Hovězí líčka dle hajného ze „Šlajfu“ recept
Suroviny: líčka hovězí, bok uzený, cibule červená, mrkev, petržel, pepř celý, koření nové koření, jalovec, bobkový list, rozmarýn, tymián, víno červené, vývar hovězí, smetana zakysaná, mouka hladká, cukr krupice, šťáva citronová, sádlo, pepř
Podobné recepty jako Hovězí líčka dle hajného ze „Šlajfu“
Hovězí lasagne s mozzarellou recept
1 velká cibule 3 stroužky česneku 3 lžíce sladké chilli omáčky 1 krájená rajčata v plechu (cca 400 g) 1 hrst petrželky 100 g sýra Blaťácké zlato (může být i jiný sýr) olivový olej sůl pepř Bešamel: 3 lžíce másla 3 lžíce hladké mouky 500 ml mléka špetka muškátového oříšku sůl bílý pepř Dále: 50 g sýr
Podobné recepty jako Hovězí lasagne s mozzarellou
Hovězí líčka dušená ve vlastní šťávě recept
Suroviny: líčka hovězí, rychlosůl, cibule, mrkev, bobkový list, pepř celý, koření nové koření, olej, voda, sůl, paprika čerstvá bílá, nať petrželová, okurky sterilované, cibulka jarní, jíška světlá. Líčka jsou čím dál oblíbenější maso. Hodí se zejména na dušení.
Podobné recepty jako Hovězí líčka dušená ve vlastní šťávě
Hovězí líčka a jablíčka... recept
Suroviny: líčka hovězí, cibule, jablko, víno, máslo, olej, vývar hovězí, , cukr třtinový ocet vinný bílý. Oloupanou cibuli překrojíme napolovic a dále na "céčka". Dvě ze čtyř jablek zbavíme jadřinců, nikoliv slupek a následně tato….
Podobné recepty jako Hovězí líčka a jablíčka...
Tlačenka dle hajného ze „Šlajfu“ recept
Postup přípravy. Do velkého hrnce vložím ½ vepřové hlavy, koleno, srdce, slezinu, játra, jazyk a kůže, 1 cibuli, 4 stroužky česneku, mrkev, petržel, jarní cibulku a celer, kmín, nové koření, celý pepř, bobkový list, tymián a sůl a vše zaliji vodou a vařím vše do měkka. Po cca 2 hodinách maso vyndám
Podobné recepty jako Tlačenka dle hajného ze „Šlajfu“
Sekaná s náplní dle hajného ze „Šlajfu“ recept
Maso umelu a vložím do mísy. Do mísy přidám na drobno nakájenou cibuli, utřený česnek, tavený sýr, bílky, kremžskou hořčici, strouhanku, sůl, pepř a koření. Vše dokonale propracuji a rozmíchám. Do náplně si rozkrájím vařená vejce, okurky, párky, klobásu a očištěnou mrkev na čtvrtky, papriky, list ze
Podobné recepty jako Sekaná s náplní dle hajného ze „Šlajfu“
Vepřová plec dle hajného ze „Šlajfu“ recept
1. 2015 22:46 Vepřová plec dle hajného ze „Šlajfu“ Josef Lerch Tady může být vaše fotka :) Tady může být vaše fotka :) Přidat fotku Suroviny 6 1 kg vepřová plec bez kosti 1 ks střední cibule 2 hrsti sušené houby 1 litr vepřový vývar nebo zeleninový vývar 2 ks střední kyselá okurka ½ l žička kmín ½ l
Podobné recepty jako Vepřová plec dle hajného ze „Šlajfu“
Plíčky od hajného ze „Šlajfu“ recept
Plíčky od hajného ze „Šlajfu“ Josef Lerch Tady může být vaše fotka :) Tady může být vaše fotka :) Přidat fotku Suroviny 8 300 g vepřové plíce 300 g vepřová slezina 400 g vepřové srdce 100 g domácího uzeného boku 1 mrkev 1 petržel 1/4 celeru 1 jarní cibulka 2 cibule 4 stroužky česneku 200 ml zakysané
Podobné recepty jako Plíčky od hajného ze „Šlajfu“
Hovězí líčka dušená v kořenové zelenině s červeným vínem recept ...
Suroviny: líčka hovězí, mrkev, cibule, celer, pažitka, víno červené, bobkový list, sůl, pepř, sádlo, koření nové koření. Hovězí líčka nejsou právě nejlevnější a u řezníka si je obvykle musíte objednat s předstihem. Následně budete potřebovat dostatek času, kapku….
Podobné recepty jako Hovězí líčka dušená v kořenové zelenině s červeným vínem ...
Kyselé zelí podle hajného ze „Šlajfu“ recept
Zasypu cca 2 lžícemi cukru a za stálého promíchávání nechám zkaramelizovat do tmavého karamelu (pozor nespálit !). Zelí získá tmavší hnědavou barvu. Sudové kysané zelí pokrájím na drobnější kousky a nasypu na cibuli, zaliji 2 dl vody, osolím, okořením, přidám lžíci octa a dusím cca 30 min.
Podobné recepty jako Kyselé zelí podle hajného ze „Šlajfu“
Silná fazolová polévka dle hajného ze „Šlajfu“ recept
1. 2015 15:45 Silná fazolová polévka dle hajného ze „Šlajfu“ Josef Lerch Tady může být vaše fotka :) Přidat fotku Suroviny 12 10 dkg bílé fazole 1 ks střední cibule 2 ks mrkev 1 ks petržel 1/4 celer 3 stroužky česnek 1/4 hlávky malá kapusta 1 hrst kroupy 2 hrsti sušené houby 3 ks střední brambory 1/
Podobné recepty jako Silná fazolová polévka dle hajného ze „Šlajfu“
Vejce v aspiku pana hajného ze „Šlajfu“ recept
30 dkg bramborový salát (např. Bramborový salát hajného ze „Šlajfu“ - TOPRECEPTY.cz) 4 ks kyselá okurka. 4 ks vařené vejce. 1/2 ks nakládaná kapie. 4 listy hlávkové zelí. 10 dkg vysočina nebo poličan nebo herkules. 10 dkg měkký salám (šunkový, šunka, kladenská pečeně) petrželová nať.
Podobné recepty jako Vejce v aspiku pana hajného ze „Šlajfu“
Konfitovaná hovězí líčka recept
líčka recept nejlepší hovězí líčka. Suroviny: líčka hovězí, mrkev, celer, sádlo, víno červené, vývar hovězí, sůl, pepř mletý, tymián čerstvý. Líčka nakrájejte na čtvrtiny, vzniknou tak čtverce cca 4 x 4 cm. Osolte, opepřete čerstvě mletým pepřem a na lžíci rozpáleného sádla zprudka ze….
Podobné recepty jako Konfitovaná hovězí líčka
Brabci ze „Šlajfu“ recept
Do pekáčku dám sádlo, podliji horkou vodou, aby se sádlo rozteklo. Posypu polovinou cibule nahrubo nakrájenou a na plátky nakrájenými dvěma stroužky česneku. Vložím maso do pekáčku na cibuli a zasypu zbytkem cibule a česneku. Podliji vodou tak, aby bylo maso do ¾ ponořené. Přikryji poklicí, pekáčem
Podobné recepty jako Brabci ze „Šlajfu“
Bylinková hovězí líčka na houbách recept
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme cibuli dosklovata a k ní přidáme očištěná, osolená a opepřená hovězí líčka, která osmažíme ze všech stran dozlatova. Ke konci smažení přidáme rozvonět nasekaný česnek a snítku rozmarýnu, přisypeme houby dle chuti, přilijeme trochu vývaru (nad maso) a pod poklicí zv
Podobné recepty jako Bylinková hovězí líčka na houbách
Chlebíčky z hájovny na „Šlajfu“ recept
1. 2015 22:28 Chlebíčky z hájovny na „Šlajfu“ Josef Lerch Přidat fotku Suroviny Porce: 2 - 20 1 ks chlebíčková veka 1 ks celozrnná velká bageta 15 dkg suchý salám (poličan, vysočina, herkules, …) 15 dkg šunka (debrecínka, vepřová šunka, …) 10 dkg tvrdý sýr plátkový (gouda, ementál, …) 10 dkg tvrdý s
Podobné recepty jako Chlebíčky z hájovny na „Šlajfu“
Divočák na víně dle hajného ze „Šlajfu“ recept
Poté vsypu nadrobno nasekané cibule a česnek. Nechám zesklovatět a pak přidám na větší kostky nakrájené maso, které nechám prudce zatáhnout. Pak přidám k posolenému masu nakrájenou kořenovou zeleninu a hořčici, promíchám a nechám asi 5 min. spolupracovat.
Podobné recepty jako Divočák na víně dle hajného ze „Šlajfu“
Hovězí líčka na houbách
Postup přípravy receptu. 1. Na jemně pokrájeném špeku osmažíme cibuli dosklovata a k ní přidáme očištěná, osolená a opepřená hovězí líčka, která osmažíme ze všech stran dozlatova. Ke konci smažení přidáme rozvonět nasekaný česnek a snítku rozmarýnu, přisypeme houby dle chuti, přilijeme trochu vývaru
Podobné recepty jako Hovězí líčka na houbách
Jemný řízek paní hajné ze „Šlajfu“ recept
5 1 kg kuřecí prsa 1 dcl mléko 1 dcl světlé pivo Vejce Hladká mouka Strouhanka Sůl Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách Postup přípravy Prsa naporcuji na řízky, posolím a jemně naklepu. Vejce, mléko a pivo posolím a rozšlehám do pěny.
Podobné recepty jako Jemný řízek paní hajné ze „Šlajfu“
Bramborový salát hajného ze „Šlajfu“ recept
Postup přípravy. Brambory uvařím ve slupce, nechám vychladnout a oloupu. Očištěnou kořenovou zeleninu uvařím do poloměka (musí při skusu křupnout). Do mísy nakrájím uvařené brambory na větší kousky (cca 1 cm). Červenou cibuli nakrájím na drobno a oblanšíruji a poté vsypu do mísy.
Podobné recepty jako Bramborový salát hajného ze „Šlajfu“
Bok z divočáka dle hajného ze „Šlajfu“ recept
Hovězí líčka na jablku a celeru z pomalého hrnce Přidáno 3. 11. 2023 17:34
Podobné recepty jako Bok z divočáka dle hajného ze „Šlajfu“
Polévka z hovězí oháňky ze „Šlajfu“ recept
1. 2015 17:48 Polévka z hovězí oháňky ze „Šlajfu“ Josef Lerch Tady může být vaše fotka :) Přidat fotku Suroviny 10 porcí 1/2 kg hovězí oháňky 2 mrkve 1 petržel 1/4 celeru 1 cibule 2 stroužky česneku 1 vejce 4 lžíce pšeničné krupice plnotučné mléko 6 kuliček nového koření 10 kuliček pepře 3 l vody sá
Podobné recepty jako Polévka z hovězí oháňky ze „Šlajfu“
Hovězí kýta nadivoko na zelenině
2 stroužky česneku 1 lžíce rajčatové pasty z tuby 1 lžičku koření Divočina (mletého) 1 snítka rozmarýnu 1 bobkový list 5 kuliček nového koření vývar nebo voda dle potřeby Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách Postup přípravy
Podobné recepty jako Hovězí kýta nadivoko na zelenině