Jednoduchý trik jak z kávy udělat přírodní spalovač tuků

Redakce Jídlo.cz

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Pro mnohé z nás je ranní káva nepostradatelnou součástí dne. Pomáhá nám nastartovat mozek, prohřát tělo a zvládnout první hodiny v práci či doma. Jenže co když vám řekneme, že ji můžete proměnit v ještě silnější spojence zdraví i štíhlé linie? Nepotřebujete žádné speciální doplňky – stačí přidat špetku skořice.

Skořice promění chuť i účinky kávy

Vůně a chuť skořice dokonale ladí s hořkostí kávy, a navíc má silný vliv na fungování metabolismu. Skořice ve spojení s kofeinem dokáže nastartovat spalování tuků, zvýšit výdej energie a mírně zvýšit tělesnou teplotu. Výsledkem je efekt přirozeného spalovače tuků, který nemusíte kupovat v drahých kapslích. Stačí vám to, co už doma máte.

Pomáhá tělu lépe hospodařit s energií

I když skořice není žádným zázračným přípravkem na hubnutí, její účinky na stabilizaci energetického hospodaření těla jsou jasné. Díky podpoře trávení a metabolismu pomáhá při zdravém hubnutí, a navíc přispívá k lepšímu fungování imunitního systému. Pravidelná konzumace kávy se skořicí tak může znamenat víc než jen příjemný rituál – stane se součástí vaší zdravé životosprávy.

Stabilní hladina cukru bez výkyvů

Skořice obsahuje látky, které napodobují účinky inzulínu a pomáhají tělu lépe reagovat na kolísající hladinu glukózy. To je důležité nejen pro diabetiky, ale pro každého, kdo chce omezit náhlé pocity hladu a chutě na sladké. Díky stabilnější hladině cukru v krvi se vyhnete výkyvům energie a podrážděnosti, které přicházejí po konzumaci sladkých pokrmů.


Skořice jako antioxidant i přírodní dezinfekce

Skořice je známá svými antibakteriálními účinky a schopností podporovat imunitu. Obsahuje silné antioxidanty, které chrání buňky před poškozením volnými radikály a přispívají k mladistvému vzhledu pokožky. Zároveň zmírňuje záněty v těle, a tím podporuje zdraví v dlouhodobém horizontu. Díky tomu je káva se skořicí nejen chutná, ale i léčivá.

Pomůže omezit cukr v kávě

Jste zvyklí kávu doslazovat? Zkuste přidat místo cukru špetku skořice. Její vůně a nasládlé aroma dokážou zakrýt hořkost kávy, aniž byste museli přidávat cukr. Tímto jednoduchým krokem můžete snížit denní příjem kalorií a přispět ke zdravější hmotnosti.

Vyberte správnou skořici

Při výběru skořice dejte přednost cejlonské variantě. Oproti běžné skořici cassia obsahuje méně kumarinu – látky, která ve vyšších dávkách zatěžuje játra. Pokud plánujete konzumovat skořici denně, například čajovou lžičku rozdělenou do několika šálků kávy, je výběr kvalitní cejlonské skořice důležitý pro dlouhodobé zdraví.

Malá změna v ranním šálku může znamenat velký posun ve zdraví i vitalitě. Zkuste přidat špetku skořice a přesvědčte se sami.
Ledová káva ( frappé)

Ledová káva ( frappé)


Ledová káva frappé je osvěžující nápoj ideální pro horké letní dny. Připravuje se z instantní kávy, vody, cukru a ledu, který se vyšlehá do nadýchané pěny. Podává se ve vysoké sklenici se slámkou, často doplněná mlékem nebo smetanou. Její chuť je silná, chladivá a povzbudivá zároveň.


Irská káva

Irská káva


Irská káva je hřejivý nápoj spojující silnou kávu, irskou whiskey a sladký cukrový sirup. Vrcholem je našlehaná smetana, která se jemně usadí na povrchu a vytváří kontrast chutí. Pije se pomalu, přes smetanu, aby se všechny složky krásně propojily. Je ideální pro chladné večery nebo jako slavnostní digestiv.


Vídeňská káva

Vídeňská káva


Vídeňská káva je elegantní nápoj z silné černé kávy, podávaný s bohatou vrstvou šlehačky místo mléka. Šlehačka se pomalu rozpouští a zjemňuje hořkost kávy, aniž by ji zcela překryla. Často se servíruje v průhledné sklenici, aby vynikla její dvoubarevná struktura. Je oblíbená při posezení v kavárně nebo jako sladká tečka po obědě.



Sdílejte článek s přáteli!

Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Jednoduchý trik jak z kávy udělat přírodní spalovač tuků, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:



×