Dušená mrkev a opečené brambory na cibulce s cherry rajčátky
...chuť na lehké zeleninové jídlo? Dušená mrkev a opečené brambory na cibulce s cherry rajčátky ... budou chutnat dětem i dospělým ....
Dušená mrkev
...se při pomyšlení na tento pokrm možná vybaví školní jídelna a blátivá ... chuť mrkve. Správně podušená mrkev přitom může být velká pochoutka, které stojí za ... to dát šanci. Tato zelenina je skvělá i díky širokému využití, přidat se dá ... do polévek a podušená je skvělá jako příloha. Navíc je k dostání po celý rok a její nasládlá chuť...
5 důvodů, proč jíst „nejen“ na jaře mrkev
...Řeč je o mrkvi, přitom sladká a křupavá zelenina je skrytým pokladem pro naše zdraví. Na jaře navíc udělá službu i naší pokožce. Představíme vám...
5 důvodů, proč jíst na jaře chřest
...zeleniny tradičně startuje v polovině dubna a milovníci chřestu se už jistě nemohou dočkat, ... výhonky připraví v kuchyni. Prozradíme vám, proč tuto jarní zeleninu zařadit na jídelníček. Od...
Krémová zapečená mrkev
...zapečená mrkev je jídlo, které vám bude chutnat, i když zrovna mrkev moc nemusíte. Rozhodně ho ... vyzkoušejte. Pečící troubu předehřejeme na 180 stupňů. Ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu...
Dušená mrkev
...přílohu je nejlepší podávat vařené brambory. Snadno a rychle si tak připravíme velmi zdravý oběd...
Dušená mrkev s bramborem
...něj ale neobejde, může do hotové mrkve přidat na kostky nakrájené vařené hovězí z vývaru. Mrkev ... očistíme a nakrájíme na kolečka. Do kastrolu dáme lžíci másla, rozpustíme...
7 důvodů, proč jíst na podzim česnek
...se mu přezdívá přírodní antibiotikum, a toto označení nezískal jen tak náhodou. Podzim sebou nese ... se objevují mlhy i déšť. Právě charakter počasí nahrává vzniku onemocnění dýchacích cest a za sezonu...
Srpen měsíc broskví: proč jíst toto skvělé ovoce?
...sladce voní i chutnají a v létě si užíváme moučníky i dezerty z tohoto ... šťavnatého ovoce. Broskve ale přináší našemu tělu i mnoho benefitů. Představíme vám pár důvodů, proč je zařadit do jídelníčku. Starší než...
Dušená mrkev
Dušená mrkev s bramborem a plátkem vařeného hovězího masa je báječná pochoutka. A také zdravá a málo kalorická....
Dušená mrkev se slaninou a šunkou
Dušená mrkev se slaninou a šunkou je hotové celé jídlo, ale i skvělá příloha k masu. Jednoduché a rychlé....
5 důvodů, proč dát šanci rostlinám ze supermarketu
...zahrádkáři předpěstovávají sadbu ze semínek a na internetu hrdě vystavují fotky vypiplaných ... nedůvěřují rostlinám ze supermarketu. Zde je pět důvodů, proč by i rostliny ze supermarketu měly dostat...
Proč jíst hrušky a pěstovat je?
...podzimních druhů ovoce, jejíž chuť v nás navodí pocit podzimu až zimy. Nejen že toto ovoce ... Přečtěte si více o pozitivním působení hrušek na naše zdraví. Jak a kde ji pěstovat? Také u hrušní...
Dušená mrkev s kedlubnou a fazolkami
Dušená mrkev s kedlubnou a fazolkami je nejlepší s vařenými bramborami nebo s bramborovými noky. Také může být přílohou k...
Chléb Bezlepkový pohankový z Herbáře z knihy Jíst a žít
...nejlepší, co jsem se za pět let naučila v Herbáři a co lze snadno aplikovat i do...
Šunka s hráškem, mátou a estragonem
...hráškem, mátou a estragonem je lehký jarní salát, na který můžete použít zbylou vařenou šunku. ... chuť a jeho rychlá příprava je také jedním z důvodů, proč tento recept vyzkoušet. Do hrnce s ... slijeme. K hrášku pak přidáme vařenou šunku nakrájenou na kostičky, máslo, nasekanou mátu a...
Domácí lučina: proč jíst skutečné potraviny a jak čerstvý sýr vyrobit
...ze zásad zdravé výživy je jíst potraviny bez zbytečné chemie. Konzervanty a ... látky zvýrazňující chuť potravin našemu tělu příliš neprospívají. Spíše naopak. Mohou...
Proč jíst vodní melouny?
...Sladká osvěžující zelenina, která obsahuje velmi malé množství kalorií, ale ... velké množství vitaminů a látek potřebných pro naše tělo. Proč je tedy dobré meloun konzumovat?...
Domácí vegan-kešu sýr
...máte intoleranci na laktózu či jste z jakéhokoliv důvodu přestali jíst mléčné výrobky a přitom milujete sýry, zkuste si ... doma připravit rostlinnou alternativu sýru, která se tomu živočišnému rozhodně ... salátu či podávat jako předkrm. To vše už necháme na vás...
Houbová omáčka
...omáčka a její recept může posloužit nejen na jaře a na podzim, ale díky nabídce hub v obchodech ... může být houbová omáčka na stole i kdykoliv jindy...
Bramborové koule
...niterné gastronomické židovské tradice patří namátkou bagety, kuřecí nudlová polévka, challah, ... pastrami nebo třeba hovězí maso. Tento recept na bramborové koule pochází z jižního Německa, které...
Kdy bychom měli jíst polévky a kdy ne?
...se vůbec žádný oběd neobešel bez polévky. Naše babičky vařily polévky stále a ty byly ... kvůli nedostatku času, možná kvůli těm kaloriím navíc, kdoví. Rozhodně už nemáme polévku každý den....
Poradíme proč byste měli jíst sezónní potraviny…
...k tomu, že většina ovoce a zeleniny se v supermarketech objevuje ... celoročně, možná si říkáte, proč bychom měli jíst sezónní produkty, když všechny druhy produktů...
Velikonoční nádivka
...nádivka voní jarními bylinkami a oznamuje příchod jara. Vláčná a křupavá pochoutka, ... jídlo třeba s bramborami nebo jen tak na chleba. Věděli jste například, že velikonoční...
Kluci v akci zapečená brokolice recept
...mít po ruce nějaké mlsání u televize? Pak vsaďte na recept zapečenou brokolici!Jedni ji milují, druzí ... Pokud ale vyzkoušíte tento jednoduchý recept na zapečenou brokolici, do brokolice se zamiluje...
Kopřivový čaj
...je skvělá bylina, která se sbírá zejména na jaře a velmi prospívá našemu zdraví. Kopřivy pročišťují krev, posilují imunitu a velmi účinné jsou ... i jako přeliv na vlasy pro jejich zdravý růst. Kopřivový čaj si ... oblíbily už v dobách dávno minulých a věděli proč. Tato bylina má pro lidský organismus očistné...
Bramborový salát
...bývá i příčinou sporů: Co do něj vlastně patří a proč? Jak má vypadat ten úplně nejlepší bramborový ... salátu, aby byl skutečně „jako od maminky“ už narušil nejedny původně idylické Vánoce dvojic...
Čočkový salát
...se jíst samotný a skvěle funguje například i jako příloha k rybě. V některých ... domácnostech se podává na Vánoce, ale jíst se dá po celý rok, protože moc dobře chutná....
Krůtí sekaná
...Na chalupu, na odpočinkový víkend se hodí jídlo, které můžeme jíst za tepla i za studena. Proč si neupéct krůtí...
Jemná bylinková polévka s krutony
...bylinková polévka chutná nejlépe na jaře a z čerstvých zelených bylin. Klidně přidejte i...
Vydatný krém z kořene Topinambur
...recept na rychlý zimní polévkový krém plný vitaminů ocení ... plody jedinečného druhu slunečnice, které si na talíři zamilujete na jaře i v zimě. Chutné hlízy ... proslulé zejména vysokým obsahem zdraví prospěšné látky zvané...
Vánoční krocan
...krocan není české vánoční tradiční jídlo, ale proč ho nevyzkoušet a mile nepřekvapit vánoční ... návštěvy. Sice je jeho příprava trochu náročnější na čas, ale o svátcích máme přece času spousty a...
Bramborový salát
...menu spolu se smaženým kaprem. Ale připravovat a jíst se dá po celý rok. Brambory uvaříme ve slupce, ... oloupeme a nakrájíme je na kostky. Ve velké míse je pak smícháme s nakrájenými vejci uvařenými natvrdo, s nadrobno nakrájenou cibulkou, nakrájenou kyselou okurkou a nakrájenou uvařenou kořenovou zeleninou (mrkev,...
Pařížské rohlíčky
...jako první. Pařížské rohlíčky – zákusek nejen na Vánoce Pařížské rohlíčky se neobjevují pouze na vánočním stole. Můžeme je najít také v podobě...
Pikantní škvarková pomazánka
...škvarková pomazánka na nasucho opečeném plátku chleba je sice trochu ... nedietní, ale proč si ji občas nedopřát. Třeba když nám doma po...
Perníčky
...týdnu. Nestíháte? Nevadí. Máme pro vás recept na perníčky, které jsou měkké hned. Navíc jsou tak ... mezi široké vrstvy obyvatelstva. Prodával se na poutích a jarmarcích, čas od času se dokonce...
Brambory zapečené se sýrem
...se sýrem jsou lahůdkou nejen pro ty, co nemusí jíst maso. Vůně sýra a pečených brambor láká nás ... všechny. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Ve velkém hrnci rozpustíme máslo a...
Kuřecí řízek Kyjev se zelným salátem
...vaší pozornosti neměl ujít tento lahodný recept na kuřecí řízek Kyjev. Vězte, že je to jemné kuřecí ... maso, které se jen rozplývá na jazyku, obalené v křupavé strouhance a plněné...
Rychlý oběd z vepřové kýty recept
...k nejoblíbenějším v české kuchyni, lze zpracovat na mnoho způsobů. Obsahuje mnoho bílkovin a vitamíny ... řízků a asijských minutek z ní lze připravit například grilované ražniči. Jde o kvalitní libové...
Salát z kuskusu s kuřecím masem a zeleninou
...a zeleninou je rychlé a lehké jídlo. Můžeme ho jíst teplý i studený, hlavně v létě to bude rozhodně ... večeře. Nejdříve připravíme kuskus. Do hrnce nalijeme vodu, osolíme, přidáme trochu oleje a...
Kuřecí rizoto s parmezánem
...s parmezánem je rychlé a chutné jídlo. Můžeme ho jíst k obědu i k večeři, je lehké a báječně voní sýrem ... Ve vyšší pánvi na oleji osmahneme cibuli a nakrájenou mrkev. Když obojí změkne, přidáme česnek, ... Vše přivedeme k varu, snížíme teplotu a zvolna přikryté vaříme 18 minut. Pak odstraníme kůru ze ... sýra, přidáme nakrájené kuřecí maso a 5 minut prohříváme. Nakonec do jídla přidáme petrželku a citronovou...
Krupicová polévka s vejcem a mrkví
...na krupicovou polévku důvěrně znaly kuchařky na základních školách dob minulých. Jistě si všichni ... s drobnými zrníčky krupice, ve které plavala mrkev a kroutily se rozteklé vaječné bílky. Krupicová...
Dušená rýže se zeleninou
Dušená rýže se zeleninou je lehké jídlo nejen pro vegetariány. Nemusí přece být každý den maso. Strouhaný sýr nemusí být...
Fazolová polévka od babičky
...polévka od babičky je sytá a i bez pečiva klidně nahradí celou večeři. Oblíbí si ji nejen dospělí,...
Zapečená růžičková kapusta
Zapečená růžičková kapusta je skvělé jídlo nejen pro vegetariány. Můžeme ji podávat s vařenými brambory nebo třeba s bram...
Svíčková na smetaně
...se řekne Svíčková na smetaně, každý na jazyku ucítí tu jemnou a lahodnou chuť kořenové ... zeleniny, dochucené smetanou. Ne nadarmo se Svíčková na smetaně řadí mezi oblíbené...
Špagety se smetanovou omáčkou se zeleninou
Špagety se smetanovou omáčkou se zeleninou je celé jídlo připravené během necelé půlhodiny. Jídlo nejen pro vegetariány....
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou 5 důvodů proč jíst „nejen“ na jaře mrkev recepty