Lahodné máslové sušenky s křehkou strukturou za pár minut
Sušenky jsou skvělou možností, jak si dát něco malého na chuť nebo potěšit děti. Nemusíte přitom běžet do obchodu. Místo toho si užijte pár minut v kuchyni a pochutnejte si na křehkém výsledku. Není na tom nic těžkého a do procesu můžete klidně zapojit i děti. Během chvilky budete mít hotovo – a uvidíte, že stejně rychle z talíře i zmizí.
Co budete potřebovat?
Pouhé tři běžné ingredience vám stačí k tomu, abyste si pochutnali na sušenkách bez přebytku umělých sladidel nebo konzervantů. Nejsou sice úplně zdravé, ale rozhodně mnohem lepší než ty z obchodu. A pokud máte chuť, můžete si je podle sebe dochutit, ozdobit nebo třeba slepit krémem či marmeládou.
- 3/4 hrnku másla (pokojové teploty)
- 1/2 hrnku jemného cukru krystal
- 2 a 1/4 hrnku hladké mouky
- cukr na posypání
Pracovní postup
Máslo a cukr důkladně smíchejte, dokud nezískáte měkké, lehké těsto. Důležité je použít jemný cukr – hrubý by narušil jemnost výsledných sušenek. Poté přimíchejte mouku a znovu promíchejte, dokud nebude těsto hladké a kompaktní.
Z těsta vytvarujte cihlový tvar. Alobal posypte cukrem a těsto do něj zabalte. Vložte do lednice na 30 minut. Po vychlazení těsto nakrájejte na jednotlivé plátky a pečte je v troubě při střední teplotě přibližně 20 minut.
Přejeme dobrou chuť!
Domácí sušenky jsou vždy nejlepší volba
Možná si říkáte, proč si lidé dělají sušenky doma, když si je mohou koupit. Jak vidíte, je to jednoduché, rychlé a levné. Navíc chutnají výborně! Tyto sušenky zvládne připravit i začátečník a můžete si je ozdobit podle svých představ – třeba čokoládou, oříšky nebo barevnými posypkami. Výsledná podoba je jen na vás – a radost celé rodiny zaručena.
Domácí máslové sušenky
Domácí máslové sušenky jsou křehké, voňavé a rozplývají se na jazyku. Připravují se z jednoduchých surovin – mouky, másla, cukru a vajec – a právě kvalita másla určuje jejich výslednou chuť. Po upečení mají zlatavý okraj a jemnou, mírně sladkou chuť, která se hodí ke kávě i čaji. Skvěle chutnají samotné, ale dají se i namáčet do čokolády nebo plnit marmeládou.
Jemné máslové sušenky
Jemné máslové sušenky jsou lahodně křehké a doslova se rozpouštějí v ústech. Jejich chuť je bohatá a přitom decentní, díky kvalitnímu máslu a vanilkovému cukru. Po upečení mají jemně zlatou barvu a hladký povrch, ideální pro zdobení nebo máčení v čokoládě. Skvěle se hodí k odpolednímu čaji, na sváteční stůl i jako malý dárek z domácí kuchyně.
Babiččiny máslové sušenky
Babiččiny máslové sušenky voní po vanilce, domácím másle a vzpomínkách na dětství. Jsou krásně křehké, zlatavé a mají jemně nasládlou chuť, která neomrzí ani po letech. Často mají jednoduché tvary vykrojené formičkami a někdy jsou ozdobené cukrem nebo marmeládou. Nejlépe chutnají s hrnkem kakaa nebo čaje, ideálně u babiččina stolu.
Bezlepkové máslové sušenky
Bezlepkové máslové sušenky jsou křehké, jemné a chuťově nerozeznatelné od klasických. Připravují se z bezlepkové moučné směsi nebo mandlové mouky a kvalitního másla, které jim dodává plnou chuť. Jsou ideální pro lidi s celiakií nebo citlivostí na lepek, ale pochutná si na nich každý. Můžeš je ozdobit čokoládou, oříšky nebo je nechat jednoduché a čisté.
Jednoduché máslové sušenky z lisu na těsto
Jednoduché máslové sušenky z lisu na těsto mají krásně pravidelné tvary a jemně křupavou konzistenci. Těsto se snadno připraví z másla, mouky, cukru a vajíčka, a díky lisu se snadno tvaruje přímo na plech. Po upečení jsou zlatavé, voňavé a skvěle se hodí k ozdobení čokoládou nebo posypáním cukrem. Jsou ideální na svátky, do dárkových balíčků nebo jen tak ke kávě.





