Přesbidlo recept
Z hrubé mouky, žloutku, mléka a soli vypracujeme těsto a necháme ho asi hodinu odpočinout. Mezitím připravíme brambory (oloupat, pokrájet a uvařit). Když jsou brambory uvařené, slijeme vodu do jiného hrnce, ve kterém uvaříme noky z předem připraveného a odpočatého těsta.
Podobné recepty jako Přesbidlo
Mletý hovězí biftek s pepřovou omáčkou recept
Z masa, cibule, vejce a všech surovin vymícháme masovou směs, kterou necháme nejméně 2 hodiny odležet. Tvoříme placičky silné asi 2 cm. Pomohla jsem si kulatým tvořítkem, aby byly všechny stejné. Na pánev dáme trochu oleje a biftečky smažíme z každé strany asi 3 minuty, tak aby byly propečené. Po us
Podobné recepty jako Mletý hovězí biftek s pepřovou omáčkou
Staročeské přesbidlo
1 Z mouky, mléka, žloutku a soli uděláme těsto na noky a necháme odpočinout. Brambory oloupat, nakrájet na menší kostky a uvařit v osolené vodě doměkka. Vodu slít a zavařit do ní noky vykrajované malou lžičkou. 2 Noky uvařit asi 6 minut, vyjmout, přidat k bramborám a protřést. Přesbidlo omastit cibu
Podobné recepty jako Staročeské přesbidlo
Přesbidlo
250 g hrubé mouky 500 g brambor 1 žloutek 2 velké cibule Pracovní postup: Brambory oškrábeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme ve slané vodě. Slijeme a udržujeme teplé. Asi z 250 gramů hrubé mouky (může být i polohrubá), žloutku, trochy mléka a soli si uděláme těsto. Do vařící vody pak zavařujeme
Podobné recepty jako Přesbidlo
Sedmikráskový med
Květy propláchneme ve studené vodě. Zalijeme je vařící vodou a nakrájíme k nim citron na kolečka, ale bez pecek. Do druhého dne, necháme vylouhovat. Druhý den přez tuhé plátno přecedíme do hrnce vodu - šťávu a přidáme cukr.
Podobné recepty jako Sedmikráskový med
Hraběnčiny výborné řezy
Suroviny 1 plech Těsto: 400 g hladké mouky 250 g Hery 4 žloutky 150 g cukru moučka 3/4 prášku do pečiva Dále: 4 velká jablka 1 vanilkový cukr 1 –2 lžíce cukru (podle kyselosti jablek) skořice (podle chuti) 4 bílky Tento recept najdete v nové kuchařce! Naše kuchařka 2 obsahuje 150 receptů včetně toho
Podobné recepty jako Hraběnčiny výborné řezy
Suang-si recept
Postup přípravy. Hovězí si nakrájíme na nudličky a přez noc naložíme do sojové omáčky, solamylu, trošky pepře a soli, přikápneme trochu olivového oleje. Na druhý den vložíme na rozpálený olej, podlejeme vodou a dusíme téměř doměkka.
Podobné recepty jako Suang-si
Domácí široké nudle
Postup přípravy receptu. 1. Do přesáté mouky uděláme jamku, přidáme rozšlehané vejce a vypracujeme tuhé těsto. Rozdělíme je na dva díly, každý vyválíme na tenkou placku a dáme na čistou utěrku oschnout.
Podobné recepty jako Domácí široké nudle
Hovězí plátky ve vlastní šťávě recept
Maso osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem a obalíme v hladké mouce. Nakrájíme nadrobno cibuli, slaninu a česnek. V hrnci rozpálíme olej, plátky zprudka opečeme po obou stranách a vyjmeme z oleje. Ve stejném tuku orestujeme cibuli a slaninu, nakonec přidáme česnek. Ten orestujeme jen krátce.
Podobné recepty jako Hovězí plátky ve vlastní šťávě
Řezy Raffaelo
Smícháme cukr moučka s kokosem a hustě posypeme. Pečeme cca 30 min. na 170 °C. Kokos napovrchu zrůžoví, nesmí se připálit, jinak zhořkne. 2. Když jsou řezy hotové, hned jak je vyndáme z trouby, tak je vařící polijeme 33% šlehačkou. Trošku to zasyčí, ale řezy šlehačku natáhnou a krásně zvlhnou.
Podobné recepty jako Řezy Raffaelo
Žemlový knedlík recept
Merylas (moderátorka) 12. 10. 2011 19:55 BILKOVAI: Nejsem autorka receptu, ale tyto knedlíky se dají vařit jak v tom alobalu, tak i ve fólii. Tu není třeba potírat olejem, jako alobal. Odpovědět BILKOVAI 12. 10. 2011 19:46 Evíku, to s tím alobalem jako vařím? To neznám Odpovědět evík 14. 8. 2010 20:
Podobné recepty jako Žemlový knedlík
Bramboráky s kysaným zelím recept
Nastrouháte brambory, přidáte mouku, sůl, vajíčka, pepř, trouchu mléka, zelí a smíchate dohromady. Smažíte na oleji, nebo na sádle.
Podobné recepty jako Bramboráky s kysaným zelím
Prazena cizrna recept
Okapanou, suchou cizrnu pokapeme olivovým olejem, posypeme solí, kořením, promícháme a vysypeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme při 200°C do křupava. Během této doby cizrnu několikrát promícháme. Takto upravenou cizrnu můžeme konzumovat samostatně nebo přidávat do polévek. Místo římského k
Podobné recepty jako Prazena cizrna
Vepřový řízek naruby recept
Suroviny 4 porce 4 plátky vepřové kotlety nebo krkovice 1 cibule 1 čerstvá paprika 100 g anglické slaniny sůl pepř granulovaný česnek olej (na smažení) strouhanka (na obalení) vejce (na obalení) Naše chalupářská kuchařka Do obchodu Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot Hodnoty jsou přibližné Více o
Podobné recepty jako Vepřový řízek naruby
Znojemská pečeně recept
Postup přípravy. V papiňáku nebo v hrnci rozpálíme olej a vložíme na kolečka nakrájenou mrkev, petržel, cibuli, na kostičky nakrájený celer, nové koření, pepř, bobkový list a tymián. Za častého míchání děláme 10-15 minut.
Podobné recepty jako Znojemská pečeně
Plněná tortilla recept
Dresink: můžeme použít tatarskou omáčku, bílý jogurt, chilli koření. Prostě tak, jak kdo má rád. Tortilly opečeme po obou stranách, jen aby se ohřály. Naklademe na ně maso, zeleninu a zalijeme dresinkem. Tortilly přehneme a můžeme servírovat. Jak zabalit tortillu Uvařeno (4x) Přidat do oblíbených (2
Podobné recepty jako Plněná tortilla
Domácí pacholík recept
Postup přípravy Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme hustý pudink. Necháme mírně vychladnout a do vlažného vmícháme tvaroh. Společně našleháme a nakonec vmícháme zakysanou smetanu. Poznámka autorky receptu Kdo ještě pamatujete "poctivé" pacholíky, zajásáte, protože přesně tak tenhle krém chut
Podobné recepty jako Domácí pacholík
Burgundská
Postup přípravy receptu. 1. Nadrobno nakrájenou cibuli vhodíme na rozpálený olej a smažíme do zlatova. Přidáme maso a uzený bok (oboje nakrájené) a smažíme dalších cca 5 minut. Pak přilijeme cca 1/4-1/2 litru vína a vodu, všechno koření a nadrobno nakrájenou zeleninu (mrkev, fazolové lusky, žampiony
Podobné recepty jako Burgundská
Omládek recept
Díky delšímu prokvašení dosáhneme lepší chuti pečiva a prodloužíme jeho trvanlivost. K vykynutí pečiva je potřeba menší množství droždí, než v klasickém vedení. Suroviny je třeba pořádně, dohladka promíchat (ideální by bylo smíchat nejdříve vodu se sladěnkou a droždím a až pak vmíchat mouku).
Podobné recepty jako Omládek
Žravé řezy
Těsto: žloutky, cukr, vodu ušlehat, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec opatrně vmícháme sníh. Pečeme ve formě s vyšším okrajem, vymazané tukem, vysypané hrubou mukou. Elektrická trouba cca 180 °C.
Podobné recepty jako Žravé řezy
Roštěnky Esterházy
Postup přípravy receptu. 1. Roštěnky omyjeme, odblaníme, po obvodu nařízneme a naklepeme. Prudce je po obou stranách opečeme na rozpáleném oleji. Vyjmeme, osolíme, opepříme a přidáme oba druhy papriky. Na tuku osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli a paprikové lusky.
Podobné recepty jako Roštěnky Esterházy