Crème fraîche (z tibetské kefírové houbičky) recept
Smetanu vylijeme do misky a promícháme s houbičkami. Necháme kysat v teplé místnosti asi 10-24 hodin, naše byla hotová asi po 12 hodinách. Hustá, lahodná, příjemně nakyslá. Scedili jsme přes menší cedník, houbičky putovaly dál pracovat do čerstvého mléka a crème fraîche do lednice. Ráda bych ho použ
Podobné recepty jako Crème fraîche (z tibetské kefírové houbičky)
Creme fraiche (krém freš) recept
Postup přípravy. Smetanu nalijeme do misky, vmícháme podmáslí, zakryjeme talířkem nebo potravinářskou fólií a necháme 24 hodin pracovat při pokojové teplotě. Výsledek je nejvíc podobný zakysané smetaně, ale dá se vyšlehat a díky vysokému obsahu tuku se nesráží při tepelné úpravě, takže se hodí i do
Podobné recepty jako Creme fraiche (krém freš)
Rajčata v crème fraîche
Suroviny. zralá, stejně velká rajčata 8 ks. Olivový olej 1 lžíce. šalotka, nadrobno nasekaná 1 ks. česnek, nadrobno nasekaný 1 stroužek. čerstvý tymián 1 snítka. crème fraîche nebo tučná zakysaná smetana 3 lžíce. sůl a čerstvě namletý pepř. nasekaná hladkolistá petržel na ozdobu.
Podobné recepty jako Rajčata v crème fraîche
Máslové koláčky s crème fraîche a jahodami
1. Troubu předehřejte na 200 °C. Mouku smíchejte s práškem do pečiva, solí a cukrem. Přidejte na kostky pokrájené studené máslo a prsty rychle zpracujte na drobenku. Mléko ohřejte, aby bylo vlažné, vmíchejte do něj 1 lžičku citronové šťávy a vlijte do drobenky.
Podobné recepty jako Máslové koláčky s crème fraîche a jahodami
Francouzský jablečný koláč
crème fraîche (nebo tučná zakysaná smetana k podávání) Postup přípravy Na lehce pomoučené ploše rozválejte těsto a vyložte jím vroubkovanou dortovou formu o průměru 20–23 cm. Dno těsta vidličkou propíchejte a formu s těstem dejte alespoň na 15 minut vychladit.
Podobné recepty jako Francouzský jablečný koláč
Řezy Raffaelo
Utřeme vejce s moučkovým cukrem, přidáme olej, polohrubou mouku, mléko a prášek do pečiva. Vylijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem. Smícháme cukr moučka s kokosem a hustě posypeme. Pečeme cca 30 min. na 170 °C. Kokos napovrchu zrůžoví, nesmí se připálit, jinak zhořkne. 2.
Podobné recepty jako Řezy Raffaelo
Pařížský dort
3. Na vychladlý korpus navršíme pařížskou šlehačku a posypeme strouhanou čokoládou. 4. Je to rychlý a u nás velmi oblíbený dort, který nikdy nevydrží do druhého dne. 5. Příprava pařížské šlehačky: večer vymícháme šlehačku s kakaem a cukrem a 1-2 minuty povaříme.
Podobné recepty jako Pařížský dort
Nové recepty
Máslové koláčky s crème fraîche a… Troubu předehřejte na 200 °C. Mouku smíchejte s práškem do pečiva, solí a cukrem. Přidejte na kostky pokrájené studené máslo a prsty rychle zpracujte... více o Máslové koláčky s crème fraîche a jahodami. 40 minut. Sněhová roláda. Troubu předehřejte na 160 °C. Do mí
Podobné recepty jako Novéy