Rybí polévka
...kde se podařilo rybníkářství udržet, což je typicky Třeboňsko. A to podle některých pramenů dokonce...
Peruánské ceviche
Peruánské ceviche je typický předkrm připravený z marinovaných kousků syrových ryb. Používáme vždy jen čerstvé ryby, hodí...
Znáte typicky českou kuchyni? Možná si to jen myslíte.
...To jsou jen některá z jídel, které pokládáme za typicky česká. Některá jimi opravdu jsou, ale rozhodně ne ... a cukrem. Takhle bychom mohli hledat původ jídel typicky českých dál a dál. Ale proč bychom to vlastně ... máme na výběr. Dnes není problém si uvařit jídlo typicky italské, francouzské, vietnamské, thajské nebo ... kuchyni jiné země, občas si rádi pochutnáme i na typicky českém jídle. I když už víme, že to vlastně ani...
Podívejte se s námi pod pokličku historie české kuchyně…
Počátky české gastronomie ovlivnil náš keltský a slovanský původ. Česká Republika leží na samém středu, “křižovatce evrop...
Salát z lilku, papriky a rajčat
...zeleninový salát tvořený typicky italskými surovinami rajčaty, paprikou a lilkem....
Tradiční velikonoční šoldra
Tato tradiční velikonoční delikatesa - velikonoční šoldra - je oblíbená především ve Slezsku. V podstatě se jedná o kynut...
Kopřivový špenát
K typicky jarním rostlinkám patří určitě i kopřiva. Ta má široké využití v kuchyni i v domácí lékárně. Přidat se dá do sa...
Top 10 českých polévek
...svých cestách po světě. Ale ani u nás doma není o typicky české a známé polévky nouze. A je těžké vybrat z...
Top 10 nej omáček
...patří k české kuchyni, ať už jsou to omáčky typicky české, nebo omáčky převzaté ze zahraničních...
Novoroční štóla s tvarohem
Novoroční štóla s tvarohem je jednoduchý moučník plný dobrot. Co ji upéct třeba k novoroční snídaní? ...
Ciabatta
Tento nadýchaný bílý chléb je typický velkými póry. Jak název napovídá, ciabatta je doma v Itálii a patří mezi velmi oblí...
Těstoviny s dýní á la carbonara
Těstoviny carbonara jsou velmi jednoduché a hlavně hodně oblíbené. Jde o pokrm typický pro Itálii a připravit se dá i v r...
Top 10 saláty
Oblíbené jídlo, které vznikne smícháním různých, někdy i nečekaných, druhů potravin, okořeněné čerstvým nebo sušeným koře...
Druhy skopového a jehněčího masa
Připravujete doma skopové či jehněčí? Skopové a jehněčí maso není v České republice příliš oblíbené. V posledních letech ...
Pracny
...cukroví zabráníte i vymazáním formiček. Typicky se cukroví „nechce“ hlavně ze starších formiček,...
Litina má tradici a patří do moderní kuchyně
To, co skuteční profesionálové vědí už dávno, se konečně vrátilo i do podvědomí amatérských kuchařů - litina si znovu dob...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Typicky recepty