Kokosky
...voní. Když si navíc „natrénujete“ o adventu správné provedení, buďte si jisti, že recept využijete...
Jednoduché vafle
...Ve skutečnosti to není tak těžké, pokud máte správné vybavení a ingredience, budete mít možnost si je...
Víte, jak pít správně víno?
Pijete rádi víno? Máte se tedy na co těšit! S koncem léta a začátkem podzimu, totiž přichází žně vinařů - vinobraní. Poku...
Umíte si správně připravit čaj?
Kdekdo by si možná řekl, že na přípravě čaje vlastně vůbec nic není. Vždyť stačí pytlík čaje nebo lžičku bylinek zalít vr...
Dýňový bramborák
Dýňový bramborák správně ochucený podle vaší chuti, bude výbornou večeří. Můžeme k němu podávat různé saláty z čerstvé ze...
Kuřecí nudličky
Když se kuřecí nudličky správně připraví, jsou křehké a šťavnaté. Velmi záleží na mase, mladé maso z kuřecích prsou je pr...
Rizoto s kuřecím masem
Rizoto s kuřecím masem je oblíbený český recept. Správně bychom ale měli raději říkat „dušená rýže s kuřecím masem“ prot...
Jíst maso je zdravé, ale záleží na druhu, množství a správné úpravě
...hlavně při smažení, grilování nebo pečení. Pro správné trávení je vhodné mít společně s masem na talíři...
Podle čeho správně vybírat víno?
Tisíc lidí, tisíc chutí – to platí i u vína. Ale jak najít tu správnou? Každá lahev skrývá specifické vlastnosti, které s...
Pečená krkovice
Pečená krkovice je jeden z nejšťavnatějších pokrmů z vepřového masa, pokud se správně upeče. Podáváme ji s knedlíkem a se...
Houbová polévka s kváskem a chilli
Pokud chcete zase jednou ochutnat něco nového, originálního a jedinečného, jste tady správně. ...
Koření na maso a brambory
...chuť na dobře upečené maso? Důležité je i správné koření. Pojďme si ho doma připravit...
Tipy jak správně uchovávat chléb, aby vydržel dlouho čerstvý
Bez pečiva se v českých domácnostech obejde jen málokdo. V našem jídelníčku má své pevné místo a obložený chleba, housky ...
Tipy jak správně zmrazit a rozmrazit potraviny. Na co si dát pozor?
Uložit k ledu sezónní ovoce, zeleninu nebo zásoby masa, je velmi praktické a pro většinu lidí naprosto běžné. I zmrazován...
Bezový sirup
Pokud milujete home-made výrobky a nebojíte se je sami doma udělat, určitě přijdete na chuť bezovému sirupu. Ten si doma ...
Králík pečený na zelí
Králík pečený na zelí můžeme podávat třeba s bramborovými knedlíky. Ale i houskový knedlík by se jako příloha k takto při...
Kuřecí stehna v houbové omáčce
Kuřecí stehna v houbové omáčce budou nejlepší s houskovými knedlíky nebo vařenou rýží. Není-li zrovna houbová sezóna, můž...
Tipy jak správně skladovat potraviny a uchovávat je čerstvé…
...vytvořit čtyři základní zóny skladování. Znalost správného skladování potravin je skvělá prevence před...
Nebojte se jíst a netrapte se dietami, prostě jezte správně.
Je každé vaše jídlo spojené s obavami, že po něm určitě zase přiberete a vlastně byste měli spíše trochu zhubnout? Nebo ...
Polévkové nudle bez lepku
Polévkové nudle bez lepku jsou k nerozeznání od těch obyčejných. A pro ty, co nesnáší lepek, to bude příjemná změna od ji...
Buddha bowl s falafelem
Přinášíme recept na veganskou bombu zvanou Buddha bowl neboli Budhova miska. Doma připravený čerstvý falafel, se spoustou...
Jehněčí kapustové rolky - Low carb
...a u toho hubnout? Ano je to reálné, důležité je správné načasování. Co je to Low carb dieta se můžete...
Deset základních pravidel pro správné grilování
Taky se tak těšíte na léto nejen kvůli sluníčku, opalování, lenošení, výletům ale hlavně kvůli grilování? Ta báječná letn...
Jak správně skladovat pečivo?
Tedy tak, aby vydrželo dlouho krásně čerstvé a chutné? Rádi si pochutnáváte na voňavých rohlících i křupavém chlebu, ale ...
Tradiční velikonoční šoldra
Tato tradiční velikonoční delikatesa - velikonoční šoldra - je oblíbená především ve Slezsku. V podstatě se jedná o kynut...
Francouzská cibulačka
Připravte si doma tuto delikátní francouzskou polévku zapečenou se sýrem a bagetkou. Rychlá večeře, která vás zahřeje nej...
Bavorské vdolky
Potěšte se na podzim bavorskými vdolečky. Na podzim jsou nějaké ty kalorie povoleny a tak si dopřejte tuto tradiční delik...
Chili con carne
Tato specialita mexické a texaské kuchyně si našla cestu i na talíře českých strávníků. První recept na chili pochází ze ...
Pravé italské parmazánové rizoto
...opakováním úspěchů a omylů se doberte té správné míry. Nehledě na to, že vaříte lidem, jejichž...
Dušená mrkev
Někomu se při pomyšlení na tento pokrm možná vybaví školní jídelna a blátivá chuť mrkve. Správně podušená mrkev přitom mů...
Aperol spritz
Koktejl, který chutná jako léto v Itálii, se nemusí pít jen tehdy, když je venku horko. Základem drinku, který se v Evrop...
Brambory grenaille
Označení Grenaille nesou brambory menší než 28 mm. Tento druh je oblíbený zejména ve francouzské kuchyni a ze země galské...
Vejce na tvrdo
...momentálně chuť. Prvním krokem by mělo být jejich správné skladování. Vejce by se měla uchovávat v lednici,...
Kuře na kari bez smetany
Kuře na kari bez smetany, ale s výbornou omáčkou, doplňte rýží nebo houskovými knedlíky. Pro milovníky těstovin ale moho...
Drůbeží játra na víně
Drůbeží játra na víně jsou rychlou minutkou. Maso je jemné a omáčka lehce pikantní. Přílohou může být bramborová kaše neb...
Třené těsto
Tento typ těsta se hodí pro přípravu moučníků jako jsou bábovky, biskupské chlebíčky, bublaniny, ovocné řezy, ale také do...
Srnčí ragú
Zvěřina má svou specifickou vůni i chuť a před tepelnou přípravou je třeba, aby byla správně uzrálá. Pokud zvolíte kupova...
Odpalované těsto
Výroba odpalovaného těsta není úplně snadná, ale dezerty z něj vyrobené jsou nebesky dobré. Odpalované těsto se hodí k př...
Špagetová dýně se slaninou
Špagetová dýně se slaninou, sýrem a smetanou je lahodná a jemná. Nejvíce času zabere pečení, pak už je to otázka několika...
Svařené víno
...po koňaku či sherry, tak, aby víno získalo to správné aroma a chuť. Jeho pití je zdraví prospěšné, je...
Sváteční bábovka
Sváteční bábovka se hodí ke slavnostnějším příležitostem, ale proč si na ní vlastně nepochutnat hned teď?...
Pikantní smažený řízek
Pikantní smažený řízek s houbovou omáčkou můžeme podávat s hranolky, nebo klidně s bramborovou kaší. Je to další varianta...
Broskvové koblihy z podmáslí
...můžeme přidat broskvový nektar, abychom dosáhli správné konzistence. Vychladlé koblihy naskládáme na...
Pomalu pečené jehněčí s granátovými jablky a medem
Pomalu pečené jehněčí s granátovými jablky a medem je exotické jídlo, které si okamžitě oblíbíte. Pikantní a voňavé, křeh...
Banánové lívance s čokoládovými lupínky
...můžeme přidat trochu mléka, abychom dostali správné lívancové těsto. Do vymazané pánve nebo do...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Správné recepty