Rychlý oběd z vepřové kýty recept
Vepřova kýta (stehenní část zadní nohy) se skvěle hodí k přípravě nejrůznějších pokrmů. Od řízků, přes kuřecí nudličky až...
Maďarský perkelt
Maďarský perkelt ze skopového je báječný pokrm pro milovníky masa. Přílohu si zvolíme už podle své chuti, ale postačí j...
V hlavní roli cukety: vyzkoušejte recept na netradiční přílohu!
Vzhledem připomínají větší okurky, ale cukety jsou v příbuzenské vztahu s dýněmi. Cukety patří mezi oblíbenou letní zelen...
Top 10 příloh
Většinou si nikdo z nás nedovede představit klasický oběd bez přílohy. Všechny ty pečeně, dušená a smažená masa, omáčky s...
Pikantní vepřové kotlety
Pikantní vepřové kotlety podáváme s pečenými nebo vařenými brambory. Také bychom mohli jako přílohu nabídnout i rýži....
Vepřové ražniči
Vepřové ražniči je jedno z jídel, které můžeme připravovat v létě na zahradě na grilu. Jako přílohu doporučujeme sezónní ...
Vepřové klobásky na zelenině
Vepřové klobásky na zelenině, ke kterým přidáte nějakou dobrou hořčici či dip, jsou velkou pochoutkou. Kdo chce přílohu, ...
Zelené saláty jíme celé léto, ale známe je vlastně všechny?
Možná tomu nebudete věřit, ale zelených salátů je více než 200 druhů. Samozřejmě některé z nich u nás nevypěstujete ani n...
V kuchyni na ně neprávem často zapomínáme. Řeč je o fazolích.
Je jich na padesát druhů. Některé z nich jsou důležitou složkou mnoha světových kuchyní a v mnoha zemích se pěstují ve ve...
Rychlý fazolový salát
Rychlý fazolový salát je syté jídlo, které můžeme považovat jak za přílohu, tak za samostatný pokrm. Připravujeme ho radě...
Mangold na kari
Tato zelenina pro mě byla dlouhou dobu velkou neznámou, ale jakmile jsem ji poprvé vyzkoušela, hned jsem si ji oblíbila. ...
Dušená mrkev
Dušená mrkev je skromné, ale velmi chutné jídlo. Jako přílohu je nejlepší podávat vařené brambory. Snadno a rychle si ta...
Syrovou nebo tepelně upravenou? Zvolte nejšetrnější způsob přípravy zeleniny.
Tepelná úprava zeleniny rozhodně není žádná velká věda. Ale také je pravda, že u různých druhů zeleniny se může dost p...
Na podzim vsaďte na fazole a červenou řepu. Zahřejí a dodají potřebné látky
S podzimem automaticky přecházíme na hutnější, ale hlavně teplá jídla. Už nás tolik nelákají čerstvé zeleninové saláty pr...
Kulaté bramborové knedlíky
Domácí bramborové knedlíky jsou velká pochoutka. Jako příloha k pečeným masům, omáčkám, ke zvěřině. Vychladlé brambory...
Thajská rýže s brokolicí a rajčaty
Jako lehké a zdravé hlavní jídlo se hodí thajská rýže s brokolicí a rajčaty. Stejně tak můžeme tento voňavý pokrm použít ...
Čínské zelí se zázvorem
Čínské zelí se zázvorem je velmi zdravý salát plný vitamínů. Podáváme ho jako přílohu k různým masům. Když ho smícháme se...
Zeleninové špízy video recept
Vegetariánské špízy můžeme použít jako přílohu k masům nebo jako samostatný pokrm. Je to tradiční letní pokrm, zvlášť...
Top 10 saláty
Oblíbené jídlo, které vznikne smícháním různých, někdy i nečekaných, druhů potravin, okořeněné čerstvým nebo sušeným koře...
Vepřová játra se slaninou
Vepřová játra se slaninou podáváme s opečenými brambory. Pokud máme dost omáčky, můžeme jako přílohu připravit i rýži. ...
Česká domácí bageta
Česká domácí bageta je pečivo, které si snadno upečeme doma v troubě. Použijeme ji všude tam, kde potřebujeme pečivo jak...
Vepřová panenka se smetanovou omáčkou
Vepřová panenka se smetanovou omáčkou je díky druhu masa rychle připravená minutka. Můžeme podávat třeba s opečenými bram...
Jak uvařit hlávkové zelí
Zelí je listová zelenina a známe tři jeho základní druhy: hlávkové, pekingské a čínské. Všechny tři druhy zelí můžeme jís...
Jak uvařit kroupy
V poslední době se při vaření více a více vracíme k základním surovinám, ze kterých vařily už naše prababičky. Většinou j...
Bramborové placky
Bramborové placky můžeme podávat jako přílohu k masům, nebo je můžeme se škvarky či s dušeným špenátem předložit jako hla...
Domácí nočky se sýrem
Domácí noky podáváme nejčastěji jako přílohu k masovým omáčkám. Můžeme je ale servírovat i jako samostatný pokrm. Do m...
Hospodský vepřový guláš
Guláš, původně z maďarska, má u nás spoustu chutných variant. Jednou z nich je guláš z vepřového masa. Klasický guláš se ...
Pečená kachna
Pečená kachna je klasický recept našich babiček. Servíruje se s houskovým nebo bramborovým knedlíkem a červeným zelím. ...
Vegetariánské špízy
Vegetariánské špízy můžeme použít jako přílohu k masům, nebo jako samostatný pokrm. Je to tradiční letní pokrm, zvlášť v ...
Špíz na grilu
Špíz na grilu z kvalitního steaku a zeleniny je možné podávat s pečivem, nebo třeba s pečenými brambory. V létě můžeme př...
Bramborák
Bramborák je voňavá bramborová pochoutka, kterou uděláte radost asi každému, kdo miluje česnek. Trochu práce se smažením ...
Dýňové čatní
Dýňové čatní použijeme jako přílohu k masům nebo třeba k sýrům. Bude se hodit také jako náplň do sendvičů nebo baget. ...
Plněná cuketa
Plněná cuketa chutná báječně. Podává se nejlépe horká a jako přílohu můžeme ještě přidat čerstvé pečivo. Cukety dobře ...
Cuketové karbanátky
Cuketové karbanátky jsou oblíbeným vegetariánským jídlem. Podávat je můžeme jak teplé, tak i studené. Jako přílohu k tepl...
Pepřová omáčka
Pepřová omáčka se výborně hodí ke steakům. Můžete ji připravit i k jiným minutkovým masům a jako přílohu třeba pečené bra...
Vrstvený salát
Vrstvený salát nejlépe použijeme jako netradiční přílohu, třeba místo vařených brambor. Můžeme ho ale klidně považovat za...
Noky
Jakou netradiční přílohu si vybrat k hotovému jídlu? Zkuste noky. Jsou hned hotové a velmi dobré. ...
Palačinky plněné vepřovým masem a pikantní zeleninou
Co si udělat vepřové maso trochu jinak? Třeba v palačince s pikantní zeleninou, posypané bylinkami např. nakrájenou bazal...
Koprová omáčka se smetanou
Máte taky rádi omáčky? V chladnějších měsících si rádi uděláme voňavé, teplé omáčky s přílohou. Co třeba koprovou omáčku ...
Brokolicová polévka krémové konzistence
Brokolicová polévka krémové konzistence je výborný tip na večeři. Obzvláště v zimních měsících nám krémová konzistence př...
Skvělý těstovinový salát se zeleninou a masem
Salát s kuřecím masem a zeleninou potěší každého, kdo má rád rychlé a chutné jídlo....
Rajská omáčka
Rajská omáčka je oblíbená, zejména u dětí. Svou sladkou chutí si najde mnoho příznivců....
Zeleninový salát
Zeleninový salát je skvělá příloha k hlavnímu jídlu nebo jako lehká svačinka....
Salát s tuňákem, bylinkami a sladkou kukuřicí
Rychlá večeře pro celou rodinu. Salát s tuňákem doplněný oblíbenými bylinkami....
Bramborák bez lepku
Recept na bramborák bez lepku je důkazem toho, že i když nesnášíme lepek, nemusíme se vzdávat každého oblíbeného jídla. S...
Smažené vepřové řízky bez lepku
Smažené vepřové řízky bez lepku chutnají báječně. Přílohou bývá většinou bramborová kaše, vařené brambory nebo bramborový...
Výborná mrkvová polévka
Výbornou mrkvovou polévku si zamilujete. Je brzy hotová a moc dobrá....
Grilované nakládačky s oblohou
Víkend nám zpříjemní grilování. A pokud máme všechny suroviny doma, je to ještě lepší. Upečeme si domácí houstičky. Kd...
Cizrna se sušenými rajčátky (špenátem)
Cizrna je velmi zdravá a lze ji připravit různě. Představím vám několik variant. Zamilujete si ji. Podáváme ji samosta...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Přílohu! recepty