Francouzské brambory pečené v remosce
Francouzské brambory pečené v remosce jsou vláčné a voňavé. Tento recept je vhodný pro 4l remosku....
Francouzské dušené hovězí s houbami a pomerančem
Francouzské dušené hovězí s houbami a pomerančem je jídlo s neobvyklou chutí, vytvořenou marinováním masa a přidáním pom...
Francouzské brambory
Máte rádi francouzské brambory a hledáte recept na jejich přípravu? Potom jste na správném místě, jelikož recept na franc...
Trudnou mysl rozjasní, cibulačka fantaskní – tajemství francouzské cibulačky
V tomto článku se vám pokusíme objasnit tajemství, jež halí francouzskou cibulačku do oparu náročnější sestřičky, než na ...
Francouzské brambory se sýrem
Francouzské brambory se sýrem budou chutnat i vegetariánům, protože se tentokrát obejdeme bez masa. Zato budou krásně von...
Francouzské kuřecí řízky
Francouzské kuřecí řízky můžeme podávat s bramborovou kaší nebo s bramborovým salátem. Jsou pikantní a pokud v receptu po...
Francouzské palačinky s banánem a čokoládou
Tento typ palačinek, kterým se ve Francii říká crepes, se dají naplnit prakticky čímkoliv. Servírovat je lze naslano i na...
Hovězí po burgundsku: recept, který proslavila Julia Child
Jedním z francouzských pokrmů proslavených po světě je bez pochyby Boef Bourguignon, tedy hovězí po burgundsku. Tento rec...
Dobré jídlo, přátelé, a hlavně žádný spěch. Tak stolují Francouzi.
Není to jen o francouzské kuchyni, která je samozřejmě světově proslulá a Francouzi ji mají za“nedotknutelné kulturní děd...
Těsto na francouzské palačinky crépes
Palačinky jsou velmi oblíbený pokrm nejen u nás, ale také ve Francii, kde se tenké placky podávají se slanou nebo sladkou...
Kapoun na víně
Kapoun na víně je recept převzatý z francouzské kuchyně. Pokud je kapoun starší než jeden rok, je vhodné ho před pečením ...
Zapečené brambory v troubě
Zapečené brambory v troubě se připravují snad v každé rodině. Někde jim říkají francouzské brambory, ale všechny recepty...
Jak uvařit ledvinky
Leckdo z nás nad vnitřnostmi ohrnuje nos, ale v kuchyni některých zemí, například ve francouzské, jsou oblíbenou surovino...
Recept na palačinky jako součást špionážního thrilleru
Palačinky a recepty na ně patří k základním pilířům každé běžné české domácnosti, jenže i přes mohutnou oblíbenost a rozš...
Švestková bublanina
Výborná sezónní sladká tečka. Tento recept pochází z francouzské kuchyně tzv. Clafoutis, které je v originálu trochu vláč...
Hovězí líčka na červeném víně
Jemné a rozpadající se masíčko s omáčkou z kořenové zeleniny a červeným vínem, podávané s hladkou bramborovou kaší. Tradi...
Domácí česneková majonéza
Domácí česneková majonéza se hodí ke všem pečeným, grilovaným nebo smaženým masům, ale samozřejmě také k zelenině. Je pik...
Rozhovor nejen o jídle s Filipem Sajlerem z pořadu Kluci v akci
Dnes přinášíme rozhovor s Filipem Sajlerem, kterého pravděpodobně znáte z kulinářského pořadu Kluci v akci. Filip je neje...
Top 10 snídaně
Asi každý z nás někdy slyšel, že snídaně je nejdůležitější jídlo dne, že je základ, že je nutná proto, abychom měli od rá...
Profiterolky (Gougères, česky větrník)
Gougères jsou sýrové bochánky z odpalovaného těsta, jinak také nazývané profiterolky, česky se jim říká větrník. Jejich c...
Snídaňová pizza
Pokud už nevíte, co dalšího uděláte dětem k snídani, zde nabízíme lákavou variantu v podobě snídaňové pizzy, kterou si za...
Holandská omáčka
Holandská omáčka patří k pilířům francouzské kuchyně a hodí se zejména k rybám a mořským plodům, někdy také k zelenině....
Vanilka jedinčné koření
Trochu historie Vanilka je koření, které pochází z jihovýchodního Mexika. Zde jej Toltékové a Aztékové používali k dochuc...
Slovník sommeliera: mluvte jako profesionální znalec vína
Ztrácíte se v zvláštních vinařských pojmech, které zní jako v nějaké cizí řeči? Co vlastně říká číšník, když vám nabízí b...
Brambory grenaille
Označení Grenaille nesou brambory menší než 28 mm. Tento druh je oblíbený zejména ve francouzské kuchyni a ze země galské...
Francouzská cibulová polévka
Cibulová polévka je skvělý lék na všemožné neduhy, kterými trpíme po dlouhé zimě. Nikdy předtím jste nevařili? Cibulová p...
Francouzský toast se skořicí
Francouzský toast se skořicí můžete doplnit třeba čerstvým ovocem. Ale i samotný je lahůdkou. Dopřejte si nezapomenutelno...
Croissanty plněné čokoládou
Sladké rohlíky z nadýchaného těsta, to jsou francouzské croissanty. Oblibě se těší nejen v “zemi galského kohouta”, ale t...
Pikantní vepřová panenka
Pikantní vepřová panenka ve slaninovém kabátku dušená na másle a oleji bude výborná s bramborovou kaší. Ale samozřejmě si...
Letní vajíčkový salát se sýrem
Letní vajíčkový salát se sýrem a se zelenými bylinkami je lehký a je bez majonézy. Takže trochu odlehčená a dietní pomazá...
Dýňový kiš
Francouzské slané koláče - guiche -, jsou skvělé hlavně v tom, že se recepty dají snadno upravovat podle toho, co právě m...
Makronky
Makronky - slaďoučký, malinkatý sendvič, v podstatě jednohubka. Výborné ke kávě, čaji nebo jako dárek k různým příležitos...
Zapečené brambory s kedlubnou a se slaninou
Zapečené brambory s kedlubnou a se slaninou jsou jednou z variant na \"francouzské\" brambory. Je to příjemná změna....
Rohlíčky z listového těsta s čokoládou
Rohlíčky z listového těsta s čokoládou jsou úplně stejně dobré jako francouzské croissanty. A když máte hotové listové tě...
Ratatouille
Ratatouille je tradiční francouzské zeleninové jídlo. Můžeme ho podávat třeba s opečenými tousty potřenými česnekem. ...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Francouzske y recepty