Mandlovo-rýžový puding
Růžový pudink z vařené rýže v mléce a cukru budete milovat. Podává se studený i teplý a pochází z Indie. Připravte si ten...
Celer pečený v troubě s grilem
...podávejte s bramborovou kaší a uvidíte, že se občas obejdete i bez masa. Můžete přidat svůj oblíbený...
Víte proč bychom si měli občas zařadit do jídelníčku avokádo?
...ovoce a opravdu bychom na něj neměli zapomínat a občas ho zařadit do svého jídelníčku.. Samozřejmě, ... cest. Našemu zdraví prospívá, takže když si jím občas obohatíme náš jídelníček, uděláme jen dobře....
Nahraďte občas cukr medem a zdravě si oslaďte život
Nastává období, kdy častěji zatoužíme například po horkém zázvorovém čaji s citronem. A mnoha případech ji si jej rádi...
Pečené (americké) brambory
...a v předehřáté troubě pečeme při 220 stupních a občas je zamícháme. Když brambory zhnědnou,...
Dušený špenát
...špenát a podlijeme vodou. Povaříme asi 10 minut a občas směs promícháme. Mezitím v hrnku rozšleháme...
Chilli Con Carne
...chuti. Pánev přiklopíme poklicí a dusíme. Občas promícháme a dolíváme vývar. Dusíme dokud nebudou...
Kolik vody naše tělo potřebuje a jak tedy na správný pitný režim?
...čaje, ředěné čerstvé ovocné a zeleninové šťávy, občas minerálky nebo jemně perlivé vody, to jsou nápoje ... že vaše tělo je dehydratované. Takže je rozumné občas se přes den napít, i když se vám zdá že nemáte ... Nečekejme tedy na pocit žízně a během dne občas sáhněme po sklenici vody s pár kapkami citronu, ... ovocem nebo zeleninou, dolijte to pitnou vodou a občas se z láhve napijte. Když se budete cítit unavení,...
O jídle s Jiřím Vaňkem
...Se svýma deseti kilama nadváhy musím přiznat, že občas pozitivnější, než by za to stálo. Strašně závidím ... Obecně mám pocit, že jsem spíš konzerva, tak se občas snažím vystoupit ze svý komfortní zóny. Ale ... kde moc možností ke stravování není, takže tam občas skončím v hospodě Za vodou a to je teda hodně...
Jednoduchá paella s mořskými plody
...pak přilijeme vývar a vše vaříme asi 15 minut. Občas pokrm promícháme. Po této době přidáme hrášek a...
Melounová granita
...vysoká asi 3 cm a dáme do mrazáku. Během mražení občas rozškrabeme směs vidličkou, až se tvoří ledové...
Thajský hovězí guláš
...zvolna vaříme asi 2 hodiny. Udržujeme teplotu a občas směs zamícháme. Je-li třeba, podlijeme trochou...
Bylinkovou zahrádku můžete mít i doma. Je to snadné, stačí vědět jak na to.
...kde nehrozí průvan, pravidelně je zalévejte a občas je pohnojte přírodním hnojivem. A sami uvidíte, ... Je-li v bytě suchý vzduch, určitě všem bylinkám občas prospěje trocha vodní mlhy z rozprašovače. ... Některé bylinky potřebují občas zaštipovat, budou pak silnější a bohatší. A jaké...
Vaříte rádi, nebo jen proto, že je to nutné?
...doma, nebo si ji objednáte v pizzerii? Samozřejmě občas všichni zajdeme do restaurace na dobrý oběd nebo ... držíte se starých osvědčených receptů, nebo občas zkoušíte nové recepty, experimentujete s kořením ... aby vám chutnal. Pokud vaříte pro rodinu, zkuste občas zapojit partnera nebo větší děti a takto společně...
Italské dušené hovězí
...na vysokou teplotu. Pak přihodíme maso a za občasného míchání ho opečeme dohněda. Nyní přilijeme ... snížíme teplotu a zvolna dusíme 3 až 4 hodiny. Občas nezapomeneme promíchat. Když je hovězí maso...
Salát z kuskusu s kuřecím masem a zeleninou
...z plotny a necháme přikryté stát asi 5 minut. Občas promícháme vidličkou. Do vysoké pánve nalijeme ... kuřete, mletý pepř, nasekanou mátu a olivy. Za občasného míchání vše zvolna opékáme, dokud není kuře...
Špíz na grilu
...a stejně tak i zelenina. Při grilování špízy občas otočíme, aby se propekly ze všech stran. K...
O jídle Mike Trafik z PSH
...nedovedu představit den, i když se mi samozřejmě občas podaří ho nestihnout. A večeři si též neodpustím ... a občas si neodpustím ani druhou večeři :-). Každý den...
O jídle surfařka Tereza Olivová
...výhradně pro turisty, třeba na Srí Lance tam občas připravují dost slušný patvary... Když o tom ale ... Jejich představy o tom, jak někoho pohostit, jsou občas dost odlišné od těch našich. A úplně nejhorší...
Kuře na paprice
...vody a zvolna přikryté dusíme . Během dušení občas promícháme a je-li třeba podlijeme vodou. Na...
Sekaná
...60 až 70 minut, až na povrchu krásně zhnědne. Občas ji poléváme výpekem a podléváme vodou....
Domácí chleba
...Protože každá trouba peče jinak, chleba hlídáme a občas během pečení potíráme slanou vodou. Hotové...
Rozhovor s hercem Josefem Vaverkou
...jeho synech není pojmenováno žádné jídlo. Tím se občas i dobře bavíme. Když to bylo jednou u oběda jeho ... Zatím mi nejvíce chutná v restauraci U Brázdů. Občas se i zastavím v jídelně Havelská Koruna. A kde...
Dovážka jídla
...svému zaměstnání. Protože jednak nás naše práce občas i baví, a když až tak moc zase ne, je přece jen ... zrovna chuť a zároveň pokud možno zdravě. Takže občas rádi uvítáme, že se o naše jídlo postará někdo...
Rajská omáčka s masovými kuličkami
...k varu a postupně vkládáme masové kuličky, občas je promícháme, aby se nepřichytily ke dnu. ... list, nové koření a vaříme asi 15 minut za občasného promíchání. Je-li třeba, přidáme ještě trochu...
Marinovaný kapr a salát s červenou řepou
...vánoční večeře trochu jinak než je obvyklé. Proč občas nevybočit ze stereotypu a nepochutnat si na...
Jahodovo mangovo jogurtové smoothie
...svému organizmu velmi prospějeme, když ho občas zařadíme do svého jídelníčku. Třeba jako lehkou...
Segedínský guláš z vepřového masa
...ho dusíme tak dlouho, až změkne. Je-li třeba, občas ho znovu podlijeme vodou. Na posledních 10 až 15...
Ovocné kynuté knedlíky
...10 minut, podle jejich velikosti. Během vaření je občas děrovanou lžící obrátíme. Po uvaření každý...
Vepřové na paprice
...dusíme maso v omáčce do měkka. Podle potřeby občas zamícháme a podléváme vývarem. Když je maso...
Čokoládová zmrzlina
V horkých dnech nás ochladí lahodná čokoládová zmrzlina. Doba mražení je cca pět hodin a hotová zmrzlina je vynikající. R...
Rizoto s kuřecím masem
Rizoto s kuřecím masem je oblíbený český recept. Správně bychom ale měli raději říkat „dušená rýže s kuřecím masem“ prot...
Kynuté těsto na koláče
...těsto na koláče občas připravuje každá kuchařka. Tento recept je snadný...
Roštěnky z hovězího masa
Roštěnky z hovězího masa jsou oblíbeným jídlem a na našem stole je vídáme poměrně často. Příprava je jednoduchá a s kva...
Pečená krkovice
Pečená krkovice je jeden z nejšťavnatějších pokrmů z vepřového masa, pokud se správně upeče. Podáváme ji s knedlíkem a se...
Pečené koleno
Pečené koleno se zelím nám bude nejlépe chutnat se sklenicí studeného piva. Je to příjemná večeře v sychravých podzimníc...
Tukožroutská polévka
...minerály. Našemu organizmu jen prospěje když ji občas zařadíme do jídelníčku...
Žahour z borůvek
Žahour je smetanová omáčka s ovocem. Podáváme ji k lívancům, různým knedlíkům nebo ke vdolečkům .Je velmi jednoduchá, la...
Ledová káva ( frappé)
Čím si zpříjemníte víkendové odpoledne? Milovníci kávy si mohou udělat např. ledovou kávu - frappé....
Čokoládová poleva
...si rád dopřeje, občas, něco sladkého. Moučník, dezert s polevou. Např....
Čočková polévka s anglickou slaninou
Čočková polévka s anglickou slaninou a kořenovou zeleninou zahřeje a zasytí. Luštěniny jsou zdravé. Oblíbenou čočku si n...
Výpečky z vepřového masa
Výpečky z vepřového masa budou chutnat třeba s bramborovým knedlíkem a se zelím. A někdo je má raději se špenátem, což j...
Brambory zapečené s brokolicí a sýrem
...zvládne každý začátečník. Pečeme ho v troubě a občas zkontrolujeme....
Rybízový pečený čaj
O rybízu je známo, že je velice zdravý, obzvláště ten černý. Najdeme v něm vysoký obsah vitamínu C, mnoho minerálních lát...
Kuřecí vývar
Dobrý, silný kuřecí vývar je příjemný společník ,při podzimních večerech. Zahřeje, dodá sílu a při nachlazení přijde více...
Rychlá žampionová omáčka
Rychlá žampionová omáčka se hodí zejména ke všem vařeným masům. Podáváme ji s houskovými knedlíky, vařenými brambory nebo...
Jednoduchý houbový guláš
Jednoduchý houbový guláš z hříbků nebo ze směsi jiných čerstvých hub je podzimní delikatesa. Připravíme ho velmi snadno ...
Dýňová polévka s bylinkovými krutónky
Dýňová polívka je velmi jemná a přesto sytá. Můžeme na ni použít typické podzimní hokaido dýně, anebo méně časté máslové ...
Hrušková povidla
Hrušková povidla si bez problémů doma uvaříme sami. Použít můžeme zralé i lehce přezrálé hrušky....
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Občas recepty