Pečený bažant recept
Postup přípravy. Vykuchaného a očištěného bažanta prošpikujeme slaninou, osolíme a dáme na pekáč. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmažíme na másle a přidáme na pekáč. Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky a také dáme do pekáče. Pečeme v troubě.
Podobné recepty jako Pečený bažant
Nadívaný bažant recept
Rohlíky nakrájíme na kostičky, navlhčíme mlékem. V misce si umícháme máslo, žlouky, maggi, přidáme navlhčené rohlíky, osolíme, opepříme. Přidáme petržel, rozinky, mandle a sníh. Bažanta očistíme, osolíme a naplníme nádivkou. Otvor sepneme párátky a dáme na másle péct.
Podobné recepty jako Nadívaný bažant
Bažant pečený na víně a divokém koření recept
Staženého očištěného bažanta rozčtvrtíme, oddělíme páteř a vykostíme. Osolíme a posypeme kořením na divočinu. Osolíme a posypeme kořením na divočinu. Zeleninu nakrájíme na větší kostky, vložíme do pekáče, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, kosti, celý pepř, nové koření a bobkový list.
Podobné recepty jako Bažant pečený na víně a divokém koření
Bažant s jemnou houbovou omáčkou recept
Porce bažanta osolíme, opepříme. V pekáči rozehřejeme olej a ze všech stran maso opečeme. Přidáme kousek másla, trochu vývaru, přikryjeme poklicí, vložíme do rozehřáté trouby a maso pečeme do změknutí, cca 30 minut. V průběhu pečení maso otáčíme a poléváme vývarem.
Podobné recepty jako Bažant s jemnou houbovou omáčkou
Bažant s nádivkou recept
Bažanta osolíme a okořeníme.Na nádivku namočíme nakrájený rohlík v mléce rozmíchaném s vejcem. Přidáme nakrájenou šunku a osolíme. Do otvoru pro… Přidáme nakrájenou šunku a osolíme.
Podobné recepty jako Bažant s nádivkou
Kuře na způsob bažanta recept
Postup přípravy. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a vložíme do pekáčku. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, nové koření a bobkový list a na tento základ uložíme dvě osolená stehna. Podlijeme mírně vodou a pečeme dorůžova.
Podobné recepty jako Kuře na způsob bažanta
BAŽANT PO ČESKU
1. Očištěného vykuchaného bažanta opálíme nad plamenem, omyjeme, protkneme polovinou slaniny a osolíme. 2. Na sádle a másle osmáhneme zbylou slaninu s cibulí, okořeníme a do směsi vložíme bažanta a opraná játra.
Podobné recepty jako BAŽANT PO ČESKU
Pečený bažant s jablečno-brusinkovou nádivkou recept ...
Postup přípravy. Nejdříve si namočíme 50 g brusinek do vína s hřebíčkem. Můžeme nechat i přes noc. Bažanta pořádně dočistíme, omyjeme, osušíme. Vezmeme plátky slaniny a snažíme se jí opatrně nastrkat pod kůži bažanta. Dále si maso osolíme, opepříme a necháme chvíli odpočívat. Zbytek slaniny si nakrá
Podobné recepty jako Pečený bažant s jablečno-brusinkovou nádivkou ...
Pečený bažant na houbách recept
V oleji rozmícháme divoké koření a bažanta jím potřeme. Pekáč přiklopíme a necháme alespoň dvě hodiny marinovat. Podlijeme vodou a pečeme přiklopené v troubě na 180°C asi hodinku a půl. Poté ještě na posledních 30 minut pečení přidáme na kousky nakrájené houby. Uvařeno Přidat do oblíbených (12x) Při
Podobné recepty jako Pečený bažant na houbách
Bažant s rozmarýnem recept
Postup přípravy. Bažanta opláchneme, spaříme vroucí vodou na povrchu i uvnitř. Necháme okapat, pak bažanta nasolíme. Dovnitř vložíme rozmarýn. Plátky slaniny položíme na prsa a připíchneme jehlami na závitky. Zbylou slaninu nakrájíme nadrobno, zpěníme v kastrolu a maso a bažanta na ní opečeme.
Podobné recepty jako Bažant s rozmarýnem
Bažantí prsa na jalovci recept
Postup přípravy. Bažantí prsa očistíme od případných zbytků kostí a tuku. Prsa lehce potřeme olivovým olejem, osolíme a posypeme v hmoždíři rozdrceným jalovcem. Utřeme dva stroužky česneku a lehce je vmasírujeme do bažantích prsou. Dáme uložit do chladu nejlépe do druhého dne.
Podobné recepty jako Bažantí prsa na jalovci
Kuře na bažantí způsob recept
Řapíkatý celer nakrájíme, česnek neloupeme pouze překrojíme. Cibuli, česnek, celer, slaninu, bobkový list a rozmarýn dáme do pekáče. Vložíme kuřecí čtvrtky, podlijeme pivem a dáme do vyhřáté trouby na 200 °C. Pečeme zhruba 20 minut.
Podobné recepty jako Kuře na bažantí způsob
Bažantí paštika recept
Postup přípravy. Bažanta uvaříme nebo upečeme s divokým kořením (jalovec, bobkový list, tymián, nové koření) a vínem. Když budeme vařit, tak víno přidáme do vody. Pokud budeme péct, tak podlijeme jen vínem. Maso obereme, kůži nepoužijeme.
Podobné recepty jako Bažantí paštika
Bažant na česneku a jablkách stránka 2
Vložíme porce bažanta a ze všech stran ho opečeme, aby se maso zatáhlo. Potom ho poklademe plátky anglické slaniny a podlijeme vývarem (vodou) a dusíme do měkka. Asi 10 minut před koncem přidáme jablka nakrájená na čtvrtky. Měkkého bažanta poklademe plátky másla a dáme do vyhřáté trouby pod gril cca
Podobné recepty jako Bažant na česneku a jablkách stránka 2
Bažant dušený na jablkách recept
Postup přípravy Bažanta prošpikujeme slaninou, osolíme a dáme dusit na másle. Můžeme podlít vodou. Ke konci dušení přidáme jablka, oloupaná, nakrájená na čtvrtky a dusíme. Když je bažant měkký,tak ho vyndáme a naporcujeme. Jablka protlačíme přes sítko a do takto vzniklé kaše přidáme asi 3 lžíce smet
Podobné recepty jako Bažant dušený na jablkách
Bažant na česneku a jablkách recept
Vložíme porce bažanta a ze všech stran ho opečeme, aby se maso zatáhlo. Potom ho poklademe plátky anglické slaniny a podlijeme vývarem (vodou) a dusíme do měkka. Asi 10 minut před koncem přidáme jablka nakrájená na čtvrtky. Měkkého bažanta poklademe plátky másla a dáme do vyhřáté trouby pod gril cca
Podobné recepty jako Bažant na česneku a jablkách
Kuře à la bažant
Na sporáku na mírnějším plameni restujte asi 10 minut, dokud vše nepustí svoje chutě a vůně. Kuře osolte a vložte opéct do pekáče k základu. Podlijte trochou vody, přiklopte a vložte do trouby rozpálené na 200 °C. Pečte 40 minut, během té doby maso obraťte a nakonec odkryjte a dopečte.
Podobné recepty jako Kuře à la bažant
Bažant na pepři
Postup přípravy receptu. 1. Hermelín nakrájíme na plátky, které obalíme v hrubě tlučeném pepři. Takto upravený sýr vložíme do očištěného bažanta. 2. Bažanta opečeme ze všech stran na másle. Osolíme, podlijeme a pečeme v mírně vyhřáté troubě.
Podobné recepty jako Bažant na pepři
Slepice jako husa recept
Postup přípravy Slepici rozčtvrtíme a v osolené vodě uvaříme dopoloměkka. Čtvrtky slepice vyjmeme, ještě lehce osolíme, dobře okmínujeme, dáme na pekáč, obložíme kolem plátky slaniny, podléváme pivem a pečeme doměkka a dozlatova. Podáváme s knedlíkem a zelím. Vývar použijeme na polévku.
Podobné recepty jako Slepice jako husa
Jednoduchá rychlá nádivka recept
Postup přípravy. Maso nebo salám nakrájet na drobno. V mléce rozkvedlat vajíčka, přidat maso, strouhanku, koření, bylinky. Nechat strouhanku nabobtnat. Dobře promíchat. Nalít do vymazaného - hodně - pekáče a upéct do zlatova.
Podobné recepty jako Jednoduchá rychlá nádivka
Koleno vepřové, vařené a pečené recept
Vychladlé koleno nakrojíme na několika místech až ke kosti, potřeme marinádou, podlijeme vývarem z kolena, přidáme 5 stroužků česneku a 4 poloviny cibule. Přikryté pečeme cca 1,5 hodiny za častého podlévání na 200 °C. Poté odkryjeme a dopečeme dokřupava.
Podobné recepty jako Koleno vepřové, vařené a pečené
Zapečený kupovaný prejt recept
Přimícháme pokrájený prejt nebo vymačkané jitrnice, rozdrobíme vidličkou, zamícháme a ten, kdo chce, může přidat sůl, pepř, majoránku. Necháme opéct. Opečený prejt přendáme do pekáčku a vložíme do rozpálené trouby na 180 °C a zapečeme dozlatova. Podáváme s bramborami a kysaným zelím. TIP Recepty z d
Podobné recepty jako Zapečený kupovaný prejt
Vepřová pečeně opravdu skvělá recept
Jak péct maso v horkovzdušné troubě Troubu stáhneme na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C), k masu dáme všechnu zeleninu a bobkový list. Na maso nalijeme trochu horké vody nebo piva (horké proto, aby maso zbytečně nechladlo). Nyní pečeme ještě 1-1,5 hodiny, než je maso zvenku křupavé a uvnitř měkké. Ob
Podobné recepty jako Vepřová pečeně opravdu skvělá
Rychlá bábovka
1. Všechny ingradience na bábovku kromě kakaa odměříme, dáme do mísy a řádně promícháme metlou. RADA: Jak to udělat, aby bábovka při pečení nepopraskala. 2. Část těsta dáme stranou a obarvíme kakaem. Polovinu světlého těsta nalijeme do bábovkové formy, potom kakaové těsto a navrch druhou polovinu sv
Podobné recepty jako Rychlá bábovka
Pita chleby recept
Pita chleby. Pita chleby jsou základem mnoha rychlých jídel. Placky stačí ohřát nebo opéct, naplnit a máme večeři během chvilky. Skvělou alternativou k těm kupovaným jsou domácí pita chleby, připravené bez konzervantů a jiné chemie. 28.
Podobné recepty jako Pita chleby
Mazanec recept
Mazanec. Velikonoce si bez mazance jen stěží představíme. Pokud hledáte recept, který je pěkně hutný, žádná nadýchaná pěna, a na plechu se nerozjede do placky, ale naopak zůstane krásně vysoký, vyzkoušejte tento. 4,9 (167×) JanaDorazinova. 277 názorů. 70 min.
Podobné recepty jako Mazanec
Loupáčky recept
Loupáčky. Nadýchané a do červena upečené makovky chutnají samotné, nebo namazané máslem, máslem s marmeládou, nebo medem. Připravit je není nějak těžké, i když jsou z kynutého těsta. Podle receptu je zvládne upéct každý! 14.
Podobné recepty jako Loupáčky
Kachna bez práce recept
Ale jak se píše v receptu, je to opravdu bez práce Kachnu jsem dělala 3h na 140st, ale jen proto, že jsem ráno zapsala Recept ukládám a posílám foto. Odpovědět MilaH 19. 4. 2022 19:47 Ríša: Souhlasim s Vami. Ja jsem nocni mura a tak si kacenu radsi pecu pres noc a pak je hotova na obed (u nas asi ta
Podobné recepty jako Kachna bez práce
Karbanátky recept
Karbanátky. Karbanátky jsou tradiční českou klasikou z mletého masa, a dají se připravit v mnoha různých variantách. Od tohoto receptu nečekejte žádné objevné novoty, ale připravte podle něj poctivý šťavnatý karbanátek jako od babičky. 4,8 (32×) Vyborna. 12 názorů.
Podobné recepty jako Karbanátky
Pečená bažantí stehýnka na divoko recept
Bažantí stehýnka pečlivě odblaníme a zbavíme nežádoucích kousků popř. tuku a zbytků opeření. Omyjeme, naskládáme do mísy, osolíme, zalijeme olivovým olejem a necháme kolem půl hodinky naležet.
Podobné recepty jako Pečená bažantí stehýnka na divoko
Bažantí prsíčka po pařížsku recept
Postup přípravy. Prsíčka zbavíme kostí, nakrájíme na plátky, jemně naklepeme a osolíme. Pak ušleháme těstíčko. Bažantí filátka namáčíme v těstíčku a smažíme na oleji do červena. Příloha: francouzský salát. Bažantí prsíčka zdobíme šunkou a citrónem. Nakonec přeléváme filátka horkým máslem ...
Podobné recepty jako Bažantí prsíčka po pařížsku
Bažant na víně recept
Postup přípravy. Očištěného a omytého bažanta rozporcujeme, prošpikujeme proužky slaniny, posolíme a opečeme na rozehřátém sádle. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, zpěníme, opepříme, přidáme tymián a očištěné houby nakrájené na plátky. Opečeme, podlijeme vínem, přiklopíme a dusíme do měkka.
Podobné recepty jako Bažant na víně
Kuře na divoko. Kuře jako bažant recept
Postup přípravy. Očistěte kuře, opláchněte ve studené vodě a osušte. Prošpikujte ho dobrou slaninou a osolte ho uvnitř i z venku a posypte kmínem. Zbylou slaninu nakrájejte na kostičky. Zeleninu očistěte a pokrájejte na drobno. S veškerým kořením dejte na pekáč a nakonec položte kuře na zeleninu prs
Podobné recepty jako Kuře na divoko. Kuře jako bažant
Kuře à la bažant recept
Kuře osolíme a vložíme opéct do pekáče k základu. Podlijeme trochou vody, přiklopíme a vložíme do trouby rozpálené na 200 °C. Pečeme 40 minut, během té doby maso obrátíme a nakonec odkryjeme a dopečeme. Maso vyjmeme (udržujeme v troubě).
Podobné recepty jako Kuře à la bažant
Bažant zapečený se sýrem (Kanada) recept
Postup přípravy. Odleželého bažanta oškubáme, vykucháme, rozpůlíme a odložíme srdce a játra. Každou půlku bažanta rozdělíme na dva díly, opepříme, osolíme, obalíme v mouce a na másle opečeme do zlatova. Srdce a játra rozkrájíme na malé kostičky a přidáme do kastrólu, až když je maso téměř zlatohnědé
Podobné recepty jako Bažant zapečený se sýrem (Kanada)
Treska tmavá pečená na másle
V českých kuchyních je nejčastěji připravovanou rybou losos. Ale jsou i jiné ryby, které si zaslouží naši pozornost. Tentokrát si připravíme tmavou tresku, pečenou v troubě. Nepotřebujeme žádné zvláštní nádobí a za chvilku máme na stole báječnou lahůdku. 5,0 (18×) Colombo65. 20 názorů.
Podobné recepty jako Treska tmavá pečená na másle
Bažant dušený na víně
Rozehřejeme máslo, přidáme na kostičky pokrájené vepřové maso, očištěného, osoleného bažanta a opečeme po všech stranách. Pak bažanta přelijeme koňakem, chvíli povaříme a pod pokličkou dusíme do měkka. Při dušení bažanta jednou obrátíme a podle potřeby podlijeme vodou.
Podobné recepty jako Bažant dušený na víně
Kuře jako bažant recept
Kuře na čtvrtky (stehna) osolíme. Nakrájenou cibuli osmahneme, přidáme koření, maso, podlijeme vodou a pečeme do změknutí masa. Maso vyndáme ze šťávy a tu vydusíme na tuk, který zaprášíme hladkou moukou, zasmahneme, zalijeme vodou, rozšleháme a chvilku provařím. Vzniklou omáčku scedíme přes sítko.
Podobné recepty jako Kuře jako bažant
Candát pečený na másle recept
Postup přípravy. Filety candáta i s kůží, dobře očištěnou od drobných šupin, naporcujeme na porce vhodné velikosti. Každou porci ze strany, kde je kůže, lehce nařízneme tak, aby došlo pouze k proříznutí kůže (ryba se nebude při opékání kroutit).
Podobné recepty jako Candát pečený na másle
Francouzské bagety recept
Předehřejeme troubu na 220 °C. Bagety dáme na šířku plechu, na kterém je teflonová fólie nebo papír na pečení. Bagety nařízneme šikmými řezy jemně vroubkovaným. a olejem potřeným nožem. Bagety přikryjeme utěrkou a necháme vykynout. Podle teploty místnosti to trvá zhruba 25 minut.
Podobné recepty jako Francouzské bagety
Pomalu pečený roastbeef
Suroviny. Svěží vítr nové kuchyně ale zavál i tady a spolu s chytrou pomůckou, masovým teploměrem, dal amatérským kuchařům do ruky jiný způsob, kdy se rostbíf nepeče rychle a zprudka a hlídá jako brány Windsoru, ale nechá se ležérně péct pomalu a za dozoru techniky. Geniální.
Podobné recepty jako Pomalu pečený roastbeef
Kuře ala bažant
Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Připravíme si všechno koření podle receptu. Začneme předehřívat troubu na 200°C. RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně krájet cibuli. 2. Do pekáče (který budeme následně dávat do trouby, ale nyní ho dáme na sporák) vložíme trochu másla. Máslo v pekáči rozehřeje
Podobné recepty jako Kuře ala bažant
Extra rychlé lívance recept
Postup přípravy. Všechny suroviny spolu dobře promícháme. Polévkovou lžící děláme do rozpáleného oleje na lívanečníku nebo pánvi malé lívanečky (dost nabydou). Olej je třeba často dolévat. Lívanečky pomalu smažíme na mírném ohni z obou stran dozlatova.
Podobné recepty jako Extra rychlé lívance
Pečený bažant s brusinkovo-jablečnou nádivkou.
Přidáme nakrájenou slaninu a zvolna opékáme. Když je slanina opečená vyndáme koření, přidáme 1 1/2 nakrájeného jablka na kostky. Z vína vyndáme brusinky, přidáme na pánev a dusíme asi 3 min. Nakonec vše osolíme, opepříme a necháme zchladnout.
Podobné recepty jako Pečený bažant s brusinkovo-jablečnou nádivkou.
Bažantí polévka se sýrovým kapáním recept
Ze skeletů a zeleniny si uvaříme silný vývar. Vejce, mouku a sýr smícháme v řidší těsto, ze kterého připravujeme nočky buď lžičkou nebo přes sítko. Zdobíme petrželkou.
Podobné recepty jako Bažantí polévka se sýrovým kapáním
Kančí svíčková (i z jiné zvěřiny) recept
Bažantí maso je šťavnaté, křehoučké a v pohodě se to dá ohřát a jíst i druhý den. Samozřejmě jako každou zvěřinu i bažanta si předem naložím (klasika jako na svíčkovou + jalovec), potom přidám ty švestky a dám péct. Já svíčkovou i z hovězího peču. Vyzkoušej, fakt je to mňamka, opravdu nejlepší přílo
Podobné recepty jako Kančí svíčková (i z jiné zvěřiny)