Výborné kynuté těsto
Kynuté těsto je oblíbeným základem pro mnohá jídla a má své příznivce i odpůrce. Někdo ho zvládá s lehkostí, jinému se však může zdát jako náročný úkol. Pokud jste zkoušeli různé re...
Jak zpracovat a upéct kynuté těsto
Když těsto nabude na dvojnásobek svého objemu, je připraveno k zpracování a pečení. Pokud ho nemůžeme ihned zpracovat, stačí těsto trochu propracovat a nechat ho na později. Takto přip...
Dvakrát kynuté těsto
Dvakrát kynuté těsto je skvělou variantou, kterou můžete připravit podle svých oblíbených zvyklostí a zkušeností. Doporučuje se nechat ho kynout dvakrát, což příspěje k výr...
Domácí smažené langoše z kynutého těsta
Domácí smažené langoše jsou skvělým místem, kde si můžete pochutnat na oblíbené dobrůtce. Tento recept vám umožní připravit si je i u sebe doma, kdykoli máte chuť na tuto...
Výtečné kynuté rohlíčky mojí maminky
Připravte si lahodné kynuté rohlíčky podle receptu, který jsem zdědil po své mamince. Tyto rohlíčky jsou skvělým jídlem, které potěší každého gurmána....
Sádlové rohlíky z kynutého těsta
Sádlové rohlíky z kynutého těsta jsou skvělou volbou pro snídani díky své dokonale vláčné střídce a křupavé kůrce. Tento recept vám umožní nejen připravit rohlíky, ale i experime...
Sedmidenní kynuté těsto (Ludo tjesto-bláznivé těsto)
Sedmidenní kynuté těsto, známé také jako Ludo tjesto nebo bláznivé těsto, je univerzální směs, která se připravuje s využitím teplého mléka, cukru a kvasnic. Klíčovým...
Kynuté těsto na vánočku a mazance
Kynuté těsto na vánočku a mazance se připravuje v domácí pekárně a je velmi jednoduché na výrobu. Těsto je ochuceno rumem, sekanými mandlemi a brusinkami, což mu dodává jedinečnou chuť....
Domácí křupavé housky
Domácí křupavé housky jsou voňavé a chutné pečivo, které si zamilujete. Doporučuje se připravit je v dvojité dávce, abyste si některé mohli zamrazit do zásoby. Těsto je možné z...
Kynuté langoše
Kynuté langoše jsou lahodné pečivo, které vzniká kombinací několika ingrediencí. Těsto se důkladně mísí a hněte, dokud není jemné a hladké. Poté se nechá v teplém prostředí kyno...
Kynuté pečivo - domácí housky
Domácí housky jsou lahodné kynuté pečivo, které potěší každého milovníka čerstvého pečiva. Příprava začíná výrobou kvásku, kdy se smíchá kvasnice, vlahé mléko a cukr, a nechá se na...
Housky ze slaného kynutého těsta
Housky ze slaného kynutého těsta jsou chutné pečivo, které se vyznačuje měkkým a nadýchaným těstem. Příprava začíná aktivací kvásku v teplém mléce s trochou cukru, což je následně zakryté,...
Kynuté borůvkové knedlíky
Pokud máte v plánu sbírat jahody nebo borůvky, nebo jste dostali čerstvé ovoce, určitě byste měli vyzkoušet připravit kynuté borůvkové knedlíky. Tento recept vás nadch...
Rohlíky z kynutého těsta
Rohlíky z kynutého těsta jsou oblíbeným pečivem, které se vyznačuje svou nadýchanou a jemnou strukturou. Příprava začíná tím, že se vlažná voda smíchá s cukrem a droždí...
Jak na výrobu kynutého těsta
K výrobě kynutého těsta je důležité nejprve připravit všechny potřebné ingredience. Nejprve zvážení sypkých přísad a odměření, případně i zvážení tekutých složek je klíčové. Je nezbyt...
Jednoduchý, rychlý chléb, kynutý v ošatce
Tento recept na jednoduchý a rychlý chléb je ideální pro každého, kdo chce připravit domácí pečivo bez přílišného úsilí. Používají se dvě druhy mouky, které se smíchají se solí a kmínem....
Koláčky z Vacenovic
Koláčky z Vacenovic jsou vynikající a měkké pečivo plněné tvarohovou náplní. Díky speciálně zvolenému tuku je těsto nadýchané a má jemnou strukturu, což se pozitivně odráží na konečné ch...
Kvásek (z droždí - do buchet, rohlíků aj.)
Kvásek je důležitou součástí pro přípravu domácího pečiva, jako jsou chleba, rohlíky nebo buchty. Jeho správná příprava z droždí zajišťuje, že těsto bude krásně kyno...
Ovocný táč s drobenkou
Ovocný táč je lahodný dezert připravený z kynutého těsta, které má tradiční recepturu jako od babičky. Je obohacený o čerstvé ovoce ze zahrádky a posypaný máslovou drobenkou....
Vánočka II
Vánočka II je tradiční vánoční pečivo připravené z jednoduchého kynutého těsta, které se zadělává vodou. Výsledkem tohoto procesu je lahodná a zlato hnědá vánočka, která sv...
Kynutý houskový knedlík 2
Kynuté houskové knedlíky jsou lehké a nadýchané a představují jedno z typických jídel české kuchyně. Lze je připravovat vařením buď ve vodě, nebo v parním hrnci, přičemž jejich...
Chleba z naší vesnice
Chleba z naší vesnice je tradiční pekárenský výrobek, který se připravuje z kvásku a dobře vybraných surovin. Těsto se nevymíchává příliš dlouho, protože se dostatečně zpev...