Šodó
...je klasický krém vyrobený z bílého vína. Používáme ho k přelití dezertů, rýžových nákypů nebo dobře...
Mažeme je na pečivo, používáme při vaření, přikusujeme k vínu. Sýry.
Všeobecně se o nich ví, že jsou zdravé a že jsou potravinou bohatou na plnohodnotné bílkoviny, vitamíny a minerální látky...
Rafinovaný nebo lisovaný za studena? Víte který olej kdy použít?
...se o to alespoň ze všech sil snažíme, zdravě, a používáme ty nevhodnější ingredience. Jenže asi nemáme čas ... studena a zčásti rafinované. Tyto kvalitní oleje používáme jak v teplé ,tak ve studené kuchyni při vaření, ... oleje je 249 stupňů. Je to kvalitní olej a používáme ho podobně jako olivový olej a je nám i podobně ... prospěšný. Slunečnicový olej - používáme ho hlavně ve studené kuchyni, protože se snadno...
Peruánské ceviche
...připravený z marinovaných kousků syrových ryb. Používáme vždy jen čerstvé ryby, hodí se třeba mořský vlk,...
Kvašáky
...že na 1 l vody potřebujeme 400 g soli. Okurky používáme nejčastěji velké až přerostlé. Okurky důkladně...
Jak na to, aby bylo grilování co nejzdravější
...pravidel toto nebezpečí zmírnit. Na grilování používáme pouze kvalitní maso, klobásy a uzeniny jen ty bez ... na kvalitním grilovacím dřevěném uhlí, pokud používáme takovýto gril. Takové uhlí, které shoří beze...
Letní úvahy nad zavařováním
...uzavírací hlava. Speciální zavařovací plechovky používáme především k zavařování masa a hotových jídel a ... sklenicemi a víčky. A to hlavně tehdy, pokud používáme opakovaně sklenice se šroubovacími víčky. Po ... láku potřebujeme už jen vodu, cukr, sůl, ocet (používáme nejen klasický, ale i jablečný nebo vinný), různé...
Fazole na kyselo
...kvalitní uzeninou. Nejčastěji v tomto receptu používáme bílé velké fazole...
Svěží bylinková zálivka
Zeleninové saláty máme rádi všichni. Proč si nevyzkoušet novou, svěží zálivku? ...
Sušené potraviny aneb co, jak a hlavně proč sušit
...zeleniny, ovoce, masa a ryb dnes nejčastěji používáme sušičky. Dnes je jich spousta druhů a značek ve ... obsahuje nejvíce cenných živin. K sušení masa používáme maso libové. Může být drůbeží, hovězí, vepřové, ... obsahují obecně více kalorií než čerstvé, používáme třeba ovoce nebo sušené maso jako vydatný a...
Deset základních pravidel pro správné grilování
...suroviny ukládáme vždy do chladna. 3. Sůl používáme až při servírování hotových pokrmů, každý si ... podle své chuti. 4. Během grilování nikdy nepoužíváme vidličku a maso nepropichujeme, aby z něj ... nevytekla šťáva. Používáme grilovací kleště a další grilovací náčiní. 5. ... nad ohněm, ale jen nad žhavými uhlíky. Používáme-li na grilování dřevo, nejlepší je jabloňové nebo...
Plněná vejce
...předkrmem. A protože při jejich přípravě používáme jen ingredience přirozeně bezlepkové, mohou je...
Anglický rostbíf
...hovězí, ale po anglicku. Na pečení rostbífu používáme výhradně nízký roštěnec...
Omeleta se špenátem
...se špenátem je lehké a zdravé pochutnání. Používáme-li k přípravě čerstvé potraviny, je to samozřejmě...
Víme jak a kdy solit v kuchyni?
...co jíme, jak kvalitní suroviny při přípravě jídla používáme a v neposlední řadě také to, jakým způsobem při ... jiná, specifická pravidla. Nejčastěji v kuchyni používáme kuchyňskou sůl. Na většině balení této základní ... s aktivním uhlím. Tyto a i další speciální soli používáme většinou při dosolování jídel, hlavně pro efekt a...
Koření a jeho použití v kuchyni
...vaření bez koření snad ani nedokáže představit. Používáme ho v kuchyni k přípravě a zlepšení chuti téměř ... nejznámějšího koření a jeho použití Anýz – Používáme ho hlavně při nakládání červené řepy, do perníků,...
Polévkové nudle bez lepku
Polévkové nudle bez lepku jsou k nerozeznání od těch obyčejných. A pro ty, co nesnáší lepek, to bude příjemná změna od ji...
Čokoládová granola
Perfektní snídaně, která vás zasytí a její chuť si doslova zamilujete. Granola je výborná s řeckým či ovčím jogurtem. Pak...
Rybízová marmeláda
...marmeláda je lehce nakyslá a často ji používáme na promazávání sladkých dortů, nebo klasického...
Jak uvařit ledvinky
...cibule, s vínem, balzamikovým octem a hodně používáme i hovězí nebo drůbeží vývary. Ledvinky jsou ... oblíbenou pochoutkou. V naší kuchyni nejčastěji používáme hovězí nebo vepřové ledvinky. Telecí, skopové a...
Citronová dieta
...přísady do čaje v době chřipek a nachlazení používáme jako okyselovadlo do řady pokrmů. Navíc se ... dieta spočívá hlavně v tom, že citronovou šťávu používáme jako dochucovadlo konkrétních kvalitních potravin...
Mangový krém
Sladké mango spolu s banánem, jahodami a avokádem, vytvoří svačinu, která je nabitá nejen vitamíny, ale i bílkovinami. Ma...
Pyré z jedlých kaštanů
...z jedlých kaštanů používáme na lívance, na palačinky, na promazávání...
Bořšč
Tento tradiční ukrajinský recept se uchytil i v naší, české kuchyni. Vyniká nejen krásnou, tmavě rudou barvou, kterou mu ...
Domácí griotka
Likéry jako griotka se hodí nejen na pití, ale také na přelití různých dezertů jako například pudinků, zmrzlinových pohár...
Smažený sýr v horkovzdušné fritéze recept
...také měla být dostatečně velká vrstva. Na smažení používáme řepkový olej a přepuštěné máslo (smíchané)....
Vanilkové rohlíčky
Vánoce klepou na dveře, bytem proudí příjemná vanilková vůně. Vanilkové rohlíčky jsou ve většině domácnostech tradicí a n...
Kakaovo- mandlový krém
...mandlový krém je jedním z mnoha krémů, které používáme na zdobení vánočního cukroví. Kromě toho je...
Drobenkový moučník s hruškami a ostružinami
...je velmi snadný a chuťově naprosto jedinečný. Používáme malé zapékací misky, ale klidně můžeme tuto...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Používáme recepty