Tradiční česká vánočka
Který recept na vánočku je ten ideální právě pro vás? Skoro každá rodina má svůj (tajný) recept, který každoročně již po ...
Svíčková omáčka s hovězím masem
Taky si čas od času dopřejete českou klasiku Svíčkovou omáčku? Já tedy rozhodně ano....
Medvědí česnek - 100% přírodní antioxidant podporující imunitu
Jeden ze zásad boje proti škodlivým virům je prevence. Nastala sezóna medvědího česneku, který je plný vitamínu C, je sil...
Jednoduše poznejte kvalitní suroviny a upečte 100 let staré recepty
Zní to jako největší klišé na světě, ale právě na Vánoce vybírejte z kvalitních a poctivých surovin, nejlépe z domácí pro...
Sušenky z ovesných vloček
Sušenky z ovesných vloček s oříšky můžeme podávat ke kávě přátelům, nebo jako zdravou pochoutku dětem. Jsou křehké a křu...
Krůtí sendvič s vepřovou šunkou a sýrem
Krůtí sendvič s vepřovou šunkou a sýrem je vydatná a zdravá svačina, nebo lehký oběd, nemáme-li čas na větší jídlo. Je pl...
Smažené tofu s japonskou omáčkou ponzu
Tofu připravené originálním způsobem. Je to japonská dobrota, která zachutná snad každému....
Top 3 vánoční menu: Ozvláštněte si vaše letošní Vánoce…
Sestavili jsme pro vás seznam top 3 brilantního sedmichodového vánočního menu. Pokud se nebojíte změny a chcete letošní V...
Vše o víně, co by jste měli znát
Sommelierské pojmy nemusejí být španělskou vesnicí. Naučte se jim porozumět Znáte ten pocit, kdy si v restauraci objedná...
Kozí sýr s jedlými květy
Tento kozí sýr je opravdu delikatesní a pikantní. Vynikající s čerstvým pečivem a dobrým vínem!...
Vánoční tlačenka
Vánoční tlačenka je velice jednoduché, rychlé a chutné cukroví. Pouze smícháte ingredience, dáte do ledničky a je hotovo....
Mandlové marcipánové kuličky
Marcipán miluje snad každé dítě. V cukrárně vybírají a přemítají, které marcipánové zvířátko si vyberou. Vyzkoušejte si v...
Slovník sommeliera: mluvte jako profesionální znalec vína
Ztrácíte se v zvláštních vinařských pojmech, které zní jako v nějaké cizí řeči? Co vlastně říká číšník, když vám nabízí b...
Sedm potravin nabitých vlákninou jako zdroj energie
Vláknina je v dnešní době v konzumovaných potravinách velice žádaná složka. Vláknina je totiž pro člověka naprosto nepost...
Sladká bramborová polévka
Sladká bramborová polévka je přesně to pravé pro chladné zimní večery. Je sytá, hustá a báječně voní a chutná. Ve velk...
Dušené zelí
Bez dušeného zelí si neumíme některá jídla ani přestavit. Uděláme si velmi dobré dušené zelí....
Listové těsto na slano - šneci
Listové těsto na slano - šneci, to je jeden z receptů na slané a rychlé pohoštění. Hodí se k vínu, k pivu, nebo třeba k d...
Top letní nepečené dobroty
Mlsání v létě má tu výhodu, že je k dostání spousta báječného ovoce, z něhož lze vyrobit řadu výtečných dezertů - ať už p...
Pesto 3 x jinak: bazalkové, libečkové a z rajčat
Patří k nejoblíbenějším omáčkám v Itálii – pesto. Jeho využití je široké. Pesto dochutí těstoviny, pomazánky, omáčky, pod...
Brokolicová polévka krémové konzistence
Brokolicová polévka krémové konzistence je výborný tip na večeři. Obzvláště v zimních měsících nám krémová konzistence př...
Zelený konopný chléb
Vyzkoušejte domácí chléb z konopné mouky, který je velice zdravý a jedinečný. Recept je celkem náročný a rozhodně není pr...
Rakytníkový džem
Rakytníkový džem nám dodá spoustu vitamínů a prospěšných látek. V sychravých studených zimních dnech to rozhodně budeme p...
Zhubněte a buďte fit díky letnímu ovoci…
Mezi celebritami a modelkami je ovocná dieta velmi oblíbená. Dodržuje se pouhé tři dny, během nichž zhubnete dvě až tři k...
Sůl – ve větším než malém množství nebezpečná celoživotní přítelkyně
Sůl patří podle mnoha světových šéfkuchařů k pěti základním ingrediencím. V českých pohádkách je sůl nad zlato a naši dáv...
Svíčková na smetaně
Když se řekne Svíčková na smetaně, každý na jazyku ucítí tu jemnou a lahodnou chuť kořenové zeleniny, dochucené smetanou....
Hruškové řezy
Nepečený dort z korpusem z kuskusu, je ideální pro letní dny. Je lahodný a přesto velmi lehký. Jeho příprava je snadná a ...
Vepřová pečeně na jablkách
Vepřová pečeně na jablkách je jemná, delikátní a má nezaměnitelnou chuť. Můžeme ji podávat třeba s houskovými nebo brambo...
Hovězí líčka na červeném víně
Jemné a rozpadající se masíčko s omáčkou z kořenové zeleniny a červeným vínem, podávané s hladkou bramborovou kaší. Tradi...
Nastavovaná kaše
Na bramborovou kaši nastavenou kroupami se časem tak trochu zapomnělo, což je škoda. Chutná totiž báječně a díky kroupám ...
Dýňový kiš
Francouzské slané koláče - guiche -, jsou skvělé hlavně v tom, že se recepty dají snadno upravovat podle toho, co právě m...
Jalapeňo pomazánka s tortilla chipsy
Jako první si v míse smícháme tavený sýr spolu s majonézou. Mícháme tak dlouho, dokud se nám to nespojí a nevytvoří hladk...
Cheesecake
Cheesecake, neboli také tvarohový dort, či sýrový koláč, je lahůdkou, kterou nikdo nepohrdne. Z mnoha jeho variant jsme v...
Makové raw kuličky
Můžete si vyrobit válečky nebo kuličky a dle chuti ještě ozdobit vlašským ořechem. Je to rychlé a snadné cukroví....
Bramborákové placky z topinamburu
Ze slunečnice topinambur se používají hlízy, které jsou velice chutné a mají až oříškovou chuť....
Kopřivovo bršlicový nákyp
Kopřiva je známá tím, že pročišťuje krev. Proto je tento nákyp prospěšný pro naše zdraví....
Smažené banány v kokosovém těstíčku
Nejprve si připravíme těstíčko. Smícháme obě mouky, kukuřičný škrob, 2 lžíce kokosu a sůl. V jiné nádobě jedlou sodu rozm...
Bábovka z cukety
Bábovka z cukety je vláčná a jemná. Ořechy použijeme ty, které máme rádi. Hotový moučník nakonec pocukrujeme prosátým mou...
Švestkovo - čokoládová lahůdka
Každá hospodyňka, která peče a zdobí moučníky, ráda zkouší nové náplně, polevy aj. Jednou z nich, může být vařená švestk...
Čokoládová poleva z pudinku a kakaa
Oslava nebo rodinná sešlost se neobejde bez ovocného poháru, moučníku či zákusku. Přelít je můžeme čokoládovou polevou z ...
Výborný domácí chléb z žitného kvásku
Výborný chléb s pěknou kůrčičkou. To je chléb z kvásku (žitného). Doba kynutí je sice delší, ale výsledek stojí za to....
Pampeliškový med (sirup) s pomerančovou příchutí
Pampelišky už jsou všude kolek nás. Udělejte si doma pampeliškový med. (sirup)...
Fenyklový salát s kozím sýrem a třešněmi
Neobvyklý lehký salát, který snoubí chuť slaného kozího sýry se sladkou chutí třešní. Podtržen fenyklem a čočkou je prost...
Ochucený ocet
V teplých měsících dozrávájí na zahradě poklady. Můžeme si udělat ochucený ocet na salát....
Party houbové koláčky
Přinesli jste si z lesa košík hub a přemýšlíte co s nimi? Party houbvé koláčky jsou výborná volba. Můžete jimi pohostit n...
Pečený čaj s jablky a brusinkami
Už nevíte co s jablky? Už jste upekli štrůdl, nasušili křížaly, udělali povidla, přesnídavky a pořád vám zbývají? Vyzkouš...
Rybízový pečený čaj
O rybízu je známo, že je velice zdravý, obzvláště ten černý. Najdeme v něm vysoký obsah vitamínu C, mnoho minerálních lát...
Zelňačka z kysaného zelí se slaninou
Zelňačka z kysaného zelí se slaninou je to pravé, co nás zahřeje ve studeném podzimním počasí. Je hustá, sytá a pikantní...
Bramborový salát s jarní cibulkou a česnekem
Bramborový salát s jarní cibulkou a česnekem můžete klidně jíst i jako samostatné jídlo. Nebo to může být pikantní přílo...
Marmeláda z rebarbory
Marmeláda z rebarbory je na rozdíl od jiných marmelád příjemně nakyslá. Proto se tak skvěle hodí jako náplň do buchet i ...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou 100% recepty