Kmínová polévka
Tento recept na kmínovou polévku je lepší dělat na tuku, protože potom lépe voní a chutná. Kmínová polévka představuje ry...
Vepřo knedlo zelo
Vepřo knedlo zelo patří k nepostradatelným pokrmům české kuchyně, který si získal srdce mnoha lidí jak v domácnostech, ta...
Kmín: pár faktů o oblíbeném koření a rady pátera léčitele
Patří asi k nejznámějším koření na světě - kmín. Používá se k dochucení polévek, salátů, pečiva, brambor, i tučnějšího ma...
Francouzské brambory
Máte rádi francouzské brambory a hledáte recept na jejich přípravu? Potom jste na správném místě, jelikož recept na franc...
Pórková polévka s bramborem
Pórková polévka s bramborem, podávaná s pečivem, nejlépe s čerstvým chlebem, je výbornou variantou svačinových polévek. K...
Česnečka
Česnečka je česká tradiční polévka, která nejenže skvěle chutná, ale je vhodná i pro léčbu nachlazení nebo kocoviny. C...
Dušené zelí
Dušené zelí, ať už bílé, nebo červené, je základní příloha k pečeným masům. Hlavně pečená kachna nebo husa se bez dušenéh...
Jak na dušenou zeleninu
Pro spousta kuchařek a kuchařů je dušení zeleniny samozřejmost a hračka. Tento článek je určen začátečníkům v kuchyni a t...
Trocha historie koření - nepostradatelné ingredience vaření...
Dává jídlu jedinečnou chuť, blahodárně působí na naše zdraví a je hluboce zapsáno v historii lidstva. Koření je jednou z ...
Bramborová polévka s vejci
Domácí bramborová polévka s vejci je opravdová pochoutka. Je hustá, voňavá, se spoustou zeleniny, můžeme ji klidně podáva...
Vepřová játra se slaninou
Vepřová játra se slaninou podáváme s opečenými brambory. Pokud máme dost omáčky, můžeme jako přílohu připravit i rýži. ...
Čočková polévka s kari
Skvělá čočková polévka na indický způsob z červené čočky a s kari. Nakrájenou cibulku dáme do hrnce a na mírném ohni n...
Zima v kuchyni – top recepty na zahřátí
Vaření je zábava a na zimu se většina z nás zavírá v kuchyni, z níž vycházejí úžasná jídla, která ocení celá rodina. Peče...
Recepty pro chladné dny: kvašené zelí jako příloha i lék
Zelí je pravděpodobně jednou z nejstarších rostlin, které začal člověk pěstovat. Druhů je mnoho a většinou jde o kulatou ...
Tortilly plněné špenátem se sýrem a s chilli
Tortilly plněné špenátem se sýrem a s chilli je skvělé pikantní jídlo. Naplněné torilly můžeme zmrazit a jednotlivé porce...
Česnečka se sýrem
Česnečka se sýrem je známá oblíbená polévka, která nám udělá dobře vždycky. Když si ji dopřejeme, uděláme dobrou věc pro ...
Smažené karbanátky
Smažené karbanátky jsou nejchutnější když jsou připravené ze směsi mletého hovězího i vepřového masa. Jako příloha se hod...
Koření a jeho použití v kuchyni
Nejdříve něco o koření Většina z nás si vaření bez koření snad ani nedokáže představit. Používáme ho v kuchyni k příprav...
Marinovaná krkovice video recept
Pokud si chcete připravit nějaké lahodné maso na grilu doporučujeme krkovici. Měla by být částečně prorostlá. Určitě ...
Segedínský guláš
Segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem. Před vařením ochutnáme kysané zelí a pokud je na nás příliš kyselé, zbav...
Houbová smaženice
Houbová smaženice je houbařská klasika, kterou zanaly už naše babičky. Nejlepší je z několika druhů hub a s čerstvým chle...
Dršťková polévka
Dršťková polévka je tradiční oblíbená přesnídávková polévka. Přidáme-li k ní čerstvé pečivo, může klidně nahradit i veče...
Hmyz jako jídlo
Možná to bude znít trochu zvláštně, ale jen díky tomu, že žijeme na bohatém světadíle, si můžeme dovolit hmyz nejíst. Pro...
Jak uvařit hlávkové zelí
Zelí je listová zelenina a známe tři jeho základní druhy: hlávkové, pekingské a čínské. Všechny tři druhy zelí můžeme jís...
Hospodský vepřový guláš
Hospodský vepřový guláš podáváme s chlebem nebo s knedlíkem jako výborné syté hlavní jídlo. Máme-li rádi pikantnější jídl...
Kedlubnové zelí
Kedlubnové zelí je skvělá příloha k pečeným masům. Mnozí ho mají raději, než klasické bílé či červené zelí. Na oleji v...
Cuketové karbanátky
Cuketové karbanátky jsou oblíbeným vegetariánským jídlem. Podávat je můžeme jak teplé, tak i studené. Jako přílohu k tepl...
Housky
Už jste si zkoušeli upéct domácí housky? Voňavé, právě vytažené z trouby, které šíří lákavou vůni? A na povrchu posypané...
Houbové karbanátky
Houbové karbanátky jsou skvělé. V houbařské sezóně bychom na ně rozhodně neměli zapomenout. Výborně se hodí třeba k bramb...
Cuketové zelí
Cuketové zelí je výbornou obměnou známého klasického zelí. Chutná trochu jinak, ale když je vyzkoušíte, zjistíte, že je ...
Domácí housky
Doma upečené houstičky, nezní to lákavě? Proč to nezkusit?! Uvidíte, jak budou vaše housky výborné....
Omáčka z hlívy ústřičné
Máte rádi houbové omáčky? Určitě vás potěší smetanová omáčka z hlívy ústřičné....
Výborná kmínová polévka
Pojďme si uvařit polévku ze surovin, které má každý doma. Kmínová polévka je rychlá a okouzlí svou vůní. K tomu čerstvé p...
Výborný kmínový chléb
Máte rádi kmín? Tak vás potěší výborný kmínový chléb. Dobrý pomocník je pekárna. Zamíchá, nakyne a upeče. ...
Kuřecí játra v omáčce
Kuřecí játra v omáčce jsou výborným tipem na jednoduchý oběd. Vůně omáčky přiláká strávníky ke stolu....
Krůtí přírodní řízečky
Večerní lahůdka pro náročné. Krůtí prsíčka jsou šťavnatá a rozplývají se na jazyku....
Kedlubnové zelí
Kedlubnové zelí báječně doplní všechna pečená nebo i grilovaná masa. Můžeme k tomu podávat knedlíky, ale klidně i vařen...
Guláš z brambor s opečenými chlebovými krustičkami
Guláš z brambor, který můžeme servírovat doprostřed stolu, u kterého sedí plno nedočkavých strávníků. Jako kdysi dávno....
Polévka z kapusty
Polévka z kapusty je sytá a jemná. Voní česnekem a můžeme jí nahradit letní večeři....
Indické zeleninové Sabdží
Pokud jste milovníci indické kuchyně toto tradiční jídlo byste měli doma vyzkoušet. Můžete na něj použít veškerou sezónní...
Hovězí krk
Hovězí krk pečený s kořenovou zeleninou bude nejlepší s brambory nebo s bramborovou kaší. Ale ani rýže není špatnou volb...
Ledvinková polévka
Variace na vydatné polévky z vnitřností, které sice trochu na popularitě ztratily, ale jejich kouzlo v žádném případě nez...
Polévka z kachních nebo husích drůbků
Tento recept je další variace na drůbeží polévku, tentokrát z kachních nebo husích drůbků. Polévka se vyznačuje výraznou ...
Bílá houbová omáčka
Bílá houbová omáčka se smetanou je jemná a lahodná. Přílohou mohou být hranolky a čerstvá zelenina s plátkem kuřecího neb...
Škvarkové placky
Škvarkové placky pekly už naše babičky. A byla by škoda si tuhle pochoutku občas nepřipomenout....
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Kmín: recepty