Křupavá slanina na špejli
Křupavá slanina na špejli je rychle a snadno připravená pikantní příloha třeba ke grilované zelenině. Nebo položená na pl...
Křupavá zelenina v tempuře
Připravte si sezónní zeleninu v tempuře. Křupavé těstíčko si doslova zamilujete stejně jako Japonci, kteří ho povýšili na...
Blanšírovaná zelenina - je křupavá a plná vitamínů s výraznou barvou...
Přinášíme tipy na to jak si správně připravit zeleninu, aby neztratila vitamíny a přitom si zachovala krásnou barvu a křu...
Víte jak na blanšírování nebo pošírování?
...Například zelenina si zachová svěží barvu, je křupavá a má jemnější chuť. Velice zajímavá a málo...
Velikonoční nádivka
...bylinkami a oznamuje příchod jara. Vláčná a křupavá pochoutka, která ani nepotřebuje další přílohy, i...
Brambory se slaninou, kukuřicí a vejcem
...kukuřici a restujete, dokud není měkká, ale stále křupavá. Nakonec celou směs posypete jarní cibulkou a...
Socca pizza se sýrem feta
...je jednoduchá, slaná, křupavá palačinka vyrobená pouze z cizrnové mouky, vody,...
Jak zacházet s vejci?
...pár kapek oleje, bude vaše omeleta lehká, jemná a křupavá. Vejce nikdy neřeďte vodou ani mlékem.Barva...
Vyzkoušejte kosmatice! Už je čas!
...omega-6 mastné kyseliny, rutin a cholin. Zdravá, křupavá večeřeKosmatice si můžete připravit například k...
Bramborové noky s křupavým prosciuttem a šalvějí
...prosciuttem a šalvějí jsou prostě vynikající. Křupavá šunka a lahodné nočky, to je skvělá kombinace....
Francouzská bageta
Křupavá francouzská bageta je výbornou přílohou sama o sobě. Stejně tak ji ale můžeme promazat máslem a naplnit tím co má...
Pikantní plněná vejce
...Čerstvé pečivo, jako chléb, bageta nebo křupavá houska, jsou tou nejlepší přílohou. Vejce...
5 nejlepších semínek do vaší letní kuchyně
...rozhodně nijak nezaostávají. Neloupaná, pěkně křupavá, jsou báječným přídavkem do sypaného müsli,...
Nahlédněte s námi pod pokličku kuchařského slovníku…
...minut podlévejte omáčkou, aby se na něm vytvořila křupavá glazura. Redukování Chcete-li docílit výrazné...
Cheeseburger
...během 20minut vaření, tak aby každá strana byla křupavá a měla zlatavou barvu. Po 20 minutách položíme...
Špagety Carbonara
Nevíme jistě, jestli jsou Špagety Carbonara italský vynález, nebo jestli čirou náhodou nepocházejí z Ameriky. Vejce, slan...
Jablka – skladování, tepelná úprava a jejich druhy
...zelená barva. Ve zralém stavu je tato odrůda křupavá a voňavá. Bohužel se do našich obchodů dostávají...
Čas na domácí pečení je možná právě teď
...to třeba ranní rohlíky nebo housky, ve Francii křupavá bageta, známe i italskou ciabbatu, anglické...
Cuketové rolky se sýrem a rajčaty.
Rychlé zeleninové rolky můžeme podávat jako hlavní chod doplněný pečeným bramborem nebo rýží. Aby pokrm lahodil i oku, je...
Vepřové plátky se slaninou
Pikantní vepřové plátky se slaninou podávejte s hranolky opečenými na sucho v troubě nebo s dušenou zeleninou. Výborné bu...
Vejce Benedikt
Vejce Benedikt je hvězdou brunch stolu nebo si ho připravte jako snídaně. Skládá se z toustového chleba, který je pokryt ...
Top 5 sezónních potravin na měsíc srpen 2021…
Záleží vám na tom abyste jedli zdravě a pouze kvalitní potraviny? Nejlepší cestou jak toho docílit je zaměřit se na sezón...
Top 5 zdravých podzimních potravin, které byste rozhodně neměli opomenout…
...kapustu upéct, aby byla co nejchutnější - bude křupavá a zkaramelizovaná, ale přesto bude zdravou...
Granola
Snídaně je základní je nejdůležitější jídlo dne. Připravte si zdravou domácí Granolu, kterou můžete darovat také svým blí...
Mango salát
Jeho původ najdete v Asii, ale učaroval nás také v Evropě. Lehký a zároveň osvěžující salát, hodící se do horkých letních...
Vepřový bok na šalvěji se švestkovou omáčkou
Pikantní švestková omáčka perfektně doplňuje vepřové maso nebo kachnu. Můžete si ji připravit dopředu a uskladnit ve ster...
Pečený tuřín
Vyzkoušejte tuto neobvyklou a velmi lahodnou přílohu. Tuřín zapečený s parmazánem se skvěle hodí například ke steaku....
Asijský pečený bůček
Vyzkoušejte tento asijský recept na pečený bůček, po kterém se vám budou sbíhat sliny. Rafinovaná směs koření a křehké šť...
Cuketové lasagne
...dosahuje stejných výšin jako u masové varianty. Křupavá krusta a vláčný vnitřek, který můžete obměňovat...
Pizza s čerstvou ricottou a červenou cibulí
I když se může zdát opak pravdou, tento recept není o pizze jako takové, ale hlavně o sýru. Nebudeme chodit kolem horké k...
Vepřová žebra podle Pohlreicha
Křupavá žebírka jsou skvělý pokrm pro zimní období. A recept ovoněný badyánem, skořicí a zázvorem, inspirovaný předpisem ...
Špagety carbonara podle Pohlreicha
Špagety carbonara podle Pohlreicha připravujete jen z kvalitních těstovin. Jen tak si na nich opravdu pochutnáte....
Halušky
Z brambor lze uvařit mnoho pokrmů a jsou také základem pro tradiční jídlo našich sousedů Slováků. I když jsou bramborové ...
Mexická fazolová polévka s tortillou a avokádem
Rychlý recept na mexickou zeleninovou polévku s tortilou. Vynikající celoroční polévka, kterou budete chtít připravovat z...
Snídaňová pizza
Pokud už nevíte, co dalšího uděláte dětem k snídani, zde nabízíme lákavou variantu v podobě snídaňové pizzy, kterou si za...
Pečené vepřové koleno
Vepřové koleno je kalorická bomba, a proto se hodí zejména k chladnějšímu počasí. Když je udělané na pivě, odolá této čes...
Hrachovo-jablečná polévka s mátou a křupavými slaninovými krutony
Luxusní polévka, která svou barvou jasně říká, jak moc je zdravá. Vyzkoušejte tuto netradiční kombinaci s jablkem a křupa...
Falešný chalupářský hamburger
...totiž karamelizuje ve vlastním tuku a vytváří křupavá zákoutí, která vzdáleně připomínají muffin z...
Grilované kuře s kokosovou rýží a chilli-limetkovou omáčkou
Skvělý recept na grilované kuře, které má krásně křupavou kůrčičku a jemný vnitřek, které se podává s návykovou kokosovou...
Pečené brambory v troubě
Pečené brambory v troubě jsou výbornou přílohou ke grilovaným nebo pečeným masům. Kdo ale nemusí mít pokaždé maso, stačí ...
Polévka z červené řepy
Polévka z červené řepy je hustá, zdravá, pikantní a s kouskem čerstvého nebo opečeného pečiva může být výbornou večeří....
Buřtguláš
Guláše jsou v české kuchyni velmi populární a kdo chce trochu ušetřit, může hovězí maso nahradit například buřty. Je to o...
Zeleninové hranolky pečené v troubě
Zeleninové hranolky pečené v troubě, podávané s dobrým dipem, můžou nahradit ty klasické, bramborové. Je to zdravá změna...
Svatomartinská husa
Tradice pečení husí na svatého Martina má v Čechách bohatou tradici. Vždyť lidové rčení míní, že kdo si na Martina husu n...
Květákový mozeček se žampiony
Květákový mozeček se žampiony a s křupavou slaninou můžete podávat jen s čerstvým pečivem. Když k němu uvaříte brambory,...
Drobenka žmolenka
Křupavá posypka drobenka nebo také žmolenka, se nejčastěji používá na ovocné koláče. Tato čepice z mouky, másla a cukru d...
Pikantní pečená cizrna
Pikantní pečená cizrna je výborná příloha k masu nebo k salátu z čerstvé zeleniny. Můžete použít i cizrnu naloženou, poku...
Těstoviny s dýní á la carbonara
Těstoviny carbonara jsou velmi jednoduché a hlavně hodně oblíbené. Jde o pokrm typický pro Itálii a připravit se dá i v r...
Vepřový bůček pečený s červenou cibulí
Vepřový bůček pečený v troubě s červenou cibulí, třeba jen s čerstvým chlebem, je pochoutka pro labužníky. Můžete přidat ...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Křupavá recepty