Slaný nálev na zeleninu základní recept
Nakládaná zelenina ve slaném nálevu je pochoutka, kterou můžeme servírovat jako doplněk z masu, hodí se také do omáček, p...
Grilujete jen maso? Zkuste výtečnou grilovanou zeleninu!
Samozřejmě že to, co nás v souvislosti s grilováním jako první napadne, je maso. Ale ti, kteří už ochutnali grilovanou ze...
5 tipů jak v dětech vypěstovat zdravý návyk jíst zeleninu a ovoce...
Některé děti jí zeleninu a ovoce samy, ale některé do toho musíte motivovat. Pokud stavění veselých zeleninových postavič...
Grilované kuřecí řízky se zeleninou
Geniálně jednoduchý a přitom geniálně dobrý- přesně takový je dle celé naší rodiny tento recept na zdravou a přitom chutn...
Lahodné zeleninové chipsy
Zeleninové chipsy vám zpříjemní večer. Příprava je rychlá a ocení je děti i dospělí. Udělejte si k nim dip ze zakysané sm...
Zapečená zelenina
Zapečená zelenina je zdravé jídlo, které může být pokaždé jiné. Přizpůsobíte si ho své chuti tím, jakou zeleninu použijet...
Rady a triky jak uchovat zeleninu co nejdéle čerstvou…
Ač už máte zeleninu z vlastní zahrádky nebo tu kopovanou. Víte jak však jak ji správně skladovat? Každý si logicky myslí,...
Jak na dušenou zeleninu
Pro spousta kuchařek a kuchařů je dušení zeleniny samozřejmost a hračka. Tento článek je určen začátečníkům v kuchyni a t...
Pečená zeleninová příloha
Pečená zeleninová příloha je pikantní a šťavnatá. Třeba k přírodním řízkům nebo grilovanému masu. Můžete si přidat i jino...
Kuře pečené na zelenině
Kuře pečené na zelenině je vynikající pokrm s jednoduchou přípravou. Navíc můžete použít zeleninu kterou máte právě v obl...
Salát z pečené zeleniny
Velice vydatný salát z pečené kořenové zeleniny, brambor a řepy, který dokáže zasytit jako hlavní chod k obědu. Zeleninu ...
Grilujeme zeleninu
Grilovanou zeleninu budeme používat většinou jako přílohu k masu. Ale každý zkušený kuchař, který často pracuje s grilem,...
Pár tipů jak kreativně zařadit ovoce a zeleninu do jídelníčku
Tento článek vychází z doporučení, která zveřejnil Státní zdravotní ústav. Jsou určena lidem, kteří ovoci a zelenině příl...
Sekaná s dýní
Kombinace mletého masa a dýně je zajímavá a sekaná je vděčným pokrmem, na němž nejde skoro nic zkazit. Na podzim, kdy býv...
Rychlý oběd z vepřové kýty recept
Vepřova kýta (stehenní část zadní nohy) se skvěle hodí k přípravě nejrůznějších pokrmů. Od řízků, přes kuřecí nudličky až...
Zvěřinová omáčka
Tato hustá a silná omáčka se hodí například ke kančímu guláši nebo k srnčím steakům. Ke zvěřině se často podávají i omáčk...
Jak nakládat houby a zeleninu
Houbařská a okurková sezóna v plném proudu a vy už nevíte co s tím? Nakládání je velice dobrý způsob uchování h, jelikož ...
Microgreens - vypěstujte si doma zdravou zeleninu i bez zahrádky…
Kdo by nemiloval čerstvou zeleninu a saláty. Nyní díky této revoluční technologii si vypěstujete zeleninu jednoduše také ...
Pečená zelenina s hořčičnou zálivkou
Pečená zelenina s hořčičnou zálivkou je rychlý oběd nejen pro vegetariány. Zeleninu můžete obměnit podle toho, kterou mát...
Zapečená zelenina se sýrem
Zapečená zelenina se sýrem je pikantní a zdravé jídlo připravené v jednom pekáči. Nic nebrání tomu, abyste si do receptu ...
Silná hovězí polévka
Silná hovězí polévka je sváteční posilující polévka, která pomalým dlouhým vařením se vším kořením, vám provoní celou kuc...
Tipy jak se naučit rychle krájet zeleninu: Ušetřete čas strávený v kuchyni…
Jednou z největších dovedností, kterých chceme v kuchyni dosáhnout, je krájení zeleniny a to nejen správně, ale i rychle....
Květen patří mangoldu. Znáte tuto zajímavou zeleninu?
Sezónní kalendář ukazuje, že v měsíci květnu začíná sezóna mangoldu. Zeleniny, která se hodí pro přípravu salátů, polévek...
Francouzské dušené hovězí s houbami a pomerančem
Francouzské dušené hovězí s houbami a pomerančem je jídlo s neobvyklou chutí, vytvořenou marinováním masa a přidáním pom...
Salát s rýží a s marinovanými kuřecími kousky
Salát s rýží a s marinovanými kuřecími kousky podáváme za studena. Místo mražené zeleniny můžeme klidně použít čerstvou s...
Svíčková s houskovým knedlíkem
Svíčková s houskovým knedlíkem je královnou všech českých omáček. Její lahodná smetanová chuť nás vždycky dostane. K...
Čočková polévka s anglickou slaninou
Čočková polévka s anglickou slaninou a kořenovou zeleninou zahřeje a zasytí. Luštěniny jsou zdravé. Oblíbenou čočku si n...
Salát s těstovinami a masem
Chutný těstovinový salát s masem, který přijde vhod, když nemáte času nazbyt, ale přesto si chcete pochutnat. Do hrnce s...
Salát s restovanou zeleninou, jogurtem a sýrem
Krátké restování a následné dušení kořenové zeleniny dodává salátu aromatickou a nasládlou chuť. Ta je zjemněná jogurtem ...
Grilovaná zelenina
Období hlavní sklizně zeleniny je v plném proudu, je proto více než vhodné si udělat skvělé jídlo, které můžete použít ja...
Zeleninový nákyp
Zeleninový nákyp je skvělé zeleninové jídlo. Nejlepší bude, když použijeme čerstvou sezónní zeleninu....
Křupavá zelenina v tempuře
Připravte si sezónní zeleninu v tempuře. Křupavé těstíčko si doslova zamilujete stejně jako Japonci, kteří ho povýšili na...
Hovězí líčka na červeném víně
Jemné a rozpadající se masíčko s omáčkou z kořenové zeleniny a červeným vínem, podávané s hladkou bramborovou kaší. Tradi...
Omáčky k rýži
Omáčky k rýži můžeme připravit podle spousty receptů. Tento recept je na jednoduchou, jemnou, smetanovou omáčku k masu. A...
Hovězí zadní maso
Hovězí zadní maso pečené s kořenovou zeleninou je opravdu lahůdka, která vám vydrží dlouho. Bude výborné například s rýží...
Hovězí falešná svíčková recept
Recept a falešná svíčková s hovězím masem je jedno z nejklasičtějších jídel české kuchyně. Pochutná si na ní snad úplně k...
Lečo
Na dušenou zeleninu dostávám největší chuť v létě, kdy je snadno k dostání. Občas si ale na leču smlsnu i v zimě, když mi...
Zeleninový krém
Krémová zeleninová polévka na podzim a v zimě krásně zahřeje. Má navíc tu výhodu, že do ní kromě předepsané zeleniny z re...
Silný kuřecí vývar
Silný kuřecí vývar je výborná polévka a úplně nejvíc chutná při nemocech z nachlazení. Zahřeje a posiluje....
Zelenina pečená v troubě
Zelenina pečená v troubě i s bramborami a žampiony je příloha k masům, ale i samostatné hlavní jídlo. Navíc k vaření v to...
Kuřecí maso se zeleninou
Kuřecí maso se zeleninou, a k tomu třeba těstoviny, hranolky, nebo bramborové noky. Přílohou může být i jen čerstvé pečiv...
Grilované kuřecí maso se zeleninovou miskou
Grilované kuřecí maso se zeleninovou miskou je zdravý a lehký pokrm. Pokud máme čas, je dobré kuřecí maso přes noc marino...
Lehký zeleninový salát
Lehký zeleninový salát je ideální jídlo pro horké letní dny. Je zdravý, dietní, příprava je velmi jednoduchá a máme ho ho...
Ragú z hovězích žeber
Ragú z hovězích žeber je opravdu pochoutka. Trochu déle trvá celé vaření, ale rozhodně to stojí za to. Sušené houby na...
Podzimní piccalilli s hruškou
Podzimní piccalilli s hruškou je typické britské pikantní chutney. Podává se hlavně k sýrům, ale i ke studeným pečeným m...
Ratatouille
Ratatouille je tradiční francouzské zeleninové jídlo. Můžeme ho podávat třeba s opečenými tousty potřenými česnekem. ...
Ruský boršč
Receptů a postupů jak uvařit boršč je nespočet. Každý ho dělá jinak. Základní ingrediencí, bez které byl boršč nebyl borš...
Bramboračka
Bramboračka je jednou z notoricky známých a oblíbených polévek. S čerstvým chlebem je to výborná večeře. Hodí se i do veg...
Velikonoční vaječná tlačenka
Vaječná tlačenka, respektive její recept nám pod ruku přijde zpravidla po Velikonocích, protože většinou zbude spousta na...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Zeleninu: recepty