Chapadla z kalamára recept
Já obvykle vařím zhruba hodinu. Mezitím, co se vaří chapadla, dáme vařit brambory. Uvařená chapadla vyndáme z vody a necháme okapat. Stáhneme kůžičku, jde to velmi snadno, nebo můžete nechat. Na rozpálenou pánev přidáme trošku olivového oleje. Zprudka chapadla opečeme, aby chytla zlatavou barvu. Jel
Podobné recepty jako Chapadla z kalamára
Chapadla z kalamárů s čerstvými těstovinami recept
Postup přípravy Do většího hrnce si dáme vařit vodu, do které vložíme citron, řapíkatý celer, 2 šalotky, mrkev, 2 stroužky česneku, bobkové listy a sůl. Chapadla z kalamárů dobře omyjeme a vložíme do vařící vody, kde se nám ihned stočí a zaplní nám tak dno hrnce. Hrnec zakryjeme poklicí a vaříme v m
Podobné recepty jako Chapadla z kalamárů s čerstvými těstovinami
Grilované chobotnice na rukolovém salátu
Postup přípravy receptu 1 Chobotnici vložte do vroucí vody a mírným varem vařte doměkka (trvá to od 40 do 60 minut). Až je hotová, slijte vodu, odkrojte jednotlivá chapadla a ta asi na hodinu vložte do marinády vzniklé prošleháváním balzamikového octa a olivového oleje (v poměru 1 díl octa a 2 díly
Podobné recepty jako Grilované chobotnice na rukolovém salátu
Nadívaní kalamáři recept
Co se týče jazykového purismu, dovolím si pro Františku a Jitku jen citovat na př. z encyklopedie Wikipedia - "Kalmar Hamiltonův (Mesonychoteuthis hamiltoni) je jeden z největších známých hlavonožců. Předpokládá se, že dosahuje největší hmotnosti ze všech hlavonožců, je však kratší než krakatice obr
Podobné recepty jako Nadívaní kalamáři
Sladkokyselé olihně ( kalamáry) a krevety recept
Nakrájíme jej na kousky. Krevety zbavíme hlavy a krunýře, popř. u větších vyjmeme střívko. Ve woku nebo pánvi si rozehřejeme olej a nejprve opečeme zprudka, max. 3 min oliheň, ke konci asi minutku chapadla. Vyjmeme a vložíme krevety. Jakmile změní barvu na oranžovou, taktéž vyjmeme.
Podobné recepty jako Sladkokyselé olihně ( kalamáry) a krevety
Smažené kalamáry v těstíčku recept
Postup přípravy. Kalamáry necháme rozmrazit, osušíme a vložíme do marinády z vína, oleje, citronu, soli a pepře. Necháme hodinu marinovat. Na těstíčko rozšleháme vajíčko s vínem a mlékem, vmícháme mouku a špetku soli. Těstíčko by mělo být poměrně husté, aby na kroužkách drželo.
Podobné recepty jako Smažené kalamáry v těstíčku
Kalamáry a krevety na bílém víně recept
Očistímě krevety (odkrojíme hlavičku a za nožičky sloupáváme průhledný krunýřek) a nakrájíme na třetiny stejně jako kalamáry. Přidáme ke kalamárům a krevetám najemno nakrájenou cibulku a cesnek a zpěníme na másle. Po zpěnění směs osolíme, opepříme, přidáme tymián a podlijeme vínem. Jako poslední při
Podobné recepty jako Kalamáry a krevety na bílém víně