Doma uzená makrela recept
Toto uzení ryb doporučuje pan M. Štěpnička ve svých rybích kuchařkách a my už to tak děláme roky. Pokud makrel vyudíme více, jde z jejich masa udělat fantastický svačinový salát. ("To bílé", co je na některých fotkách k zahlédnutí v udírně, je fileta pangase, kterou chtěl manžel ochutnat uzenou.)
Podobné recepty jako Doma uzená makrela
Domácí uzený sýr recept
Tématické fráze: uzení sýrů jak udit sýr domácí uzený sýr uzený sýr uzený sýr v punčoše uzení sýra jak vyudit sýr recept jak udit syr domácí uzený sýr recepty jak dlouho udit sýr domaci uzený sýr recept uzeny syr recept uzený domácí sýr udíme sýr recept na uzený sýr recept na domácí uzený sýr recept
Podobné recepty jako Domácí uzený sýr
Uzené maso
Tento recept pomíjí zakladní potřeby při uzení masa.Tak třeba doba, která se uvádí tj. 3 týdny je dostatečná pouze při použití dusitanové solicí směsi, ale nedostatečná při použití salnytrové sol. směsi, tam je potřeba alespoň 4-5 týdnů. Jedná se totiž o to, že mikroorganizmy musejí rozložit svým pů
Podobné recepty jako Uzené maso
Domácí klobásy podle Hynka recept
Chuťově byly výborné, ale i při zachování poměru masa ( jak je v receptu) a době uzení - asi 5 hodin při teplotě cca 65°C byly příliš suché a mozajka při rozkrojení nepatrná. Prát jsem mlel na jemné šajbě, na maso mleté nahrubo jsem měl jen 8mm šajbu. Prát s kořením jsem míchal poctivě asi 30 minut,
Podobné recepty jako Domácí klobásy podle Hynka
Domácí klobásy podle Hynka recept
Domácí klobásy, které jsem si v průběhu několika let vymazlil téměř k dokonalosti. Recept je z 10 kg masa, ale po vyuzení budete mít 7,5 - 8 kg klobás. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Domácí klobásy podle Hynka
Klobásky cigárového typu recept
Tématické fráze: doba a teplota uzení klobásek narážečka na klobásy ruční narážečka na klobásy narážečka klobás jak dlouho udit klobásy klobásy ze skopového masa jak dlouho se udí klobásy narazecky na klobasy uzeni klobasek narážečky klobás délka uzení klobásy teploty při uzení klobás narážečka na k
Podobné recepty jako Klobásky cigárového typu
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Pro vytvarování si na ruce kápnu trošku oleje a pořádně "upěchuji" :-) . Jinak je hrozně důležitá kvalita masa - od té doby, co jsem si v Albertu koupila mleté maso ála polotovar z polotovaru, který mi při vyndání z vaničky protekl mezi prsty, melu maso sama. Je to nesrovnatelná chuť pokrmu a víte c
Podobné recepty jako Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Domácí klobásky recept
Mezitím pomelu hovězí na jemné šajbě, přidám sůl (2 dkg na 1 kg masa), promíchám a vložím k bůčku a opět pořádně promíchám. Plním do vyšlemovaných střev a takto naplněná střeva uložím přes noc do chladu, aby maso ještě dozrálo. Udím v předem dobře vyhřáté udírně při cca 70-80°C asi 6 hodin. Klobásky
Podobné recepty jako Domácí klobásky
Sele na rožni recept
Pro opravdové labužníky doporučuji vodu nahradit vývarem z kořenové zeleniny. Studený lák plníme do velké injekční stříkačky, opatřené silnou jehlou a napícháme svalovinu. Platí, že čím vyšší sval, tím větší počet vpichů. Koncentrace soli v láku je stejná jako při nakládání masa na uzení. Tj. 2 dkg
Podobné recepty jako Sele na rožni
Sušené maso
Výstraha: samotná příprava sušeného masa je sice velmi jednoduchá, nicméně je naprosto nezbytné dodržet postup vzhledem teplotám, při kterých se bude maso sušit a čistotu všeho čeho se maso dotkne. Zachovávejte naprostou sterilitu, při jakémkoliv manipulací s masem. Důkladně si omyjte ruce horkou vo
Podobné recepty jako Sušené maso
Paštika z jater a bůčku recept
Dobrý den Vám přeji Všem. Mám dotaz. Jaká je teplota při sterilování? A zda se tak dá sterilovat Tohle? Kachní paštika z kachního masa kachních jater sádla a koření?
Podobné recepty jako Paštika z jater a bůčku
Uzená polévka recept
Kdybychom se měli olížet na to, v čem všem je jaká chemie, tak to bychom nemohli ani okusovat kořínky, protože je bohužel i tam. Uzené maso oplachuji v teplé vodě, což jsem v receptu neuvedla, protože mi přijde samozřejmé, že očistím vše, co hodlám uvařit a následně konzumovat.
Podobné recepty jako Uzená polévka
Svíčková na smetaně
Špikování masa: Nakrájím si klínky z uzené slaniny,nechám je v mrazničce zamrazit.Potom úzkým nožem maso propíchnu a zmrazený klínek oválím v soli a po ploše nože lehce vsunu do masa.Maso je po upečení krásně prosolené stejnoměrně i zevnitř.Zeleninu nerozmixovávám (nachytá se mnoho vzduchu),ale přes
Podobné recepty jako Svíčková na smetaně
Low Temperature Roastbeef
Nyní je i vhodný čas zapíchnout doprostřed masa teploměr na maso či termosondu (a v takovém případě nastavit vypnutí trouby při dosažení teploty 57 °C). Maso pečeme při konstantní teplotě 80 °C tak dlouho, až než teplota uprostřed dosáhne 57 °C, to také znamená, že do té doby troubu neotevíráme. Při
Podobné recepty jako Low Temperature Roastbeef
Staročeská třená bábovka recept
Postup přípravy. Máslo nebo tuk na pečení utřeme do pěny, přidáme 4 žloutky, cukr a třeme dále, celkem asi 10 minut. Poté přilijeme trochu mléka o pokojové teplotě a prosátou mouku, do které jsme zamíchali prášek do pečiva a trochu strouhané citronové kůry.
Podobné recepty jako Staročeská třená bábovka
Domácí vepřové klobásy recept
Udit cca celkem 8 hodin, 7 hodin při cca 40-50°C, poslední hodinu při 80°C. Pokaždé jsou trošku jiné, pokaždé výborné. Zkoušela jsem kupovat různé, i velmi drahé, "domácí" klobásy, i na farmářských trzích, tyto naše byly vždy suverénně nejlepší, tedy dle mé chuti. Z tohoto množství cca 30 párů klobá
Podobné recepty jako Domácí vepřové klobásy
Broskvové kuře na červeném víně v římském hrnci
Broskvové kuře na červeném víně v římském hrnci - recept. Přečtěte si, jak jídlo správně připravit a jaké si nachystat suroviny. Vše najdete na webu Recepty.cz.
Podobné recepty jako Broskvové kuře na červeném víně v římském hrnci
Pizza těsto z pizzerie
Ono každá mouka je jiná a tak příště budete už vědět.Pokud by se těsto lepilo dál,klidně přidejte trochu mouky.Ono to těsto není skoro nic jiného než mouka ,olej na zvláčnění a kypřidlo.Základ je řádně propracovat - bezva v pekárně.Zkuste si ruce potírat olejem při roztahování těsta.Půjde to lépe,po
Podobné recepty jako Pizza těsto z pizzerie
Zavařování v mikrovlnce recept
Zavařování v mikrovlnce je ideální třeba při postupném dozrávání okurek: Sklenice o objemu 370 ml vlníme 3 minuty Sklenice o objemu 450 ml (viz obr. č.2) vlníme 4 minuty. Na obrázku č. 7 vidíte malé sklenice - 3 ks se dohromady mikrovlnily 11 minut na 750 W.
Podobné recepty jako Zavařování v mikrovlnce
Těsto na pizzu z pizzerie recept
Zadruhé, rychlost pečení - se odvíjí od teploty, ne od toho, jestli je trouba plynov , nebo horkovzdušná. Pravá pizza se dělá při skoro 500 stupních cca 1 minutu. Vaše trouby zvládnout tak max 300 stupňů, proto 10-15 minut. Zatřetí, droždí jen 5-7g na toho cca 1/2 kila mouky.
Podobné recepty jako Těsto na pizzu z pizzerie
Domácí klobásy podle Hynka recept
Dobrý den, Všeobecně platí, že trvanlivost klobás závisí na délce a teplotě uzení. Tedy čím nižší teplota, tím delší doba uzení a tím i delší trvanlivost. Ale pokud máte dobře větranou komoru, tak klobásy dosušíte i při kratší době uzení.
Podobné recepty jako Domácí klobásy podle Hynka
Omáčka k jehněčímu recept
Vývar ponecháme na plotně nejméně pět hodin. Teplota by měla být těsně pod bodem varu. Vařením by se vývar zakalil, což je nežádoucí. Potom vývar či spíše výtažek přecedíme. Usazeninu na dně hrnce nepoužijeme. Pak vývar necháme trochu vychladnout, abychom mohli pomocí kuchyňského papíru odstranit s
Podobné recepty jako Omáčka k jehněčímu
Fantastické trhané vepřové v domácí BBQ omáčce
Poté ho vytáhněte a teplotu snižte na 125 stupňů. Máte-li tekutý kouř, maso jím polijte, pokud ne, tak vůbec nevadí. Maso pečlivě zavřete do alobalu, dejte do trouby a pečte při této teplotě asi 7 hodin. Jeho vnitřní teplota by měla být 89–90 stupňů.
Podobné recepty jako Fantastické trhané vepřové v domácí BBQ omáčce
Uzená polévka recept
Maso k uzení: Pochutnejte si na krkovici i slanině . 25. 1. 2020 Postup přípravy. Kroupy by měly být malé a již uvařené. Uzené koleno podélně rozřízneme, oddělíme od kosti a paličkou na maso pěkně rozklepeme. Maso dáme i s kůží a kostí, kterou je lepší rozříznout napůl, aby se vyvařil i morek, do pa
Podobné recepty jako Uzená polévka
Snadné zavařování recept
Tyto časy platí pro sterilizaci 1 sklenice. Pokud jich zavařujete víc, čas musíte vynásobit počtem kusů. Např: při výkonu mikrovlnky 700 W budete 2 sklenice vlnit 12 minut (2x 6), 3 sklenice 18 min a 4 sklenice 24 min. Víc sklenic se do mikrovlnky nevejde. Pro sklenice 370 ml sterilizujte poloviční
Podobné recepty jako Snadné zavařování
Plněná krůtí roláda recept
Plát krůtího masa rozložíme na alobal potřený olejem, do středu rozprostřeme nádivku a pevně stočíme do tvaru rolády. Roládu pečeme v alobalu při teplotě 200 °C přibližně 35 - 40 minut. Potom alobal odstraníme, maso podlijeme malým množstvím vývaru, zjemníme máslem a ještě krátce zapečeme.
Podobné recepty jako Plněná krůtí roláda