Panna cotta
Krémový italský dezert Panna cotta je výtečný. V kastrolu, na mírném ohni rozpustíme želatinu v mléce, pak vaříme. ...
Pečená kachna
Pečená kachna je klasický recept našich babiček. Servíruje se s houskovým nebo bramborovým knedlíkem a červeným zelím. ...
Top recepty na listopad a prosinec 2020 aneb zahřejte se zevnitř…
Podzimní barevné listí už skoro opadalo a lesy se pomalu začínají ukládat k zimnímu spánku. Krajinu zdobí cukrový popraše...
Top večeře pro měsíc leden, které zahřejí i zasytí
V létě jsou na jídelníčku populární zejména jídla lehčí, která organismus spíše ochlazují. Naopak v zimě vyhledáváme pokr...
Pečená kachna
Pečená kachna je lahůdka, musíme si ale dát s její přípravou na čas. Důležitá je doba pečení a ta bývá kolem 4 až 5 hodin...
Pstruh pečený v troubě
Pstruh pečený v troubě na másle je lehké, zdravé a téměř dietní jídlo. Podáváme ho většinou s bramborem, případně přidám...
Zapečená rajčata
Zapečená rajčata mohou být výborným předkrmem na větší hostině. Nebo lehkou večeří, přidejte k nim třeba pár nasucho opeč...
Léto ještě nekončí, osvěžte si tělo i mysl!
Na letošní poctivé léto si rozhodně nikdo nemůže stěžovat – snad jen na to, že je vskutku na své sluneční paprsky a vysok...
Letní slunovrat - oslavte nejdelší den a nejkratší noc v roce 2020…
Tento prastarý svátek se slaví po celém světě napříč kulturami a náboženství. Začíná astronomické léto a čeká nás nejdelš...
Kuře Tandoori
Pokud patříte mezi milovníky indické kuchyně, rozhodně by jste měli vyzkoušet tento tradiční recept na pečené kuře. Kuře...
Kuře v Setonově hrnci
Pojďte si při vaření užít trochu dobrodružství a připravte si takzvané kuře v jámě. Lepší delikatesu si v sezóně letního ...
Svatomartinská husa
Svatomartinská husa nesmí v listopadu na našem stole rozhodně chybět. A knedlíky a zelí samozřejmě také ne....
Zdravé střevo zdravý duch: Poradíme vám jak pročistit svá střeva…
Jaro je ideální čas pro detox a zdravá střeva jsou velmi důležité pro dobrou funkci organismu a silný imunitní systém. Kd...
Přinášíme tip jak na tradiční zdobení velikonočních vajíček voskem…
Zdobení kraslic voskem je krásná tradice, která zabaví celou rodinu. Na vesnicích se tato tradice udržuje již po staletí ...
Krůta s kaštanovou nádivkou
Křehká a šťavnatá krůta s nádivkou z jedlých kaštanů je chloubou každé sváteční tabule. Připravte si doma tuto delikatesu...
Vaření krup
Ječné kroupy tvořily jeden ze základních kamenů stravy našich babiček a prababiček a mělo to své opodstatnění. Dnes opomí...
Náplň do pita chleba
Tento chléb vypadá jako silnější placka a jeho základ tvoří pšeničná mouka a kvasnice. Skvěle se hodí například pro přípr...
Dieta?! Návod jak dostat tělo před létem do kondice
Plavková sezóna se kvapem blíží a s tím stoupá i tlak na to, v jaké kondici se nachází naše tělo. Jak mít v létě co nejle...
7 důvodů, proč jíst na podzim česnek
Někomu velmi chutná, jiný ho nemůže ani cítit – česnek. Jeho vůně i chuť jsou velmi intenzivní a tohle koření umí skvěle ...
Řecká citronová polévka
Skvělá polévka pokud se chcete prohřát zevnitř a nastartovat svůj metabolismus. Vyzkoušejte tento skvělý recept na polévk...
Svatomartinská husa
Tradice pečení husí na svatého Martina má v Čechách bohatou tradici. Vždyť lidové rčení míní, že kdo si na Martina husu n...
Jídlo jako lék: proč vařit na podzim a v zimě vývar?
Polévky zahřejí organismus, snadno se konzumují i přenášejí a navíc léčí! Hrnek kvalitního vývaru dodá tělu potřebné živi...
Vaření podle Herbáře: sváteční ryba trochu jinak
Pořad plný bylinek Herbář se na České televizi vysílá již od roku 2013. Herečka a zpěvačka Kateřina Winterová, která pořa...
Kuřecí řízek Kyjev se zelným salátem
Pokud patříte mezi milovníky řízků rozhodně by vaší pozornosti neměl ujít tento lahodný recept na kuřecí řízek Kyjev. Věz...
Sardinky pečené v troubě
Sardinky se v české kuchyni asi nejčastěji vyskytují v konzervě, naložené v oleji. Občas se ale v supermarketech zadaří k...
Pečený krocan
Pečený krocan je sváteční vánoční jídlo, kterým nakrmíme celou rodinu. Křehké voňavé maso můžeme podávat třeba s brambore...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Zevnitř… recepty