Palačinky s jahodami
Jahodová náplň: Nejdříve rozmrazíme jahody, z nichž opatrně vymačkáme přebytečnou šťávu, vložíme do mixéru, rozmixujeme, ...
Sladký kuskus s ovocem
Kuskus s ovocem je zdravá a lehká snídaně nebo svačina. Jeho příprava opravdu zabere jen minimum času a výsledek stojí za...
Špaldová mouka se vrací do naší kuchyně
...doba vaření. Špaldová mouka tedy prospívá našim kostem, kloubům, vlasům i pokožce. Pomáhá ... snižovat cholesterol, krevní tlak a podporuje naši imunitu. Má vysoké sytící schopnosti a hodí se i...
Zářijové plody v naší kuchyni
Září nám připomenou kaštany padající ze stromů, školáci chystající se na další rok a babí léto. Kromě toho všeho září von...
Perník
Perník je je populární český dezert, který se snadno upeče. Děti ho milují a rodiče také! Do mísy nasypeme mouku a při...
Čerstvá broskvová limonáda
Čerstvá broskvová limonáda nám všem svou vůní symbolizuje léto. Je to lahodný osvěžující nápoj a podávaný s ledem, zaruče...
Cuketa v naší kuchyni
Cuketa se velice často pěstuje na zahradách, jelikož je nenáročná, dorůstá velkých rozměrů a její využití je různorodé. T...
Cibule - královna naší kuchyně
A nejen naší, cibule je základní ingrediencí v kuchyních snad celého světa. Stejně tak jako je nemožné uvařit dobré jídlo...
Hovězí líčka na víně
Hovězí líčka na víně jsou pochoutkou, která se zase vrací do naší kuchyně. Trochu delší vaření, ale výsledek za to rozhod...
Vdolky z kynutého těsta
...marmeládu, třeba meruňkovou, jahodovou, prostě tu naši nejoblíbenější. Zdroj fotografie: Facebook...
Sekaná z cukety
Sekaná z cukety je lehká, vláčná a voňavá zelenými bylinkami. Uvítáme ji jako příjemnou obměnu naší oblíbené sekané z mle...
Zklidní naši mysl, přináší uvolnění a prospívá srdci a cévám. Obyčejná procházka.
...parku, třeba s krátkým posezením na lavičce. Na naši psychiku má nezanedbatelný pozitivní vliv....
Advent v naší kuchyni
Letos advent začíná 3. 12. 2023, první adventní nedělí. Začne tím období, kdy se podle církve připomíná příchod starozáko...
Žampionová omáčka k těstovinám
Co k těstovinám? Opravdu velmi rychlá žampionová omáčka. Pro vaše těstoviny to pravé....
Žampiónová polévka
Žampiónová polévka doplněná opečeným toustovým chlebem může být výbornou lehkou večeří. Můžeme ji podávat i s chlebovými...
Chřest v naší kuchyni
Vynikající zeleninaChřest, celým svým názvem chřest lékařský, latinky Asparagus officinalis, patří botanicky do bylin, i ...
Křen v naší kuchyni
Dobře chutná a také léčíKřen je v České republice velice oblíbený, nejčastěji se používá jako studená omáčka k masům a uz...
Ochucený ocet
V teplých měsících dozrávájí na zahradě poklady. Můžeme si udělat ochucený ocet na salát....
Hlíva se zeleninou z pekáčku
...hub, jelikož obsahuje látky, které podporují naši imunitu. V tomto receptu spojíme hlívu s...
Lahodné zeleninové chipsy
Zeleninové chipsy vám zpříjemní večer. Příprava je rychlá a ocení je děti i dospělí. Udělejte si k nim dip ze zakysané sm...
Černá ředkev v naší kuchyni
Zelenina, která detoxikujeČerná ředkev není příliš známá a oblíbená zelenina. Běžně jí v obchodě nedostanete, ale pokud s...
Šalvěj v naší kuchyni
Bylinky za posledních deset let zažily v české kuchyni rozmach. Dříve jsme se v receptech setkávali pouze se sušenými a t...
Rychlý salát z těstovin
Rychlý salát z těstovin je znamenitá a během chvilky připravená večeře, která bude všem chutnat. Místo naloženého hrášku ...
Hrušková povidla
Hrušková povidla si bez problémů doma uvaříme sami. Použít můžeme zralé i lehce přezrálé hrušky....
Jednoduchý čokoládový dort
Jednoduchý čokoládový dort je rychlý a nejen dětmi oblíbený moučník. Výsledná podoba záleží na naší kreativitě, na tom, ...
Rychlá buchta s tvarohem
Rychlá buchta s tvarohem byla v naší rodině známá spíše jako prošívaná deka. Oblíbená všemi členy rodiny....
Rychlá sýrová omáčka
Rychlá sýrová omáčka se vždycky hodí, když potřebujeme narychlo připravit něco k večeři. Stačí k ní uvařit špagety nebo v...
Slovenská fašírka
Slovenská fašírka je hodně podobná naší sekané. Možná je o něco pikantnější....
Piškotový korpus
Piškotový korpus má mnohostranné použití v naší kuchyni. Můžeme ho jen polít polevou, můžeme ho ozdobit našlehanou smetan...
Jemná rajčatová omáčka k těstovinám
Jemná rajčatová omáčka k těstovinám se v naší kuchyni určitě uplatní. Vždyť kdo by neměl rád těstoviny. Stejně tak ji ale...
Kapr podle Petra Voka z Rožmberka
Kapr podle Petra Voka z Rožmberka je velmi jednoduchý recept na přípravu naší oblíbené sladkovodní ryby. Stačí vám jen pá...
Anglické toasty
...neuškodí, když si vyzkoušíme jinou kuchyni než tu naši českou. Příjemná změna, nemyslíte...
Lahodný jahodový džem
Lahodný jahodový džem se v naší spíži určitě dlouho neohřeje. Namazaný na čerstvé pečivo, na lívance, palačinky, do jogu...
Vepřová kýta
Vepřová kýta se v naší kuchyni objevuje poměrně často. Existuje totiž spousta receptů, podle kterých ji, pokaždé jinak, m...
Domácí houstičky
...jsem v kuchařkách a našla recept, který je pro naši rodinu dokonalý. Houstičky upečené podle předpisu...
Míša řezy
Tento moučník patří v naší republice k nejoblíbenějším a já se k zástupu fanoušků hrdě přidávám. Kakaový základ odlehčený...
Trhané vepřové maso podle Z. Pohlreicha
Trhané vepřové maso podle Z. Pohlreicha je jemné lahodné maso, kterým můžeme naplnit třeba ciabattu. Nebo si vybereme něj...
Bramborové koule
Mezi niterné gastronomické židovské tradice patří namátkou bagety, kuřecí nudlová polévka, challah, pastrami nebo třeba h...
Bujón čili hovězí vývar
...čili hovězí vývar je prostě grunt. Už naši předkové věděli, že polévka je základ všehomíra....
Tatarák
Kvalitní syrové hovězí smíchané s dalšími ingrediencemi a namazané na topince - tatarák! Tahle dobrota má v naší republic...
Smažený řízek z vepřové krkovice
Tahle česká klasika k naší kuchyni prostě patří. Pokrmy připravované smažením sice nejsou podle zásad zdravé výživy, ale ...
Hovězí roštěná
Hovězí roštěná je jednou z oblíbených omáček v naší kuchyni. Stačí kvalitní maso, pár přísad a jako příloha houskový kned...
Tiramisu
Chutná přímo nebesky, a tak není divu, že se tento oblíbený italský dezert, jehož základem je tučný sýr mascarpone, zabyd...
Cuketa
Cuketa se stala oblíbenou zeleninou, která má v naší teplé kuchyni nespočet uplatnění. Tento recept je z těch rychlých a ...
Bořšč
Tento tradiční ukrajinský recept se uchytil i v naší, české kuchyni. Vyniká nejen krásnou, tmavě rudou barvou, kterou mu ...
Lokše bez brambor
Tyhle jednoduché placky jsou u nás doma v top žebříčku oblíbenosti. Jejich příprava je až směšně snadná, ale celé osazens...
Segedínský guláš podle Romana Vaňka
Zakladatel Pražského kulinářského institutu a popularizátor nejen české gastronomie Roman Vaněk dobře ví, jak připravit s...
Grilované kuřecí řízky se zeleninou
Geniálně jednoduchý a přitom geniálně dobrý- přesně takový je dle celé naší rodiny tento recept na zdravou a přitom chutn...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Naši recepty