Kuře s červeným zelím a br. knedlíkem recept
Pečeme do ztmavnutí. Zelí dáme do hrnce s trochou vody a jemně pokmínujeme. Dusíme cca 1 hodinu do změknutí. Nakrájíme cibuli a jemně podusíme na oleji do voňava. Pridáme ji do zelí. Hladkou mouku smícháme s trochou vody a uděláme záklechtku. Poté vlejeme do zelí a pořádně promícháme. Vaříme 10. min
Podobné recepty jako Kuře s červeným zelím a br. knedlíkem
Červené zelí trochu jinak recept
Zelí vložíme do hrnce, přidáme trochu vody a zelí uvaříme do měkka. Na trošce oleje osmahneme nakrájenou cibuli a současně přidáme cukr. Jak nakrájet cibuli Když cukr zkaramelizuje (musí se to ohlídat, jinak z toho jsou cibulové karamely), přidá se sklenka vína.
Podobné recepty jako Červené zelí trochu jinak
Dušené červené zelí
dl červené víno 1 ks červené zelí 3 lžíce mouka 1 ks jablka 1 lžíce cukr Postup přípravy receptu 1 Zelí zbavíme svrchních listů, tvrdého stonku a nakrájíme. 2 Na másle osmažíme cibuli, ke konci přidáme cukr (já dávám třtinový), opražíme a potom přidáme nakrouhané zelí.
Podobné recepty jako Dušené červené zelí
Kedlubnové zelí recept
Jak udělat jíšku Kedlubny částečně slijeme, vývar odložíme stranou na pozdější doředění. Kedlubnové zelí pak zahustíme jíškou a podle potřeby zředíme odloženým vývarem z kedluben. Pozvolna ještě provaříme, až jsou kedlubny zcela měkké. Ke konci přípravy přidáme cukr a ocet dle chuti. Hotové zelí je
Podobné recepty jako Kedlubnové zelí
Kysané zelí zahuštěné rychlé a jednoduché recept
Vložíme zelí bez láku, podlijeme trochu vodou, přidáme kmín, bobkový list a dusíme téměř doměkka. Kyselost regulujeme přiléváním láku ze zelí. Nakonec dochutíme cukrem, příp. solí a kdo má rád, i pepřem. Brambor oloupeme a nastrouháme najemno.
Podobné recepty jako Kysané zelí zahuštěné rychlé a jednoduché
Pomalená uzená krkovička na červeném zelí recept
Na cibuli s česnekem vložíme rozprostřené zelí, přidala jsem i trošku nálevu. Na zelí položíme krkovičku v celku, podlijeme max. 1,5 dcl vody. Na High pomalíme cca 3 ½ hodiny. Maso nakrájíme, zelí můžeme dochutit např. cukrem, je-li třeba. Já už nedosolovala, nebylo potřeba. Jako přílohu jsem zvolil
Podobné recepty jako Pomalená uzená krkovička na červeném zelí
Červené zelí se slaninou, jablky a odvařovaným octem recept ...
Zelí nakrájíme jak je doma zvykem, osolíme a promačkáme. Dáme do mísy a necháme asi dvacet minut stát. Mezitím nakrájíme šalotku a anglickou slaninu. Tu dáme na kastrol a vyškvaříme. Přidáme šalotku, opečeme, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Zalijeme octem a vaříme na mírném ohni cca 15 minut.
Podobné recepty jako Červené zelí se slaninou, jablky a odvařovaným octem ...
Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem recept ...
Na oleji zpěníme cibuli, vložíme na ni sterilované červené zelí, mírně podlijeme a vaříme asi 20 minut, až je voda téměř vyvařená. Pak jen malinko zaprášíme hladkou moukou a ještě chvilinku povaříme.
Podobné recepty jako Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem ...
Kuřecí stehna na červeném zelí recept
Vmícháme červené zelí. Přidáme slaninu, osolíme a dusíme zelí asi 8 minut, aby změklo. Přilijeme do zelí ocet a víno, přidáme cukr. Vaříme za stálého míchání, aby se víno odpařilo a tekutina redukovala asi na polovinu. Zelí přendáme do pekáčku a na ně položíme kuřecí čtvrtky. Pečeme při teplotě 180
Podobné recepty jako Kuřecí stehna na červeném zelí
Hovězí v červeném zelí
g hovězí maso kližka nebo zadní 1 ks cibule větší 100 g špek 1 lžíce sádlo 1 kg červené zelí hlávka 3 dl červené víno 1 kostka hovězí vývar 1 lžička kmín 1 špetka pepř mletý 1 lžička nové koření 1 lžíce cukr 1 lžíce ocet 1 ks skořice celá 1 lžíce máslo 1 špetka sůl Postup přípravy receptu 1
Podobné recepty jako Hovězí v červeném zelí
Pečené kuře à la kachna s červeným zelím
Postup přípravy. Nejprve pokrájejte cibuli nadrobno, zelí na tenké proužky a slaninu na kostičky. Na pánev vložte slaninu a lehce orestujte, aby pustila tuk. Poté přidejte cibuli a orestujte dozlatava. Nakonec přidejte zelí a sůl a povařte do změknutí. Popřípadě lehce podlijte.
Podobné recepty jako Pečené kuře à la kachna s červeným zelím
Krkovice s červeným zelím
1. Maso nakrájíme na plátky či větší kousky, které mírně poklepeme. Poklepané maso potřeme hořčicí do které jsme si nejdříve zamíchali česnek, sůl a drcený pepř. Připravíme si pekáč, který promastíme sádlem, poté do něho dáme vrstvu červeného zelí a pár kuliček celého pepře.
Podobné recepty jako Krkovice s červeným zelím
Červené zelí s masem upečené v troubě recept
Postup přípravy. Maso nakrájíme na kousky a naložíme do koření, jako bychom nakládali čínu. Cibuli nakrájíme na proužky. Na pekáč rozložíme anglickou slaninu a na ni poklademe červené zelí, které jsme propláchli pod vodou. Na ně pak vrstvíme naložené maso, cibuli a promícháme.
Podobné recepty jako Červené zelí s masem upečené v troubě
Jitrnice s kysaným zelím a bramborem recept
Pak přidáme kysané zelí, cukr a trošinku vody. Dusíme cca 15 minut. Jitrnice vytáhneme z lednice tak 2 hodiny před úpravou. Obalíme je v hladké mouce a vložíme na pánev se lžící oleje, olej nesmí být úplně horký, jen mírně zahřátý. Na mírném ohni je opékáme ze všech stran.
Podobné recepty jako Jitrnice s kysaným zelím a bramborem
Zásmažka Jíška recept
Postup přípravy. Na drobno nakrájenou cibulku restujeme na oleji do sklovita. Přidáváme mouku, dokud není zásmažka hustá tak, jak chceme a dále za stálého míchání smažíme do požadované barvy. Můžeme udělat jíšku světlou a nebo tmavou.
Podobné recepty jako Zásmažka Jíška
Dušené zelí mojí babičky
g kysané zelí kmín cukr Postup přípravy receptu 1 Zelí slijeme, necháme okapat a rozkrájíme. Zalijeme vodou přidáme kmín a dusíme do poloměkka. Na rozpáleném oleji orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli do hněda. Přidáme k zelí. RADA: VIDEO návod, jak správně nakrájet cibuli 2
Podobné recepty jako Dušené zelí mojí babičky
Zásmažka (jíška) pro kyselé zelí
Množství vody dolijeme tak, aby z obsahu vznikla omáčka ani řídká ani hustá. Pořádně promícháme a přidáme prolisovaný česnek, vaříme 15 min. 3. Hustotu regulujeme přiléváním vody. Uvařené kyselé zelí smícháme s omáčkou a dochutíme tak, že buď přiléváme slitou vodu z uvařeného zelí nebo čistou vodu,
Podobné recepty jako Zásmažka (jíška) pro kyselé zelí
Dušené hlávkové zelí
Zelí ochutíme (dle jeho vlastní sladkosti) cukrem, zhruba 2-3 lžíce, podlijeme cca 3-4 lžícemi vody a dusíme do změknutí brambory, cca 5 - 7 minut, případně dle potřeby ještě podlijeme, která nám zelí zahustí do krémvější podoby a nebudeme potřebovat na zahuštění mouku ani jíšku.
Podobné recepty jako Dušené hlávkové zelí
Kachna se zelím a knedlíkem recept
Přilejeme cca 1,5 dl vody, kachnu zakryjeme horním víkem pekáče a vložíme do trouby. Pečeme při 200 °C, průběžně kachnu poléváme výpekem, případně čistou vodou. Po cca 1 hodině kachnu v pekáči otočíme na záda a pečeme dál (zaklopenou). Dál ji průběžně kontrolujeme a poléváme.
Podobné recepty jako Kachna se zelím a knedlíkem
Červené zelí na víně,dušené s jablkem a křenem recept ...
Postup přípravy. Do hlubšího hrnce dáme pokrájené zelí a celé zalijeme horkou vodou. Necháme 4minuty bez pokličky povařit a pak vodu slijeme. V dalším větším hrnci na rozehřátém sádle osmahneme do zlatavé barvy cibuli, přilijeme víno a přidáme spařené zelí.
Podobné recepty jako Červené zelí na víně,dušené s jablkem a křenem ...
Domácí kysané zelí: Podrobný recept krok za krokem ...
PRIMA TIPY: Při odebírání vykvašeného zelí z nádoby používejte čistou dřevěnou vidličku nebo kleště, povrch zbylého zelí pak lehce nakypřete a uhlaďte. Kvasící zelí občas kontrolujte, pokud nad ním není dostatek šťávy, doplňte ji převařenou osolenou vychladlou vodou (20 g soli na 1 litr vody).
Podobné recepty jako Domácí kysané zelí: Podrobný krok za krokem ...
Kuřecí játra na víně (super rychlá rychlovka) recept ...
Suroviny. Porce: 3-4. 400 g drůbežích jater. 1-2 dl červeného vína. 1 lžíce rybízové zavařeniny (brusinkového kompotu) 1 dl pasírovaných rajčat, protlaku, eventuálně nepříliš sladkého kečupu. 1 větší cibule. olej nebo sádlo. celý pepř, nové koření, bobkový list, eventuálně jalovec.
Podobné recepty jako Kuřecí játra na víně (super rychlá rychlovka) ...
Moje rajčatová polévka se zelím a s rýži
Oloupejte a nakrájejte rajčata na malé kousky, nakrájejte cibuli, připravte česnek a na malé proužky nakrájejte zelí. Připravte si olej, rýži, mouku a koření. RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli. 2. Osmažte cibulku na olivovém oleji, přidejte rozmačkaný česnek. Když česnek začne vonět, přidejte 6
Podobné recepty jako Moje rajčatová polévka se zelím a s rýži
Karamelové zelí recept
Karamelové zelí mě naučila tchýně je to maďarský recept a moc dobrý, jiné nedělám. Mám trošku jiný recept. Do kastrulku dám dvě lžíce cukru ,udělám tmavý karamel barvy lesního medu ,potom přidám olej nebo sádlo a nakrájenou cibuli.Chviličku osmahnu /musí se to hlídat/ a přidávám postupně nakrouhané
Podobné recepty jako Karamelové zelí
Vepřové nudličky s čínským zelím recept
Postup přípravy Maso nakrájíme na nudličky a na rozpáleném oleji na větší wok pánvi prudce osmahneme, až se maso zatáhne osolíme, opeříme, přidáme koření na čínu a mírně podlijeme, dusíme do změknutí masa, přidáme čínské zelí, chvíli smažíme s masem, jak zelí začne měknout, zalijeme směsí z kečupu,
Podobné recepty jako Vepřové nudličky s čínským zelím
Placky z vařeného zelí recept
Suroviny. Porce: 8 ks. 300 g zelí (uvařeného, zbytek od oběda) 100 g polohrubé mouky. 1 vejce. 1 stroužek česneku (prolisovat) 50 g salám Junior (nastrouhat) 50-100 g sýr eidam (nastrouhat jemně) špetka majoránky.
Podobné recepty jako Placky z vařeného zelí
Červené zelí s jablky recept
Suroviny 1 hlávka červeného zelí 3 cibule 1 lžíce tuku 400 g jablek 300 ml červeného vína cukr ocet sůl pepř 2 bobkové listy Naše kuchařky právě v prodeji Do obchodu Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách Postup přípravy Na tuku osmažíme najemno nasekanou cibul
Podobné recepty jako Červené zelí s jablky
Dušené hlávkové zelí recept
Dušené hlávkové zelí. Dušené zelí neodmyslitelně patří k lahodné pečínce a knedlíku. Na jeho přípravě není nic složitého. K zahuštění stačí najemno nastrouhaná brambora, zda bude zelí sladší nebo kyselejší pak závisí na chuti kuchaře a strávníků. 5,0 (50×) alus.s. 58 názorů.
Podobné recepty jako Dušené hlávkové zelí
Jezevec na zelenině recept
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme zeleninu a na plátky česnek. Vše dusíme na závěr dáme 4 kostky cukru. Směs dáme na pekáč a na to položíme jezevčí maso prošpikované špekem, osolené a posypané kořením na divočinu. Uzavřeme druhým pekáčem a v troubě dusíme při 150°C cca 2 hodinky, pak pekáč otevřeme a
Podobné recepty jako Jezevec na zelenině
Kuřecí prsíčka se zelím
Červené zelí vložíme do 100 ml vody a přivedeme k varu. Vaříme asi 5 minut, poté přidáme brusinky. Maso posypeme tymiánem, vyjmeme a udržujeme v teple. Vypečený olej podlijeme vývarem a smetanou a chvíli povaříme. V trošce vody rozmícháme solamyl a vmícháme do smetanové omáčky. Povaříme a dochutíme
Podobné recepty jako Kuřecí prsíčka se zelím
Jehněčí kýta na česneku recept
Jehněčí kýta na česneku. Jehněčí maso je maso pro gurmány. Je jemné a má svou specifickou vůni. Skvěle se k němu hodí rozmarýn, nebo také jalovec a nové koření. Pečení si zabere čas, ale odměnou nám bude rozpadající se maso. Dobrou chuť. 4,8 (13×) misza. 16 názorů.
Podobné recepty jako Jehněčí kýta na česneku
Dušené červené zelí s ciderem a jablky
Postup přípravy. Ve velké pánvi rozehřejte olej a na mírném opékejte cibuli asi 3 minuty, aby změkla. Do pánve přidejte červené zelí, pomerančovou kůru i šťávu, směs koření, hnědý cukr a cider. Přikryté pokličkou vařte 20 minut na mírném ohni a tak dvakrát během vaření promíchejte.
Podobné recepty jako Dušené červené zelí s ciderem a jablky
Zajíc na víně recept
Postup přípravy. Na slanině osmahneme cibule, vložime naporcovaného zajíce, okořeníme, po chvíli podlijeme a dusíme doměkka. Maso vyndáme, omáčku zaprášíme moukou, přidáme víno a podle chuti citrónovou štávu. Procedíme, maso vložíme zpět a necháme proležet. Uvařeno.
Podobné recepty jako Zajíc na víně
Zajíc na černo recept
Odpovědět. Romana. 26. 1. 2012 23:16. váš recept zajíce na černo je poněkud zmatený a dosti nepřesný !!! má tam být strouhaný perník, ořechy, povidla, kořenová zelenina a rozinky. takžed než začnete někomu dávat kondice nejdřív se to naučte.!!!! Odpovědět.
Podobné recepty jako Zajíc na černo