Vegetariánská Laksa
Láska na první pohled i ochutnání. Tato vydatný polévka z Malajsie je plná chutí připravuje se jak z rýžových, tak z vaj...
Těstoviny s kuřetem a sýrovou omáčkou Alfrédo
Tyto těstoviny s omáčkou a kuřetem si oblíbí především děti. Výborná sýrová omáčka, která se lepí na těstoviny, a k tomu ...
Výhody přípravy kávy v domácím prostředí
Umelte si kávu doma a vychutnejte si její neopakovatelnou chuť Za dobrou kávou není vůbec nutno chodit do kaváren, neb...
Tajemství připravy dokonalé omelety. V čem se nejvíce chybuje?
Nadýchané, variabilní a levné jídlo, to je omeleta! Tento skvělý pokrm z vajec se dá plnit, zavinovat nebo podávat jen ta...
Jednoduché těstoviny podle Marthy Stewartové
Podle samotné autorky Marthy Stewartové je recept na jednoduché těstoviny z jednoho hrnce trochu divný. Podstata totiž vě...
Ciabatta
Tento nadýchaný bílý chléb je typický velkými póry. Jak název napovídá, ciabatta je doma v Itálii a patří mezi velmi oblí...
Pracny
Pracny patří ke stálicím vánočního období a na sváteční tabuli tak neodmyslitelně náleží ve většině domácností. Už máte s...
Syrovou nebo tepelně upravenou? Zvolte nejšetrnější způsob přípravy zeleniny.
Tepelná úprava zeleniny rozhodně není žádná velká věda. Ale také je pravda, že u různých druhů zeleniny se může dost p...
Kysané zelí – recept, postup přípravy a doba kvašení
Kysané zelí neboli kyselé zelí neboli kvašené zelí, jak je libo, ale je to jedno, protože řeč je stále o jednom a tom sam...
Kokosky
Neodmyslitelnou součástí tradičního výběru vánočního cukroví v mnoha rodinách jsou i kokosky. Někteří mají klasický recep...
Plněné kuřecí závitky s hořčičným semínkem
Plněné kuřecí závitky s hořčičným semínkem vás překvapí vynikající chutí. Zkuste tento trochu opomíjený způsob přípravy ...
Pomalu pečené kuře s brambory
Jedním z nejchutnějších způsobů přípravy kuřete je pomalu pečené kuře. Maso pomalým pečením získá šťavnatost a brambory n...
Které metody vaření ovládáte?
Uvařím a je to Samozřejmě, že klasické vaření není nic těžkého, ale možná chcete rozšířit své obzory a dozvědět se něco v...
Grilování zeleniny: jak ji připravit co nejchutněji?
Venku se začíná oteplovat a sezona grilování nabírá na obrátkách. Ze zahrad se line vůně připravovaného masa a sliny se j...
Quiche s chřestem a slaninou
Quiche s chřestem a slaninou nabízí vyjímečnou chuť a způsob jeho přípravy je velmi jednoduchý i pro začínající kuchaře. ...
Smažený kapr
Smažený kapr je klasický způsob přípravy kapra na vánoční stůl. S bramborovým salátem a plátkem citronu je na u nás nejč...
Sušená rajčata v sušičce
Sušená rajčata jsou oblíbenou středomořskou pochoutkou. Pokud máte doma sušičku a velkou úrodu rajčat, snadno a levně si ...
Připravte si kávu jako z kavárny. Co k tomu budete potřebovat?
Lidé si šálek svého oblíbeného nápoje nedokáží odpustit už stovky let. A není se čemu divit – kromě toho, že káva nebesky...
Babica vs. Sapík
Pořad o vaření Babica vs. Sapík můžeme vidět každý víkend na TV Barrandov a dá se o něm říci že je to pořad profesiální ...
Fazolová polévka
Vyzkoušejte zajímavou fazolovou polévku na maďarský způsob. Nebojte se delší doby přípravy, můžete ji zkrátit tím, že faz...
Svíčková na smetaně
Když se řekne Svíčková na smetaně, každý na jazyku ucítí tu jemnou a lahodnou chuť kořenové zeleniny, dochucené smetanou....
Hovězí burgery
Když sníte jeden, budete okamžitě chtít druhý. Proto již dopředu avizujeme, že množství surovin se může velmi významně li...
Rozpal to, šéfe
V dnešní době nám už zahrada neslouží jen k pěstování zeleniny a k polehávání u bazénu a opalování. Člověk tam hledá odpo...
Kluci v akci
Kdo by nevěděl, o čem je pořad s tímto názvem, ať si zkusí zapnout ČT1 v sobotu v podvečer. Ale nejspíš to víme už dávno ...
Mořská štika pečená v troubě
Mořská štika pečená v troubě je přesně to jídlo, které vaříme, když jsme příliš zaneprázdněni. Pár minut přípravy a zbyte...
Tiramisu
Tradici má hlavně v Itálii, výraznou oblibu si ale získalo i v Česku. Proto také vznikla celá řada lokálních variací, kte...
Buddha bowl s falafelem
Přinášíme recept na veganskou bombu zvanou Buddha bowl neboli Budhova miska. Doma připravený čerstvý falafel, se spoustou...
Lahodný jahodový džem
Lahodný jahodový džem se v naší spíži určitě dlouho neohřeje. Namazaný na čerstvé pečivo, na lívance, palačinky, do jogu...
Ravioli se špenátem a ricottou v krémové rajčatové omáčce
Tento jednoduchý recept pochází z Itálie, a když se jej naučíte, nebudete už mít potřebu nakupovat ravioli v obchodě. I k...
Vepřová panenka
Panenka nebo také vepřová svíčková, je křehké a šťavnaté maso, které představuje to nejlepší z prasete. Nejenže skvěle ch...
Skořicoví šneci
Tradiční švédský dezert nejen skvěle chutná, ale během jeho přípravy se díky skořici a kardamomu vaše kuchyně navíc promě...
Cold Brew
Staňte se domácím baristou. Cold brew není to samé jako ledová káva. Namísto použití horké vody se vyrabí macerováním mle...
Jablečný závin z listového těsta
Kombinace jablek, skořice a ořechů je pro zimní období jako stvořená. Kdo má více času, může si připravit vlastní, domácí...
Hrachová kaše od Pohlreicha
Luštěnina hrách je bohatý na kvalitní bílkoviny a dříve tvořil základ jídelníčku. Dnes se k této potravině v kuchyni post...
Francouzská cibulová polévka
Cibulová polévka je skvělý lék na všemožné neduhy, kterými trpíme po dlouhé zimě. Nikdy předtím jste nevařili? Cibulová p...
Focaccia sendviče na piknik
Velmi důležitým a možná tím nejdůležitějším elementem v tomto receptu je těsto na focacciu. Postup na výrobu chlebového t...
Pórek, mangold a kukuřičný chléb
Tento recept vznikl z nápadu spojit tři suroviny – mangold, pórek a kukuřici. Jedná se vynikající letní kombinaci, kterou...
Moravské koláče podle Petry Burianové
Další báječný recept od vítězky první řady pekařské show Peče celá země. Moravské koláče pro mne vždycky tak nějak předst...
Rýžové nudle se zeleninou
Rýžové nudle se zeleninou jsou určené nejen pro vegetariány. Je to lehké a zdravé jídlo pro kohokoliv, děti nevyjímaje. A...
Volské voko
Vejce jsou oblíbenou ranní pochoutkou a tzv. volské oko, chutná asi všem. Jak ho připravit, aby bylo dokonalé? ...
Rychlý oběd z vepřové kýty recept
Vepřova kýta (stehenní část zadní nohy) se skvěle hodí k přípravě nejrůznějších pokrmů. Od řízků, přes kuřecí nudličky až...
Holandský řízek podle Pohlreicha recept
Holandský řízek a jeho recept do české kuchyně neodmyslitelně patří. Je chutný a jeho příprava zase není tolik složitá. O...
Vydatný hovězí guláš v holandské troubě
V chladném období není nic lepšího než vydatný hovězí guláš!. Dušené hovězí maso se vaří v troubě asi 2 hodiny, aby bylo ...
Krupicová polévka s vejcem a mrkví
Recept na krupicovou polévku důvěrně znaly kuchařky na základních školách dob minulých. Jistě si všichni pamatujeme krupi...
Vepřové výpečky se zelím
Vepřová plec patří mezi oblíbené druhy masa, protože není tak tučná a dá se použít jak k pečení, tak k dušení. Výtečné js...
Rebarborový závin
Nakyslá chuť rebarbory se skvěle hodí jako náplň do závinu. A tak na jaře, kdy je sezóna této zeleniny, můžete do oblíben...
Rizoto se zeleným chřestem
Chřest má sezónu na jaře, a protože je tahle křehká zelenina velmi chutná a navíc zdraví prospěšná, neměli bychom ji v jí...
Cheesecake nepečený
Tvarohové koláče patří k nejoblíbenějším moučníkům vůbec a cheesecaky stojí na žebříčku popularity velmi vysoko. Koláč pl...
Vejce nahniličko
Vajíčka patří k základním potravinám v kuchyni a připravit je lze mnoha způsoby. Vejce natvrdo mají tuhé obě složky – ted...
Houbová omáčka na těstoviny
Spojení těstovin a hub je hodně oblíbené nejen v naší kuchyni. Houbové omáčky se dají připravit na mnoho způsobů, záleží ...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Připravy recepty