Tiramisu
Jemný lahodný moučník připravíme snadno bez pečení. Jako sváteční zákusek ke kávě, nebo pohoštění pro přátele je jedinečn...
Bezinkový likér
Chcete na akcích a různých posezeních s přáteli zabodovat svým doma dělaným výrobkem, který bude mít říz? V tom případě v...
Pozor na silné potravinové alergeny u dětí
...na ty potraviny, které se řadí mezi velice silné alergeny. Pokud se u vašeho dítěte objeví...
Dračí krev: Poznejte zlato amazonských pralesů…
...a tak dále. Dnes můžeme můžeme poznat nesmírně silné léčivé účinky této přírodní medicíny také v ... a antiseptické účinky. Jedná se o nesmírně silné přírodní antibiotikum, které je dokonce silnější ... držet přísnou dietu. Nejen že je Dračí krev velmi silné antibiotikum, rovněž je neméně silné přírodní ... léčbu diabetu mellitu. Pozor: Jedná se o velmi silné přírodní antibiotikum, a proto je doporučeno...
Tiramisu
Tradici má hlavně v Itálii, výraznou oblibu si ale získalo i v Česku. Proto také vznikla celá řada lokálních variací, kte...
Bezový sirup pro nápoj Hugo
Jakmile v přírodě rozkvetou krémově zbarvené květy černého bezu, brzy se po nich zapráší. Z bezinkových květů se totiž př...
Smažený sýr
...a s tatarskou omáčkou. Plátky eidamu, silné přibližně 1 cm, obalíme v trojobalu (hladká mouka...
Kyselinotvorné a zásadité potraviny
Co znamená překyselený organismus?Možná už jste slyšeli o tom, že některé potraviny překyselují náš organismus, což není ...
Podívejte se s námi pod pokličku historie české kuchyně…
Počátky české gastronomie ovlivnil náš keltský a slovanský původ. Česká Republika leží na samém středu, “křižovatce evrop...
Smažák
...velmi oblíbená. Sýr si nakrájíme na plátky silné asi půl centimetru. Obalíme je v mouce,...
Linecké košíčky
Linecké košíčky jsou oblíbeným vánočním cukrovím. Jako pohoštění ke kávě a čaji je můžeme ale upéci kdykoliv, je to snadn...
Ořechové úly
Ořechové úly jsou klasické, nepečené, tradiční vánoční cukroví. Ořechy můžeme použít jak vlašské, tak i lískové. Más...
Jak na domácí těstoviny
...postupně z bochánků vyválejte placky cca 2 mm silné a nechte je mírně oschnout, aby se vám při ... vám může usnadnit strojek. Vytvoří stejně silné plátky a ty snadno rozkrájíte na nudle. Jak...
Netradiční a praktické využití cibule v domácnosti
...selen, železo, organicky vázanou síru a další. Má silné protizánětlivé účinky. Přirozený podíl přírodní ... kůže Horní téměř průsvitná tenka slupka má silné antiseptické účinky. Při poranění kůže tuto...
Kuře Vindaloo
Indické kuře vindaloo je vynikající, avšak je určené pouze pro otrlé. Je to jedno z nejpálivěštích jídel, které zvládne j...
Smažená cuketa
Smažená cuketa s bramborovou kaší nebo s vařenými novými bramborami, to je pochoutka pro labužníky. A ocení ji nejenom ve...
Opilé kuličky
Vyzkoušejte tyto opilé rumové kuličky, které jsou snadné na přípravu a opravdu výborné. Nejsou však určené pro děti, spíš...
Jak zvládnout Suchý únor?
...si přiťuknout vychlazeným šampaňským. Máte v sobě silné dilema jít či nejít, pít či nepít a rozlousknout ... zjistíte jestli témata vaší konverzace jsou tak silné, že to zvládnete i bez alkoholu, ušetříte a druhý...
Pivo je staré jako lidstvo samo: Víte jak a kde vzniká?
...extraktu se vyrábělo pivo nejlepší kvality, tzv. silné pivo, a ze třetího extraktu se vyrábělo pivo ... Porter, vyrobený ze směsi sladových výtažků, bylo silné, tmavě zbarvené chmelené pivo, které konzumovali...
Tiramisu
Tiramisu si připravíme doma z pravého italského mascarpone. Tento výborný dezert bude chutnat všem....
Kokosové doutníky
Kokosové doutníky jsou oblíbeným druhem nepečeného vánočního pečiva. Jsou tak jednoduché, že je zvládnou připravit i větš...
Cuketové rolky se sýrem a rajčaty.
Rychlé zeleninové rolky můžeme podávat jako hlavní chod doplněný pečeným bramborem nebo rýží. Aby pokrm lahodil i oku, je...
Zeleninové špízy video recept
...na čtvrtměsíce. Cuketu nakrájíme na stejně silné plátky. Červenou papriku nakrájíme na stejně...
Sušené potraviny aneb co, jak a hlavně proč sušit
Sušení potravin je staré přes tři tisíce let. Již naši dávní předkové tuto metodu uchovávání potravin používali, samozřej...
Dušené hovězí
Dušené hovězí s rajčaty a paprikami můžeme podávat s noky nebo s těstovinami. Ale vlastně třeba i houskovými knedlíky neb...
Smažený patison
Smažený patison znali už i naše babičky. Tato tykev se totiž pěstovala v téměř každé zahrádce.Dnes ho běžně koupíme na tr...
Smažený celer
Smažený celer podáváme většinou z jakkoliv upravenými brambory a dipem podle chuti. Je to rychlé, chutné jídlo nejen pro ...
Pikantní brambory pečené v troubě
Pikantní brambory pečené v troubě připravíme vegetariánům jen se sklenicí mléka nebo s čerstvým zeleninovým salátem. Pro ...
Bramborové noky
Bramborové noky jsou výbornou přílohou nejen k masům a omáčkám. Skvěle se hodí také třeba k zelenině, například k brokoli...
Křupavé brambory pečené v troubě
Křupavé brambory pečené v troubě jsou tak jednoduché! Klidně je podávejte samotné, ale jako neobvyklá příloha budou ještě...
Vepřová panenka s žampionovou omáčkou
Vepřová panenka s žampionovou omáčkou bude chutnat s dušenou rýží nebo s vařenými bramborami. Je to rychlé a jednoduché j...
Rámen
Rámen je vydatná nudlová polévka původem z Japonska, která obsahuje pořádnou dávku vitamínů a minerálů. Je to vlastně obd...
Ragú z červené řepy
Vegetariánské ragú, které vás příjemně zahřeje a zasytí. Vaříme ze sezónních surovin a naše tělo nám za to poděkuje poděk...
Gratinované brambory
Gratinované brambory jsou báječnou přílohou třeba k minutkovým masům. Ale také mohou být samostatným jídlem, když nemusít...
Masala chai
Pochází z Indie, ale milují ho lidé na celém světě. Věděli jste že slovo čaj pochází právě z Indie? Dopřejte si šálek Mas...
Kuřecí polévka s pórkem a rýží
Snad nikdo z vás není nemocný, snad se doma „jenom“ nudíte kvůli karanténě nebo kvůli nějakému směšnému fitness videu. Mo...
Kuřecí steak s chřestem a krémovou česnekovou omáčkou
Skvělý jarní recept ideální pro lidi, kteří drží nízkokalorickou dietu. Kombinace svěží zeleniny a dietního kuřecího masa...
Pečená vepřová krkovička vcelku
Pečená vepřová krkovička vcelku je šťavnatá a upečené maso je báječně měkké. Doplnit ji můžete třeba klasicky zelím a kn...
Foagra
Foagra, neboli Foie Gras, jsou pochoutkou připravenou z jater vodních ptáků, nejčastěji hus a kachen. Přílohou k této d...
Rebarborový krémový koláč
Tento skvělý jarní koláč zmizí z vašeho než řeknete švec. Při přípravě nepoužívejte elektrický mixér, protože díky mechan...
Tiramisu
Chutná přímo nebesky, a tak není divu, že se tento oblíbený italský dezert, jehož základem je tučný sýr mascarpone, zabyd...
Lilek smažený
Lilek nebo také baklažán je jednoletá rostlina, kterou zdobí nádherná nafialovělá barva. Ta v obchodě vždy poutala mou po...
Smažená brokolice
Smažená brokolice je hodně podobná smaženému květáku, ale jen svou přípravou. Chuť má úplně jinou, možná vám bude chutnat...
Kuřecí stripsy jako z KFC
Tohle jídlo je ve fastfoodech velmi oblíbené a chutnat může i doma. Kuřecí stripsy jsou hotové raz dva, a když je připrav...
Čokoládové preclíky
Čokoládové preclíky a dobrá káva nebo čaj, to je skvělá odpolední svačina. A možná i nedělní snídaně....
Vánoční nepečená roláda
Má atraktivní černo - bílý vzhled, takže se bude mezi ostatním cukrovím krásně vyjímat. Roláda je na přípravu velmi snadn...
Cuketové řízečky
Cuketové řízečky doplňte jemnou bramborovou kaší nebo vařenými bramborami. Můžete přidat i oblíbený dip nebo tatarskou o...
Celer pečený v troubě s grilem
Celer pečený v troubě s grilem podávejte s bramborovou kaší a uvidíte, že se občas obejdete i bez masa. Můžete přidat svů...
Smažený sýr
Smažený sýr obalený v těstíčku a strouhance je klasika, bez níž by se česká kuchyně asi neobešla. Takzvaný “smažák” je k ...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Silné recepty