • 200 g šunky nebo uzeného masa
  • 1 cibule
  • 2 vejce
  • olej, sůl, pepř

Postup:

Fleky uvaříme v osolené vodě. Na pánvi osmahneme cibulku a šunku nakrájenou na kostičky. Smícháme s uvařenými těstovinami, dochutíme solí a pepřem. Dáme do pekáčku, zalijeme rozšlehanými vejci a zapečeme do zezlátnutí.

2. Krupicová kaše

Jednoduchá, rychlá a u dětí velmi oblíbená. Navíc potřebujete jen pár základních surovin, které má doma každý.


Ingredience:

  • 500 ml mléka
  • 3 lžíce dětské krupice
  • špetka soli
  • cukr, máslo, kakao nebo skořice na dochucení

Postup:

Do vařícího mléka postupně za stálého míchání přisypáváme krupici. Vaříme asi 5 minut, dokud kaše nezhoustne. Dochutíme cukrem, máslem a posypeme kakaem nebo skořicí.

3. Bramboráky

Voňavé, křupavé bramboráky jsou hitem večeří napříč generacemi. Jsou rychlé a chutnají i bez masa.

Ingredience:

  • 4 větší brambory
  • 2 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • majoránka, pepř, sůl, mouka
  • olej na smažení

Postup:

Brambory nastrouháme, přidáme vejce, koření, prolisovaný česnek a trochu mouky na zahuštění. Na pánvi smažíme dozlatova z obou stran. Podáváme s kyselou okurkou nebo kefírem.

4. Lečo

Letní klasika, ale oblíbená celoročně. Vhodná pro vegetariány i masožravce.

Ingredience:

  • 3 papriky
  • 2 rajčata
  • 1 cibule
  • 2 vejce
  • klobása nebo uzenina (volitelné)
  • sůl, pepř, olej

Postup:

Cibuli osmahneme, přidáme papriky a rajčata, necháme dusit. Pokud používáme klobásu, přidáme ji k cibuli. Na závěr přidáme vejce a mícháme do zhoustnutí. Podáváme s chlebem.

5. Chléb ve vajíčku

Jídlo, které má v sobě kouzlo jednoduchosti. Skvělé, když už opravdu nemáte sílu vařit.

Ingredience:

  • plátky chleba
  • 2 vejce
  • mléko
  • sůl, pepř, tuk na smažení

Postup:

Vejce rozšleháme s mlékem, osolíme a opepříme. Plátky chleba v této směsi obalíme a smažíme dozlatova na pánvi. Podáváme s hořčicí, kečupem nebo zeleninovým salátem.

Závěr

Rychlá večeře nemusí být nudná nebo bez chuti. Naopak – právě ty nejjednodušší recepty často chutnají nejlépe. Když k tomu přidáte špetku domácí pohody, máte vyhráno. Nebojte se zapojit i děti – třeba s přípravou krupicové kaše nebo mícháním vajec. Česká kuchyně má co nabídnout a i v uspěchaném večeru umí být chutná, poctivá a sytá.


Sdílejte článek s přáteli!

Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Nejoblíbenější české rychlé večeře pro unavené rodiče, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu: nejoblíbenější, české, rychlé, večeře, pro, unavené, rodiče.


×