Koprová omáčka
Lahodná smetanová omáčka plná voňavého kopru je oblíbenou klasikou české kuchyně. Podávaná s knedlíkem, vejcem nebo bramborem chutná naprosto báječně! Nejprve vytvořte koprové pyré. Olivový olej ohřejte v kastrolu na 80 – 90 °C a nalijte do menší nádoby. Přidejte otrhaný kopr a ponorným šlehačem mix
Podobné recepty jako Koprová omáčka
Koprová omáčka podle pana Šroubka recept
Tradiční koprovou omáčku už dnes asi každý připravuje podle svého osvědčeného receptu. Proč ale nezkusit tento, pocházející ze staré kuchařky z roku 1926? Krok 1: Lístečky z čerstvého kopru rozsekají se nadrobno a připraví se k ruce. Zbylé stonky se překrájí. A nechají se s hrubě nakrájenou cibulkou
Podobné recepty jako Koprová omáčka podle pana Šroubka
Koprová omáčka
Stáhněte oheň a vsypte do másla mouku (hrašku), pečlivě promíchejte a asi dvě minutky míchejte (zasmažte tak světlou jíšku). Vařečku vyměňte za drátěnou metlu. K jíšce přilijte asi deci vývaru a metlou rychle promíchávejte, aby nám vznikla kaše bez hrudek. Přilijte opět deci vývaru a postup opakujte
Podobné recepty jako Koprová omáčka
Koprová omáčka recept
Klasická omáčka vonící koprem patří k pokladům české kuchyně. Jemná, smetanová, podávaná s vařeným masem nebo vejcem natvrdo a knedlíkem či bramborem - tahle koprovka bude chutnat každému! Krok 1: Opraný kopr najemno pokrájíme. V kastrolu rozpustíme tuk, přidáme mouku a za stálého míchání usmažíme s
Podobné recepty jako Koprová omáčka
Domácí koprová omáčka
Bílá jemná omáčka vonící koprem patří mezi klasiku české kuchyně. Připravíme ji z bešamelového základu, do kterého nalijeme naložený kopr i s nálevem a smetanu. Omáčku dochutíme cukrem a pepřem. Hodnoty jsou přibližné. Krok 1: Začneme bešamelem. V hrnci rozpustíme máslo a postupně přidáváme mouku, d
Podobné recepty jako Domácí koprová omáčka
Koprová omáčka recept
Krok 1: Do rozpuštěného másla přidáme hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. Krok 2: Jíšku za stálého prošlehávání metličkou zalijeme prochladlým vývarem, mlékem a pomalu přivedeme k varu. Krok 3: Osolíme a za občasného prošlehání necháme omáčku zhruba 30 minut zvolna vařit.
Podobné recepty jako Koprová omáčka
Jednoduchá koprová omáčka z mléka
Sladkokyselá omáčka je klasikou českých jídelen. Buď ji milujete nebo nenávidíte. Kopr můžete využít i do zeleninového salátu, do okurkového nálevu nebo třeba do kulajdy. V hrnci si na lžíci oleje necháme rozpustit máslo, které zaprášíme moukou a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku.
Podobné recepty jako Jednoduchá koprová omáčka z mléka
Domácí koprová omáčka
Rozsekaný kopr dáme do malého množství vody se solí povařit. Současně mixujeme kyselé mléko, mouku a žloutek z jednoho vajíčka a zalijeme tím za stálého míchání vařící se vodu s koprem. Jakmile se vše povaří, zhoustne a chuť mouky zmizí, rozklepneme 2 vajíčka na ztraceno do omáčky a přidáme zbylý bí
Podobné recepty jako Domácí koprová omáčka
Koprová omáčka podle Pohlreicha
Tato omáčka rozděluje české strávníky na dva tábory - na ty, kdo ji milují a pak na ty, co ji nemohou ani cítit. Známý šéfkuchař patří do prvního tábora, protože koprovku zbožňuje. Nejraději ji prý má se ztraceným vejcem. Základem této omáčky je bešamel, tedy jíška zjemněná smetanou nebo mlékem a oc
Podobné recepty jako Koprová omáčka podle Pohlreicha
Jednoduchá koprová omáčka recept
Omáčku můžeme opět dochutit, vypneme plotnu a do hotové omáčky zamícháme nakrájený kopr. Krok 2: Koprovou omáčku podáváme s houskovým knedlíkem či bramborem, vajíčkem natvrdo nebo hovězím masem. V hrnci uděláme jíšku z másla a mouky, kterou zalijeme vývarem a necháme provařit.
Podobné recepty jako Jednoduchá koprová omáčka
Koprová omáčka do pěti minut
Krok 1: Ve vývaru 1 minutu provaříme kopr a poté přidáme vařené brambory. Smetanou naředíme na námi požadovanou hustotu a slabým varem vaříme 2 minuty. Krok 2: Podle potřeby dochutíme a podáváme, nejlépe s vařeným bramborem a vařeným vejcem. Ve vývaru 1 minutu provaříme ...
Podobné recepty jako Koprová omáčka do pěti minut
Recept: Babiččina koprová omáčka
Babiččina koprová omáčka? Žádný problém, stačí jen najít spolehlivý recept. Čeká na vás na Tradičních receptech s dalšími 40 tisíci lahůdek. Dobrou chuť!
Podobné recepty jako Recept: Babiččina koprová omáčka
Koprová omáčka co pohladí na jazyku recept
Vejce a nové brambory se k omáčce hodí víc v létě, knedlíky a maso v chladnějším období. Kopr je nejlepší čerstvý. Vařte ho jen krátce, delší tepelnou úpravou ztrácí barvu, chuť i aroma. Krok 1: Na másle usmažíme jíšku z hladké mouky a až začne mírně růžovět, přilijeme mléko a smetanu a necháme 5 m
Podobné recepty jako Koprová omáčka co pohladí na jazyku
Rychlá koprová omáčka recept
Tuto českou klasickou omáčku připravíme snadno. Jíšku zalijeme vývarem, přidáme kopr a koření a povaříme. Na závěr ji zjemníme smetanou a dochutíme tak, aby omáčka byla příjemně sladkokyselá. Rozpustíme máslo, přisypeme na něj mouku a osmažíme do světlé jíšky. Poté ji zalijeme vývarem.
Podobné recepty jako Rychlá koprová omáčka
Koprová omáčka s hovězím masem a vajíčkem
Krok 1: Hovězí maso dejte do hrnce. Zalijte vodou a přiveďte k mírnému varu (na mírném plameni). Takto nechte maso táhnout asi 1 hodinu a v závěru seberte z povrchu všechnu pěnu. Zeleninu a koření vyřaďte. Maso vraťte do vývaru a udržujte teplé. Krok 2: Mouku dejte do mísy. Přidejte sůl a rozmíchejt
Podobné recepty jako Koprová omáčka s hovězím masem a vajíčkem
Koprova omacka s jogurtem a hovezim masem recept
Koprovka milovaná i nenáviděná. Základ této omáčky tvoří jogurt, který jí předává svou typickou nakyslou příchuť a proto již není potřeba použít ocet jako dochucovadlo.
Podobné recepty jako Koprova omacka s jogurtem a hovezim masem
Poctivá česká koprovka podle hospodských receptur
Koprová omáčka je klasika českých jídelen, která rozděluje lidi na dva tábory – na ty, co ji milují, a ty, co ji nesnášejí. Aby byla koprovka opravdu dokonalá, nesmíte ji ošidit. Potřebuje jemnou máslovou jíšku, silný hovězí vývar, tučnou smetanu a kopr. Krok 1: Máslo zpěníme, zasypeme moukou a přip
Podobné recepty jako Poctivá česká koprovka podle hospodskýchur
Koprová omáčka s vejci recept
Mezi české klasiky patří smetanová koprová omáčka. Její typickou sladkokyselou chuť a vůni buď milujete, nebo nenávidíte. Nejčastěji ji podáváme s vejcem uvařeným natvrdo, nebo hovězím masem a houskovými knedlíky. Mléko a smetanu včas vyndáme, aby měly pokojovou teplotu. Ohřejeme vývar, měl by být h
Podobné recepty jako Koprová omáčka s vejci