Pampeliškový sirup
Na jaře se louky zbarví do žluta, protože kvete Smetánka lékařská, lidově zvaná pampeliška. Tahle kytka s jasně žlutými k...
Tipy na zdravé trávení a zažívání přirozenou cestou…
Trápí vás po jídle žaludeční nevolnost, nadýmání plynatost, pálení žáhy, zácpa nebo průjem? Nechte se inspirovat našimi t...
Med – vzácný dar přírody
O „zemi oplývající mlékem a strdím“ jsme si přečetli už v Jiráskových Starých pověstech českých, pro které byla inspirací...
Bezmléčná dieta
Intolerancí laktózy trpí podle posledních výzkumů až 80% světové populace. Rozlišujeme intoleranci laktózy vrozenou, prvo...
Citronová dieta
Citron známe hlavně jako zdroj vitamínu C, ale tento plod obsahuje i jiné prvky a živiny, jako například vápník, draslík,...
Jak na žaludeční vředy? Jíst v klidu!
Zažívacími obtížemi, poruchami trávení a žaludečními vředy trpí čím dál více lidí. Po padesátém roku života je to celkem ...
Proč si pořídit jablečný ocet?
Ocet většina z nás používá v kuchyni, nejčastěji k nakládání zeleniny nebo k okyselení některých pokrmů. Pro tyto účely p...
Kardamom - ájurvédská královna chuti
Domovinou kardamomu je Indie, kde se pro tuto rostlinu používá název elettari. Pojmenování kardamon, jak je často v češti...
Zatočte s bílým cukrem
Konzumujeme ho každý den, třeba i nevědomky, a ani si neumíme představit, kolik ho některé potraviny obsahují. Ano, řeč j...
Medvědí česnek - 100% přírodní antioxidant podporující imunitu
Jeden ze zásad boje proti škodlivým virům je prevence. Nastala sezóna medvědího česneku, který je plný vitamínu C, je sil...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou žáhy: recepty