Ricottové knedlíčky s chřestem a zeleným česnekem
Velmi jednoduché knedlíčky na přípravu a jedná se o ideální pokrm na jaro. Jarné chřestová sezóna je za dveřmi a tak ji n...
Francouzský nicoise salát s tuňákem
Tento skvělý jarní francouzský salát je elegantní kombinace tuňáku, brambor, vařeného vejce, oliv a zelených fazolek. Sar...
Blanšírovaná zelenina - je křupavá a plná vitamínů s výraznou barvou...
Přinášíme tipy na to jak si správně připravit zeleninu, aby neztratila vitamíny a přitom si zachovala krásnou barvu a křu...
Nejlepší domácí hranolky? Prozradíme vám, jak na ně
Nakrájet brambory a osmažit je? Kdepak. Příprava hranolek je tak trochu alchymie. Krátké blanšírování, zvolné předsmažení...
Speciální kuchařské techniky, které snadno a rychle ovládnete
Stejně jako v jiných oblastech jde vývoj kupředu, tak i gastronomie nezůstává pozadu. Kuchařskými technikami se nazývají ...
Tepelná úprava potravin
Tepelnou úpravou potravin, což je vaření v páře, vaření ve vodě, opékání, pečení, dušení, grilování, blanšírování, smažen...
Nahlédněte s námi pod pokličku kuchařského slovníku…
Vaření není žádná věda, ale občas narazíte na pojem, kterému vůbec nerozumíte. Seznamte se s námi s kulinářskými pojmy, d...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Blanšírování: recepty