Tlačenka ve sklenici recept
Postup přípravy. Všechno maso i kůže uvaříme a obereme od kostí a chrupavek. Maso nakrájíme na kostky asi 2x2 cm, kůže pomeleme. Maso i mleté kůže dáme do mísy, zalijeme polévkou, osolíme a opepříme a okořeníme majoránkou a třeným česnekem. Nezapomeneme ochutnávat, jestli je směs dobře prosolená a k
Podobné recepty jako Tlačenka ve sklenici
Zavařené maso recept
Jak zavařit maso. Domácí masové konzervy přijdou vhod jako rychlý oběd či večeře Vložíme do sklenic, přidáme 2-3 lžíce vody na sklenici, otřeme okraje čistou utěrkou a zavíčkujeme víčky s červenou gumičkou. První den sterilujeme 1,5 hodiny při 95 °C, druhý den 1 hodinu.
Podobné recepty jako Zavařené maso
Tiramisu s jahodami ve sklenicích
Připravíme si na tác vyšší skleničky a dáme na chvilku do lednice. Na prkénku si rozkrájíme, umyté jahody, ze kterých jsme odstranily stopky. Pár si jich necháme se stopkou na dozdobení. Vzniklý krém nandaváme lžící do sklenic. Potom přijde na řadu šťavnatá jahoda. Jako třetí piškot nebo část oblíbe
Podobné recepty jako Tiramisu s jahodami ve sklenicích
Bramborový knedlík
Pak je prolisujeme lisem na brambory do větší mísy, přidáme vejce, mouku a krupici a uhněteme hladké těsto. Z bramborového těsta vytvoříme 5 šišek a vkládáme je do vroucí osolené vody. Vodu přivedeme znovu k varu a knedlíky v ní vaříme 15 až 20 minut. Během vaření je občas promícháme, aby se nepřile
Podobné recepty jako Bramborový knedlík
Snadné zavařování recept
Zde je nutné nechat prostor mezi obsahem a víčkem alespoň 2,5 cm. Dobu sterilování na jednu sklenici zvýšíme u sklenic 0,7 l na 8 -10 minut, u menších sklenic na 5 - 6 minut. Používáme vždy sklenice se šroubovacím uzávěrem! Polotovary však nikdy nezahušťujeme moukou, to dokončíme až před použitím.
Podobné recepty jako Snadné zavařování
Domácí tlačenka
Postup přípravy receptu 1 Pro přípravu tlačenky uvaříme maso tak, aby zůstalo poněkud tužší, játra uvaříme doměkka, kůže a nožičky hodně doměkka. Maso vykostíme a necháme vychladnout, maso z hlavy zbavíme ušních chrupavek, vše nakrájíme na kostky o hraně 1-2 cm, vařená játra na kostičky menší.
Podobné recepty jako Domácí tlačenka
Zavařená strouhaná jablka do štrůdlu
Závity sklenic očistěte, zavřete a můžete zavařit. Na dno hrnce dejte čistou plátěnou utěrku, nalijte trochu vody, vložte sklenice tak, aby se nedotýkaly ani stěn hrnce ani vzájemně, přiklopte pokličkou a od chvíle, kdy se začne voda vařit, nechte 20 minut bublat.
Podobné recepty jako Zavařená strouhaná jablka do štrůdlu
Zavařovaná jablka (náplň do štrúdlu)
Pracovní postup: Všechna jablka nastrouháme do veliké mísy (dle množství) a teď buď: Plníme do vyvařených sklenic postupně jablka - lžíce cukru - malinkatá špetka skořice - jablka - lžíce cukru - malinkatá špetka skořice... (podle toho, jak se vejdou "patra") nebo: V míse smícháme všechna nastrouhan
Podobné recepty jako Zavařovaná jablka (náplň do štrúdlu)
Vepřová tlačenka recept
Vaříme zhruba 2 hodiny, možná i méně, až jde maso od kosti, ale aby nebylo převařené. Pak je vyjmeme a necháme ochladit. Maso nakrájíme na kousky, kůže z kolen a hlavy pomeleme na mlýnku spolu s česnekem a přidáme k nakrájenému masu. Do zhruba 3 kg masa dáme hrst soli, hrst majoránky, hrstku pepře.
Podobné recepty jako Vepřová tlačenka
Pomazánka z krvavé tlačenky recept
Postup přípravy. Tlačenku umeleme, přidáme cibuli nadrobno, utřený česnek, pokrájené zelí, máslo a podrcené chipsy podle chuti. Kdo má rád slanější, dosolí. Ihned mažeme na chléb.
Podobné recepty jako Pomazánka z krvavé tlačenky
Moje domácí tlačenka recept
Kůže a tlusté maso rozsekáme nadrobno nožem (můžeme pomlít v mlýnku). Vše dáme do velké mísy a promícháme. Přidáme 2 lžičky soli a koření (já používám doma v kávovém mlýnku namleté na prach), 1 lžička majoránky, 1/2 lžičky nové koření a 2 lžičky pepře.
Podobné recepty jako Moje domácí tlačenka
Dobrá tlačenka recept
Postup přípravy. Vepřové nožky řádně očistíme a dáme spolu s vepřovým kolenem vařit do hrnce. Přidáme 2 lžičky soli. Vaříme pomalým varem do měkka. Do druhého hrnce dáme vařit zbytek, tj. plecko, srdce, jazyk, mrkev, petržel, celer, oloupaný česnek vcelku 3 ks, oloupanou cibuli, 7 zrnek nového kořen
Podobné recepty jako Dobrá tlačenka
Zavařené vepřové maso recept
1 lžička soli na sklenici 50 ml vody na sklenici Postup přípravy Maso nakrájíme na větší kostky, narovnáme do umytých zavařovacích sklenic, přidáme sůl a vodu. Sklenice dobře očistíme a zavíčkujeme. Sterilujeme při 100 stupních 2,5 hodiny. Maso je výborné jak za studena tak i ohřáté, třeba s brambor
Podobné recepty jako Zavařené vepřové maso
Jednoduchý lák na maso k uzení recept
Ponořil do připraveného láku, zatížil, aby bylo ponořené a uložil do lednice, kde teplota by neměla klesnout pod 4°C a zvednout nad 10°C. Nechal v lednici 7 dnů, asi v půlce týdne maso přeložil. Uzení klasické, po vyuzení povařené v horké vodě max. 85 °C teplé po dobu 45 minut.
Podobné recepty jako Jednoduchý lák na maso k uzení
Kysané zelí do sklenic recept
Postup přípravy Nakrouháme zelí, křen očistíme a nastrouháme, vše nasypeme do vaničky, osolíme, posypeme kmínem a celým pepřem. Necháme odležet alespoň 3–4 hodiny, zelí pustí šťávu. Potom zelí natlačíme do 0,7 l sklenic tak, aby v každé byla i šťáva, a zavíčkujeme.
Podobné recepty jako Kysané zelí do sklenic
Nakládané zelí do sklenic
Postup přípravy receptu. 1. Zelí nastrouháme na jemno, přidáme všechny přísady, promícháme a necháme 12 až 24 hod, stát. Dáme do sklenic (volně, nepěchujeme) i se šťávou, kterou pustí a uzavřeme. Nesterilizujeme! Odložíme na chladné a tmavé místo. 2.
Podobné recepty jako Nakládané zelí do sklenic
Mé domácí uzené recept
Postup přípravy. Maso umyjeme a dobře osušíme. Česnek oloupeme, prolisujeme a v misce promícháme se solí. Touto směsí každý kousek masa dobře se všech stran potřeme (snažíme se vmasírovat směs do masa) a naskládáme natěsno do nádoby. Čisté plátno namočíme, vyždímáme a maso přikryjeme.
Podobné recepty jako Mé domácí uzené
Sterilované bílé zelí recept
Postup přípravy. Očištěné zelí najemno nastrouháme, vložíme do vroucí osolené vody a asi 5 minut povaříme. Zelí scedíme a po vrstvách vkládáme do čistých sklenic, posypeme kmínem a zalijeme nálevem s kořením. Uzavřeme víčky a dáme sterilovat na 30 minut při teplotě 90°C.
Podobné recepty jako Sterilované bílé zelí
Zavaření utopenci recept
2011 14:54. přesně tak....jakmile vychladnou, dají se dlabat . chuť je trochu jiná, než u klasických a také cibule je měkká, ale je to změna a mně chutnají. Odpovědět. Klariska. 13. 10. 2011 14:51. Přijde mi to jako šikovný nápad, zavařením se urychlí zrání utopenců a prodlouží jejich trvanlivost .
Podobné recepty jako Zavaření utopenci
Škvarková pomazánka sterilovaná
sklenice naložené papriky malé (asi 0,3 l) Postup přípravy receptu 1 Škvarky, lečo a scezené kapie umeleme na masovém strojku. Přidáme hořčici, vegetu a vejce a vše důkladně promícháme. 2 Poté plníme do skleniček jako paštiku (tzn. skleničky plnit jen asi ze 3/4). RADA: Tipy na další chutné pomazánk
Podobné recepty jako Škvarková pomazánka sterilovaná
Čalamáda, jak ji dělám já recept
Vše smíchat, nandat do sklenic, pořádně zatlačit do sklenic, ale pozor, bez puštěné šťávy ze zeleniny. Zalít horkým nálevem a zavíčkovat. Zavařuju na 20 minut. Poznámka autorky receptu můžete přidat i cukety Uvařeno Přidat do oblíbených (16x) Přidat poznámku Nahlásit chybu v receptu Zavařeniny Zelen
Podobné recepty jako Čalamáda, jak ji dělám já
Uzené maso
1. Maso na uzení naložíme na tři týdny do česnekového láku (česnek, sůl, sanitrová směs, převařená voda, studená). Na 1 kg masa počítáme 15-20 g soli. Nálev musíme též osolit, aby byl jemně slaný. Nasolené a očesnekované maso dáme do kamenného hrnce a zalejeme vodou, zatížíme např. čistým kamenem. M
Podobné recepty jako Uzené maso
Rajčatová omáčka do sklenic recept
Přidáme bylinky, a pokud je omáčka kyselá, tak ji dosladíme (asi 2 PL cukru), záleží na každém z vás. Vaříme, až se vše rozvaří. Horké propasírujeme a dáme ještě vařit, aby omáčka zhoustla. Projedeme ji ponorným mixérem, bude pak hladší. Vlijeme do sklenic a zavaříme. Zavařujeme 30 minut při 70-85°C
Podobné recepty jako Rajčatová omáčka do sklenic
Dýňový kompot
Postup přípravy receptu 1 Dýni nakrájejte na kostičky a dejte do hrnce. Důležité je použít jen čistou hmotu bez slupek a měkkých vnitřků, jinak to zkvasí a je po kompotu. 2 Kostičky zalijte cca 3,5 l vody a 0,3 l octa, hrnec zakryjte a nechte v chladu odležet 1 - 2 dny. Poté dýni slijte a propláchně
Podobné recepty jako Dýňový kompot
Zavařené domáci klobásy na pozdní léto recept
7. 12. 2016 12:54. Mariana:Když zavařujeme klobásy do plechovek, naplníme plechovku, zalijeme plně převařenou osolenou vodou - na 1 litr 20 g soli, a vaříme 2,5 hod. na 100°. Po uvaření plechovky rychle zchladíme ve studené vodě. Tak to děláme my a ještě se nám nestalo, že by se nějaká nafoukla nebo
Podobné recepty jako Zavařené domáci klobásy na pozdní léto
Kyselé zelí do skla
1. Nakrouhané zelí promícháme se solí a kmínem nejlépe v dětské vaničce a necháme asi 2 hodiny stát, až začne pouštět šťávu. Mezitím si nachystáme asi 12-13 sklenic o objemu 0,7 l. Zelí pěchujeme rukou do sklenice asi 2,5-3 cm pod okraj tak, aby mezi zelím nezůstával vzduch.
Podobné recepty jako Kyselé zelí do skla
Domácí lečo s česnekem do skleniček recept
Suroviny. Porce: 7-8 skleniček. 1 kg zelené papriky. 3 kapie. 1 kg rajčat. 500 g cibule. palička česneku (podle chuti) 4 lžíce sádla. 2 lžička soli.
Podobné recepty jako Domácí lečo s česnekem do skleniček
Rajská do sklenice recept
Postup přípravy. Rajčata a cibuli pokrájíme na kostky. Vše včetně koření dáme do hrnce a po začátku varu vaříme 45-60 minut. Rozmixujeme a propasírujeme přes hustý cedník. Ještě krátce povaříme a plníme do sklenic, sterilizujeme.
Podobné recepty jako Rajská do sklenice
Uzené
Červenou řepu loupejte až po uvaření. Je důležité jí nechat stonky. Jak na to - Tipy a triky v kuchyni. Vyrobte těsto bez zašpiněných rukou. Stačí vám k tomu jednoduchý trik. Články ze světa vaření. Alžběta II. nesměla jíst česnek. V britském paláci patří mezi zakázané potraviny. Prima FRESH RECEPTY
Podobné recepty jako Uzené
Cuketové zelí zavařené
1. Cuketu vyčistíme od jader a hrubě postrouháme. Přidáme pokrájenou cibuli na kostičky a promícháme vše s cukrem, solí, kmínem a octem. Necháme asi 1/2 hod odležet a pak naplníme do sklenic a sterilujeme 30 minut při 85 °C. 2. V zimě jen podusíme na troše sádla a můžeme hodovat. Podělte se s přátel
Podobné recepty jako Cuketové zelí zavařené
Zavařená cuketová pomazánka recept
Postup přípravy. Nadrobno nakrájené cibule osmažíme na oleji, přidáme oloupané a měkkých středů zbavené cukety pokrájené na kostky, nadrobno nasekaný česnek, sójovou omáčku, mletou papriku, mletý pepř a sůl a asi půl hodiny dusíme. Potom přidáme kečup, promícháme a necháme přejít varem. Směs nalijem
Podobné recepty jako Zavařená cuketová pomazánka
Zavařování v myčce recept
Zavařování v myčce. Moderní kuchyňské spotřebiče nám umí velmi ulehčit práci. Věděli jste, že kromě mytí nádobí můžete myčku využít i k zavařování? Je to snadné, nepotřebujete speciální hrnec ani teploměr. V myčce zavaříte nejen zeleninu a ovoce, ale také houby i maso. 5,0 (27×) Hella. 85 názorů. 13
Podobné recepty jako Zavařování v myčce
Domácí paštika (od Janičky) recept
Domácí paštika (od Janičky) Připravte si do zásoby několik skleniček domácí paštiky, kterou si vychutnáte nejen vy. Pokud ji dáte do nějaké pěkné skleničky, můžete ji darovat jako skvělý jedlý dárek. Stejně tak je ale výborná při výletech nebo na chalupu. 4,9 (19×) clupmi. 25 názorů.
Podobné recepty jako Domácí paštika (od Janičky)
Křen do skleničky
1. Očištěný křen nakrájíme na kolečka a rozmixujeme s 2 dcl převařené vody, 1 dcl oleje, lžící cukru, lžící octa a lžičkou soli. Vytvořenou kaši plníme do malých skleniček od přesnídávek (z množství jsou 3 a půl sklenky) a uložíme do lednice, kde nám tato směs vydrží až 1 rok. 2.
Podobné recepty jako Křen do skleničky
Dušené uzené maso v mrkvi recept
Postup přípravy. Drobně nakrájenou cibuli s česnekem necháme zpěnit na másle s olejem. Přisypeme nakrájenou mrkev na kolečka a po chvíli i nakrájené maso. Restujeme cca 2-3 minuty. Podlijeme vývarem do poloviny směsi, přidáme koření chilli omáčku a dusíme asi pět minut. Mouku rozšleháme v cca deci v
Podobné recepty jako Dušené uzené maso v mrkvi
Obalené uzené tofu v těstíčku recept
Postup přípravy. Tofu překrojíme na dva trojúhelníky a každý překrojíme v půlce, budeme mít 4 kousky. Mouku rozkvedláme v mléce, přidáme vejce, libeček a sůl. Těstíčko našleháme a tofu v něm obalíme a opečeme na rozpáleném oleji. Kuskus zalijeme zeleninovým vývarem.
Podobné recepty jako Obalené uzené tofu v těstíčku