Steak z hovězího pupku – flank steak recept
Hovězí, které se leckdy koupí na pultech českých masen je někdy skutečná podrážka, a je jedno, že je to třeba "kvalitní" kýta. Souhlasím s 6 minutami z každé strany, nemám ráda, když mi z masa cáká krev, ať si to klidně někdo považuje za barbarství.
Podobné recepty jako Steak z hovězího pupku – flank steak
Hovězí líčka dušená ve vlastní šťávě recept
Hovězí líčka opečeme zprudka na pánvičce v oleji, tak aby se maso zatáhlo. Takto orestovaná líčka přendáme do hrnce, kam přidáme celou cibuli, mrkve nakrájené na větší špalíky a koření (3 bobkové listy, 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření).
Podobné recepty jako Hovězí líčka dušená ve vlastní šťávě
Roastbeef rostbíf
Způsob přípravy. Pro milovniky masových pokrmů přinášíme tuto delikatesu z hovězí roštěné. V ideálních podmínkách je dobré připravit maso den před pečením.
Podobné recepty jako Roastbeef rostbíf
Španělský ptáček
Hovězí plátky naklepeme a z obou stran je osolíme a opepříme. Jednu stranu potřeme hořčicí a poklademe kousky vejce, párku, slaniny a okurky. Maso zabalíme do závitku a spíchneme jehlou. Hotové závitky vložíme do kastrolu s rozpáleným tukem a zprudka je ze všech stran opečeme. Pak je dáme stranou na
Podobné recepty jako Španělský ptáček
Vepřový ořech s mrkvovým pyré
Maso odblaňte, osolte, opepřete a vložte s česnekem, očištěnou mrkví a s polovinou porce másla do vakuovacího sáčku. Vakuujte a poté vložte do sous-vide lázně při 56 °C na minimálně 12 hodin.
Podobné recepty jako Vepřový ořech s mrkvovým pyré
Grilované koleno pomocí sous vide recept
Postup přípravy receptu. Kolena omyjeme, osušíme a dáme na alespoň 24 hod. do nálevu, vytvořeného z převařené vychladlé vody, soli a lžičky moučkového cukr.
Podobné recepty jako Grilované koleno pomocí sous vide
Poutine recept
A je to mléčný sýr, můžete si ho uvařit doma pokud máte sous vide, ale pozor! curds mají správnou texturu pouze 24 hodin! Takže pokud je nespotřebujete včas, už to zase není ono. Takže pokud je nespotřebujete včas, už to zase není ono.
Podobné recepty jako Poutine
Low Temperature Roastbeef
Nejprve maso omyjeme, osušíme a poté několikrát nakrojíme tukovou vrstvu, aniž bychom ovšem přitom nakrojili maso! Poté maso ze všech stran osolíme a opepříme.
Podobné recepty jako Low Temperature Roastbeef
Steak z tuňáka na grilu recept
Postup přípravy. Podle toho, jak upravené maso z tuňáka koupíme, odstraníme případnou kůži a nakrájíme si steaky silné cca 2 cm. Pokud koupíme již váleček masa připravený na steaky, máme práci jednodušší.
Podobné recepty jako Steak z tuňáka na grilu
Foie gras recept
Musí se pošírovat nebo tepelně upravit metodou sous-vide. Podávají se vychlazená. Podávají se vychlazená. Last not least: Ušetři si porto na protestní dopis EU.
Podobné recepty jako Foie gras
Játrová paštika s marinovanými švestkami
Nasekané švestky vložte do misky, zalijte portským vínem a ideálně přes noc nechte dobře namarinovat v lednici, následně slejte marinádu a dejte ji bokem.
Podobné recepty jako Játrová paštika s marinovanými švestkami
Vepřová kýta rytíře Fryduše
Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Vejce rozšleháme, přidáme do něj všechny přísady a důkladně promícháme. Do marinády vložíme řízky a necháme v chladu odležet nejméně 24 hodin.
Podobné recepty jako Vepřová kýta rytíře Fryduše
Vepřová krkovice recept
Postup přípravy. Do pekáče nalijeme olej, vložíme plátky osolené a prolisovaným česnekem potřené vepřové krkovice. Zalijeme smíchaným kečupem, sojovou a worcestrovou omáčkou, paprikou a trochou cukru a na krkovici naklademe plátky cibule.
Podobné recepty jako Vepřová krkovice
Rychlá bábovka
Část těsta dáme stranou a obarvíme kakaem. Polovinu světlého těsta nalijeme do bábovkové formy, potom kakaové těsto a navrch druhou polovinu světlého těsta.
Podobné recepty jako Rychlá bábovka
Uzené kachní prso, bulgur s kopřivami a omáčkou s ibiškem | Prima ...
Poté vložte do vakuovacího sáčku a vařte v sous-vide na 65 °C 2 hodiny. Bulgur propláchněte pod tekoucí vodou a vařte v hovězím vývaru doměkka. V jiném hrnci rozpusťte máslo a na něm opečte najemno nakrájenou šalotku.
Podobné recepty jako Uzené kachní prso, bulgur s kopřivami a omáčkou s ibiškem | Prima ...
Krkovička z trouby recept
Postup přípravy receptu. Maso naklepeme a z obou stran osolíme. Potřeme česnekem a naskládáme do pekáčku. Zasypeme jemně pokrájenou cibulí.
Podobné recepty jako Krkovička z trouby
Kuřecí prsa s povidlovou omáčkou a karotkovým pyré ...
V prvním díle nového kulinárního pořadu Ohnivý kuře pod pokličkou připravil šéfkuchař Jan Horký s asistencí herce Michala Suchánka šťavnatá kuřecí prsa připravená metodou sous vide s nevšední povidlovou omáčkou a pyré ze sladké karotky s pomerančovou šťávou.
Podobné recepty jako Kuřecí prsa s povidlovou omáčkou a karotkovým pyré ...
Maso vařené ve vakuu recept
Pokud nemáme speciální přístroj na vaření metodou sous-vide, tak použije kastrol nejlépe se sendvičovým dnem. Aby byl celý sáček ponořený ve vodě, zatížíme ho např. talířem. Kastrol zpravidla nepřikrýváme poklicí, protože musíme kontrolovat teplotu.
Podobné recepty jako Maso vařené ve vakuu
Flap steak s Périgourdine a houbami
Maso nakrájíme na 200g steaky, které zavakuujeme a metodou solus-vide hodinu pošírujeme ve vodě na 50°C. Pak maso ogrilujeme na dřevěném uhlí, necháme odpočinout v teple a rozkrojíme přes vlákna na 4 díly.
Podobné recepty jako Flap steak s Périgourdine a houbami
Poutine recept
Recept na jedinečnou francouzsko-kanadskou specialitu. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Poutine
Kleftiko – jehněčí pečené v balíčku
Kleftiko je tradiční řecký pokrm, při kterém se jehněčí maso nejprve marinuje s citronem a bylinkami a poté se pomalu peče společně se zeleninou v balíčcích z pečicího papíru.
Podobné recepty jako Kleftiko – jehněčí pečené v balíčku
Nové recepty
Vepřový ořech s mrkvovým pyré Maso odblaňte, osolte, opepřete a vložte s česnekem, očištěnou mrkví a s polovinou porce másla do vakuovacího sáčku. Vakuujte a poté vložte do sous...
Podobné recepty jako Novéy
Karabáček s celerovým pyré
1. Maso už by mělo být od řezníka opracováno, proto ho pouze omyjeme, osolíme, opepříme, namažeme sádlem a vložíme do vakuového pytle a připravíme metodou sous-vide.
Podobné recepty jako Karabáček s celerovým pyré