Alpský knedlík
Alpský knedlík je tradiční rakouská specialita, která se často podává v oblasti Alp. Tento knedlík je velký kynutý pokrm, který je uvnitř plněný chutnou náplní. Nejběžnější variantou je pln...
Alpský knedlík s krémem
Alpský knedlík s krémem je oblíbeným pokrmem v horských střediscích, kde je často k nalezení v místních restauracích. Tento knedlík se vyznačuje lehkým těstem a může být plněněný ovocem,...
Germknödel
Germknödel je tradiční rakouské jídlo, které představuje velké kynuté knedlíky plněné ovocnými povidly. Tyto knedlíky jsou podávány přelitými vanilkovou omáčkou a posypané mletým mákem....
Germknödel - rakouský kynutý knedlík s povidly
Germknödel je tradiční rakouský knedlík, který má své kořeny v období rakousko-uherské monarchie a dodnes je považován za kulinářský poklad. Tento velký kulatý kynutý knedlík, jeh...
Pařený kynutý knedlík germknödel
Germknödel je tradiční pařený kynutý knedlík, který se plní lahodnými povidly. Podává se s vanilkovou omáčkou a je posypán mletým mákem a cukrem. Toto jídlo je typické pro rakouskou a...
Domácí kynutý knedlík s mákem a vanilkovou polevou (Germknödel)
Domácí kynutý knedlík s mákem a vanilkovou polevou, známý jako Germknödel, je sladké jídlo, které se připravuje z kynutého těsta plněného mákem. Nejprve se aktivuje droždí v teplém m...
Germknödel se šodó a mákem
Germknödel je tradiční alpský kynutý knedlík plněný švestkovými povidly. Tento lahodný dezert se podává zalitý vanilkovou omáčkou a posypaný směsí mletého máku a cukru. S...
Blbouny (knedlíky) s jablky a vanilkovým přelivem
Blbouny, což jsou kypřící knedlíky s nezvyklou náplní, představují skvělou volbu pro podzimní měsíce. Tyto knedlíky jsou plněné jablky a podávají se s lahodným vanilkovým p...
Francouzský tvarohový koláč s mákem podle Karolíny Kamberské
Francouzský tvarohový koláč s mákem je chutný dezert, který v sobě spojuje jemnou plnost tvarohu, osvěžující citronovou chuť a křupavý mák, vše zasazené do křehkého těsta. Ten...
Knedlíky s mákem
Knedlíky s mákem jsou tradičním pokrmem, který začíná přípravou těsta z mouky. Do mouky se udělá důlek, do kterého se přidává droždí posypané vanilkovým cukrem a trochou...
Jablkové lívanečky s polevou
Jablkové lívanečky jsou lahodné kousky, které se připravují z dobře promíchaného těsta. Smaží se na pánvi dozlatova z obou stran. Na jejich ozdobu se připravuje poleva, která...
Vanilkové řezy
Vanilkové řezy jsou oblíbeným dezertem, který se vyznačuje lahodnou vanilkovou chutí. Hlavními ingrediencemi jsou mléko, cukr, pudink a vaječné žloutky. Příprava zahrnuje zahřátí cukru s v...
Vanilková fruktosa
Vanilková fruktóza je jedinečný a aromatický přípravek, který můžete snadno vyrobit doma. Tato směs se skládá z jemně nasekaných vanilkových lusků smíchaných s cukrem, což vytváří slad...