Pomazánka z řepy a cizrny
Mazací sýry už vás nebaví a vy hledáte odpověď na otázku: co natřít na pečivo? Řešením může být tato velmi zdravá, ale ta...
Rebarborový závin
Nakyslá chuť rebarbory se skvěle hodí jako náplň do závinu. A tak na jaře, kdy je sezóna této zeleniny, můžete do oblíben...
Rýže trochu jinak. Tipy jak ji vařit a recept na arabskou variantu
Je třetí nejčastěji pěstovanou plodinou na světě - rýže! Kolébkou této skvělé potraviny je Asie, kde ji dokázali pěstovat...
Květen je měsícem hamburgerů. Vyzkoušejte jejich masovou i vegetariánskou variantu!
Grilované mleté hovězí maso v housce, obložené šťavnatými rajčaty, cibulkou, okurkou, salátem a zalité dresingem, je pova...
Svařené víno / svařák
Kdo by se nechtěl v těchto ledových dnech zahřát svařeným vínem? Není ale svařák jako svařák. My pro vás máme citrusovou ...
Mrkvovo - česneková pomazánka
Co si připravíme k večeři? Co třeba mrkvovo – česnekovou pomazánku? ...
Mrkvový koláč se zázvorem
Pokud rádi mlsáte můžete vyzkoušet tuto zdravější variantu koláče, kde je velká část obilnin nahrazena mrkví. Ta po upeče...
Sezona svařeného vína startuje. Vyzkoušejte alkoholickou i nealko variantu!
Zahřát zkřehlé tělo teplým voňavým svařeným vínem je prostě lebeda. Tento nápoj patří ve střední Evropě především k obdob...
Tipy na zdravé jídlo k posezení s přáteli
Pořádáte večer párty nebo jste jen pozvala pár kamarádů a nechcete si kazit jídelníček chipsy a popcornem? Pak můžete zvo...
Domácí puding
Puding znáte určitě jako práškovou směs, kterou si koupíte v obchodě. Dezert milují nejen děti, ale i dospělí. Zkuste jeh...
Indické zeleninové Sabdží
Pokud jste milovníci indické kuchyně toto tradiční jídlo byste měli doma vyzkoušet. Můžete na něj použít veškerou sezónní...
Musaka
Tradiční zapékané jídlo z Balkánu a Blízkého Východu. Vyzkoušejte tuto řeckou variantu se zapečeným lilkem rajčaty a zali...
Sladidla - aneb čím vším se dají osladit pokrmy?
Sladkosti vábily většinu z nás, již když jsme byli malými dětmi – barevná roksová lízátka, smetanové karamelky, na jazyku...
Vánoce nemusí být kalorickou bombou!
Vánoce jsou pro většinu lidí to nejhezčí období v roce, období klidu a pohody. Avšak v posledních letech je to spíše hon ...
Vánoční datlové kuličky
Časově nenáročné cukroví, jehož chutí oslovíte děti i dospěle. Vyzkoušejte letos zdravější variantu tradičního vánočního ...
Kukuřičné lívance
Kukuřičné lívance jsou skvělou svačinou už pro děti batolecího věku, ale díky přidaným ingrediencím se hodí i například p...
Těsto na palačinky
Jak připravit lité těsto na palačinky, aby bylo dokonalé a po opečení se netrhalo? Použít hladkou mouku nebo raději poloh...
Crѐme fraîche v kuchyni. Čím se liší od zakysané smetany a jak ho vyrobit?
V regálu s mléčnými výrobky vás zaujal kelímek s nápisem crѐme fraîche a vy netušíte, co si o něm myslet, natož jak ho po...
Pesto 3 x jinak: bazalkové, libečkové a z rajčat
Patří k nejoblíbenějším omáčkám v Itálii – pesto. Jeho využití je široké. Pesto dochutí těstoviny, pomazánky, omáčky, pod...
Halušky
Z brambor lze uvařit mnoho pokrmů a jsou také základem pro tradiční jídlo našich sousedů Slováků. I když jsou bramborové ...
Snídaňová pizza
Pokud už nevíte, co dalšího uděláte dětem k snídani, zde nabízíme lákavou variantu v podobě snídaňové pizzy, kterou si za...
Rybízová omáčka s vínem
Rybízová omáčka s vínem se hodí jak ke sladkým jídlům, tak k masu, zejména zvěřině. Tento recept je považován za základní...
O jídle s Katem z Prago Union
S Katem známým také pod jménem Deph, aktuálně působícím ve skupině Prago Union, jsme se sešli v restauraci Paláce Akropo...
O jídle s Jiřím Vaňkem
Tentokrát jsme se sešli na rozhovor o jídle s Jiřím Vaňkem scenáristou, spisovatelem a muzikantem v jedné osobě. Psal scé...
Náplň do tortilly bez masa
Placky typu tortilla se hodí pro hlavní chod, ale plněné zeleninou, mohou být i skvělou svačinkou, která zažene malý hlad...
Omáčka na torteliny
Italské těstoviny torteliny se dají naplnit sýrem, špenátem nebo masem. Aby pokrm nebyl zbytečně suchý, dají se kombinova...
Omáčka na špagety
Jedny z nejoblíbenějších těstovin - špagety, chutnají skvěle i jen se sýrem a kečupem. Kdo by je však rád povýšil na vyšš...
Maskarpone krém do dortů
Italský čerstvý sýr vyráběný ze smetany - tedy mascarpone, je pro přípravu krémů do dezertů jako stvořený. Sice je značně...
Tvarohové muffiny
Tento dezert se u nás doma obzvlášť osvědčil, protože je rychlý a velmi chutný. Hotový je do půl hodiny a do těsta lze př...
Francouzské palačinky s banánem a čokoládou
Tento typ palačinek, kterým se ve Francii říká crepes, se dají naplnit prakticky čímkoliv. Servírovat je lze naslano i na...
Boloňské špagety s tofu
Italská klasika v trochu netradiční úpravě, to jsou špagety s rajčatovou omáčkou a tofu. Pokud zvolíte uzenou variantu té...
Těstoviny s cuketou a tofu
Lehký, zeleninový oběd nebo večeře, který nezatíží zažívací systém, ale zasytí. Cuketa je plná vody, neobsahuje proto sko...
Červené pesto
Hutná omáčka, která se nejčastěji používá k dochucování těstovin, se tradičně vyrábí ze směsi bazalkových lístků, parmezá...
Čočková polévka se zeleninou
Tento recept na legendu mezi polévkami z luštěnin je trochu ozvláštněn zeleninou pro bohatší chuť. Čočková polévka je obl...
Vánoční kokosová kolečka
Recept na vánoční kokosová kolečka představuje velmi jednoduchou a úspornou variantu vánočního cukroví. Kokos je oblíbená...
Bramborová bábovka
Jemná, vláčná, prostě dokonalá! Přidáním brambor do těsta získá bábovka body navíc. A kdo chce mít mramorovou variantu, m...
Cibulový chléb
Není nad to zakousnout se do čerstvě upečeného, voňavého chleba. Pečivo přitom vůbec nemusí být nudné. Lze ho ozvláštnit ...
Bramborové placky z vařených brambor
Bramborové placky z vařených brambor získávají v poslední době zase na oblibě, protože z minima surovin uděláte vlastně b...
Velikonoční beránek bezlepkový
Bezlepkový velikonoční beránek je oblíbeným velikonočním moučníkem, který zdobí během svátečních dní naše stoly. Aby si n...
Lívance se sýrem cottage podle Břicháče Toma
Recept na tyto zdravé a velmi chutné lívance jsem našla v knize Břicháče Toma. Lívance mne nadchly tím, že se do těsta př...
Matcha latte
Zelený prášek, který se prodává pod názvem matcha, je pro zdraví velmi prospěšný. Organismu dodá energii podobně jako káv...
Vejmrda
Název vejmrda možná znít trochu nezvykle, ale jde vlastně o staročeské označení jablkového křenu. Vejmrda je oblíbená pří...
Batátové hranolky z trouby
Sladké brambory - batáty si našly cestu i na jídelníček českých strávníků a je to dobře. Mnozí je považují za superpotra...
Zapékané palačinky
Placky z litého těsta - palačinky, můžeme připravit na sladký i slaný způsob. Podle toho je lze servírovat jako honosnou ...
Tortellinový salát
Těstovinové saláty jsou oblíbené i kvůli tomu, že jsou rychle hotové a zasytí. Když k zelenině přidáte těstoviny, zvýší s...
Špenátové lasagne
Vegetariánské, nízkokalorické a velmi chutné. I tak lze definovat pokrm připravený podle tohoto receptu - lasagne se špen...
Toast s avokádem a vejcem natvrdo
Co si ráno připravit k snídani, aby to bylo rychlé a zároveň vydatné a chutné jídlo? Toasty patří k oblíbeným snídaňovým ...
Bruschetta
Bruschettu bychom mohli v podstatě označit za italskou variantu našich klasických topinek. Je to skvělá volba, pokud si c...
Mini pizza s šunkou a mozzarellou
Mini pizza s šunkou a mozzarellou je připravená během pár minut. Je jednoduchá a když místo šunky a mozzarelly použijeme ...
Gratinovaný celer se sýrem feta
Gratinovaný celer se sýrem feta je výborné zeleninové jídlo připravené v jednom pekáčku. Můžeme připravit i trochu chuťov...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Variantu! recepty