Kaldoun s játrovými knedlíčky
Kaldoun s játrovými knedlíčky je polévka, která se přesně hodí ke svatomartinským hodům. Než si dáme husu s několika druh...
Kuřecí vývar
Dobrý, silný kuřecí vývar je příjemný společník ,při podzimních večerech. Zahřeje, dodá sílu a při nachlazení přijde více...
Pastinák nebo petržel?
...to také kořenové zeleniny, jako je mrkev, celer, petržel a pastinák. Ten možná znáte pod lidovým názvem ... pastiňák. Petržel je nám všem známá zelenina, velmi oblíbená hlavně...
13 bylinek, které oživí Vaši kuchyni
...bobkový list, libeček, majoránka, pažitka, petržel, tymián-masové pokrmy-koriandr, libeček, medvědí ... česnek, oregano, petržel, rozmarýn, tymián-ryby-bazalka, bobkový list,...
Pražma v papilotě
Toto je to nejlepší co můžete s čerstvou rybou udělat. Stačí vám pár ingrediencí, které se dají také obměňovat a během tř...
Zeleninové šátečky
Zeleninové šátečky z listového těsta potěší hlavně milovníky slaných koláčů. Jsou lehké, pikantní a plné zdravé zeleniny...
Hovězí zadní maso
Hovězí zadní maso pečené s kořenovou zeleninou je opravdu lahůdka, která vám vydrží dlouho. Bude výborné například s rýží...
5 druhů zeleniny, kterou nejspíše neznáte
...masa a mají podobné využití jako špenát. Persil Petržel plocholistá neboli Persil či petržel italská ... krásně vypadá, voní a lahodně chutná. O tuto petržel jsme byli ochuzeni asi do roku 2000. Jde o úžasné ... a řeřichou zabírá na hemoroidy. S celerem a petrželí zlepšuje činnost mozku, pomáhá při roztroušené i...
Bylinky sušené i čerstvé – rychlý průlet základními druhy
...nožem. Koriandr Koriandr si snadno spletete s petrželkou, neboť jsou jejich listy velmi podobné. ... kebabu, masových kuliček a do smažených pokrmů. Petržel Používat v kuchyni lze oba dva druhy petrželky –...
Cizrnová polévka se zeleninou
Cizrnová polévka se zeleninou je zdravá a zároveň sytá. Když k ní přidáte opečený toust, může nahradit celou večeři....
Farmářská polévka
Farmářská polévka je plná zeleniny a luštěnin. Báječně zasytí a dodá vám spoustu energie. S kouskem čerstvého pečiva nahr...
Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky a k nim jemnou bramborovou kaši, nebo hranolky pečené v troubě a oblíbený dip. Oběd nebo večeře bez ...
Jak uchovat bylinky pro pozdější spotřebu? Poradili v Polopatě
...bylinkám. Jak správně uchovat bazalku, meduňku a petržel v pořadu poradila zahradnice Daniela Dušková. ... na balkoně vysazenou mátu, meduňku, bazalku nebo petržel, je třeba je před zimou sklidit. Jak na to? ... v lednici a přidávat ji například do salátů. Petržel Oblíbená dvouletka se nejčastěji používá k ... Pro pozdější použití je nejvhodnější listy petržele nasekat a v sáčku uložit do mrazáku. Budou tak...
Bylinky
...by se ve své kuchyni neobešla. Bylinky jako petržel, libeček, pažitka, dobromysl, majoránka a šalvěj ... masa, ale i do nádivek a zapékaných pokrmů. Petržel V Čechách nejběžnější bylinka. Dochucujeme s ní...
Zeleninová polévka s kuřecím masem
Zeleninová polévka s kuřecím masem je hustá, sytá a zdravá. S kouskem čerstvého pečiva to může být báječná večeře....
Bramboračka
...kuchyně. Kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel), brambory a houby očistíme a nakrájíme na kousky ... osolíme, přisypeme majoránku a nakrájenou zelenou petrželku. Jen malou chvíli povaříme a odstavíme z plotny...
Bramborový salát
...uvařenou kořenovou zeleninou (mrkev, celer, petržel). Přidáme konzervovaný hrášek, nakrájený měkký...
5 klasických bylinek do české kuchyně a jejich pozitivní účinky na zdraví
...a podporuje chuť k jídlu. Působí protizánětlivě. Petržel PoužitíNejčastěji se z petržele používá čerstvá ... aroma, vitaminy a ostatní prospěšné látky. Kořen petržele lze tepelně zpracovat jako zeleninu. Nasekanou ... skvělý jako základ do polévek. Pozitivní účinkyPetržel obsahuje řadu zdraví prospěšných látek jako je...
Bylinkovou zahrádku můžete mít i doma. Je to snadné, stačí vědět jak na to.
...na pěstování než jiné. Třeba taková petržel a bazalka potřebují pravidelný dostatek vody, ... nejvhodnější? Je jich spousta. Bazalka, tymián, petržel, kopr, máta, pažitka, libeček, oregano, estragon,...
Hovězí líčka na víně
...dáme stranou na talíř. Očistíme celer, mrkev a petržel a nakrájíme na menší kousky. Zeleninu nasypeme do...
Velikonoční nádivka
Ostatně jako beránek, tak i nádivka k Velikonocům neodmyslitelně patří. Hodí se jako delikátní oběd, či pohoštění pro hos...
Cuketová nádivka se sýrem
Cuketová nádivka se sýrem je dobrý nápad na podzimní přílohu k pečené drůbeži. Je rychlá, voňavá a klidně se dá jíst i z...
Březen je ideální čas pro sadbu bylinek: Vypěstujte si doma bylinky ze semínek…
...zahradní Meduňka lékařská Pažitka pobřežní Petržel listová Šalvěj lékařská Tymián obecný Výběr ... záhonku, v bytě se však objeví už po sedmi dnech. Petržel vám v domácích podmínkách vyklíčí po devíti dnech...
Koření a jeho použití v kuchyni
...na zeleninu, do salátů a na různé druhy mas. Petrželová nať – Sekaná se používá na posypání brambor, ... saláty, sýrové i tvarohové pomazánky, Kadeřavá petržel se používá na ozdobu studených i teplých mís....
Zeleninová polévka s brokolicí, mrkví a bramborami
Teplá polévka je něco úžasného. Přijdete unaveni z práce a nandáte si voňavou, hustou polévku, plnou zeleniny. ...
Bramborovo - fazolová polévka
Výborná polévka plná rozmanitých chutí. Při její konzumaci si nejste jistí, která surovina tak krásně voní....
Svíčkové plátky v rokfórové omáčce
Svíčkové plátky v rokfórové omáčce, to je opravdu delikatesa. Měkké maso s pikantní omáčkou doplníme přílohou podle své c...
Rychlá polévka s rýží
Rychlá polévka s rýží bude hotová během 30 minut. Je zdravá a plná zeleniny, s čerstvým pečivem nahradí i lehkou večeři...
Zapečené zelí s klobásou
Zapečené zelí s klobásou je celé jídlo, připravené v jednom pekáči. Zdravé a do sychravého zimního počasí jako dělané....
Smažené kuřecí krokety
Smažené kuřecí krokety podáváme s hranolky a tatarskou omáčkou. Pro zastánce zdravějšího stravování pak zvolíme jako příl...
Zapečená růžičková kapusta
Zapečená růžičková kapusta je skvělé jídlo nejen pro vegetariány. Můžeme ji podávat s vařenými brambory nebo třeba s bram...
Rychlá sýrová polévka
Rychlá sýrová polévka je sytá a voňavá. Můžeme ji doplnit opečenými chlebovými krutony....
Jarní polévka
Jarní polévka je taková malá vitamínová bomba. A kromě toho je velmi dobrá. Když k ní přidáme čerstvé pečivo, budeme mít ...
Vepřové kotlety pečené v alobalu
Vepřové kotlety pečené v alobalu jsou šťavnaté a podáváme je třeba s hranolky. V grilovací sezóně maso místo doma v troub...
Kachna dušená s kořením
Kachna dušená s kořením chutná jako zvěřina i když je domácí. Podáváme ji třeba s vařenými brambory....
Letní zeleninová polévka
Letní zeleninová polévka je zdravá, chutná a skvěle doplní váš pitný režim. Navíc po ní určitě neztloustnete....
Plněná hovězí roláda
Plněná hovězí roláda má mnoho společného se sekanou. I proto k ní bude nejlepší bramborová kaše....
Zapečená růžičková kapusta
Zapečená růžičková kapusta je perfektní jídlo pro milovníky zeleniny. Ti ostatní si ji mohou připravit jako přílohu k peč...
Krůtí prsa na zelenině
Dušená krůtí prsa na zelenině podáváme s vařenými brambory. Je to jídlo jak pro diabetiky, tak i pro celiaky....
Minutka z vepřové kýty
Minutka z vepřové kýty s podušenou zeleninou je nejlepší s vařenými brambory. Kdo má raději hranolky, tomu je nasucho ope...
Čočková polévka
Čočková polévka s uzeninou je sytá a hustá, takže ji můžeme uvařit k večeři. Stačí jen přidat čerstvý chléb. A luštěniny...
Fazolová polévka
Fazolová polévka je jednou z těch dobrých, sytých a hustých polévek, co klidně nahradí celé jídlo. Možná si k ní vezmete ...
Drůbeží polévka s krupicovými nočky
Drůbeží polévka s krupicovými nočky a se zeleninou báječně voní a zahřeje nás v období nečasu. A také si chutně doplníme...
Polévka na posílení imunity
Polévka na posílení imunity se hodí vždycky. A v sezóně chřipek a virových onemocnění vůbec, se hodí úplně nejvíc. Polévk...
Vepřové kotlety na zelenině
Vepřové kotlety na zelenině podáváme s dušenou rýží, vařenými bramborami. Kdo dává přednost těstovinám, může je použít ta...
Zapečený baklažán
Zapečený baklažán je zeleninové jídlo hodící se i pro vegetariány. A když použijete kukuřičnou nebo pohankovou mouku, můž...
Sépiové špagety s krevetami a rajčaty
Pojďte ochutnat něco nového z italské kuchyně. Sépiové špagety vás okouzlí na první pohled svou sytě černou barvou, která...
Svíčková na smetaně
Svíčková na smetaně bude nejlepší s houskovým knedlíkem. Podle tohoto receptu se vám určitě podaří připravit oblíbenou o...
Kroupová polévka s uzeným masem
Kroupová polévka s uzeným masem je báječnou lehkou večeří. Přidejte k ní čerstvé pečivo nebo topinku....
Vařené hovězí žebro s křenem
Vařené hovězí žebro s křenem můžeme podávat už jen s chlebem. Ale například také s vařenými bramborami a kyselou okurkou....
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Petržel recepty