Ječná kaše (řecky-ptisáni, latinsky-puls, pulmentum), základní
Hrách namočit na 5-11 hod. Uvolnit šrot od stěn sklenice tenkým držátkem lžíce. 1x vyprat ječnou krupici ve sklenici se šroubovacím víčkem - jako v pračce, otáčet a protřásat (6 x). Slít vodu přes sítko. Uvařit šrot ze studené vody, solit po začátku varu.
Podobné recepty jako Ječná kaše (řecky-ptisáni, latinsky-puls, pulmentum), základní
Ječná kaše s malinami recept
Postup přípravy. Večer smícháme vločky s vodou, misku zakryjeme a necháme v lednici přes noc. Druhý den ráno misku vyndáme a necháme alespoň 30 min v pokojové teplotě, aby žaludek neměl šok z příliš studeného jídla. Vmícháme jogurt, rozmačkaný banán.
Podobné recepty jako Ječná kaše s malinami
Ječná kaše s luštěninami, základní recept
Ječná kaše s luštěninami, základní recept autor: Čstava Dobreta 0.0 hodnotilo: 0 doba přípravy: 80 minut obtížnost: snadné 1 / 5 5 fotografií Nahrát fotku Suroviny 1 porce 120 g krupice ječná (rozemleté kroupy) 60 g zelená čočka nebo hnědá 1100 ml voda 2 lžička sůl 2 lžička olivový olej Postup přípr
Podobné recepty jako Ječná kaše s luštěninami, základní
Ječná kaše s luštěninami, základní recept
Ječná kaše s luštěninami, základní recept - recept: Utlouct ječné kroupy v hmoždíři, nebo je umlít ve šrotovníku. (Lze umlít do zásoby na měsíc). Namočit na 5 - 11 hod.inve sklenici se šroubovacím
Podobné recepty jako Ječná kaše s luštěninami, základní
Nové recepty
Dhál indický, falešný (čočková kaše s…. Loupanou čočku namočíme na 2,5 hodiny do 0,5 l sklenice s vodou. Loupanou rýži namočíme na 30 minut do studené vody. 10 minut po namočení rýže dáme... více o Dhál indický, falešný (čočková kaše s rýží), základní recept. 75 minut.
Podobné recepty jako Novéy
Recepty s dobrým hodnocením vyzkoušené
Dhál indický, falešný (čočková kaše s…. Loupanou čočku namočíme na 2,5 hodiny do 0,5 l sklenice s vodou. Loupanou rýži namočíme na 30 minut do studené vody. 10 minut po namočení rýže dáme... více o Dhál indický, falešný (čočková kaše s rýží), základní recept. 75 minut.
Podobné recepty jako Recepty s dobrým hodnocením vyzkoušené
Nastavovaná kaše
Postup přípravy receptu. 1. Brambory uvaříme doměkka ve slané vodě,scedíme a rozmačkáme je (rozmixujeme) s trochou horkého mléka a kouskem másla (nemusí být). Do takto připravené kaše vmícháme krupky, které jsme si uvařili zvlášť v hrnci s osolenou vodou doměkka a scedili.
Podobné recepty jako Nastavovaná kaše
Hedvábná kukuřičná kaše (polenta, mămăligă , kačamak ...
Postup přípravy. 30 minut před vařením odměřit kukuřičnou mouku do 0,5 l nádoby, zalít 300 ml vody. Vodu přilít nadvakrát, nutné rozmíchat mouku, nejlépe tenkým držátkem lžíce (menší odpor při míchání). Přikrýt nádobu.
Podobné recepty jako Hedvábná kukuřičná kaše (polenta, mămăligă , kačamak ...
Ječná kaše s mrkví a cuketou pro nejmenší recept ...
Pórek nakrájíme nadrobno. V kastrůlku rozehřejeme ghí a krátce na něm orestujeme pórek. Přidáme mrkev s cuketou a asi minutu necháme spolu restovat. Přidáme sůl, mletý kmín, vločky, promícháme, podlijeme vodou a necháme 10-12 minut dusit. Podle potřeby můžeme dolít vodu.
Podobné recepty jako Ječná kaše s mrkví a cuketou pro nejmenší ...
Perfektní způsob, jak odstartovat den: Ovesná kaše s ...
Výživová specialistka Karolína Fourová se proto rozhodla srozumitelně sepsat základní principy stravování. Ve své knize představuje jednotlivé složky výživy a jejich úkol v lidském organismu. Naučí vás číst správně obaly potraviny, vybírat si ty prospěšné. Přidává i svých 40 oblíbených receptů, ve k
Podobné recepty jako Perfektní způsob, jak odstartovat den: Ovesná kaše s ...
Ječné kroupy s cizrnou a rajčaty recept
Postup přípravy. V hlubší pánvi rozehřejeme olej, přidáme nasekanou cibuli, na větší kousky nakrájenou papriku a za občasného míchání smažíme cca 8 minut. Dáme rozmačkaný česnek, podrcený kmín a protlak a krátce za stálého míchání osmažíme. Potom přidáme konzervu rajčat, cizrnu, zvýšíme teplotu a ..
Podobné recepty jako Ječné kroupy s cizrnou a rajčaty
Ječný chléb recept
Suroviny. Porce: Bochník: 1500g. 400 ml vody. 4 lžíce oleje. 600 g chlebové pšeničné mouky. 180 g ječné mouky. 1 lžíce fruktozy. 1 lžíce soli. 1 sáček suchého droždí (7-10g)
Podobné recepty jako Ječný chléb
Játrovková pomazánka
Postup přípravy receptu. 1. 1. Játrovku nakrájíme na kostky, které vložíme do mixéru a rozmixujeme. (Též můžeme nastrouhat na jablkovém struhadle, nebo jen rozmačkat vidličkou). 2. 2. K rozmixované hmotě přidáme všechny ostatní suroviny a důkladně promícháme. 3.
Podobné recepty jako Játrovková pomazánka
Lívance z ječné mouky recept
Postup přípravy. Do mísy prosijeme mouku, přidáme sůl, prášek do pečiva a oba cukry, promícháme a přidáme podmáslí, vejce a vymícháme hladké těsto. Rozpálíme pánev a na přepuštěném másle, nebo na oleji smažíme malé lívanečky.
Podobné recepty jako Lívance z ječné mouky
Cizrnová kaše s jogurtem (falešný hummus), základní recept ...
Užívám tyčku průměru 4 cm s rovným koncem. Rozdrtit postupně uvařené množství po 3 dávkách. Přidat jogurt, sůl. Promíchat do hustší kaše. Tyčovým mixérem zjemnit kaši. Doporučeno zakrývat rukou u hrany nádoby odletující kapičky kaše. Je výhodné, aby výřezy na konci tyčového mixéru byly plně ponořené
Podobné recepty jako Cizrnová kaše s jogurtem (falešný hummus), základní ...
Jedlé kaštany pečené, vařené
Jedlé kaštany pečené v troubě: Pečeme v rozehřáté troubě na cca 200°C asi 10-15 minut. Kaštany v troubě ztmavnou a začnou pukat. Po vyndání necháme mírně zchladnout a ihned oloupeme i se slupkou pod skořápkou.
Podobné recepty jako Jedlé kaštany pečené, vařené
Krupicová kaše recept
Jak se vaří krupicová kaše Přidáme lžíci másla a pomalu přisypeme dvě vrchovaté lžíce krupice. Stále mícháme, aby se netvořily hrudky. Mírným varem ještě asi 2 minuty provaříme. Když je kaše moc hustá, přiléváme postupně mléko. Nalijeme do talíře, navrch dáme plátek másla a ochutíme podle chuti strá
Podobné recepty jako Krupicová kaše
Dal tadka (indická luštěninová kaše) recept
Postup přípravy. Luštěniny namočíme na alespoň půl hodiny do studené vody. Poté vodu vyměníme za čerstvou, přidáme olej, kurkumu a sůl a luštěniny uvaříme doměkka. Vodu přidáváme podle potřeby tak, aby nám po uvaření luštěnin vznikla hustá kaše a žádná voda nepřebývala.
Podobné recepty jako Dal tadka (indická luštěninová kaše)