Jidáše, jidášky… recept
Vytvarované jidáše uložíme vykynout na plech s pečicím papírem nebo fólií. Po vykynutí je potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C (horkovzdušná trouba) asi 15-18 minut. Ještě horké z trouby je můžeme potřít medem, nebo pak po vychladnutí mazat máslem s medem nebo marmeládou
Podobné recepty jako Jidáše, jidášky…
Jidáše recept
Jak na kynuté těsto. Přidáme mouku a vykynutý kvásek z mléka, cukru a droždí a zaděláme tužší těsto, které necháme vykynout. Z těsta nakrájíme kousky, ze kterých vyválíme tenké proužky a ty stáčíme do spirály, potřeme vejcem a upečeme. Teplé jidáše pokapeme medem a podáváme.
Podobné recepty jako Jidáše
Rebarborový krémový koláč
Tento skvělý jarní koláč zmizí z vašeho než řeknete švec. Při přípravě nepoužívejte elektrický mixér, protože díky mecha
Podobné recepty jako Rebarborový krémový koláč
Velikonoční jidáše recept
Velikonoční jidáše. Jidáše vycházejí z podobného těsta jako mazanec či vánočka. Těsto je ale hutnější a tvaruje se do několika tradičních velikonočních symbolů, nejčastěji v podobě stočeného provazu, jenž připomíná konec zrádného Ježíšova apoštola. Po upečení se potírají medem. 5,0 (53×) mirca75. 68
Podobné recepty jako Velikonoční jidáše
Jidáše bez lepku, mléka a vajec recept
1 lžička Xanthanu nebo Guaru 75 g cukru 60 g oleje 250-280 ml vlažné vody 3 vrchovaté lžíce instantního nápoje Zajíc 2 lžíce rumu 1 lžíce citronové šťávy citronová kůra 1,5 lžičky sušeného droždí tekutý med na potření Vánoční akce Zlevněné balíčky Využít akci Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot Ho
Podobné recepty jako Jidáše bez lepku, mléka a vajec
Jidáše
Velikonoční jidáše jsou kynuté pečivo, nejčastěji připravované v podobě stočeného provazu, jenž připomíná konec zrádného Ježíšova apoštola. 1 porce 60 minut česká Suroviny polohrubá mouka 1 kg cukr krupice 100 g sůl 1 lžička droždí 50 g žloutek (1 na potření) 3 ks mléko 200 ml máslo 120 g med (na př
Podobné recepty jako Jidáše
Velikonoční celozrnné jidáše
Do zchladlé mléčné směsi zašlehejte žloutky. Po 20 minutách kvásek přendejte k mouce, přilijte mléčnou směs a vypracujte těsto. Zakryjte mísu utěrkou a nechte 45–60 minut kynout. Během kynutí těsto propracujte. Těsto rozdělte na asi 17–20 kousků. Z každého vyválejte pramen a ten stočte do libovolnéh
Podobné recepty jako Velikonoční celozrnné jidáše
Medové jidáše recept
Postup přípravy Z 1 lyžice múky, 1 lyžice cukru, 100 ml vlažného mlieka a z rozdrobeného droždia pripravíme kvások. Zmäknuté maslo vymiešame s medom a žĺtkami. Postupne do zmesi pridávame múku, kvások a zvyšné mlieko. Nakoniec pridáme postrúhanú citrónovú kôru a soľ. Vypracujeme cesto a necháme ho v
Podobné recepty jako Medové jidáše
Jidáše sádlové recept
cca 260 ml mléka - vlažného 2 lžíce rumu 80 g cukru krupice 1 vanilkový cukr 1 lžička citronové kůry - čerstvě nastrouhané špetka soli 30 g droždí hrst rozinek, předem namočených v rumu mandle nebo ořechy- nasekané, nejsou nutné, dle chuti Na potření po upečení: rozpuštěné máslo rum Dárkové POUKAZY
Podobné recepty jako Jidáše sádlové
Celozrnné jidáše ze špaldové mouky
Celozrnné jidáše ze špaldové mouky. Zdravější varianta tradičního velikonočního pečiva obsahuje pouze jednu lžičku cukru v kvásku, ale v chuti si rozdílu téměř nepovšimnete. Oříšková chuť špaldové mouky se perfektně doplňuje s přirozenou nasládlostí mléka, rozinek a mandlí. Nejlépe chutnají čerstvě
Podobné recepty jako Celozrnné jidáše ze špaldové mouky
Velikonoční jidáše
Postup přípravy receptu. 1. Do 4 lžic vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a lžíci mouky, zamícháme a necháme vykynout. Do mísy dáme prosátou mouku, cukr, celá vejce, rozpuštěné máslo a připravený kvásek. Vše důkladně propracujeme. Přidáme ořechy a ještě zamícháme. Z těsta tvarujem
Podobné recepty jako Velikonoční jidáše
Japchae: Korejské nudle s hovězím masem a zeleninou ...
15x. Japchae je tradiční korejský pokrm z nudlí, které jsou vyrobeny ze sladkých brambor. Jsou poloprůhledné s příjemnou strukturou, podávají se většinou s hovězím masem, zeleninou a nudlemi, v bezmasé verzi se místo masa podává nakrájená vaječná omeleta. 2 porce. 30 minut.
Podobné recepty jako Japchae: Korejské nudle s hovězím masem a zeleninou ...
Jidášky našich babiček
Postup přípravy receptu. V míse třeme máslo, cukr a žloutky, přimícháme kvásek z kvasnic - připravený z trochu mouky, cukru a mléka. Když je vše rozmícháno, přidáme sůl, citronovou kůru, ostatní mouku a podle potřeby mléko. Vypracované těsto dáme vykynouti.
Podobné recepty jako Jidášky našich babiček
Jidáše se škvarky recept
Z těsta vytvarujte bochánek a přikryjte ho utěrkou. Nechejte kynout 45-60 minut, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem. Těsto rozdělte na kousky po 70 g a z každého vyválejte pásek o délce 30 cm. Stočte do podoby jidášů, skládejte na plech vyložený pečicím papírem, přikryjte utěrkou a nechejte kynout
Podobné recepty jako Jidáše se škvarky
Jidáše medové
Přilijeme polovinu mléka a trochu promícháme na řídkou kaši. Mísu zakryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek. 2. Až nám droždí vzkypí (kvásek), přidáme zbylé vlahé mléko smíchané s medem, rum, žloutek, rozinky (nejlépe ještě pokrájené) a vše nahrubo promíchneme, pak přilijeme vlažné máslo a za pomoci
Podobné recepty jako Jidáše medové
Jidáše sádlové
Postup přípravy receptu. 1. Mouky smícháme v míse s citronovou kůrou, solí, vanilkovým cukrem a uprostřed uděláme důlek, do kterého nasypeme krupicový cukr a rozdrobíme droždí, které zalijeme polovinou mléka a promíchneme na řídkou kaši, ze které necháme vzejít kvásek pod zakrytou mísou odloženou na
Podobné recepty jako Jidáše sádlové
Jidáše velikonoční recept
Postup přípravy. Ze lžíce cukru, mouky, trochy vlažné smetany a droždí připravte kvásek. Zhruba po čtvrthodině ho smíchejte se zbytkem cukru a mouky, žloutky, měkkým máslem, citronovou kůrou a šťávou, vanilkovým cukrem a trochou soli. Na závěr přilijte vlažnou smetanu.
Podobné recepty jako Jidáše velikonoční
Luxusní velikonoční jidáše recept
Postup přípravy Ve vlažném mléku rozmícháme droždí, lžíci cukru a mouky. Necháme vzejít kvásek. Do velké mísy nasypeme obě mouky a cukr, zamícháme a přilijeme kvásek. Přidáme žloutek se solí a vše spojíme v těsto. Pak přidáme sádlo a zapracujeme ho. Těsto vyklopíme na lomoučený stůl a krátce ho prop
Podobné recepty jako Luxusní velikonoční jidáše
Jidáše
Suroviny 24 porce 25 g droždí čerstvé 80 g cukr krupice 300 ml smetana ke šlehání 500 g hladká mouka + na pomoučnění 70 g máslo změklé 2 ks žloutek 1 špetka sůl 1 špetka muškátový květ 1 lžička citronová kůra olej na vytření mísy na potření: 1 ks vejce 2 lžíce med 1 lžíce máslo Postup přípravy recep
Podobné recepty jako Jidáše
Medové jidáše recept
Postup přípravy. Droždí rozmíchejte ve vlažném mléce, přidejte žloutky, med, prosátou mouku a sůl. Přidejte máslo a vše vymíchejte ve vláčné těsto, dokud se nezačne odlepovat od stran mísy a není krásně hladké. Necháme v teple kynout asi 1 hodinu.
Podobné recepty jako Medové jidáše
Velikonoční Jidáše recept
60 g cukr krystal. 1 vanilkový cukr. 40 g droždí čerstvé nebo 1 sáček sušeného. 2 dl smetany na šlehání 31%. 1 dl vody. 2 žloutky. 1 citronová kůra. 150 g másla. 1/2 lžičky soli.
Podobné recepty jako Velikonoční Jidáše
Jidášky hrnkový recept
Postup přípravy. Nejprve necháme vzejít kvásek - vlažné mléko, rozdrobené droždí, lžíce cukru a lžíce mouky. V míse smícháme mouku, sůl, cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru a citronovou šťávu, muškátový oříšek, přidáme žloutek a vykynutý kvásek - krátce prohněteme.
Podobné recepty jako Jidášky hrnkový
Jidáše medové recept
250 g hladké mouky. 250 g polohrubé mouky. 100 g medu. 1 vanilkový cukr. 30 g droždí. 1 žloutek. 250 ml mléka - vlažného. sůl - špetka. 120 g rozpuštěného másla (nebo sádla)
Podobné recepty jako Jidáše medové
Velikonoční jidášky s medem
Jidášky jsou s Velikonocemi neodmyslitelně spjaty. Jejich stočený tvar symbolizuje provaz, na kterém se Jidáš oběsil po zradě Ježíše. Smotat ho můžete do různých podob, velmi dekorativně vypadají třeba šneci nebo bochánky s vejcem uprostřed.
Podobné recepty jako Velikonoční jidášky s medem
Jidáše dle časopisu F.O.O.D.
RADA: Podívejte se na VIDEO recept na velikonoční jidáše. 2. 2. Vypracujte vláčné těsto a nechte ho zakryté čistou utěrkou na teplém místě vykynout, až zhruba zdvojnásobí objem. Z těsta oddělujte kousky, na lehce pomoučené ploše. 3. vyválejte prameny asi centimetr silné a 25 cm dlouhé. 4. 3.
Podobné recepty jako Jidáše dle časopisu F.O.O.D.
Zajíčkové jidáše recept
Jidáše na plechu přikryjeme utěrkou a necháme kynout zhruba 15-20 minut. Pak je pomašlujeme zbytkem bílku prošlehaného se žloutkem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 15-20 minut při 170 °C.
Podobné recepty jako Zajíčkové jidáše
Velikonoční jidášky recept
Postup přípravy. Udělat kvásek z trochu vlažného mléka, l lžičky cukru, droždí a hrubé mouky. Nechat vzejít. Do prosáté hladké mouky přidat kvásek, vlažné sádlo, žloutky, vanilkový cukr, práškový cukr, špetku soli, citronovou kůru a zpracovat na hladké nelepivé těsto.
Podobné recepty jako Velikonoční jidášky
Skandinávský salát z červené řepy s matjesy, jablkem a ...
matjesy (v oleji) 200 g. červená cibule (menší ) 1/2 ks. kyselé okurky 2 ks. jablka 1/2 ks. vejce natvrdo 2 ks. olej 1 lžíce. jablečný ocet 1 lžíce. cukr krupice 1 lžička. crème fraîche (nebo zakysaná smetana) 4 lžíce.
Podobné recepty jako Skandinávský salát z červené řepy s matjesy, jablkem a ...
Jidášky z majonézy recept
Postup přípravy. V míse smícháme mouky a sůl, uprostřed vytvoříme důlek, kam rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem a zalijeme vlažným mlékem, Necháme vzejít kvásek. Do mísy přidáme celé vejce, majonézu a vypracujeme těsto. Necháme vykynout asi 1 hodinu.
Podobné recepty jako Jidášky z majonézy
Jidáše podle babičky recept
Jidáše podle babičky. Recepty po babičce bývají zárukou, že se vše podaří jak má. Jistě tomu tak bude i u tohoto receptu na tradiční velikonoční sladké pečivo. Jidáše před upečením potíráme vejcem s rumem a po vytažení z trouby můžeme ještě horké pokapat medem. 4,2 (4×) DomaJeDoma. 0 názorů. 55 min.
Podobné recepty jako Jidáše podle babičky
Jidáše z bramborového těsta vláčné
Před vložením do předehřáté trouby jidáše potřeme našlehaným bílkem a pečeme dozlatova dle velikosti cca 15-20 minut, případně je ještě můžeme potřené posypat skořicovým cukrem, nasekanými mandlemi nebo ořechy. 5. Po vychladnutí dle chuti můžeme ještě posypat moučkovým cukrem. 6. Pokud máme rádi sla
Podobné recepty jako Jidáše z bramborového těsta vláčné
Bramborový salát s koprem
Bramborový salát s koprem. Bramborový salát s koprem Zdroj: Lucie Fenclová / Gastrokroužek. 3x. Jednoduchý, letní, osvěžující. Teď opravdu nejsou Vánoce, ví Markéta Pavleje alias Kitchenette. 4 porce. 30 minut.
Podobné recepty jako Bramborový salát s koprem
Rychlý matjesový salát recept
Pudingoš bez kynutí podle Markéty v troubě Vepřový řízek naruby Přidat recept Moje aktivita Registrovat se nebo přihlásit Uživatelské jméno Heslo Přihlásit se Registrovat se Zapomenuté heslo Rychlý matjesový salát Hodnocení receptu je 4,4 (4× ...
Podobné recepty jako Rychlý matjesový salát