Hemenex recept
Ham and eggs, neboli česky hemenex, je univerzální jídlo, které si můžete obměnit dle chuti nebo zásob v lednici. Ať už si ho připravíte jako…
Podobné recepty jako Hemenex
Rychlá hrachová polévka
Chválím, polévka je moc dobrá a rychlá. jen jsem nevyjímala polovinu hrášku a rovnou rozmixovala celý obsah. Příště možná ješte přihodim bramboru. Je to taková hodně vylepšená česnečka! Vřele doporučuji.
Podobné recepty jako Rychlá hrachová polévka
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Po sundání tlakové poklice obsah v hrnci promícháme, opět uzavřeme a pod tlakem vaříme ještě 10 minut. Hrnec odstavíme ze zdroje tepla a necháme dojít. Hrnec otevřeme a měkké maso ve šťávě rozmělníme vařečkou nebo šťouchadlem na brambory. Ještě horké naplníme do sklenic, pořádně otřeme okraje a uzav
Podobné recepty jako Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Rychlá sladkokyselá omáčka
V hrnku smícháme vodu, solamyl, sojovou omáčku, ocet, cukr, podravku a sůl. Na pánvi rozehřejeme olej a vlijeme obsah hrnku za stálého míchání a dle potřeby doředíme studenou vodou do potřebné hustoty. Povaříme asi 3 minuty a nakonec vmícháme prolisovaný česnek. Podáváme s rýží.
Podobné recepty jako Rychlá sladkokyselá omáčka
Kuře na paprice s omáčkou z pečených paprik
smetana (12–33 % obsah tuku) 200 ml zakysaná smetana (nebo jogurt) 1 lžíce
Podobné recepty jako Kuře na paprice s omáčkou z pečených paprik
Hustá čočková polévka z pomalého hrnce
Po 5 minutách přidejte nasekaný česnek, mrkev a řapíkatý celer na malé kostičky a po dalších 3 minutách zasypte oběma paprikami, saturejkou a přihoďte bobkové listy. Krátce zaestujte, aby se koření rozvonělo a zalijte vývarem. (Pokud jste začínali v klasickém hrnci, teď obsah přelijte do pomalého hr
Podobné recepty jako Hustá čočková polévka z pomalého hrnce
Dort Harlekýn recept
Měkký kakaový korpus a spousta nadýchané šlehačky. Tak přesně to je dort Harlekýn. Máme pro vás podrobný návod, jak jej připravit, povede se…
Podobné recepty jako Dort Harlekýn
Segedínský guláš maďarské babičky
Když je maso i zelí měkké, smícháme obsah obou nádob, dosolíme, okořeníme třeným česnekem a promícháme se šlehačkou (přidat můžeme i trochu zakysané smetany). Poté přendáme do pekáčku (ideální je například železňák) a zapečeme v troubě. Guláš nezahušťujeme, při dodržení postupu bude směs masa a zelí
Podobné recepty jako Segedínský guláš maďarské babičky
Cassoulet s vepřovou krkovicí a kachnou
Když jsou fazole měkké, přesuňte obsah hrnce do keramické zapékací nádoby. Ochutnejte a dochuťte solí a pepřem, je-li třeba. Přidejte kachní stehna nebo prsa, opečené klobásky a překrojená rajčátka. Vše zatlačte mezi fazole tak, aby to bylo víceméně ponořené. Posypejte strouhankou a dejte do trouby
Podobné recepty jako Cassoulet s vepřovou krkovicí a kachnou
Luxusní a rychlý makovník recept
Správný makovník by měl být kyprý a vláčný. Přesně takový je i ten, na který vám nabízíme recept. K odměření všech surovin stačí hrníček, za pár minut je hotovo a po upečení si na nadýchaném moučníku pochutná celá rodina ...
Podobné recepty jako Luxusní a rychlý makovník
Luxusní koprová omáčka
PRIMA TIP: Pokud chcete, aby omáčka měla obzvlášť delikátní koprový nádech, povařte kopr zvlášť v troše vody s několika kapkami octa a omáčku dochuťte jen koprovým odvarem – kopr přeceďte přes sítko a obsah sítka ještě dobře vymačkejte.
Podobné recepty jako Luxusní koprová omáčka
Hrachová kaše
Kdyby se už ucpala pajistka nahoře, vždy jsou další ochrany, jako třeba guma, která při přetlakování "vyleze" ven a obsah teče bokem... To se stát nemusí, pokud se u luštěnin dodrží množství vařené v tlakáči. Já dávám i s vodou max do půlky.
Podobné recepty jako Hrachová kaše
Klasický ruský boršč recept
Boršč je oblíbená polévka, která může v každé krajině chutnat trochu jinak. Společné mají maso, zelí a červenou řepu. Ruský boršč je z hovězího masa a postup našeho receptu je tak podrobný, že ho zvládne i méně zkušený kuchař ...
Podobné recepty jako Klasický ruský boršč
Zelňačka s klobásou recept
Překrájené zelí také odděleně s bobkovým listem a pepřem. Zelí vaříme asi 30 minut. Krok 3: Mezitím na másle opečeme na kostičky nakrájenou klobásu. Krok 4: Přidáme cibulku a nakonec i mouku s paprikou a uděláme jíšku. Krok 5: Do té přelijeme celý obsah hrnce se zelím - necedíme a přidáme uvařené br
Podobné recepty jako Zelňačka s klobásou
Tvarohové šátečky na sladko i na slano
bramborko, tak proč si na chvíli nesednete vy a nenapíšete pod kterým pořadovým číslem je uvedený recept? Je hodně podobných receptů, jenomže mají jiný název.To má zadavatel receptu číst všechny recepty ? Celý obsah? To nemyslíte přece vážně.
Podobné recepty jako Tvarohové šátečky na sladko i na slano
Cizrna na paprice s pórkem recept
Krok 5: Mezitím obsah jedné plechovky cirzny včetně tekutiny rozmixujte do hladka tyčovým mixérem. Rozmixovaná cizrna poslouží jako zahušťovadlo. Krok 6: Když je cibulka v hrnci měkká, rovněž ji spolu s vývarem rozmixujte tyčovým mixérem. Do hrnce přidejte rozmixovanou cizrnu i nerozmixované luštěni
Podobné recepty jako Cizrna na paprice s pórkem
Klasické české rohlíky recept
Klasické rohlíky patří mezi běžné pečivo, bez kterého si těžko představíme českou domácnost. Tento osvědčený a podrobný recept nás dovede k dokonalým domácím rohlíkům. Těsto je vláčné, nadýchané a jemné. Vytvarované rohlíky upečeme do zlatova ...
Podobné recepty jako Klasické české rohlíky
Nálev na okurky od maminky recept
Je pravda, že část cukru se nerozpustí, ale to vůbec nevadí, když je obsah vlažný, sklenici obrátím a několikrát zatřepu a cukr se rozpustí, když vychlazené ukládám do spíže, tak ještě každou sklenici v ruce otočím, aby se rozpuštěný cukr promíchal s vodou.
Podobné recepty jako Nálev na okurky od maminky
Nejlepší koblihy, jaké znám recept
Spolehlivý recept na smažené koblihy, které plníme meruňkovým džemem, je oblíbenou klasikou. Podrobný postup zvládnou i méně zkušení. Pokud máte…
Podobné recepty jako Nejlepší koblihy, jaké znám