Kuře na paprice
Kuře na paprice je gastronomická stálice oblíbená v našich domácnostech. Podáváme s houskovými nebo špekovými knedlíky. ...
Pikantní kuřecí prsa
Kuřecí prsa s příchutí citrónové kůry a restované s výběrem bylinek vám navodí skvělý gastronomický zážitek. Česnek je po...
Plněné sladké velikonoční košíčky
Plněné sladké velikonoční košíčky, to je jeden z mnoha druhů velikonočních pamlsků, bez kterých si velikonoční svátky ani...
Dobrá sekaná recept
Míchám v poměru jako vy, ale avšak do sekané k mletému vepřovému (solím den předem) zpracovávám zbylé VAŘENÉ hovězí maso a část kořenové zeleniny z vývaru. Cibule dávám v množství větším než malém. Pro odlehčení dávám do fáše máčenou housku. ...a když mám, tak přidám i sardelovou pastu.
Podobné recepty jako Dobrá sekaná
Jahodovo-šlehačkový dort recept
3 Rama cremefine ke šlehání. 2 ztužovače želatiny. 1 jahodový kompot (410 g, nebo 250 g mražené jahodové dřeně) 3 lžíce krupicového cukru. 2 zakysané smetany. 1 vanilkový cukr. 1 ztužovač šlehačky.
Podobné recepty jako Jahodovo-šlehačkový dort
Vepřové na paprice: Klasika, na které si pochutná celá ...
Vepřové na paprice: Klasika, na které si pochutná celá rodina. Vepřové na paprice patří k oblíbeným jídlům, které jsou součástí stálého repertoáru v mnoha rodinách. Není se čemu divit, měkké maso, jemná, ale přesto výrazná chuť papriková omáčka zjemněná smetanou, a příloha podle nálady. Vepřové maso
Podobné recepty jako Vepřové na paprice: Klasika, na které si pochutná celá ...
Vepřový guláš: nejlepší recept na pravou hospodskou ...
Vepřový guláš: nejlepší recept na pravou hospodskou klasiku. Vepřový guláš patří mezi oblíbená česká jídla, které se vaří nejen v hospodách, ale i doma. Ať už čekáte větší společnost nebo řemeslníky, recept na dobrý guláš z vepřového masa se vám bude hodit. Výhodou vepřového masa je jeho nižší cena
Podobné recepty jako Vepřový guláš: nejlepší na pravou hospodskou ...
Kynuté lívance
Postup. Droždí pokojové teploty dejte do mísy a protřete s cukrem (lžíci), jakmile droždí zřídne, přidejte trochu teplého mléka (max. 70 stupňů). Přidejte lžíci mouky a tak nechte asi 10 minut kvásek vykynout. Do velké mísy přidejte prosátou mouku, přilijte vykynutý kvásek, vejce, zbylé vlažné mléko
Podobné recepty jako Kynuté lívance
Kynuté buchty
Potom přidejte vanilkový cukr, sůl, kůru z citronu, žloutky a rozpuštěné (opět ne horké!) máslo. Vypracujte hladké těsto a nechte v teple ještě 30 minut kynout. Připravte si náplně. Na makovou svařte při střední teplotě mléko s cukrem, tuzemákem a mákem. Míchejte, ať se nepřipálí, odstavte a nechte
Podobné recepty jako Kynuté buchty
Nejlepší recept na boloňské špagety krok za krokem ...
Ve velkém širokém kastrolu rozehřejte olej a orestujte na něm cibuli nakrájenou na malé kostičky. Mezitím nastrouhejte očištěnou mrkev nahrubo, řapíkatý celer nakrájejte na velmi drobné kostičky a česnek nasekejte nadrobno. Zeleninu přidejte k cibuli a restujte společně aspoň 5 minut, až bude zeleni
Podobné recepty jako Nejlepší na boloňské špagety krok za krokem ...
Nadýchaný rebarborovo-jahodový koláč
Následně opatrně přidejte mouku a prášek do pečiva. Poté postupně přilévejte olej a mléko. Mělo by vzniknout pěkné těsto, které nebude příliš tekuté. Vymazaný plech nebo pekáč vylijte těstem. Na něj poklaďte rozkrájené jahody a rebarboru. Pečte na 180 °C tak dlouho, dokud špejle nebude po vytáhnutí
Podobné recepty jako Nadýchaný rebarborovo-jahodový koláč
Špagety s lososem, houbami, špenátem a teriyaki omáčkou
špagety Adriana 400 g. čerstvý losos 800 g (4 filety po 200 g) slunečnicový olej 50 g. hlíva ústřičná, nakrájená na plátky 150 g. žampiony, nakrájené na plátky 150 g. česnek, nakrájený na plátky 2 stroužky. čerstvý zázvor, nakrájený na nudličky 20 g. baby špenát 100 g. teriyaki omáčka 250 ml.
Podobné recepty jako Špagety s lososem, houbami, špenátem a teriyaki omáčkou
Citronové kuře se slaninou a rozmarýnem pečené s bramborami
4–6 porce. Věnujte trochu péče přípravě kuřete a vytvořte mezi kůží a masem kapsu, kterou naplníte směsí bylinek, másla, slaniny a citronové šťávy. Během pečení bude uvolňovat svou vůni a chuť do masa, které jimi rovnoměrně nasákne a bude šťavnaté a zároveň aromatické a svěží. Těch pár minut navíc s
Podobné recepty jako Citronové kuře se slaninou a rozmarýnem pečené s bramborami
Slaný koláč z mrkvového těsta s náplní z jarní cibulky a pancetty
Troubu předehřejte na 170 °C. Formu na quiche (ideální je o průměru cca 24–26 cm) vymažte máslem. Těsto pomocí válečku vyválejte a přeneste do formy. Okraje by měly být zároveň s hranou formy. Těsto dejte péct na 10 minut do trouby. Na pánev dejte kostičky pancetty a vysmažte dozlatova.
Podobné recepty jako Slaný koláč z mrkvového těsta s náplní z jarní cibulky a pancetty
Losos pečený v papilotě se zeleninou a fazolemi
V papilotě je potřeba péct menší kusy – rybu v podobě filetů, zeleninu pokrájenou nadrobno. Doprostřed poloviny archu navrstvěte suroviny, přes ně pak přehněte druhou část papíru a pečlivě kapsu utěsněte, aby vám během pečení nevytekla šťáva z připravované dobroty. Správně utěsněná papilota se během
Podobné recepty jako Losos pečený v papilotě se zeleninou a fazolemi
Luxusní bramborové placky z vařených brambor
Luxusní bramborové placky z vařených brambor. Bramborové placky jsou přesně tím jídlem, na které potřebujete minimum surovin a výsledek je prostě báječný! Z brambor a mouky už naše prababaičky připravovaly placky na plotně a my se vsadíme, že jim pod rukama záhadně mizely stejně jako dnes :) Tohle n
Podobné recepty jako Luxusní bramborové placky z vařených brambor
Rybízový koláč s drobenkou
Suroviny na drobenku nasypte do středně velké misky a prsty se snažte všechno zpracovat, dokud směs nepřipomíná drobky. Touto drobenkou završte své bleskové dílo, vložte do trouby a pečte 35–40 minut do zezlátnutí. Prima tip: Místo samotného mléka můžete do těsta použít 200 ml mléka a 50 ml bílého j
Podobné recepty jako Rybízový koláč s drobenkou
Džuveč
Na oleji orestujte cibuli dohněda, přidejte maso a opečte ze všech stran. Zaprašte paprikou, osolte, okořeňte, vmíchejte protlak, vhoďte bylinky a podlijte do výšky masa. Zmírněte teplotu, přiklopte a duste asi 20–25 minut. Pak přidejte fazolky, rajčata, papriky, zelí a cuketu. Promíchejte, případně
Podobné recepty jako Džuveč
Jihočeská kulajda
Vyndejte bobkový list a nové koření. Do polévky přilijte opravdu tučnou smetanu, aby se polévka nesrazila. Osolte, opepřete, přidejte kopr, dochuťte cukrem a octem. Poměr cukru a octa je skutečná alchymie, já dávám asi 2 lžíce octa a 2 lžíce cukru, záleží ale opravdu a pouze na vaší chuti, radši ze
Podobné recepty jako Jihočeská kulajda
Recepty
Gastro akce a food festivaly. Home & Decor. Jak na to - Tipy a triky v kuchyni. Kam za jídlem. Na nákupech. Novinky. Soutěž FRESH. Restaurace. Časopis. Cuketa. TV recepty. Sledujte nás. Menu. Recepty Články Restaurace Časopis Cuketa TV recepty Recepty ...
Podobné recepty jako Recepty
Okurkovo-melounové gazpacho podle Pavla Berkyho
Postup. Okurku a meloun oloupejte a nakrájejte na menší kostky. Do blenderu dejte okurku, meloun, omytý špenát a koriandr. Přidejte sůl, čerstvě namletý pepř a chilli papričku. Vše rozmixujte do hladké krémové konzistence. Hotovou polévku ještě propasírujte přes jemný cedník.
Podobné recepty jako Okurkovo-melounové gazpacho podle Pavla Berkyho
Frankfurtská polévka
Postup. Na sádle nebo oleji zesklovaťte najemno nakrájenou cibuli, přihoďte kolečka párků a orestujte. Odstavte ze zdroje tepla, posypte paprikou, moukou a promíchejte. Vraťte zpět na zdroj tepla, zalijte vývarem, důkladně rozmíchejte a cca 10 minut provařte. Pak přidejte na kostičky nakrájené bramb
Podobné recepty jako Frankfurtská polévka
15+ neodolatelných receptů na lívance k snídani i k večeři ...
Nadýchané placičky, které jsou skvělé s jogurtem a oblíbeným džemem, čerstvým ovocem nebo dokonce naslano! Variací je spousta, můžete je připravit z podmáslí nebo klidně kynuté, v každém případě s nimi potěšíte děti i dospělé. Recept na lívance by neměl chybět v žádné domácí kuchařce. Jsou totiž skv
Podobné recepty jako 15+ neodolatelnýchů na lívance k snídani i k večeři ...
Kynutý koláč s ovocem a drobenkou
Postup. Těsto: Do lehce ohřátého mléka rozdrobte kvasnice, přidejte lžičku cukru a lžičku mouky a nechte vzejít kvásek (asi 15 minut). Zbylé suroviny dejte do mísy (máslo musí být povolené), přidejte kvásek a zpracujte v těsto, dejte kynout na hodinu. Po vykynutí rozválejte těsto na pečicím papíře (
Podobné recepty jako Kynutý koláč s ovocem a drobenkou
Luxusní žemlovka alias zemlbába s jablky, tvarohem a ...
jablka 4–5 ks. třtinový cukr 2 lžíce + 2 lžíce do mléka. mletá skořice 1 lžička. rozpuštěné máslo 50 g + na vymazání formy. plnotučný měkký tvaroh 250 g. vejce (zvlášť žloutky a bílky) 4 ks. moučkový cukr 2 lžíce + 1 lžíce na sníh. vanilkový cukr 2 bio (nebo 4 lžíce domácího) plnotučné mléko 300 ml.
Podobné recepty jako Luxusní žemlovka alias zemlbába s jablky, tvarohem a ...
Poctivá čočková polévka
Poctivá čočková polévka. Save. Není nad poctivou domácí polévku – mezi ty nej se řadí, alespoň podle nás, rozhodně čočková! Čočka je totiž báječná surovina, kterou můžete snadno proměnit ve výtečná jídla, a právě ta klasická česká "čočkovka" je v našich jídelníčcích absolutní stálicí. do 30 minut ..
Podobné recepty jako Poctivá čočková polévka
Hovězí po burgundsku – „Boeuf bourguignon“
Hovězí po burgundsku – „Boeuf bourguignon“. Tradiční francouzský recept, který proslavila fenomenální Julia Child, zvládnete bez obav i u vás doma. Šťavnaté maso v silné omáčce dostane každého. Připravte tuto specialitu například k romantické večeři, váš protějšek si vás zamiluje na první ochutnání.
Podobné recepty jako Hovězí po burgundsku – „Boeuf bourguignon“
Budapešťská pomazánka z tvarohu
Budapešťská pomazánka z tvarohu. Oblíbená budapešťská pomazánka bývala k dostání v každém lahůdkářství a stala se i stálicí domácích jídelníčků. Její příprava je směšně jednoduchá a výsledek je prostě báječný! Kombinace tvarohu, sladkokyselé kapie a mleté papriky nás baví neustále. do 10 minut.
Podobné recepty jako Budapešťská pomazánka z tvarohu
Nejlepší smažený vepřový řízek krok za krokem
Nejlepší smažený vepřový řízek krok za krokem. Domácí variace proslulého vídeňského řízku si s tím světově proslulým vůbec nezadá. Řízek můžete samozřejmě připravovat různě, ale aby byl originálu co nejpodobnější, je dobré znát pár triků (najdete je také v našich tipech). do 1 hodiny. 6 porcí. Máte
Podobné recepty jako Nejlepší smažený vepřový řízek krok za krokem
Trhané vepřové maso
mletá sušená cibule 1 lžička. mletý sušený česnek 1 lžička. prášková hořčice 1 lžička. Javorový sirup 1 lžíce. Sůl 2 lžičky. vepřová plec bez kosti 1,5 kg. jablečný mošt 250 ml. jablečný ocet 3 lžíce. salát Coleslaw a bulky na hamburgery k podávání.
Podobné recepty jako Trhané vepřové maso
Avokádové guacamole: Dokonalý základní recept s tipy, jak ...
Klasické guacamole můžete připravit i jinak, pokud do základního receptu přidáte další ingredience. Zkuste trošku improvizovat a najděte svou ideální kombinaci: OVOCE: Zkuste přidat nakrájené ovoce, jako je mango, ananas, granátové jablko, broskve, jablka nebo hroznové víno. OŘECHY: Trocha křupavost
Podobné recepty jako Avokádové guacamole: Dokonalý základní s tipy, jak ...
Retro domácí pochoutkový salát
sterilovaný hrášek 55 g. cibule 25,5 g. majonéza 300 g. plnotučná hořčice 20 g. cukr krupice 10 g. ocet 6 g. worcester 8 g. sůl 5 g. pepř 0,5 g.
Podobné recepty jako Retro domácí pochoutkový salát
Smažený květák
Květák nakrájejte na jednotlivé růžičky, vložte do hrnce a umyjte je. Následně květák uvařte v osolené vodě do poloměkka. Uvařený květák sceďte, ochlaďte studenou vodou a nechte okapat. Vychladlé růžičky květáku obalujte nejprve v mouce, pak ve vajíčku, následně ve strouhance. Obalené růžičky květák
Podobné recepty jako Smažený květák
Poctivá dršťková polévka
Poté slijte dršťky, propláchněte je horkou vodou a opět je vložte do hrnce, zalijte vodou a přidejte už jen jednu hrst majoránky. Vařte dalších 20 minut. To opakujte ještě jednou. Po třetím propláchnutí vařte dršťky s hrstí majoránky doměkka, trvá to asi 2 hodiny. Uvařené dršťky sceďte, vývar si sch
Podobné recepty jako Poctivá dršťková polévka
Segedínský guláš
Jinou možností, jak zahustit a zároveň zjemnit segedínský guláš, je použít obyčejnou smetanou na vaření a lžíci hladké mouky. Mouku dobře rozmíchejte ve smetaně a přes malý cedníček nalijte do vroucího guláše. Okamžitě rozmíchejte v guláši a ještě 10 minut provařte při mírné teplotě, občas zamíchejt
Podobné recepty jako Segedínský guláš
Výborný džem z černého rybízu a malin
Postup. Z rybízu odstraňte nečistoty, stopky můžete ponechat. Rozmixujte ho na pyré a přepasírujte přes cedník. K pyré přidejte maliny a zbylé suroviny. Opatrně promíchejte, aby se maliny úplně nerozmačkaly a přiveďte k varu. Vařte asi 10 minut, až bude mít džem požadovanou konzistenci (záleží na ob
Podobné recepty jako Výborný džem z černého rybízu a malin
Vepřový guláš pečený v troubě
Suroviny (4 porce) vepřová plec 1 kg. velká cibule 3 ks. česnek 5 stroužků. gulášové koření 2 lžičky. mletá sadká paprika (může být uzená) 3 lžičky. mleté chilli 1/2 lžičky. hladká mouka 3 lžíce. silný domácí vývar (hovězí, drůbeží) 1 litr.
Podobné recepty jako Vepřový guláš pečený v troubě
Italský citronový koláč se skyrem
V jiné míse rozšlehejte vejce s cukrem. Přidejte zbytek tekutých přísad, včetně skyru a dobře promíchejte. Pak postupně k tekutým ingrediencím přidejte i ty se sypké. Dohladka zpracované těsto pak nalijte do formy a pečte na 30-35 minut. Italský citronový koláč se skyrem.
Podobné recepty jako Italský citronový koláč se skyrem
Domácí mléčné řezy alla Kinder
Mezitím prošlehejte tvaroh s vanilkou a zbylým medem dohladka. Vychladlý korpus překrojte na dvě poloviny. Jednu potřete tvarohovou směsí, druhou přiklopte a vložte na 35–40 minut do mrazáku. Rozkrájejte na porce a podávejte. Domácí mléčné řezy alla Kinder.
Podobné recepty jako Domácí mléčné řezy alla Kinder
Stracciatella – tradiční římská polévka s vajíčkem
Stracciatella – tradiční římská polévka s vajíčkem. Ano, většina z nás si při tomhle slově vybaví zmrzlinu nebo jogurt, ale této typické římské polévce patří označení „strakatá“ či „cancourkatá“ prapůvodně. A nevztahuje se k čokoládě, ale k vajíčkům. Geniální lehounká polévka z pár ingrediencí ...
Podobné recepty jako Stracciatella – tradiční římská polévka s vajíčkem