Fermentování bylin na čaj recept
30. květen 2012 Markitek: Normálně sušit se to samozřejmě dá a běžně se to dělá. Ale fermentace je prostě v něčem lepší. Klasický čajovník se taky suší - to je ...
Podobné recepty jako Fermentování bylin na čaj
Fermentovaný rybízový čaj recept
15. srpen 2013 Rostliny se mají v závitcích zapařit a tím se vytvoří podmínky pro fermentační procesy. Po 24-48 hodinách závitky nakrájíme na 5 mm řezy, které ...
Podobné recepty jako Fermentovaný rybízový čaj
Kimchi korejský fermentovaný salát recept
8. únor 2014 Zelí očistíme rozkrojíme podélně na půl a pak ještě každou půlku příčně na čtyři díly. Ty rozebereme na jednotlivé listy. Úplně ty nejsilnější...
Podobné recepty jako Kimchi korejský fermentovaný salát
Fermentované ovesné vločky recept
Misku zakryjeme talířkem a obsah necháme při pokojové teplotě fermentovat ( kvasit) přes noc. Fermentací vločky zesládnou a zvýší se jejich stravitelnost, takže ...
Podobné recepty jako Fermentované ovesné vločky
Tempeh s pórkem a rýží recept
Tempeh je sójový produkt vznikající při procesu fermentace sójových bobů. Díky fermentaci také získává intenzívní aroma a je vhodný do mnoha receptů. Jistě si ...
Podobné recepty jako Tempeh s pórkem a rýží
Maková ovesná kaše recept
Vločky zalijeme vodou a necháme 8-12 hodin fermentovat. Fermentací vločky zesládnou a zvýší se jejich stravitelnost. Potom je pomalu zahříváme,...
Podobné recepty jako Maková ovesná kaše
Francouzské bagety
Tyto bagety nepotřebují hodně práce, ale je třeba je začít připravovat s předstihem, protože o vynikající chuť i texturu se postará pomalá fermentace.
Podobné recepty jako Francouzské bagety
Domácí tempeh recept
15. březen 2012 Tyto spóry sice nevypadají pěkně, ale tempeh i tak zůstává jedlý. Já raději občas zastavím fermentaci o trošičku dřív (jakmile zbělá, nedávám ...
Podobné recepty jako Domácí tempeh
Domácí kysané zelí
V nádobě necháváme prostor, aby se šťáva během fermentace nevylévala. Povrch připraveného zelí přikryjeme vyvařeným kouskem plátna, na ně položíme ...
Podobné recepty jako Domácí kysané zelí
Pestré mini omelety
Sójová omáčka Kikkoman se vyrábí již po staletí podle tradičního japonského receptu a to procesem výhradně přírodní fermentace pouze ze čtyř přírodních ...
Podobné recepty jako Pestré mini omelety
Chleba s křupavou kůrkou
... dodá chlebu výbornou chuť a zdraví prospěšné látky,které jsou jen v chlebu z žitného kvásku,kde probíhá delší fermentace těsta a proto je delší i doba kynutí.
Podobné recepty jako Chleba s křupavou kůrkou
Zelňačka s klobásou
Kysané zelí má velmi vysoký obsah vitaminu C, který posiluje imunitu. Patří mezi tradiční české ingredience, naši předci dobře věděli, že metoda fermentace je ...
Podobné recepty jako Zelňačka s klobásou
VIDEO: Vyzkoušejte domácí sushi podle Šéfa
Sójová omáčka Kikkoman se vyrábí již po staletí podle tradičního japonského receptu a to procesem výhradně přírodní fermentace pouze ze čtyř přírodních ...
Podobné recepty jako VIDEO: Vyzkoušejte domácí sushi podle Šéfa
Pečené kuře s citronem a tymiánem
Sójová omáčka Kikkoman se vyrábí již po staletí podle tradičního japonského receptu a to procesem výhradně přírodní fermentace pouze ze čtyř přírodních ...
Podobné recepty jako Pečené kuře s citronem a tymiánem
Losos se sójovou omáčkou
Sójová omáčka Kikkoman se vyrábí již po staletí podle tradičního japonského receptu a to procesem výhradně přírodní fermentace pouze ze čtyř přírodních ...
Podobné recepty jako Losos se sójovou omáčkou
Kvásek k pečení domácího chleba recept
Fermentace zahajuje odbourávání fytinu. Mnohominerálních látek se teprve tak stane pro člověka využitelnými.Při dnes obvyklém využívání „umělého kvasu", ...
Podobné recepty jako Kvásek k pečení domácího chleba
Zeleninová polévka s miso pastou recept
Při procesu fermentace vzniká také značné množství enzymů, které pomáhají trávit ostatní potravu v žaludku. V Japonsku je miso velmi tradičním výrobkem, ...
Podobné recepty jako Zeleninová polévka s miso pastou
Francouzská bageta
Francouzi tvrdí, že u bagety je nejdůležitější fermentace, tedy kvašení. Začneme tím, že do mísy dáme 250 ml vlažné vody, přidáme 3 g droždí, nejlépe čerstvého ...
Podobné recepty jako Francouzská bageta
Těstoviny letem světem
Poznámka k sojové omáčce: pokud můžete, vybírejte japonskou sojovou omáčku , vyrobenou přírodní fermentací. Tato se vyrábí více než 2000 let ze sóji, ...
Podobné recepty jako Těstoviny letem světem
Domácí klobásy podle Hynka recept
Domácí klobásy, které jsem si v průběhu několika let vymazlil téměř k dokonalosti . Recept je z 10 kg masa, ale po vyuzení budete mít 7,5 - 8 kg klobás. Vareni.cz ...
Podobné recepty jako Domácí klobásy podle Hynka
Rajčatovo-papriková polévka s limetkou
Sójová omáčka Kikkoman se vyrábí již po staletí podle tradičního japonského receptu a to procesem výhradně přírodní fermentace pouze ze čtyř přírodních ...
Podobné recepty jako Rajčatovo-papriková polévka s limetkou
Glazovaná vepřová pečeně se zelným salátem s jablky
Sójová omáčka Kikkoman se vyrábí již po staletí podle tradičního japonského receptu a to procesem výhradně přírodní fermentace pouze ze čtyř přírodních ...
Podobné recepty jako Glazovaná vepřová pečeně se zelným salátem s jablky