Pečená kachna
Pečená kachna je klasický recept našich babiček. Servíruje se s houskovým nebo bramborovým knedlíkem a červeným zelím. ...
Kuře na paprice
Kuře na paprice je klasický recept už našich babiček. Sice to dříve spíše místo kuřete byla slepice, ale na receptu se ...
Pečivo pro hladové krky? Bramborový chléb podle našich babiček!
Chléb, housky a rohlíky jsou dnes již samozřejmou součástí našeho jídelníčku. Byly ale doby, kdy měli obyvatelé hluboko d...
Jak šmakuje Moravskoslezsko
Nemusí být na škodu na chvíli zapomenout na hamburgery, čínské nudle, pizzy, špagety, krevety a hranolky a poohlédnout se...
Bublanina
Bublanina je rychlý nadýchaný moučník, který všichni známe už od našich babiček. Můžeme použít ovoce jaké máme zrovna n...
Výroba droždí doma
V době koronaviru vzrostla popularita pečení domácího pečiva. Je finančně dostupnější a hlavně každý ví, co si do něj dal...
Vaření krup
Ječné kroupy tvořily jeden ze základních kamenů stravy našich babiček a prababiček a mělo to své opodstatnění. Dnes opomí...
Herbář - moderní pořad o jídle z darů Matky přírody
Herbář je původní bylinková show, kterou uvádí moderátorka, herečka a maminka Kateřina Winterová. Seznámíte se s tradicem...
Zavařování, nakládání, moštování, sušení a mrazení
Omamná vůně povidel a marmelád, aneb zavařování, sterilování, nakládání, moštování, sušení a mražení. Nejen pálící ...
Vepřová krkovice
Krkovička je tučnější kousek masa z prasete. Díky tomu, že je prorostlá, se dá připravit vcelku i nakrájená na plátky. Up...
Kyselá bramborová polévka
Kyselá bramborová polévka, nebo jestli chcete na kyselo bývala na stole už našich babiček a dědečků. Oblíbili si ji proto...
Krkovice
Krkovička je chutnější než například pečeně, protože je prorostlá tukem. S kostí se hodí převážně na pečení, vykoštěná a ...
Letní úvahy nad zavařováním
aneb ležím u vody a přemýšlím co s těma okurkama. Až se nám v zimě zasteskne po horkém slunci, rozkvetlé zahradě nebo ...
Cibule královna kuchyně
Cibule – navenek obyčejná, ale ve skutečnosti skoro zázračná potravina Pravděpodobně pochází ze střední nebo západní Asi...
Bramborové šišky s povidly
Bramborové šišky s povidly posypané mletým mákem, to je lahůdka našich babiček. Povidla můžete použít jakákoliv, my jsme ...
Bramborové šišky polité sádlem
Bramborové šišky polité sádlem známe jistě z receptů našich babiček. Nevadí, když je trochu oprášíme....
Nadívané kuře
Nadívané kuře je klasika, kterou známe už od našich babiček. Neuškodí si ji znovu připomenout....
České vánoční hody
Vánoce jsou tím nejoblíbenějším svátkem roku pro většinu lidí. Samozřejmě předcházejí tomu veliké přípravy a pro mnoho li...
Valentýn, aneb co o něm možná ještě nevíte
Svátek všech zamilovaných, tedy svatý Valentýn, který připadá na 14. února, jistě každý dobře zná. V našich končinách sic...
Kandovaná dýně Hokkaidó
Kandovaná dýně je recept našich babiček. V sezóně dýní se i nám může hodit....
Trhanec v karamelu
Trhanec v karamelu je jedním z moučníků, které nejspíš známe od svých babiček nebo maminek. Rychlý, jednoduchý a slaďoučk...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Babiček! recepty