Pečený česnek s topinkou
Pečený česnek chutná lehce oříškově a nemá tak ostrou chuť. Můžete ho namazat na topinky, ale klidně i na čerstvé pečivo...
Pomazánka s avokádem
Oblíbená pomazánka s avokádem přijde vhod na svačinu nebo na večeři. Tuto pomazánku jistě ocení i dospívající děti....
Medvědí česnek vám dodá potřebnou energii
Ještě se po zimě cítíte kapánek unavení? To bude tím, že jste letos ještě nešli kolem míst, kde roste česnek medvědí - ne...
Zázrak jménem česnek – pochutina i lék
Česnek je jedním z největších darů přírody. Má své příznivce i odpůrce. V tom druhém případě hlavně kvůli jeho specifické...
Omáčka Alfredo na těstoviny
Alfredo omáčka je perfektním doplňkem k těstovinám, kuřecímu masu, bramborám nebo k jakémukoliv předkrmu, kterému chcete...
Chilli Con Carne
KLasické mexické jídlo Chilli con Carne je skvělý oběd nebo večere pro milovníky ostřejších jídel. Pokud nepoužíváme f...
Frankfurtská polévka
Kdo má rád hutné polévky, určitě mu udělá radost frankfurtská polévka....
Česnek
Česnek – výrazné koření a přírodní antibiotikum Již staří Řekové a Římané připisovali česneku významnou roli nejen v kuc...
Jak skladovat domácí česnek až do jara?
Na chřipku i na rýmu, na parazity i na upíry. Česnek je zkrátka poklad, který si můžete s úspěchem pěstovat i na vlastní ...
Česnečka s majoránkou a bramborami
Nezastupitelné místo v české kuchyni má jistojistě česnečka s majoránkou a bramborami. V době nachlazení, po bujarém večí...
Výborná gulášová polévka
Gulášová polévka patří ke klenotům kuchyně. Její chuť je nezaměnitelná....
Pomazánka s česnekem a sýrem
Česneková pomazánka je výborná varianta, když přijde nečekaná návštěva....
Medvědí česnek - 100% přírodní antioxidant podporující imunitu
Jeden ze zásad boje proti škodlivým virům je prevence. Nastala sezóna medvědího česneku, který je plný vitamínu C, je sil...
Potřebujete snížit tlak a cholesterol, zlepšit trávení a prospět svému srdci? Nebo se potřebujete doma zbavit upírů, odradit zloděje a odvrátit závist? Vsaďte na česnek.
V české kuchyni, a vlastně v každé vyhlášené kuchyni od Francie až k Číně, je česnek velmi významnou rostlinou s všestran...
Pita chléb s kuřecím masem
Pita chléb je velmi oblíben zejména v arabských zemích, u nás jeho konzumace není zas tak častá. Přesto je to velmi chutn...
Jidáše se škvarky
Mléko ohřejte, aby bylo vlažné, rozdrobte do něj kvasnice a rozmíchejte. Sádlo nechejte povolit v pokojové teplotě nebo ...
Sépiové špagety s krevetami a rajčaty
Pojďte ochutnat něco nového z italské kuchyně. Sépiové špagety vás okouzlí na první pohled svou sytě černou barvou, která...
Zázračný česnek: Egypťané na něj přísahali, ve Středověku byl zbraní proti moru
Známe ho jako pikantní dochucovadlo i jako zázračnou hlízu, která léčí mnoho neduhů. Česnek má v kuchyni i v lidovém léči...
7 důvodů, proč jíst na podzim česnek
Někomu velmi chutná, jiný ho nemůže ani cítit – česnek. Jeho vůně i chuť jsou velmi intenzivní a tohle koření umí skvěle ...
Quinoa karbanátky
Tyto vegetariánské karbanátky jsou velmi chutné a snadno se připravují, navíc s čerstvým pestem a kozím sýrem chutnají sk...
Kuřecí kung pao podle Pohlreicha
Velmi populární jídlo z asijské kuchyně, to je kuře kung pao, v němž se krásně prolínají pestré chutě a vůně. Co je na to...
Vydatný hovězí guláš v holandské troubě
V chladném období není nic lepšího než vydatný hovězí guláš!. Dušené hovězí maso se vaří v troubě asi 2 hodiny, aby bylo ...
Medvědí česnek: oblíbená jarní bylinka, která prospívá zdraví a obohatí kuchyni
Na jaře lesy dostanou nový zelený koberec a začnou vonět po česneku. Začíná sezona sběru medvědího česneku, vytrvalé byli...
Pozor na původ česneku! Ne každý „český“ je skutečně český
V českých obchodech se dějí záhady. Jako tomu je česnekem, který je označený jako český. Svízel spočívá v tom, že „českéh...
Bylinkové máslo s medvědím česnekem
Máslo s bylinkami je výtečná nátěrka na pečivo. Bylinky dodají žlutému máslu krásnou barvu, a také porci zdraví navíc. Na...
Nádivka do velikonočního kuřete
Nádivka do velikonočního kuřete musí nutně chutnat po jarních čerstvých bylinkách a koření. Kolik tam dáte těch kopřiv a...
Jehněčí kýta s pečenými rajčaty
Jehněčí kýta s pečenými rajčaty je nejlepší s bramborovými knedlíky. Ale ani s pečenými brambory nebo kaší to vůbec není ...
Kuřecí Caesar salát
Opláchněte salát a nechte jej v ledničce, aby byl křupavý. Na přípravu krutonů si nakrájíme plátky chleba na kostičky, po...
Bramborová polévka s vejci
Domácí bramborová polévka s vejci je opravdová pochoutka. Je hustá, voňavá, se spoustou zeleniny, můžeme ji klidně podáva...
Tzatziki
Začneme tím, že si nahrubo nastrouháme oloupanou okurku. Z té pak vymačkáme všechnu přebytečnou šťávu. Nadrobno si naseká...
Pečený losos ve špenátovém krému
Omyjte si lososí maso, opepřete osolte a zakapejte citrónovou šťávou. Oloupejte si česnek a cibuli a najemno nakrájej...
Sušená rajčata
Tento recept je především pro lidi, kteří vlastní sušičku ovoce. Nakrájená rajčata na plátky naklademe na sušící plata...
Česneková polévka se sýrem
Recept na dobře známou Česnečku se sýrem. Nejlepší lék na nachlazení nebo kocovinu :) Oloupeme cibuli a česnek a j...
Italská omáčka na špagety s masovými kuličkami
Máte rádi špagety? Hledáte perfektní recept pro výrobu italské omáčky na špagety s masovými kuličkami? Tento recept na šp...
Pikantní kuřecí prsa
Kuřecí prsa s příchutí citrónové kůry a restované s výběrem bylinek vám navodí skvělý gastronomický zážitek. Česnek je po...
Italské houbové rizoto
Rýži důkladně opláchneme a osušíme. Houby očistíme a nakrájíme. Cibuli a česnek očistíme a nasekáme. Skvělá rychlá a l...
Marinovaná Mozzarella
Marinovaná Mozzarella je skvělý předkrm. Můžeme ho podávat i jako chuťovku k vínu, nebo může být součástí studené mísy. ...
Bramborák
Bramborák je velmi oblíbená česká chuťovka. Jednoduchý a přitom, tak dobrý. Můžeme ho udělat i plněný, nebo potřít hořčic...
Pstruh s bylinkami a česnekem
Co si uvařit na víkend něco lehkého a chutného? Milovníci ryb jistě nepohrdnou pstruhem s bylinkami a česnekem....
Rozhuda s čerstvým medvědím česnekem
Kdybyste nevěděli, co je to rozhuda, tak se jedná o čerstvý poctivý tvaroh. Tohle je vynikající lehká večeře, která vás j...
Muffiny se sušenými rajčaty
Nejprve si troubu předehřejeme na 200°C, mezitím si do mísy dáme mouku, prášek do pečiva, sůl a pepř dle chuti (nejlépe č...
Čočková polévka s anglickou slaninou
Čočková polévka s anglickou slaninou a kořenovou zeleninou zahřeje a zasytí. Luštěniny jsou zdravé. Oblíbenou čočku si n...
Ruský boršč
Kdo by neznal ruský boršč? Velice chutný vývar s kořenovou zeleninou a dalšími přísadami. V zimních měsících nás příjem...
Mrkvovo - česneková pomazánka
Co si připravíme k večeři? Co třeba mrkvovo – česnekovou pomazánku? ...
Česnekovo – tvarohová pomazánka
Bez pořádné pomazánky se žádná oslava neobejde. Česnekovo – tvarohová pomazánka je tou pravou volbou. ...
Tvarohová pomazánka s česnekem a sýrem
Pomazánka s tvarohem, česnekem a sýrem je výborný tip na odpolední svačinku. Můžeme si ji vzít i na první jarní výlet. ...
Klasický bramborák
Vzpomínáte na dětství? Na oblíbená jídla, které vám připravovala maminka. Bramborák byl určitě jedním z nich. Můžeme ho...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou česnek: recepty