Rychlý předkrm z parmské šunky
Rychlý předkrm z parmské šunky je jedinečný spojením slané chuti šunky se sladkostí zralé papáji. Připravíme ho během ně...
Sladkokyselé kuře
Sladkoyselé kuře je recept na rychlý lehký oběd nebo večeři. Dokonalá souhra chutí nás příjemně překvapí. Kuřecí prsa ...
Jedlé květiny, které vám rozzáří talíř a vykouzlí úsměv na tváři
Sbírat jedlé květy a květiny se poslední dobou stává stále populárnější. Notabene když za okny začíná pučet jaro a přírod...
Blíží se čas sedmikrásek a jedlých květin! Ozdobte si talíř!
Sedmikráska chudobka nejen do salátuSedmikráska je u nás běžná květina, která roste na loukách, zahradách…prakticky všude...
Grilované nakládačky s oblohou
Víkend nám zpříjemní grilování. A pokud máme všechny suroviny doma, je to ještě lepší. Upečeme si domácí houstičky. Kd...
Pečený losos
Příprava pečeného lososa je velice jednoduchá a rychlá. Můžete si ho vzít sebou do práce ke svačině nebo k obědu. Jako p...
Jedlé květiny na našem talíři
Někteří dobře známe květy černého bezu, které smažíme v trojobalu nebo v palačinkovém těstíčku a pochutnáváme si na nich ...
Jak nás okouzlila kolekce Clever Cooking od Villeroy & Boch
Běžné vaření probíhá zpravidla tak, že v pekáči pokrm připravíte, na talíř pak servírujete a co zbyde, uložíte do krabičk...
Tagliatelle s panenskou svíčkovou
Neděle je poslední den v týdnu a měla by probíhat ve znamení klidu a pohody. Čerpáme sílu na příští týden. Jídlo, které s...
Dušené hovězí
Dušené hovězí s rajčaty a paprikami můžeme podávat s noky nebo s těstovinami. Ale vlastně třeba i houskovými knedlíky neb...
Roštěnky
Roštěnky podáváme s knedlíky, rýží nebo těstovinami. Je to klasické a oblíbené jídlo....
Tipy na zdravé jídlo k posezení s přáteli
Pořádáte večer párty nebo jste jen pozvala pár kamarádů a nechcete si kazit jídelníček chipsy a popcornem? Pak můžete zvo...
5 tipů jak v dětech vypěstovat zdravý návyk jíst zeleninu a ovoce...
Některé děti jí zeleninu a ovoce samy, ale některé do toho musíte motivovat. Pokud stavění veselých zeleninových postavič...
Kuřecí stehna v zeleninové omáčce
Kuřecí stehna v zeleninové omáčce můžeme podávat s rýží, s brambory, s houskovými knedlíky. Je to rychlé, jednoduché a zd...
Vepřové plátky se slaninou
Pikantní vepřové plátky se slaninou podávejte s hranolky opečenými na sucho v troubě nebo s dušenou zeleninou. Výborné bu...
Čokoládový fondant
Tento vášnivý dezert uspokojí každý mlsný jazýček. Není vůbec náročná na přípravu a zvládne ho každý. Vyčarujete ho za ma...
Kapr – česká klasika
Kdo z nás by neznal jeden ze základních symbolů českých Vánoc. Právě Štědrý večer je to, co většinu z nás především napad...
Jak vařit špagety
Špagety patří v naší kuchyni k nejoblíbenějším těstovinám. Zřejmě proto, že jejich přípravu zvládne i naprostý kuchařský ...
Vejce Benedikt
Vejce Benedikt je hvězdou brunch stolu nebo si ho připravte jako snídaně. Skládá se z toustového chleba, který je pokryt ...
Čokoládový lávový koláč
Tento čokoládový koláč zažil po svém debutu v devadesátých letech velký rozmach. V dezertních nabídkách jej najdete v res...
Krupicové noky do polévky
Tento recept je pro všechny, kteří si chtějí odpočinout od klasických vlasových nudlí v polévce. Nahradit je totiž lze bá...
Těsto na pizzu
Pojďte si společně s námi připravit těsto na pizzu! Sice to asi nebude tak dobré a kvalitní, jako byste se na pizzu vydal...
4 tipy, jak v létě nepřibrat ani deko
Léto je časem zábavy, cestování a nejrůznějších zahradních večírků. Při žádné z těchto činností obvykle nechybí dobré jíd...
Smažený kapr
Smažený kapr je tradiční recept, který se pravidelně podává na Štědrovečerní stůl. Je to klasika, která nestárne. Kl...
Klobása, krevety , papriky a sýrová polenta
Klobása, krevety, papriky a sýrová polenta je jídlo, se kterým budete mít určitě velký úspěch. Kombinace těchto surovin j...
Glazovaná vepřová kotleta se zázvorem
Glazovaná vepřová kotleta se zázvorem je voňavá a pikantní minutka. Můžeme k ní podávat třeba opečené brambory. Pepř, ...
Pomalu vařená krůtí prsa na víně
Pomalu vařená krůtí prsa na víně s jemnou zeleninovou omáčkou jsou lehká a přitom pikantní. Přílohou mohou být třeba vař...
Dýňové pyré s hřebenatkami
Dýňové pyré s hřebenatkami je lahůdka. Toto lehké a zdravé jídlo připravíme velmi snadno a ani času nám to příliš nezaber...
Vepřové kotlety na pivě
Vepřové kotlety na pivě chutnají skvěle s bramborovou kaší. Ale také třeba s opečenými brambory a dušeným čerstvým špen...
Bramborové noky s křupavým prosciuttem a šalvějí
Bramborové noky s křupavým prosciuttem a šalvějí jsou prostě vynikající. Křupavá šunka a lahodné nočky, to je skvělá komb...
Pečené papriky s kapary a mozzarellou
Pečené papriky s kapary a mozzarellou, k tomu křupavý chleba a sklenka vína, to je dobrá volba. K posezení s přáteli, neb...
Uzený losos s citrusovou zálivkou
Uzený losos s citrusovou zálivkou je snadný a rychlý recept na předkrm. Podáváme ho s čerstvým pečivem. Nejdříve si p...
Panna cotta
Krémový italský dezert Panna cotta je výtečný. V kastrolu, na mírném ohni rozpustíme želatinu v mléce, pak vaříme. ...
Koprová omáčka s hovězím masem
Koprová omáčka je oblíbené klasické české jídlo. Nejlépe chutná s houskovými knedlíky, na talíř můžeme přidat i rozkrojen...
Dýňová polévka
Lahodná dýňová polévka vhodná i pro vegetariány. Oloupeme a nakrájíme cibuli a osmahneme. Nařežeme dýni na kostky a...
Grilované krevety
Dopřejte si lahodné grilované krevety, které budete mít připravené během chvíle. Krevety omyjte studenou vodou a poku...
Italské houbové rizoto
Rýži důkladně opláchneme a osušíme. Houby očistíme a nakrájíme. Cibuli a česnek očistíme a nasekáme. Skvělá rychlá a l...
Jarní kuře s parmezánem
Kombinace chuti parmezánu a kuřete spolu s brambory, hráškem a čerstvým špenátem je opravdu výtečná. Příprava je jednoduc...
Slaný koláč s houbami a kuřecím masem
Slané koláče, masové nebo zeleninové jsou oblíbeným a rychle připraveným jídlem. Jako lehká večeře, nebo s přílohou (např...
Pečené jehněčí kotlety se špenátem
Jehněčí maso připravujeme hlavně o velikonocích. Je křehké a lehké a hodně záleží na receptu podle kterého je připravíme...
Karibský hovězí guláš
Karibský hovězí guláš je guláš se sladko-pikantní chutí. Vaříme ho pomalu a dlouho, chutě se tak lépe spojí a jídlo je pa...
Klobása s bramborovou kaší
Klobása s bramborovou kaší je syté jídlo, které snadno připravíte. Chuť a vůně tohoto zdánlivě všedního jídla je díky pou...
Marinovaná Mozzarella
Marinovaná Mozzarella je skvělý předkrm. Můžeme ho podávat i jako chuťovku k vínu, nebo může být součástí studené mísy. ...
Rychlé krevety se špagetami
Rychlé krevety se špagetami připravíme snadno a rychle jako lehkou a chutnou večeři nebo oběd. Vůně a chuť estragonu, ba...
Pikantní kuřecí řízečky s brokolicí
Pikantní kuřecí řízečky s brokolicí jsou jemné a delikátní a hotové za pár minut. Jejich příprava je velmi jednoduchá, zv...
Grilovaná kuřecí křidélka s Tamarind Chipotle barbecue omáčkou
Grilovaná kuřecí křidélka s Tamarind Chipotle barbecue omáčkou jsou v grilovací letní sezóně jednou z možností, jak připr...
Omeleta s letní zeleninou
Omeleta s letní zeleninou je bezmasé lehké jídlo. Můžeme si ho dopřát jako skvělou večeři nebo malý zdravý oběd. Omeletu ...
Citronová limonáda s tymiánem
Citronová limonáda s tymiánem se připravuje překvapivě s použitím grilu. Voňavý nápoj s chutí bylinek a medu vás určitě n...
Vepřová pečeně
Vepřová pečeně třeba s knedlíkem a zelím je skvělý nedělní oběd. Dobře upečené vepřové maso můžeme ale podávat téměř s ...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Talíř! recepty