Chléb Bezlepkový pohankový z Herbáře z knihy Jíst a žít
To nejlepší, co jsem se za pět let naučila v Herbáři a co lze snadno aplikovat i do dnešního hektického života....
Velikonoční nádivka
...Svítek, sekanice, sekaná nebo lidově hlavička. A proč hlavička? Do nádivky se dříve dávalo maso z hlavy ... v receptu není málo. Velikonoční nádivka se dá jíst i nastudeno, třeba jako svačinka...
Proč jíst vodní melouny?
...vitaminů a látek potřebných pro naše tělo. Proč je tedy dobré meloun konzumovat? Zlepšují ... imunitu Melouny obsahují velké množství vitaminu C, který...
Domácí lučina: proč jíst skutečné potraviny a jak čerstvý sýr vyrobit
...ze zásad zdravé výživy je jíst potraviny bez zbytečné chemie. Konzervanty a ... vzniku některých onemocnění, například alergií. Jíst zdravě přitom nemusí být tak těžké, jak se může...
Kluci v akci zapečená brokolice recept
...jelikož na tomto receptu není co zkazit. A proč si připravit brokolici? Brokolice obsahuje totiž...
Krůtí sekaná
...na odpočinkový víkend se hodí jídlo, které můžeme jíst za tepla i za studena. Proč si neupéct krůtí...
Bramborové koule
...která doplní každé jídlo, které stojí za to jíst. I když každý s přísadami nebude mít problém, ... Ovšem mnozí lidé zastávají názor, že není důvod, proč si hrát s tak dokonalou věcí. Recept na...
Srpen měsíc broskví: proč jíst toto skvělé ovoce?
...i mnoho benefitů. Představíme vám pár důvodů, proč je zařadit do jídelníčku. Starší než lidstvo...
5 důvodů, proč jíst na jaře chřest
...výhonky připraví v kuchyni. Prozradíme vám, proč tuto jarní zeleninu zařadit na jídelníček. Od...
Holandský řízek podle Pohlreicha recept
...byl by hřích ho z jídelníčku zcela vynechat. Proč tedy holandský? Možná při obědě, kdy na talíř ... recept na holandský řízek nemá původ v Holandsku, proč ho označujeme jako holandský? Je pravdou, že...
Čočkový salát
...se jíst samotný a skvěle funguje například i jako příloha ... V některých domácnostech se podává na Vánoce, ale jíst se dá po celý rok, protože moc dobře chutná....
5 důvodů, proč jíst „nejen“ na jaře mrkev
...službu i naší pokožce. Představíme vám důvody, proč ji právě nyní zařadit do jídelníčku. Dá se...
Proč jíst hrušky a pěstovat je?
Hruška je jedním z tradičních podzimních druhů ovoce, jejíž chuť v nás navodí pocit podzimu až zimy. Nejen že toto ovoce ...
Indiánky
...minut. Hotové piškoty necháme vychladnout. Ve vodní lázni ušleháme 3 bílky s 60 g cukru krupice, tak, ... aby se směs prohřála. Pak ji vyndáme z horké vodní lázně, přidáme moučkový cukr a šleháme tak dlouho...
Krém na dort
Jednoduchý základní máslový krém na dort, který můžeme použít na plnění jakéhokoliv korpusu. Hodí se i na promazávání dro...
Křehké kakaové řezy
Křehké kakaové řezy si upečte, kdykoliv budete mít chuť na něco obzvlášť dobrého ke kávě nebo k čaji. Jsou jemné, krémov...
7 důvodů, proč jíst na podzim česnek
Někomu velmi chutná, jiný ho nemůže ani cítit – česnek. Jeho vůně i chuť jsou velmi intenzivní a tohle koření umí skvěle ...
Melouny na scéně. Které dobroty z nich připravit?
...teplému počasí melouny prostě patří! Ne nadarmo vychází jejich hlavní ... Nyní nalezneme v nabídce supermarketů především melouny bez pecek, které jsou sice menší, ale bývají ... sladké. Jaké dobroty z nich připravit? Melouny jsou zdrojem osvěžení v teplých dnech, navíc ... kostem, zvýšíme si imunitu, a také přirozeně odvodníme organismus. Více než 90% melounu totiž tvoří...
Krémy do trubiček
Křehký dezert - trubičky, se hodí jako sladká tečka ke kávě nebo jako moučník pro slavnostní příležitosti. Upéct se dají ...
Krém z nutely
Vznášet se na obláčku lehkého oříškového krému? Přesně tak se budete cítit, když ochutnáte dezerty plněné krémem z nutell...
Vepřová kýta ořech
Vepřová kýta ořech je velmi kvalitní libové maso, které můžete připravit mnoha způsoby. Třeba s omáčkou podle tohoto rece...
Tibi krystaly: vyrobí domácí vodní kefír. Nápoj, který pročistí tělo a zvýší imunitu
...vytvořené fermentací tedy kvašením, vzniká i vodní kefír na základě symbiózy bakterií a kvasinek. ... trochu nahořklý jako tonik. Multitalent Důvodů proč si vyrobit vodní kefír je hned několik. V letních ... a také draslík, prospěšný pro fungování srdce. Vodní kefír se nenechá zahanbit ani co do obsahu ... krve. Fermentace je legrace Výroba domácího vodního kefíru není žádná věda a pozorovat tibi...
Proč se někteří Češi vyhýbají koupalištím napříč tropickým teplotám?
...Mnozí raději investují do vlastního bazénu nebo vodní osvěžení oželí. Netýká se to pouze dospělých a ... zdravotní nezávadnost vody jsou průzračné vodní nádrže koktejlem chemikálií, do kterého...
Kokosky
...tzv. proces denaturace, který vede k rozrušení původní struktury bílkovin. To umožní vytvoření nových...
Marokánky
...Možná vás překvapí, když vám řekneme, že původní receptura marokánek obsahovala kromě medu, oříšků ... Jak polevu připravit? Připravte si opět vodní lázeň a v ní rozehřejte čokoládu s trochou másla...
Makronky
...arabským vojákům již před začátkem 13. století. Původní makronky připomínaly trochu víc kokosky, ale bez...
Šunka s hráškem, mátou a estragonem
...a jeho rychlá příprava je také jedním z důvodů, proč tento recept vyzkoušet. Do hrnce s osolenou...
Marinovaný kapr a salát s červenou řepou
...vánoční večeře trochu jinak než je obvyklé. Proč občas nevybočit ze stereotypu a nepochutnat si...
Domácí housky
...upečené houstičky, nezní to lákavě? Proč to nezkusit?! Uvidíte, jak budou vaše housky...
Velikonoční beránek
...beránka polijí čokoládovou nebo jinou polevou. A proč zrovna velikonoční beránek? V bible je uvedená...
Bezinkový kompot
Bezinky jsou plody bezu černého, které dozrávají v období od konce července do podzimu. Když se dobře zužitkují, mají lah...
Svěží bylinková zálivka
...saláty máme rádi všichni. Proč si nevyzkoušet novou, svěží zálivku?...
Ovocný kompot s rebarborou
...k nedělnímu obědu mističku ovocného kompotu?! Proč si to nezopakovat?...
Bramborová kaše trochu jinak
...nám nabízí čerstvou zeleninu, ovoce a bylinky. Proč toho nevyužít?...
Krůtí stehna se smetanovou krustičkou
...Můžeme je servírovat klidně i bez přílohy. Proč ne?! Jak králové. Užijme si to....
Mexický salát Pico de Gallo
...že rajčata jsou ovoce ví snad každý. Proč je tedy v kuchyni nekombinujeme s dalšímu druhy...
Ghee - zdravé přepuštěné máslo
...naše babičky věděli proč je konzumace přepuštěného másla zdravá. Ghee...
Pikantní kapr
...zase trochu jinak než ten klasický smažený. Proč bychom si ho pro změnu nepřipravili i na...
Skvělé borůvkové muffiny
...jahody. Matka příroda je udělala tak dokonalými. Proč je topit v těstíčku, nechat vadnout v žáru trouby...
Čokoládový lávový koláč
...ledvinky, náhrdelníky ve tvaru obojku a podobně. Proč by se z tohoto legendárního čokoládového koláče...
Marináda na krkovici
Proč vůbec maso před tepelnou úpravou předem nakládat? Marinováním povýšíte chuť masa na další level, a také zvýšíte jeho...
Falešný chalupářský hamburger
...a vlhkých vnitřků, takže si mnozí lámou hlavu, proč je hamburger tak populární. Falešný...
Zadělávaná slepičí polévka
...se už dneska moc nedělá, a to je právě ten důvod, proč byste tento recept měli zkusit...
Základní těsto na vafle
...se poštěstí a je ráno trochu více času, proč si nezpříjemnit začátek den vydatnou snídaní?...
Grilovaný sýrový sendvič Frico
...díky opravdu malému množství není nijak výrazná. Proč si tedy neužít pořádnou sýrovou chuť nějak jinak....
Cuketová bábovka
...Cuketa se skvěle hodí například do bábovek, tak proč toho nevyužít, když je v létě sezóna této...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Proč jíst vodní melouny recepty