Jidáše podle markéty pavleje recept


Jidáše podle markéty pavleje recepty, které budete milovat. Vyberte si ze stovek receptů na Jidáše podle markéty pavleje, které se vám budou snadno a rychle vařit. Připravte si ingredience a můžete se pustit do vaření Jidáše podle markéty pavleje. Užijte si objevování nových porkrmů a jídel z nejlepších Jidáše podle markéty pavleje receptů z čech i ze světa. Dobrou chuť!

Jidáše, jidášky… recept

Vytvarované jidáše uložíme vykynout na plech s pečicím papírem nebo fólií. Po vykynutí je potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C (horkovzdušná trouba) asi 15-18 minut. Ještě horké z trouby je můžeme potřít medem, nebo pak po vychladnutí mazat máslem s medem nebo marmeládou

Podobné recepty jako Jidáše, jidášky…

Jidáše recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Jidáše recept

Jak na kynuté těsto. Přidáme mouku a vykynutý kvásek z mléka, cukru a droždí a zaděláme tužší těsto, které necháme vykynout. Z těsta nakrájíme kousky, ze kterých vyválíme tenké proužky a ty stáčíme do spirály, potřeme vejcem a upečeme. Teplé jidáše pokapeme medem a podáváme.

Podobné recepty jako Jidáše

Rebarborový krémový koláč recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Rebarborový krémový koláč

Tento skvělý jarní koláč zmizí z vašeho než řeknete švec. Při přípravě nepoužívejte elektrický mixér, protože díky mecha

Podobné recepty jako Rebarborový krémový koláč

Velikonoční jidáše recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Velikonoční jidáše recept

Velikonoční jidáše. Jidáše vycházejí z podobného těsta jako mazanec či vánočka. Těsto je ale hutnější a tvaruje se do několika tradičních velikonočních symbolů, nejčastěji v podobě stočeného provazu, jenž připomíná konec zrádného Ježíšova apoštola. Po upečení se potírají medem. 5,0 (53×) mirca75. 68

Podobné recepty jako Velikonoční jidáše

Jidáše bez lepku, mléka a vajec recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Jidáše bez lepku, mléka a vajec recept

1 lžička Xanthanu nebo Guaru 75 g cukru 60 g oleje 250-280 ml vlažné vody 3 vrchovaté lžíce instantního nápoje Zajíc 2 lžíce rumu 1 lžíce citronové šťávy citronová kůra 1,5 lžičky sušeného droždí tekutý med na potření Vánoční akce Zlevněné balíčky Využít akci Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot Ho

Podobné recepty jako Jidáše bez lepku, mléka a vajec

Jidáše
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Jidáše

Velikonoční jidáše jsou kynuté pečivo, nejčastěji připravované v podobě stočeného provazu, jenž připomíná konec zrádného Ježíšova apoštola. 1 porce 60 minut česká Suroviny polohrubá mouka 1 kg cukr krupice 100 g sůl 1 lžička droždí 50 g žloutek (1 na potření) 3 ks mléko 200 ml máslo 120 g med (na př

Podobné recepty jako Jidáše

Velikonoční celozrnné jidáše

Do zchladlé mléčné směsi zašlehejte žloutky. Po 20 minutách kvásek přendejte k mouce, přilijte mléčnou směs a vypracujte těsto. Zakryjte mísu utěrkou a nechte 45–60 minut kynout. Během kynutí těsto propracujte. Těsto rozdělte na asi 17–20 kousků. Z každého vyválejte pramen a ten stočte do libovolnéh

Podobné recepty jako Velikonoční celozrnné jidáše

Medové jidáše recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Medové jidáše recept

Postup přípravy Z 1 lyžice múky, 1 lyžice cukru, 100 ml vlažného mlieka a z rozdrobeného droždia pripravíme kvások. Zmäknuté maslo vymiešame s medom a žĺtkami. Postupne do zmesi pridávame múku, kvások a zvyšné mlieko. Nakoniec pridáme postrúhanú citrónovú kôru a soľ. Vypracujeme cesto a necháme ho v

Podobné recepty jako Medové jidáše

recept internet
recept internet

Jidáše sádlové recept

cca 260 ml mléka - vlažného 2 lžíce rumu 80 g cukru krupice 1 vanilkový cukr 1 lžička citronové kůry - čerstvě nastrouhané špetka soli 30 g droždí hrst rozinek, předem namočených v rumu mandle nebo ořechy- nasekané, nejsou nutné, dle chuti Na potření po upečení: rozpuštěné máslo rum Dárkové POUKAZY

Podobné recepty jako Jidáše sádlové

Jidáše
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Jidáše

Jidáše - recept: Připravíme kvásek (200 ml vlažného mléka, rozdrobené droždí, lžíce cukru). Do mísy dáme mouku, rozehřátý tuk, cukr, žloutky a kvásek. Vařečkou Do mísy dáme mouku, rozehřátý tuk, cukr, žloutky a kvásek.

Podobné recepty jako Jidáše

Celozrnné jidáše ze špaldové mouky

Celozrnné jidáše ze špaldové mouky. Zdravější varianta tradičního velikonočního pečiva obsahuje pouze jednu lžičku cukru v kvásku, ale v chuti si rozdílu téměř nepovšimnete. Oříšková chuť špaldové mouky se perfektně doplňuje s přirozenou nasládlostí mléka, rozinek a mandlí. Nejlépe chutnají čerstvě

Podobné recepty jako Celozrnné jidáše ze špaldové mouky

Velikonoční jidáše
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Velikonoční jidáše

Postup přípravy receptu. 1. Do 4 lžic vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a lžíci mouky, zamícháme a necháme vykynout. Do mísy dáme prosátou mouku, cukr, celá vejce, rozpuštěné máslo a připravený kvásek. Vše důkladně propracujeme. Přidáme ořechy a ještě zamícháme. Z těsta tvarujem

Podobné recepty jako Velikonoční jidáše

Japchae: Korejské nudle s hovězím masem a zeleninou ...

15x. Japchae je tradiční korejský pokrm z nudlí, které jsou vyrobeny ze sladkých brambor. Jsou poloprůhledné s příjemnou strukturou, podávají se většinou s hovězím masem, zeleninou a nudlemi, v bezmasé verzi se místo masa podává nakrájená vaječná omeleta. 2 porce. 30 minut.

Podobné recepty jako Japchae: Korejské nudle s hovězím masem a zeleninou ...

Jidášky našich babiček
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Jidášky našich babiček

Postup přípravy receptu. V míse třeme máslo, cukr a žloutky, přimícháme kvásek z kvasnic - připravený z trochu mouky, cukru a mléka. Když je vše rozmícháno, přidáme sůl, citronovou kůru, ostatní mouku a podle potřeby mléko. Vypracované těsto dáme vykynouti.

Podobné recepty jako Jidášky našich babiček

Jidáše

Jidáše - recept: Do mísy nasypte mouku, cukr a sůl a promíchejte. Veprostřed udělejte důlek a rozdrobte do něj droždí. Přilijte polovinu teplého mléka, promíchejte a Veprostřed udělejte důlek a rozdrobte do něj droždí.

Podobné recepty jako Jidáše

Jidáše se škvarky recept

Z těsta vytvarujte bochánek a přikryjte ho utěrkou. Nechejte kynout 45-60 minut, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem. Těsto rozdělte na kousky po 70 g a z každého vyválejte pásek o délce 30 cm. Stočte do podoby jidášů, skládejte na plech vyložený pečicím papírem, přikryjte utěrkou a nechejte kynout

Podobné recepty jako Jidáše se škvarky

Jidáše  medové
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Jidáše medové

Přilijeme polovinu mléka a trochu promícháme na řídkou kaši. Mísu zakryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek. 2. Až nám droždí vzkypí (kvásek), přidáme zbylé vlahé mléko smíchané s medem, rum, žloutek, rozinky (nejlépe ještě pokrájené) a vše nahrubo promíchneme, pak přilijeme vlažné máslo a za pomoci

Podobné recepty jako Jidáše medové

Jidáše  sádlové
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Jidáše sádlové

Postup přípravy receptu. 1. Mouky smícháme v míse s citronovou kůrou, solí, vanilkovým cukrem a uprostřed uděláme důlek, do kterého nasypeme krupicový cukr a rozdrobíme droždí, které zalijeme polovinou mléka a promíchneme na řídkou kaši, ze které necháme vzejít kvásek pod zakrytou mísou odloženou na

Podobné recepty jako Jidáše sádlové

Jidáše velikonoční recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Jidáše velikonoční recept

Postup přípravy. Ze lžíce cukru, mouky, trochy vlažné smetany a droždí připravte kvásek. Zhruba po čtvrthodině ho smíchejte se zbytkem cukru a mouky, žloutky, měkkým máslem, citronovou kůrou a šťávou, vanilkovým cukrem a trochou soli. Na závěr přilijte vlažnou smetanu.

Podobné recepty jako Jidáše velikonoční

recept internet
recept internet

Luxusní velikonoční jidáše recept

Postup přípravy Ve vlažném mléku rozmícháme droždí, lžíci cukru a mouky. Necháme vzejít kvásek. Do velké mísy nasypeme obě mouky a cukr, zamícháme a přilijeme kvásek. Přidáme žloutek se solí a vše spojíme v těsto. Pak přidáme sádlo a zapracujeme ho. Těsto vyklopíme na lomoučený stůl a krátce ho prop

Podobné recepty jako Luxusní velikonoční jidáše

Jidáše

Suroviny 24 porce 25 g droždí čerstvé 80 g cukr krupice 300 ml smetana ke šlehání 500 g hladká mouka + na pomoučnění 70 g máslo změklé 2 ks žloutek 1 špetka sůl 1 špetka muškátový květ 1 lžička citronová kůra olej na vytření mísy na potření: 1 ks vejce 2 lžíce med 1 lžíce máslo Postup přípravy recep

Podobné recepty jako Jidáše

Medové jidáše recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Medové jidáše recept

Postup přípravy. Droždí rozmíchejte ve vlažném mléce, přidejte žloutky, med, prosátou mouku a sůl. Přidejte máslo a vše vymíchejte ve vláčné těsto, dokud se nezačne odlepovat od stran mísy a není krásně hladké. Necháme v teple kynout asi 1 hodinu.

Podobné recepty jako Medové jidáše

Velikonoční Jidáše recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Velikonoční Jidáše recept

60 g cukr krystal. 1 vanilkový cukr. 40 g droždí čerstvé nebo 1 sáček sušeného. 2 dl smetany na šlehání 31%. 1 dl vody. 2 žloutky. 1 citronová kůra. 150 g másla. 1/2 lžičky soli.

Podobné recepty jako Velikonoční Jidáše

Jidášky  hrnkový recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Jidášky hrnkový recept

Postup přípravy. Nejprve necháme vzejít kvásek - vlažné mléko, rozdrobené droždí, lžíce cukru a lžíce mouky. V míse smícháme mouku, sůl, cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru a citronovou šťávu, muškátový oříšek, přidáme žloutek a vykynutý kvásek - krátce prohněteme.

Podobné recepty jako Jidášky hrnkový

recept internet
recept internet

Jidáše medové recept

250 g hladké mouky. 250 g polohrubé mouky. 100 g medu. 1 vanilkový cukr. 30 g droždí. 1 žloutek. 250 ml mléka - vlažného. sůl - špetka. 120 g rozpuštěného másla (nebo sádla)

Podobné recepty jako Jidáše medové

Velikonoční jidášky s medem

Jidášky jsou s Velikonocemi neodmyslitelně spjaty. Jejich stočený tvar symbolizuje provaz, na kterém se Jidáš oběsil po zradě Ježíše. Smotat ho můžete do různých podob, velmi dekorativně vypadají třeba šneci nebo bochánky s vejcem uprostřed.

Podobné recepty jako Velikonoční jidášky s medem

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

RADA: Podívejte se na VIDEO recept na velikonoční jidáše. 2. 2. Vypracujte vláčné těsto a nechte ho zakryté čistou utěrkou na teplém místě vykynout, až zhruba zdvojnásobí objem. Z těsta oddělujte kousky, na lehce pomoučené ploše. 3. vyválejte prameny asi centimetr silné a 25 cm dlouhé. 4. 3.

Podobné recepty jako Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Zajíčkové jidáše recept

Jidáše na plechu přikryjeme utěrkou a necháme kynout zhruba 15-20 minut. Pak je pomašlujeme zbytkem bílku prošlehaného se žloutkem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 15-20 minut při 170 °C.

Podobné recepty jako Zajíčkové jidáše

Velikonoční jidášky recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Velikonoční jidášky recept

Postup přípravy. Udělat kvásek z trochu vlažného mléka, l lžičky cukru, droždí a hrubé mouky. Nechat vzejít. Do prosáté hladké mouky přidat kvásek, vlažné sádlo, žloutky, vanilkový cukr, práškový cukr, špetku soli, citronovou kůru a zpracovat na hladké nelepivé těsto.

Podobné recepty jako Velikonoční jidášky

Skandinávský salát z červené řepy s matjesy, jablkem a ...

matjesy (v oleji) 200 g. červená cibule (menší ) 1/2 ks. kyselé okurky 2 ks. jablka 1/2 ks. vejce natvrdo 2 ks. olej 1 lžíce. jablečný ocet 1 lžíce. cukr krupice 1 lžička. crème fraîche (nebo zakysaná smetana) 4 lžíce.

Podobné recepty jako Skandinávský salát z červené řepy s matjesy, jablkem a ...

Jidášky z majonézy recept

Postup přípravy. V míse smícháme mouky a sůl, uprostřed vytvoříme důlek, kam rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem a zalijeme vlažným mlékem, Necháme vzejít kvásek. Do mísy přidáme celé vejce, majonézu a vypracujeme těsto. Necháme vykynout asi 1 hodinu.

Podobné recepty jako Jidášky z majonézy

Jidáše podle babičky recept

Jidáše podle babičky. Recepty po babičce bývají zárukou, že se vše podaří jak má. Jistě tomu tak bude i u tohoto receptu na tradiční velikonoční sladké pečivo. Jidáše před upečením potíráme vejcem s rumem a po vytažení z trouby můžeme ještě horké pokapat medem. 4,2 (4×) DomaJeDoma. 0 názorů. 55 min.

Podobné recepty jako Jidáše podle babičky

Jidáše z bramborového těsta  vláčné
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Jidáše z bramborového těsta vláčné

Před vložením do předehřáté trouby jidáše potřeme našlehaným bílkem a pečeme dozlatova dle velikosti cca 15-20 minut, případně je ještě můžeme potřené posypat skořicovým cukrem, nasekanými mandlemi nebo ořechy. 5. Po vychladnutí dle chuti můžeme ještě posypat moučkovým cukrem. 6. Pokud máme rádi sla

Podobné recepty jako Jidáše z bramborového těsta vláčné

Jidáše

Jidáše - recept: Do mísy nasypte mouku, cukr a sůl a promíchejte. Veprostřed udělejte důlek a rozdrobte do něj droždí. Přilijte polovinu teplého mléka, promíchejte a

Podobné recepty jako Jidáše

Bramborový salát s koprem

Bramborový salát s koprem. Bramborový salát s koprem Zdroj: Lucie Fenclová / Gastrokroužek. 3x. Jednoduchý, letní, osvěžující. Teď opravdu nejsou Vánoce, ví Markéta Pavleje alias Kitchenette. 4 porce. 30 minut.

Podobné recepty jako Bramborový salát s koprem

Rychlý matjesový salát recept

Pudingoš bez kynutí podle Markéty v troubě Vepřový řízek naruby Přidat recept Moje aktivita Registrovat se nebo přihlásit Uživatelské jméno Heslo Přihlásit se Registrovat se Zapomenuté heslo Rychlý matjesový salát Hodnocení receptu je 4,4 (4× ...

Podobné recepty jako Rychlý matjesový salát

Kde najít informace



×