Jablková žemlovka trochu jinak
Jablková žemlovka je tradiční sladký pokrm, který může mít různé varianty. Kromě jablek se často používají také meruňky nebo hrušky. Někteří recepty obohacují o sladký tvaroh, c...
Jablková žemlovka
Jablková žemlovka je tradiční sladký nákyp, který se v našich zemích často podává jako hlavní jídlo. Tento pokrm se připravuje z jablek a pečiva, které se kombinují a pečou do z...
Recept Kuřecí rizoto s houbami
4. září 2016 Kuřecí rizoto s houbami je skvělý recept na trochu netradiční rizoto. Je sice bez zeleniny, ale jeho lahodná krémová ch.
Podobné recepty jako Recept Kuřecí rizoto s houbami
Žemlovka trochu jinak
Žemlovka trochu jinak je lahodný dezert, který kombinuje toastový chléb s jemným krémem z mléka, vajíček a cukru. Tento recept nabízí osvěžující přípravu, při které se chléb nam...
Pochoutková žemlovka
Pochoutková žemlovka je lahodný pokrm, který skvěle poslouží jako výjimečná snídaně nebo působivý dezert. Tento recept je ideální příležitostí, jak využít starší rohlíky,...
Cuketová zemlbába-žemlovka
Cuketová zemlbába-žemlovka je chutný pokrm, který se skládá z koleček rohlíků a cukety. Rohlíky se nejprve pokrájejí na silnější plátky a vrstveně se pokládají do máslem vymazané p...
Jednoduchá žemlovka
Žemlovka je tradiční pokrm, který evokuje nostalgii a vzpomínky na staré časy. Její základem jsou podzimní jablka, která se krásně voní a kombinují se se skořicí. Do směsi...
Úsporná žemlovka bez mléka
Úsporná žemlovka bez mléka je jednoduchý a chutný pokrm, který využívá zbylé rohlíky a jablka. Hlavními složkami jsou nakrájené rohlíky, které jsou připravené na tenké plátky, a...
Vynikající žemlovka, jako dort
Tento úžasný dezert, inspirovaný tradiční žemlovkou, připomíná lahodný dort. Jeho základem jsou nazlátlé plátky rohlíků, které jsou namáčené v jemně ochuceném mléce s žloutky,...
Žemlovka s tvarohem, jablky, banánem a skořicí
Žemlovka s tvarohem, jablky a banány je skvělou volbou pro sladký oběd, odpolední svačinu nebo jako dezert ke kávě. Tento lahodný pokrm můžete navíc obohatit o rozinky, což m...
Babiččina žemlovka s jablky a bez rozinek
Pokud toužíte po lahodném sladkém pokrmu, určitě vás potěší jablková žemlovka s jemnou chutí a příjemnou vůní skořice. Tato zapečená delikatesa je navíc korunována sněhovou čepicí, kt...
Žemlovka jako od babičky
Žemlovka jako od babičky je klasický pokrm, který potěší nejen jako sladký oběd, ale i jako lahodný dezert k nedělnímu kafíčku. Tento recept vás přenese zpět do dětství, kdy jst...
Jahodovo-tvarohová žemlovka
Jahodovo-tvarohová žemlovka je lahodný dezert připravený z rohlíků nakrájených na kolečka, které se namáčejí v mléce s rozšlehanými vejci. V pekáči se vytváří vrstvy těchto rohlíků, které...
Žemlovka, naše nejoblíbenější
Žemlovka je oblíbený dezert, který se připravuje z nakrájené vánočky nebo toustového chleba. Ty se rozkrájí na plátky a poté na menší kousky. Tento sladký pokrm se obvykle př...
Sněhová žemlovka
Sněhová žemlovka je lahodný dezert, jehož příprava zahrnuje několik základních ingrediencí. Používají se plátky rohlíků, které se namáčí v mléce, a na vrchu je vytvořený sníh z bílků, kt...
Ovocná žemlovka
Ovocná žemlovka je sladký pokrm, který se skládá z plátků veky namočených v mléce, které se poté vrstveně spojují s tvarohovou směsí. Tato směs je připravena z tvarohu, pudinku a cukru,...
Nákyp chudých rytířů - lepší žemlovka
Nákyp chudých rytířů, známý jako lepší žemlovka, je netradiční variantou oblíbeného jídla, které si získává různorodé názory. Tento pokrm spojuje křupavá kolečka opečených rohlíků s jem...
Výborná žemlovka "LINIE"
Žemlovka "LINIE" je lahodný dezert, který se skládá z plátků rohlíků a nastrouhaných jablek. Příprava je jednoduchá; nejprve se forma vymaže máslem a posype strouhankou. Do formy se pak v...
Švestkobába s mákem a pudinkovým přelivem - žemlovka
Švestkobába s mákem a pudinkovým přelivem je vynikající varianta tradiční žemlovky, ve které jsou jablka nahrazena šťavnatými švestkami. Toto lahodné jídlo je posypané mle...
Čerstvý jablkový kompot
Čerstvý jablkový kompot se připravuje tak, že jablka nejprve očistíme od jadřinců a nakrájíme na osminky. Ty pak vložíme do hrnce, kde je zalijeme vodou, aby byly téměř ponoř...
Kosmatice nasladko
Kosmatice nasladko jsou lahodným pokrmem, který využívá plody a květy černého bezu. Tyto květy se často připravují jako smažené delikatesy a představují oblíbenou pochoutku v kuc...
Žemlovka z vánočky
Žemlovka z vánočky je skvělý způsob, jak využít zbytky starší vánočky. Toto jídlo se hodí jak na oběd, tak na večeři a je oblíbené pro svou lahodnou chuť. Připravuje se...
Žemlovka s jablky a tvarohem
Žemlovka s jablky a tvarohem je lahodný pokrm, který vám připomene vaše dětství. Tento tradiční český recept se často objevuje ve školních jídelnách a jídlenách zamě...
Banánová žemlovka
Banánová žemlovka je lahodný dezert, který se připravuje z nakrájených rohlíků. Ty se nejprve naskládají do vymazaného pekáčku a pokapou se rumem, ve kterém byly naložené rozinky....
Žemlovka - Sladká jablka podle Itala
Žemlovka, známá jako sladká dobrota z tradičních surovin, se připravuje z nakrájené veky pomaštěné máslem. Tato směs se pečuje v máslem vymazané zapékací misce, kde se plátky veky umís...
Zemlbába - žemlovka
Žemlovka, známá také jako zemlbába, je výjimečný sladký pokrm, který se často podává jako dezert po nedělním obědě, ale mnozí ji rádi vychutnávají i jako hlavní jídlo. Tento lahodn...
Žemlovka alá "nejsou jablka"
Žemlovka alá "nejsou jablka" je výborný dezert, který se připravuje z kompotu. Nejprve je třeba kompot nechat dobře odkapat. Pak se ve míse vyšlehají vejce se vanilkov...
Tvarohová žemlovka
Tvarohová žemlovka je vynikající dezert, který potěší jak dospělé, tak děti. Její náplň se skládá z tvarohu a rozinek, doplněná o jemně kořeněná jablka se skořicí. T...
Žemlovka se snehem
Žemlovka se sněhem je oblíbené jídlo, které má dlouhou tradici, zejména mezi dětmi. Tento pokrm je skvělým způsobem, jak využít zbytky pečiva, které vám zůstaly z předchozího dne. Komb...
Žemlovka naslano
Žemlovka naslano je chutný pokrm, který se připravuje v zapékací misce. Nejprve se forma vymaže tukem a posype strouhankou, aby se směs při pečení nepřichytila. Hlavní složkou je...