Stroganoff podle dědy šéfkuchaře recept
Stroganoff podle dědy šéfkuchaře. Stroganoff jsou nudličky z minutkového hovězího masa v rajčatovo-smetanovém sosu, který může být doplněný dalšími surovinami. Podle tohoto receptu se nám hovězí na cibuli a žampionech určitě podaří a bude všem chutnat. 5,0 (114×) Eliza. 71 názorů.
Podobné recepty jako Stroganoff podle dědy šéfkuchaře
Vepřové á la falešný“Stroganoff“ recept
Vepřové á la falešný “Stroganoff“. Jistě znáte klasiku "hovezí stroganoff", avšak pokud tento pokrm připravíme z vepřového masa, zkrátíme si dobu vaření a stejně tak si dobře pochutnáme. V tlakovém hrnci je to skoro bez práce, můžeme ale použít i klasický hrnec. Dobrou chuť. 5. 3.
Podobné recepty jako Vepřové á la falešný“Stroganoff“
Stroganoff recept
Stroganoff je tradiční ruský pokrm připravovaný z hovězího masa. Někdy je též označován jako minutkový guláš. Pokud ale chcete vyzkoušet úspornější verzi, připravte si ho z vepřového masa podle našeho receptu. 4,5 (15×) dadlenka.
Podobné recepty jako Stroganoff
Stroganoff
Postup přípravy receptu. 1. Maso nakrájejte na hranolky, dobře osolte a opepřete. Ve velké silnostěnné pánvi nebo širokém kastrolu rozpalte 2 lžíce oleje, po částech maso zprudka osmažte, asi 1 minutu po každé straně, a dejte stranou. Ve stejné pánvi rozehřejte zbylý olej, na středním plameni asi 6
Podobné recepty jako Stroganoff
Jelení hrudí vařené obložené zeleninou recept
Postup přípravy. Hrudí omyjeme a dáme vařit do vody společně s mrkví, celerem, petrželí, nakrájené na plátky, cibulí, pepřem a bobkovým listem. Až bude maso měkké, tak jej vyndáme, nakrájíme na úhledné porce a podáváme s bramborami a obložené naloženou zeleninou. Tu si můžeme opéct na másle nebo si
Podobné recepty jako Jelení hrudí vařené obložené zeleninou
Jelení roštěnky alla saltimbocca recept
Někdy bývá ještě ozdoben kapary. Nejznámější z těchto jídel je "Saltimbocca alla Romana", původem z Brescia - města v severní Lombardii. Je připravován z telecího masa, prosciutta nebo parmské šunky se šalvějí. Je obvykle smotán i do roliček. Plátky případně roličky jsou před podáváním, dle tradiční
Podobné recepty jako Jelení roštěnky alla saltimbocca
Jelení hřbet s batátovým salátem a quinoou
Jelení hřbet očistěte od blanek, osolte, opepřete a posypte tymiánem. V pánvi rozehřejte olej, vložte do ní maso a zprudka ho opečte 1–1,5 minuty z každé strany, až ztmavne a tzv. se zatáhne. Ztlumte teplotu na střední, přidejte do pánve máslo, jalovec a oloupaný a prolisovaný česnek a restujte, než
Podobné recepty jako Jelení hřbet s batátovým salátem a quinoou
Jelení ragú recept
1 petržel. cca 1/3 celeru. 1 plechovka (70 g) rajského protlaku. 2 dl bílého vína (použila jsem bez alkoholu) 2 PL slunečnicového oleje. 0,75 l vody + více dle potřeby. Koření: 10 kuliček jalovce. 6 kuliček nové koření.
Podobné recepty jako Jelení ragú
Jelení opilá dobrota recept
Jelení kýtu si nakrájíme na plátky, potřeme utřeným česnekem, posypeme kořením na zvěřinu, osolíme, opepříme. Zabalíme do potravinové fólie a necháme v chladu odležet, nejléte do druhého dne. Na pánev dáme rozpustit sádlo, přidáme na kostičky nakrájený špek, opečeme, přidáme na kostičky nakrájenou c
Podobné recepty jako Jelení opilá dobrota
Svíčková z jelena recept
mám jen jelení plec,ale myslím si,že by šla také,i když mi radí spíš guláš,co vy na to? Odpovědět Paprika 16. 8. 2009 16:17 svíčková je národní klasika a ze zvěřiny je to bomba. Jedla jsem ji ze srnčího, ze zajíce, ale z jelena ještě ne. Mňam dala bych si hned + Odpovědět vybusna 16. 8. 2009 13:06 .
Podobné recepty jako Svíčková z jelena
Kýta z mladého jelena na houbách recept
1 jelení kýta z mladého jelena. (po vykostění cca 1 kg masa), může být i jiná zvěřina. 2 cibule. 2 stroužky česneku. hrst sušených hub. pár snítek tymiánu. 2 PL šípkové zavařeniny. (silný vývar z kostí zvěřinových) 3 bobkové listy.
Podobné recepty jako Kýta z mladého jelena na houbách
Jelení guláš (kotlíkový) recept
Maso nakrájíme na kousky, cibuli na půlměsíčky, česnek nadrobno, kořenovou zeleninu na menší kostky, rajčata a papriku na plátky (proužky). Na rozpáleném sádle opečeme cibuli s česnekem, kořenovou zeleninou a drceným kmínem dozlatova, přidáme maso a zarestujeme. Vsypeme mletou papriku a necháme ji p
Podobné recepty jako Jelení guláš (kotlíkový)
Jelení kýta na víně a smetaně recept
Rozpustíme si polovinu másla, maso ním polijeme a necháme přes noc v chladu. Druhý den kýtu zprudka opečeme, osolíme,přidáme koření a zeleninu, kterou jsme orestovali, dáme do pekáčku, zalijeme vínem, trochou vody, zakryjeme a pečeme v troubě. Před koncem pekáček odkryjeme. Měkké maso vyndáme, zbylé
Podobné recepty jako Jelení kýta na víně a smetaně
Srnčí svíčková recept
Do výpeku dáme koření a necháme chvilku restovat. Krásně to ten základ ovoní. Přidáme cibuli nakrájenou na drobno a očištěnou zeleninu, nakrájenou na kostičky, restujeme, až zelenina krásně zhnědne. Pak přidáme 2 PL cukru, ještě chvilku restujeme, přidáme citronovou šťávu, promícháme, vložíme maso,
Podobné recepty jako Srnčí svíčková
Jelení kýta se švestkovou omáčkou recept
Postup přípravy. Maso nakrájíme na plátky a po stranách jej nařízneme (asi 4 řezy - aby se maso nekroutilo). Do hlubší pánve nalijeme olej, maso na něm prudce orestujeme, než se stáhne. Osolíme, okořeníme, podlijeme vývarem a zakryjeme pokličkou, dusíme do té doby, než maso změkne. Když je maso měkk
Podobné recepty jako Jelení kýta se švestkovou omáčkou
Mufloní kýta recept
Jelení kýta na smetaně Recept ještě nebyl hodnocen 4,9 Bahula 150 min Guláš ze srnčí kýty Recept ještě nebyl ... Stroganoff z hovězí kýty Přidáno před 12 hodinami Fitness koláč bez cukru (keto) Přidáno před 12 hodinami Přečtěte si Zobrazit více Jak perfektně odmrazit lednici a mrazák: Proveďte to ry
Podobné recepty jako Mufloní kýta
Jelení hřbet a ragú s růžičkovou kapustou a celerem ...
Základem tohoto pokrmu je jelení hřbet. Jestliže jste s ním ještě nepracovali, hlavně se toho nebojte. Podle níže uvedeného postupu to hravě zvládnete. Aby se maso odlehčilo, vybrali jsme k němu coby přílohu příjemně voňavou kombinaci růžičkové kapusty, celeru a žampionů. Z bylinek nechybí muškátový
Podobné recepty jako Jelení hřbet a ragú s růžičkovou kapustou a celerem ...
Jelení ossobuco s pivní omáčkou, bramborovými knedlíky s ...
Jelení ossobuco: Vytvořte marinádu ze směsi koření, pepře, soli, drceného jalovce a oleje. Směs pečlivě vmasírujte do masa a nechte marinovat alespoň 12 hodin. Pro podávání maso zprudka opečte na oleji na rozehřáté pánvi.
Podobné recepty jako Jelení ossobuco s pivní omáčkou, bramborovými knedlíky s ...
Jelení guláš s houbami recept
Jelení guláš s houbami Hodnocení receptu je 5,0 (25×) Pro možnost hodnocení se prosím přihlašte. Bahula 28 názorů Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min 90 min (90 min příprava) 1. 1. 2013 15:28 Bahula +1 další fotka +1 další fotka Přidat fotku Suroviny pro 4 Menší porce 4 Větší porce 600 g 600
Podobné recepty jako Jelení guláš s houbami
Mletý jelení steak se zeleninou recept
Zeleninu nakrájíme na kostičky, posypeme kořením divočina a dáme do pekáčku orestovat na lžíci másla spolu s novým kořením a bobkovými listy. Steaky zprudka opečeme na oleji z obou stran a přidáme je na zeleninu. Zalijeme vývarem, nebo vodou s masoxem- (cca 1 a 1/2 dcl) a pečeme v troubě zhruba 35 m
Podobné recepty jako Mletý jelení steak se zeleninou
Jelení kostky na pepři z pomalého hrnce recept
Postup přípravy. Maso naložíme do pepřů a deci oleje. Připravíme si kastrůlek a v něm osmahneme do zlatova cibuli pokrájenou na kostičky. Přidáme maso a necháme zatáhnout. Pak přendáme do pomalého hrnce, podlijeme hrnkem vody a pivem. Pomalíme 7 hodin na Low. Pak zahustíme a dochutíme solí, popřípad
Podobné recepty jako Jelení kostky na pepři z pomalého hrnce
Sváteční vývar z jeleních žeber recept
Vaříme pomalu tahem cca 2-3 hodiny. Mezitím si nastrouháme druhou polovinu kořenové zeleniny na hrubém struhadle. Vývar po uvaření, až je maso měkké přecedíme a přidáme nastrouhanou zeleninu a hrášek. Maso z jeleních žeber obereme a nakrájíme do polévky. Vhodnou vložkou jsou domácí nudle.
Podobné recepty jako Sváteční vývar z jeleních žeber
Jelítka recept
Postup přípravy. Do uvařených krup vložím uvedenou směs z jitrnic, koření a předem osmažený, na kousíčky pokrájený brzlík a střevní sádlo, které se osmaží z drobně pokrájenou cibulí. Ochutím kořením, přidám scezenou krev, zamíchám a já osobně tuto směs na jelítka ochutnám. Soli se může přidat o troc
Podobné recepty jako Jelítka
Jelení sekaná se šťouchaným bramborem
Jelení sekaná se šťouchaným bramborem. Jelení sekaná se šťouchaným bramborem Zdroj: Jak jíme zdravě na podzim. 4x. Jeleni se pasou nejen v lesích, ale i v oborách a na farmách, kde je často přikrmují ovocem, bulvovou zeleninou nebo suchým pečivem. Jejich strava, míra pohybu i věk se projeví v chuti
Podobné recepty jako Jelení sekaná se šťouchaným bramborem
Srnčí směs (ragú) na zelenině recept
Porce: 4 porce. 600 g Srnčí maso (já měla směs z plecka a kýty) lžička koření na divočinu. 2 kuličky jalovce. 1 ks feferonka malá (nemusí být, ale udělá jídlo lehce pikantním) sůl. pepř mletý bílý. 2 lžíce oleje. 2 ks cibule.
Podobné recepty jako Srnčí směs (ragú) na zelenině
Guláš z jeleního masa recept
Jak zvýraznit chuť guláše. V hmoždíři rozdrtíme nové koření, jalovec, pepř a přidáme k orestovanému masu. Osolíme, přidáme nakrájené feferonky, přilijeme vývar a dusíme na mírném ohni do změknutí masa. Když je maso téměř měkké, podlijeme ho červeným vínem, přidáme loupaná rajčata a dusíme do měkka .
Podobné recepty jako Guláš z jeleního masa
Jelení kýta s plněnou hruškou recept
Jelení kýtu očistíme, odblaníme, osolíme, posypeme rozdrceným kořením a necháme 2 dny v chladnu uležet. Maso osušíme papírovou utěrkou, nakrájíme na plátky, pokapeme citrónovou šťávou a posypeme pepřem. Cibuli nakrájíme, celer nahrubo nastrouháme a zpěníme na másle s rozškvařenou slaninou.
Podobné recepty jako Jelení kýta s plněnou hruškou
Jelení steak se švestkovou omáčkou recept
Posekanými bylinkami a rozdrceným jalovcem posypeme steaky, zakápneme olejem, promícháme a necháme marinovat. Mezitím připravíme omáčku. Na jemno nasekáme šalotku, kterou zpěníme lehce na oleji, přidáme na měsíčky nakrájené švestky a cukr, necháme rozpustit a zalijeme vývarem a vínem. Necháme asi 15
Podobné recepty jako Jelení steak se švestkovou omáčkou
Stroganoff dle mé tchýně recept
Když je masíčko už měkké, pánev se zbylou cibulí rozehřejeme a přidáme k ní 1,5 lžíce hl. mouky a společně chvilku za stálého míchaní opečeme. Přidáme sladkou smetanu na vaření a všechnu tu dobrotu přilijeme k masu. Za stálého míchaní necháme projít varem. Nakonec už jenom hořčici a dosolíme dle své
Podobné recepty jako Stroganoff dle mé tchýně
Zvěřinová panenka ( hřbet) s houbovou omáčkou recept ...
Suroviny. panenka (nebo vykostěný hřbet - já použila z jelena) 10 dkg slaniny. 10 dkg hub. 1 šalotka. 6 ks sušených naložených rajčat. 1 stroužek česneku. čerstvý tymián. čerstvý rozmarýn.
Podobné recepty jako Zvěřinová panenka ( hřbet) s houbovou omáčkou ...
Kostelecké jelení maso recept
Okořeníme tymiánem, bobkovým listem, novým kořením, pepřem a přidáme 2 hřebíčky. Na směs vložíme maso nakrájené na větší kostky a orestujeme ze všech stran, až maso pustí šťávu. Podlijeme troškou vývaru, tlakový hrnec uzavřeme a dusíme cca 10 minut. Pak hrnec otevřeme a vyjmeme všechnu zeleninu, kte
Podobné recepty jako Kostelecké jelení maso
Tyrolská játra recept
Na oleji orestujeme kořenovou zeleninu, buď mraženou, pokud máme, tak čerstvou. Přidáme cibuli, lžíci hořčice, ještě chvíli prohřejeme na naložíme naklepané, opepřené plátky jater. Orestujeme je z obou stran, podlijeme vodou, přidáme bobkový list, nové koření a dusíme do měkka. Když jsou játra měkká
Podobné recepty jako Tyrolská játra
Srdce na smetaně recept
Odblaněné a omyté srdce nakrájíme na menší nudle, na rozehřátém oleji zpěníme cibuli, přidáme srdce, koření, opečeme, podlijeme vývarem a dusíme do měkka. Potom zahustíme moukou a povaříme 20 minut. Nakonec přimícháme kyselou smetanu, okyselíme a osladíme. Uvařeno (1x) Přidat do oblíbených (68x) Při
Podobné recepty jako Srdce na smetaně
Srnčí ragú na houbách s celozrnným knedlíkem
Hrnec přiklopte a uvařte knedlíky v páře doměkka, trvá to zhruba 15 minut. Vyjměte je, uložte do mísy, přiklopte jinou poklicí a stejným způsobem uvařte zbylé knedlíky. Čerstvé houby očistěte a pokrájejte na čtvrtky. Přidejte je k dušenému měkkému masu, přiklopte a nechte dusit ještě 15 minut. Srnčí
Podobné recepty jako Srnčí ragú na houbách s celozrnným knedlíkem