Velikonoční sekaná
...uvítáme jaro. Sekaná má svůj původ už ve středověku, který se v našich představách ukazuje jako ... masa. Roli hrála také doba přípravy. Ve středověku se maso nemlelo, nebylo čím, mlýnky přišly na...
Dresing na kebab
...má bohatou historii, která sahá hluboko do středověku. Kolébkou tohoto jídla je podle indicií Irák,...
Ranhojiči – dělníci zdraví, kteří sbírali bylinky a brodili se krví
...bylin nebo léčit běžné neduhy, jako byl ve středověku například průjem. Ranhojič – profese širokého ... nesnesitelné, agresivní a drsné. Chirurgie ve středověku neoplývala zrovna jemným zacházením, notabene ... se mnohdy zlepšovalo. Bylo to tím, že ve středověku obecně panoval nedostatek lékařů, a tak byli...
Top 10 jedlých hub
...pultech naších obchodů. Houby jsou totiž, již od středověku, velmi oblíbenou tradiční surovinou v české...
Kapr – česká klasika
...v Číně byl chován již před naším letopočtem. Ve středověku se díky klášternímu hospodářství rozšířil jeho...
10 zajímavostí o Velikonocích
...v Německu. Údajně tam tento zvyk vznikl během středověku, přičemž první zmínka o něm se datuje do...
Tradiční anglická kuchyně. Jaká vlastně je?
...zapomenout, protože jejich tradice sahá až do středověku, kdy se na přenášení jídel používala nádoba i...
Podběl lékařský - malá nenápadná rostlina se žlutými kvítky...
...je pravidelně koupat v lázni z listů podběle. Ve středověku se tato léčivá bylina užívala jako prostředek,...
Podívejte se s námi pod pokličku historie české kuchyně…
...území Čech a Moravy ve 13. století,tedy v období středověku, byla aţ překvapivě pestrá. Základem byl chléb...
Trocha historie koření - nepostradatelné ingredience vaření...
...a skořici. V Evropě začíná zlatý věk koření ve středověku a po skončení křížových výprav se výrazně...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Středověku recepty