Bezlepkové sladké žemličky
Bezlepkové sladké žemličky jsou vynikající bezlepkové pečivo, které můžeme podávat třeba k nedělní snídani. Hodí se ale t...
Omeleta se špenátem
Omeleta se špenátem je lehké a zdravé pochutnání. Používáme-li k přípravě čerstvé potraviny, je to samozřejmě lepší. V mr...
Sádlo, máslo, margarín nebo rostlinný olej?
...margaríny jsou často směsí surovin z několika rostlinných druhů. Mezi živočišné tuky patří máslo, sádlo, ... a potvrzeno výzkumem, že se zvýšenou spotřebou rostlinných tuků v potravě na úkor těch živočišných, se...
Jaro si bez vůně šeříků neumíme představit...
...1-litrová nádoba s víkemČerstvé květinyRostlinný olej bez aromaČistá gáza Jak na to? Opatrně ... květy od stonků, naplňte je do poháru.Zahřejte rostlinný olej na 40 stupňů a zalijte až po vrchol květiny...
Smažené kuře po francouzsku
Smažené kuře po francouzsku je syté, takže jako přílohu doporučujeme čerstvé zeleninové saláty ze sezónní zeleniny. Dopor...
Marinované kuře a křupavé smažené knedlíky
...z těsta 3 knedlíky. Ve vyšší pánvi rozpálíme rostlinný olej a knedlíky v něm smažíme asi 3 minuty po...
Pečený kuřecí stehýnka s hranolkami
...Chcete-li připravit marinádu, promíchejte rostlinný olej se sójovou omáčkou, přidáme nasekaný česnek,...
Cibulové kroužky: smažená chuťovka k pivu a vínu
...získaly v roce 1933, kdy byly součástí reklamy na rostlinný tuk Crisco. Ve spotu bylo vidět jak se kroužky ... cibule 2 vrchovaté lžíce kukuřičného škrobu rostlinný olej na smažení (slunečnicový, řepkový) Na...
O jídle s Jiřím Vaňkem
...tak lidi, co dávaj do zmrzliny odtučněný rostlinný tuk, půjdou ke zdi jako první. Víno nebo pivo...
Palačinky
Palačinky jsou skvělý dezert nebo hlavní jídlo. Všechny děti je milují. Všechny ignredience dobře rozmícháme v misce m...
Česká domácí bageta
...prosijeme mouku, přidáme vejce, vzešlý kvásek, rostlinný tuk a trochu osolíme. Uhněteme hladké tužší těsto...
Hráškové pyré
Hráškové pyré můžeme podávat s opečenou klobásou nebo s ohřátými párky.Také s nkládanou okurkou a krajíčkem chleba. Jako ...
Jak smažíme maso
...a nakonec ve strouhance. Na pánvi rozehřejeme rostlinný olej a smažíme pozvolna dozlatova. Po vyjmutí...
Palmový olej, co o něm vlastně víte?
...olej, je rostlinný olej, který se dnes běžně přidává do potravin....
Mini pizza se šunkou a sýrem
Mini pizza se šunkou a sýrem je vhodná jako pohoštění pro návštěvu. Hodí se k vínu i pivu. Podáváme ji teplou, rovnou z t...
Francouzský toust se sýrem
Francouzský toust je známá pochoutka většinou servírovaná k snídani. Pokud nám nestačí sám o sobě, můžeme ho obložit plá...
Smažený hermelín v bramborovém těstíčku
Smažený hermelím v bramborovém těstíčku připravíme jako rychlou večeři třeba se zeleninovým salátem. Pro toho, kdo to má ...
Jak na skvrny od jídla
...čpavku nebo benzín. MrkevNa skvrnu nalijte rostlinný olej, promněte a vyperte ve vlažné vodě. Mastnoty...
Jak udělat strouhanku
...tvářící strouhanka, tak může obsahovat například rostlinný olej, sůl, cukr, enzymy, látku zlepšující mouku...
Kuře na paprice
Kuře na paprice je gastronomická stálice oblíbená v našich domácnostech. Podáváme s houskovými nebo špekovými knedlíky. ...
Pikantní kuřecí prsa
...přes noc v chladničce. Rozehřejte máslo a rostlinný olej v hrnci na střední teplotu. Podusíme ... Připravíme pekáč a namažeme jej rovnoměrně rostlinným olejem. Přeneseme kuřecí prsa a pečeme při...
Domácí popcorn
Popcorn (Popkorn) je ideální pochutina k televiznímu filmu nebo jenom tak. Ve větším hrnci si rozehřejeme olej, dokud ...
Letní zahrada plná ovoce – nevyčerpatelná zásobárna vitamínů, minerálů i stopových prvků
...snižuje krevní tlak. Černý rybíz je takový rostlinný antioxidant. Kromě vysokého obsahu vitamínu C...
Borůvka brusnice - pevné zdraví v modré bobulce...
...cévních potížích. Borůvce se lidově také říkalo rostlinný inzulin, což později potvrdila přítomnost...
Pečené jehněčí kotlety se špenátem
Jehněčí maso připravujeme hlavně o velikonocích. Je křehké a lehké a hodně záleží na receptu podle kterého je připravíme...
Pečené cukety se šunkou
Pečené cukety se šunkou podáváme s čerstvým pečivem. Mohou být skvělým předkrmem, nebo lehkou večeří. Omytou cuketu na...
Snídaňové sendviče
Snídaňové sendviče, které si připravíme předem a uložíme do mrazničky, nám zaručí, že až do oběda nebudeme mít hlad. Krom...
Omeleta s letní zeleninou
Omeleta s letní zeleninou je bezmasé lehké jídlo. Můžeme si ho dopřát jako skvělou večeři nebo malý zdravý oběd. Omeletu ...
Dýňové čatní
Dýňové čatní použijeme jako přílohu k masům nebo třeba k sýrům. Bude se hodit také jako náplň do sendvičů nebo baget. ...
Dýňový bramborák
...osolíme a zahustíme moukou. Na pánvi potřené rostlinným olejem smažíme malé placičky po obou stranách...
Řízky z patizonu
Řízky z patizonu jsou skvělou variantou pro ty, kdo mají raději zeleninu než maso. Je to jeden z mnoha způsobů jak připra...
Plněná cuketa
Plněná cuketa chutná báječně. Podává se nejlépe horká a jako přílohu můžeme ještě přidat čerstvé pečivo. Cukety dobře ...
Španělský ptáček
Španělský ptáček je velmi známá kuchařská klasika. Plněné masové plátky v omáčce podáváme většinou s rýží, ale hodí se k ...
Boloňské špagety s mletým masem
Boloňské špagety s mletým masem jsou těstoviny, které zachutnají nám i našim dětem. Voní bylinkami a výhodou je i to, že ...
Cuketové karbanátky
Cuketové karbanátky jsou oblíbeným vegetariánským jídlem. Podávat je můžeme jak teplé, tak i studené. Jako přílohu k tepl...
Patizonové karbanátky
Patizonové karbanátky se sýrem příjemně překvapí svou chutí. Velmi chutné jídlo vhodné nejen pro vegetariány....
Roštěnky z hovězího masa
Roštěnky z hovězího masa jsou oblíbeným jídlem a na našem stole je vídáme poměrně často. Příprava je jednoduchá a s kva...
Lečo s klobásou
...známá klasika. Místo sádla můžeme použít třeba rostlinný olej a uzeninu bychom si měli vybrat opravdu...
Cuketové zelí
Cuketové zelí je výbornou obměnou známého klasického zelí. Chutná trochu jinak, ale když je vyzkoušíte, zjistíte, že je ...
Cuketové bramboráčky
Horké cuketové bramboráčky jsou křupavé, voňavé a nikdy jich neusmažíte dostatečné množství. Mohou být přílohou k masům, ...
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Dršťková polévka z hlívy ústřičné je výborná. S čerstvým pečivem nahradí večeři, nebo ji můžeme podávat jako sytou a tepl...
Květákové karbanátky se sýrem
Květákové karbanátky se sýrem jsou takové křehké a voňavé jarní jídlo. Můžeme k nim uvařit bramborovou kaši, nebo jen uva...
Falešná svíčková v pomalém hrnci
Falešná svíčková v pomalém hrnci je z vepřového masa a chutná výborně. Její výhodou je, že se v tomto případě maso ani ne...
Cuketová sekaná
Cuketová sekaná je dobrá s bramborovou kaší. Hodí se í jako lehká večeře, třeba jen se zeleninovým salátem. Chutná výborn...
Štrůdl z listového těsta
Štrůdl z listového těsta je báječný a oblíbený moučník, který připravíme během hodiny úplně snadno. Kromě rozinek můžeme ...
Masové kuličky do rajské omáčky
Masové kuličky do rajské omáčky si můžeme připravit i předem a zamrazit je. Kdykoliv pak máme chuť, stačí už jen uvařit ...
Sušenky s ovesnými vločkami
Překvapte sebe i okolí a upečte si sušenky s ovesnými vločkami. Sušenky si můžeme vytvořit podle svých chutí. ...
Bezlepkové cizrnové karbanátky
Bezlepkové cizrnové karbanátky můžeme připravit během několika minut. Výborně nám budou chutnat třeba s bramborovou kaší....
Jednoduchý bezlepkový piškot
Jednoduchý bezlepkový piškot upečeme velmi snadno z některé bezlepkové mouky. V tomto receptu požíváme mouku Jizerka, ale...
Plněné omelety
Plněné omelety s masovou náplní můžeme doplnit čertvým zeleninovým salátem a budeme mít chutnou večeři. Díky bezlepkové ...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Rostlinný recepty