Tafelspitz: rakouská specialita, kterou miloval sám císař
Vařené hovězí maso se spoustou příloh, to je tradiční rakouský pokrm Tafelspitz. Tato lahůdka se připravuje z hovězího za...
Top 10 českých polévek
...francouzská cibulačka nebo bujabéza, ruský boršč, rakouská dýňová polévka, španělské gazpacho nebo thajské...
Chřestová sezona začíná
Chřestová sezona v Čechách začíná. Sklizeň bílého chřestu již začala, sběr zeleného chřestu začne o pár dní později. V ga...
Ochutnejte luxusní vína z malých vinohradů
Jste milovníci hroznového vína, z něhož zkušení vinaři umějí vyrobit jedinečný opojný nápoj? Pokud ano, tak čtěte dále, p...
Cibule - královna naší kuchyně
A nejen naší, cibule je základní ingrediencí v kuchyních snad celého světa. Stejně tak jako je nemožné uvařit dobré jídlo...
Vývoj tradičního vánočního menu v průběhu času...
Pojďme se společně podívat na to, jak se postupem času vyvíjelo české vánoční menu. Vánoce máme pevně s jídlem spojené, ž...
Kapr na našem vánočním stole
Je druhá polovina prosince, mráz možná už trochu zalézá za nehty, leckde možná i poletuje sníh a ulice vyzdobené rozsvíce...
Nejlepší fastfoody v ČR
Leckdo se nad tímto druhem stravování ušklíbá, ale i pořádný a poctivý fastfood může být skvělým gurmánským zážitkem. Jak...
Znáte typicky českou kuchyni? Možná si to jen myslíte.
Svíčková na smetaně, řízek, knedlo vepřo zelo, smažený sýr, bramborák, guláš, žemlovka. To jsou jen některá z jídel, k...
Horké drinky, které si v zimě zamilujete
...chatách kromě tradičního "svařáku" a punče? Rakouská specialita s černým čajem a rumem Na první...
Nic nenalezeno
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Rakouská recepty