Vepřový bůček pečený s červenou cibulí
Vepřový bůček pečený v troubě s červenou cibulí, třeba jen s čerstvým chlebem, je pochoutka pro labužníky. Můžete přidat ...
Krůta s kaštanovou nádivkou
Křehká a šťavnatá krůta s nádivkou z jedlých kaštanů je chloubou každé sváteční tabule. Připravte si doma tuto delikatesu...
Co nemohu jíst to si na kůži nedám - přejděte na přírodní kosmetiku...
Kůže je bariéra, která nás chrání před škodlivými okolními vlivy. Denně naše pokožka vstřebává až 60% látek z kosmetiky a...
Příprava kůže na léto a nové poznatky v její ochraně
...každodenně následky nadměrného působení záření na kůži. Z jejího pohledu korektivního dermatologa ... rakoviny kůže. Ochranné prostředky na kůži můžeme rozdělit na dvě skupiny podle typu...
Kachní medailonky
Kachní medailonky jsou opravdovou lahůdkou nejen pro labužníky. Můžete k nim servírovat třeba opečené brambory a brusi...
Pečený losos s citrónovým máslem
Pečený losos s citrónovým máslem je lahůdka nejen pro milovníky ryb. Lehké voňavé a zdravé jídlo, které můžeme podávat se...
Kapr na másle
Kapr na másle zase trochu jinak. Vyzkoušený a moc dobrý recept. Bude chutnat třeba s pečenými brambory....
Domácí jogurtová maska je stále in
...B, zejména B2, B5 a B12 ozdraví a prozáří kůži, která pak vypadá přirozeně svěže. Riboflavin ... peeling, který odstraní loupající se odumřelou kůži. Pokud si pravidelně děláte klasický peeling, ... Tyhle složky oživí jakoukoliv pleť. Na zanícenou kůži s akné přidejte i lžičku kurkumy, které pleť...
Jak se chránit před sluncem
...však má svá rizika. Měli bychom si proto kůži důsledně chránit. Jak a proč vlastně? Proč ... mohou snížit intenzitu dopadu UV záření na naši kůži. Používá se jich celá řada, jen v EU je jich...
Kuřecí stehna se zelím
Kuřecí stehna se zelím můžete doplnit bramborovými knedlíky. Nebo vařenými bramborami, podle chuti....
Kuře v Setonově hrnci
Pojďte si při vaření užít trochu dobrodružství a připravte si takzvané kuře v jámě. Lepší delikatesu si v sezóně letního ...
Pečený bůček
Pečený bůček je oblíbená a jednoduše připravená pochoutka, kterou můžeme jíst za tepla i za studena....
Benefity permanentního make-upu ve světle nejnovějších trendů
...bolestivá záležitost vhodná k malování obrázků na kůži tetovacím strojkem do hloubky 2-3 mm. Oproti ... strojkem nebo ručně do hloubky 0,8 - 1,5 mm pod kůži. Při obnově pokožky ztrácejí barvu a mizí, proto...
Zázračné jahody – výborné do sorbetu i na tlak
...zklidní pokožku. Citlivou nebo popálenou kůži stačí jahodami jemně potřít. Stejně tak lze ... 15 minut. Poté masku smyjte vlažnou vodou, osušte kůži a naneste pleťový krém. Pokožka bude krásně jemná...
Kachní medailonky
Pokud je tento typ drůbežího masa připravován v celku, žádá si pomalou přípravu v troubě. Sice je to časově náročnější, a...
Mražený losos
Mraženého lososa před tepelnou úpravou raději rozmrazte. Den předem ho z mrazáku položte na talíř vyložený papírovou utě...
Kachní prsa na medu
Kachní prsa na medu podávejte třeba s kari rýží. Také čerstvá zelenina nebo zeleninový salát je skvělá volba....
Aloe vera – okrasná rostlina, ale i malá domácí lékárnička
...známý hojivý účinek šťávy z aloe na poraněnou kůži, popáleniny, řezné ranky. Stačí uříznout list z ... slunce šťávou natřete postižená místa. Příjemně kůži ochladí a také urychluje její hojení. Aloe vera...
Nakládané ryby + recept na dokonalou švédskou pochoutku gravadlax
Způsob, jak konzervovat ryby, byl pro naše předky v souboji s přírodními silami, jimiž byli vystaveni o mnoho víc než my,...
Krůtí stehna na kari
Krůtí stehna na kari doplňte pečenými bramborami a čerstvou zeleninou. Ale hodí se třeba i bramborová kaše nebo bramborov...
Pečené vepřové koleno
Oblíbená masová pochoutka vepřové koleno je populární v zimě, o Masopustu, ale i v létě, kdy dodává sílu například vodáků...
Kuře teriyaki
V západních zemích patří kuře teriyaki k nejoblíbenějším asijským receptům a tuhle japonskou klasiku si snadno uvaříte i ...
Mrkvový olej dodá pokožce zlatavý nádech a vyrobit ho lze i doma
...záření, se skvěle hodí mrkvový olej. Ten kůži dodá nejen lehké opálení, ale také ji připraví na ... a získala atraktivnější barvu. Opalování však pro kůži představuje zátěž, proto je dobré se na něj...
Beta karoten tajná ingredience krásného opálení…
...o UV-A a UV-B záření, a proto je dobré o svou kůži s správně pečovat. UV-A záření může nevratně ... poškodit kůži, protože snižuje její elasticitu, vysušuje a...
Asijská kuřecí polévka
Asijská kuřecí polévka je pikantní s říznou příchutí zázvoru. Asijské máslové nudle jsou pro tento druh polévky nejvhodně...
Filátko a pyré s kaštany
Filátko a pyré s kaštany může být hlavním jídlem na štědrý večer. Trochu netradiční, ale rozhodně výborná sváteční večeře...
Pečené vepřové koleno
Pečené vepřové koleno, toto původem tradiční bavorské jídlo, podáváme většinou s pikantní hořčicí nebo křenem a s čerstv...
Pečené koleno
Pečené koleno se zelím nám bude nejlépe chutnat se sklenicí studeného piva. Je to příjemná večeře v sychravých podzimníc...
Makrela na grilu
Když si dáme makrely včas marinovat, samotné grilování pak už moc našeho času nezabere. Makrela na grilu je skvělé a zdra...
Pečený losos
Příprava pečeného lososa je velice jednoduchá a rychlá. Můžete si ho vzít sebou do práce ke svačině nebo k obědu. Jako p...
Smažený kapr trochu jinak
Smažený kapr trochu jinak je víc dietní recept, než ten náš notoricky známý. Přesto výborně chutná, rozhodně ho vyzkouše...
Kuřecí karbanátky
Kuřecí karbanátky jsou výborné a podáváme je nejčastěji s bramborovou kaší. Místo kuřete můžeme použít stejným způsobem...
Domácí masopustní sulc
Domácí masopustní sulc je jedno z klasických jídel která se připravovala právě o masopustu. Vraťme se na chvíli ke svým ...
Pražma v papilotě
Toto je to nejlepší co můžete s čerstvou rybou udělat. Stačí vám pár ingrediencí, které se dají také obměňovat a během tř...
Vepřový bok na šalvěji se švestkovou omáčkou
Pikantní švestková omáčka perfektně doplňuje vepřové maso nebo kachnu. Můžete si ji připravit dopředu a uskladnit ve ster...
Bylinkové kuře
Bylinkové kuře vám bude chutnat například s jemnou domácí bramborovou kaší. Také by nebylo špatné třeba s dušenou zelenin...
Pečené krůtí stehno
Pečené krůtí stehno s domácí bramborovou kaší, s pečenými bramborami nebo s dušenou zeleninou je perfektní oběd pro celou...
Kuřecí nudlová polévka
Kuřecí nudlovou polévku má rádo stejně lidí, kolik si na ní pochutná, takže téměř každý. Tomu, komu nechutná kuřecí nudl...
Pečené vepřové koleno
Vepřové koleno je kalorická bomba, a proto se hodí zejména k chladnějšímu počasí. Když je udělané na pivě, odolá této čes...
Pečené vepřové koleno
Pečené vepřové koleno můžeme podávat například s bramborovými knedlíky a zelím. Nebo jen s opečenými bramborami....
Těsto na bezlepkovou pizzu
...lepku není snadný a vyzkoušeno to mám na vlastní kůži. Naštěstí existují alternativy jak si oblíbené...
Svatomartinská husa
Tradice pečení husí na svatého Martina má v Čechách bohatou tradici. Vždyť lidové rčení míní, že kdo si na Martina husu n...
Pečené kuře se zelím
Pečené kuře se zelím připravíte v jednom pekáči. Přílohu si zvolte podle chuti, hodí se téměř cokoliv, od brambor až po h...
Kuřecí stehenní řízky na zelenině
Kuřecí stehenní řízky na zelenině můžete podávat s jakoukoliv přílohou. Díky zeleninové omáčce se hodí knedlíky, brambory...
Srnčí ragú
Zvěřina má svou specifickou vůni i chuť a před tepelnou přípravou je třeba, aby byla správně uzrálá. Pokud zvolíte kupova...
Pečený losos s bramborovým salátem
Omega - 3 mastné kyseliny jsou velmi důležité pro správný chod mozku a ryby jich obsahují pořádnou porci. Maso z lososa m...
Kuřecí stehýnka pečená v troubě
Kuřecí stehýnka pečená v troubě jsou lehce pikantní a přílohou může být zeleninový salát, bramborová kaše, nebo pečené či...
Pečený losos na másle a víně
Pečený losos na másle a víně je jemný, šťavnatý a přidáme k němu třeba opečené brambory s máslem a zelenou petrželkou....
Pečený losos s brambory
Pečený losos s brambory a zelenými fazolkami připravíme velmi jednoduše v troubě v jednom pekáči. Pomocí doplňujícího koř...
Kachní karbanátky s višňovou omáčkou
...kousky a dáme na 30 minut do ledničky. Kachní kůži osmahneme na pánvičce do křupava. Pak ji dáme...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Kůži recepty