Maki sushi recept
Maki sushi. Sushi je tradičním japonským pokrmem, který už si ale našel místo i do srdcí Čechů. Výroba domácího sushi je navíc poměrně snadná a může to být i zábava. Stačí správně uvařit a dochutit rýži a dál je už pouze na vás, čím sushi naplníte. Může to být losos nebo tuňák, ale také avokádo či o
Podobné recepty jako Maki sushi
Sushi specialita stránka 2
Ve větší nádobě propláchněte octem a také s trochou soli a cukru. Řasu položte na podložku lesklou stranou dolů a lehce jí pokropte vodou - lépe se s ní pracuje. Na řasu nandávejte rýži do 2/3. Na rýži naneste po celé délce wasabi křen - dobré a kvalitní dodává sushi tu správnou chuť.
Podobné recepty jako Sushi specialita stránka 2
Sušení ovoce v sušičce
Postup přípravy receptu. Ovoce, které po rozkrojení hnědne, namočit do okyselené vody nebo do jakékoliv limonády s citronovou příchutí, aby se zamezilo změny barvy při sušení. Ovoce se musí oloupat a pak krájet obyčejně na sílu 1 cm, kromě hroznů, které se suší celé, ale doba sušení hroznů je 18-24
Podobné recepty jako Sušení ovoce v sušičce